شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024
مجله ویستا


بازار پررونق LCD های بزرگ


بازار پررونق LCD های بزرگ
در سه ماه اول سال ۲۰۰۶، سودآوری شرکت سامسونگ الکترونیک، بزرگترین شرکت کره جنوبی نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد رشد کرد که نسبت به پیش‌بینی‌های گذشته از رشد بیشتری برخوردار بود. پیش از آغاز سال جاری تحلیلگران بازار کالاهای الکترونیکی برآورد کرده بودند در اثر عرضه تلویزیون های صفحه تخت بزرگ تولیدی سامسونگ سودخالص این شرکت حداکثر ۱۷ درصد رشد خواهد کرد و به ۸۳/۱ میلیارد دلار خواهد رسید اما این شرکت در اثر تقاضای بالای تلویزیون های جدیدش و عملکرد مناسب شرکتهای تابعه در دیگر کشورهای جهان شاهد رشد ۲۶ درصدی سودآوری خود بود. در سه ماه اول سال جاری این شرکت ۸۸/۱ هزار میلیارد ون ( واحد پول کره جنوبی ) معادل ۹۵/۱ میلیارد دلار امریکا درآمد به دست آورد .
به گزارش شرکت سامسونگ فروش ال- سی – دی‌های تولیدی این شرکت در سه ماه اول سال جاری ۴۱ درصد نسبت به سال پیش از آن رشد کرد و به ۷۸/۲ میلیارد دلار امریکا رسید. شایان ذکر است سود اجرایی این بخش در بازه مورد بررسی نسبت به سال قبل بیشتر از ۴ برابر شد. شرکت سامسونگ علاوه بر تولید تلویزیون‌های صفحه تخت اصلی‌ترین عرضه‌کننده ال – سی – دی‌های مورد استفاده در دیگر شرکتهای تولیدکننده تلویزیون و لب تاپ است .
در سالهای اخیر تولید ال –سی – دی نقطه روشنی در پرونده کاری شرکتهای بزرگی همچون سامسونگ بود. در این سالها تقاضای جهانی برای انواع ال – سی – دی ها با سرعت بسیار زیادی افزایش یافته است و مردم خواهان استفاده از تلویزیون‌هایی هستند که ضخامت کمی داشته باشد. بنابراین شرکتهایی که به ساخت این فراورده‌های جدید تکنولوژی روی آورده‌اند توانستند سود زیادی به دست آورند و شرایط اقتصادی خود را رونق دهند.
رشد تقاضای ال – سی – دی‌ها در کشورهای مختلف جهان سبب شد تا شرکتهای بزرگ به دنبال راهی برای توسعه عملکرد خود در این بخش و افزایش سودآوری خود برآیند. بنابراین شرکت کره‌ای سامسونگ برای افزایش تولید و ایجاد زمینه برای پاسخگویی به نیاز جهان قراردادی ۲ میلیارد دلاری با شرکت سونی کشور ژاپن امضا کرد که به موجب آن تولید مشترک ال- سی – دی در این شرکتها افزایش خواهد یافت. این قرارداد مشارکت خاص بین دو شرکت ژاپنی و کره‌ای قراردادی ۵۰-۵۰ است و به موجب آن تولید ال – سی – دی‌های کوچک (S-LCD) با ۱۵ هزار دستگاه افزایش تا اوایل سال ۲۰۰۷ به ۹۰ هزار دستگاه در هر ماه می‌رسد. در حال حاضر سونی در هر ماه ۶۰ هزار ال- سی- دی کوچک تولید می‌کند و در نظر دارد تا پایان ماه جولای سال جاری حجم تولید خود را به ۷۵ هزار دستگاه در ماه برساند. در همین زمان شرکت تولیدکننده وسایل الکترونیکی شارپ کشور ژاپن نیز در نظر دارد تا پایان سال ۲۰۱۰، ۱۵۰ میلیون یورو معادل ۱۸۲ میلیون دلار امریکا درخط تولید ال – سی – دی‌ها در کارخانه فعال در لهستان سرمایه‌گذاری کند و تولیدات آن را در کشورهای اروپایی به فروش برساند. این کارخانه در بخش شمال غربی ورشو احداث می‌شود و با سرمایه‌ای معادل ۴۴ میلیون یورو کار خود را آغاز خواهد کرد. کار این کارخانه از ژانویه سال ۲۰۰۷ شروع می‌شود و در مراحل اولیه تولید آن بیشتر از ۸۰۰ فرصت شغلی تازه به وجود می‌آید. سخنگوی شارپ اعلام کرد در مراحل اولیه تولید این کارخانه جدید ۱۰۰ هزار دستگاه تلویزیون در هر ماه تولید می‌کند ولی تا پایان ماه مارس سال ۲۰۱۲ تولید این شرکت به ۱۰ میلیون دستگاه در هر سال می‌رسد. وی هدف از اجرای این طرح را پاسخ به تقاضای ال – سی – دی ها در کشورهای اروپایی ذکر کرد. شارپ در نظر دارد با افزایش سرمایه‌گذاری در خطوط تولید این شرکت تا پایان ماه مارس سال ۲۰۰۷، ۶ میلیون تلویزیون ال- سی – دی در بازار مصرف جهان به فروش برساند که ۵۰ درصد بیشتر از فروش آن در سال تولیدی ۲۰۰۶-۲۰۰۵ خواهد بود.
وسیک چو، نماینده و سخنگوی شرکت سامسونگ و رییس مرکز ارتباط شرکت با سرمایه‌گذاران می‌گوید: با توجه به رشد تقاضای تلویزیونهای ال – سی- دی شرکت سامسونگ تولید انبوه تلویزیونهای ال- سی – دی با سایزهای بزرگ را آغاز کرده است. این رشد تولید در شرایطی که تقاضا برای کامپیوترهای شخصی در بازار تنزل یافته است می‌تواند سود زیادی نصیب اقتصاد شرکت سامسونگ كند.
وی افزود: در سه ماه اول سال ۲۰۰۶، صادرات تلویزیونهای ۴۰ اینچ و بالاتر تولید سامسونگ به اقصی نقاط جهان ۲۰ درصد افزایش یافته است. اما با وجود این رشد صادرات هنوز هم نتوانستیم تقاضای بازار برای تلویزیونهای بزرگ و صفحه تخت (flat-screen) را به طور کامل پاسخ گوییم.
مقامات شرکت سامسونگ از افزایش ارزش ون در مقابل دلار امریکا به عنوان یک عامل بسیار بااهمیت در کاهش فروش و سودآوری این شرکت نام می‌برند. چو در جلسه سخنرانی خود که در حضور سرمایه‌گذاران این شرکت بود اعلام کرد که در ماههای اول سال جاری ارزش ون در برابر دلار امریکا ۶ درصد افزایش یافت و همین مساله قیمت تولیدات ما در بازار مصرف جهان را ارتقا داد. از طرف دیگر هم میزان سود حاصل از تجارت تولیدات این شرکت در بازارهای خارجی زمانی که به واحد پول این کشور تبدیل می‌شود کمتر از گذشته خواهد شد. روشن است که ارتقای ارزش ون زیانی دوجانبه به شرکتهای صادراتی وارد می‌کند و بر مشکلات اقتصادی این شرکتها می‌افزاید. در حال حاضر ۹۰ درصد از تولیدات این شركت به بازارهای خارجی صادر می‌شود و با افزایش ارزش ون ارزش صادراتی این کشور در سه ماه اول سال ۲۰۰۶ نسبت به سه ماه آخر سال گذشته ۷ درصد تنزل داشته است.
از طرف دیگر سامسونگ بزرگترین شرکت تولیدکننده ریزتراشه‌های حافظه از جمله DRAM و یا RAM در جهان است . این شرکت در سه ماه اول سال جاری شاهد رشد یك درصدی نرخ فروش خود بود. کل فروش شرکت سامسونگ در این بخش ۵/۱۴ میلیارد دلار امریکا بود که در مقایسه با دیگر رقبایش موفقیتی چشمگیر محسوب می‌شود. شرکت سامسونگ بیش از ۲۲۰ میلیون دلار امریکا برای افزایش تولید سمیکانداکتورها در کارخانه‌های فعال در تگزاس سرمایه‌گذاری خواهد کرد. این کارخانه در حال حاضر بیش از ۱۲۵۰ نفر کارمند دارد و تنها کارخانه تولید ریزتراشه‌های حافظه وابسته به شرکت سامسونگ در خارج از کره جنوبی است. دولت تگزاس اعلام کرده است تنها در صورتی با توسعه فعالیت شرکت سامسونگ در این کشور موافقت خواهد کرد که ۹۰۰ فرصت شغلی تازه در این کشور ایجاد شود. سخنگوی شرکت سامسونگ هم ضمن اعلام خبر قبولی شرط دولت تگزاس از طرف مقامات این شرکت گفت که خط تولید جدید این شرکت در کشور تگزاس که تولید ریزتراشه‌هایی با قطر ۱۲ اینچ را انجام خواهد داد از پایان سال ۲۰۰۷ به بهره‌برداری می‌رسد.
مونا مشهدی رجبی
منبع : مجله گسترش صنعت