جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

میوه‌ها با پوست چه می‌کنند؟


میوه‌ها با پوست چه می‌کنند؟
میوه‌ها به‌دلیل دارابودن املاح و مواد معدنی، تاثیر به‌سزایی را در سلامت بدن، پوست و مو ایفا می‌كنند. به‌طور متوسط میوه‌ها به مقدار قابل توجهی سرشار از كلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و آهن بوده و برای تامین، رشد و استحكام پوست و مو بسیار موثر و سودمند هستند و انواع ویتامین‌ها را به بدن می‌رسانند.
هر فرد می‌تواند با مصرف میوه‌ها، مقداری از كمبود غذایی خود را تامین كند زیرا تركیبات غذایی كه برای بدن لازم است كم و بیش در ساختمان میوه‌ها به كار رفته‌اند. مصرف مداوم میو‌ه‌ها به دلیل داشتن آب، قندها، چربی‌ها، پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها و .... در پیشگیری از بیماری‌‌های مختلف خصوصا بیماری‌های پوست و مو مانند ریزش و حتی درخشندگی، استحكام و رشد و نمو موها نقش چشمگیری را ایفا می‌كنند و طراوات و زیبایی را به پوست و مو می‌بخشند. با وجود اینكه به گفته بسیاری از محققان پوست و مو، علت اصلی ریزش مو در افراد، كمبود ویتامین، پروتئین و املاح معدنی است، بنابراین مصرف‌نكردن میوه‌ و سبزی‌ها صدمات جبران‌ناپذیری را بر جای می‌گذارند.
دكتر مسعود داوودی، محقق پوست و مو در این زمینه معتقد است: اصولا میوه‌ها و سبزی‌های تازه انواع و اقسام ویتامین‌ها و مواد معدنی را به بدن می‌رسانند و از آنجا كه وجود این مواد در سلامت پوست و مو موثر است، پس خوردن میوه‌ها به‌دلیل داشتن خواص آنتی‌اكسیدانی، فرآیندهای تخریبی موجود در پوست و مو را تا حدودی كاهش می‌دهد. پوست و مو در اثر عوامل آسیب‌رسان بیرونی مثل آفتاب، داروها، سن و انواع تغییر و تحولات آسیب‌پذیر خواهند بود.
وی معتقد است: افراد با مصرف و خوردن میوه‌های تازه می‌توانند ویتامین‌های موجود در آنها را جذب كنند و از تخریب و ریزش مو جلوگیری نمایند. این در حالی است كه عصاره آنها و مالیدن آنها روی سر به دلیل عدم جذب ، فایده‌ای ندارد. حتی كرم‌های گیاهی نیز می‌توانند باعث لطافت و مرطوب‌شدن پوست و مو شوند ولی هرگز سلامت پوست و مو را در پی ندارند و موخوره‌ها را از بین نمی‌برند.
از سوی دیگر دكتر صفایی‌پور، متخصص پوست و مو می‌گوید: خوردن میوه‌ها و مالیدن آنها بر روی پوست تفاوت چندانی در سلامت و رشد موها ندارند فقط تا حدودی می‌توانند پروتئین‌ها را به موها برسانند. به‌عنوان مثال ماده پروتئینی موجود در سویا سبب درخشندگی موها می‌شود ولی باعث استحكام موها نمی‌شود. همچنین مواردی مانند روغن بادام شیرین به‌عنوان مرطوب‌كننده‌ها نقش مفیدی داشته ولی سلامت موها را سبب نمی‌شوند.
شادی الهی، متخصص تغذیه خاطرنشان می‌كند: میوه‌ها و سبزی‌ها به‌دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی در رشد وحفظ موها، نقش مهمی در رشد و حفظ موها دارند. همچنین غذاهایی مانند نان و برنج به عنوان منابع سرشار ویتامین B و مركباتی مثل كیوی كه حاوی ویتامین C هستند نیز در رشد و نمو موها، تاثیر به سزایی دارند. عنصر روی كه به وفور در گوشت قرمز و منابع پروتئینی یافت می‌شود ازجمله عناصری است كه استحكام موها را سبب شده و از ریزش آنها جلوگیری می‌كند.
كمبود آهن هم كه به‌صورت مخفی خود را نمایان می‌سازد باعث خستگی، بی‌حالتی و ریزش مو می‌شود بنابراین افراد به‌خصوص زنان باید منابع حاوی آهن مثل گوشت قرمز، جگر، كشمش و عدس را در برنامه غذایی خود بگنجانند. مصرف میوه‌ها به‌طور موضعی تاثیری بر رشد و نمو موها ندارد زیرا مدت زمان تماس با این مواد كوتاه است. همچنین تاثیر شامپوهای حاوی مواد پروتئینی نیز روی استحكام و رشد موها به اثبات نرسیده است. افراد برای تقویت موها و جلوگیری از ریزش آنها باید به مقدار قابل توجهی از میوه‌ها، سبزی‌ها، آب‌میوه‌های گوناگون مخصوصا آب خیار، هلو، انگور، زردآلو، توت‌فرنگی و عصاره خرما استفاده كنند.‌
پروین آبی
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید