چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
هدایتهای مقام معظم رهبری در انتخاب نهم
ملت ایران میخواهد مدیری را انتخاب کند که بتواند موانع اجرای برنامه را از سر راه ملت بردارد؛ مثل بولدوزری که موانع را برمیدارد تا جادهیی صاف کند...
آنچه کشور نیاز دارد رئیسجمهور بانشاط، مصمم، کاردان، توانا ، پیگیر و با حوصله است رئیسجمهوری که قدر مردم را بداند، با مردم صمیمی باشد، برای مردم کار و تلاش کنند..
انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری اسلامی ایران پس از روزها و ساعتها كار و تلاش فراگیر و نفسگیر درمیان بهت و حیرت جهانیان و با حضور میلیونی مردم برگزار شد. بررسی فضای ماقبل انتخابات از ماهها پیش از منظر جامعهشناختی و دیدگاه تحلیلگران سیاسی میتواند عبرتآموز باشد. به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاسی فضای سرد و خشك جامعه درسال ۸۳ نه تنها نویدبخش برگزاری انتخاباتی پرشور نبود، بلكه بسیاری فضای جامعه را در آستانه انتخابات نهم دلسردكننده و یأسآور میپنداشتند و پیشبینی میكردند كه دیگر جامعه ایرانی هیچوقت شور انتخاباتی سال ۱۳۷۶ را به خود نخواهد دید.
ازطرفی عدهای نیز دراین فضای بیروح، درصدد تبدیل انتخابات نهم به رفراندومی علیه نظام اسلامی بودند و درذهن و عمل خود پروژهٔ انتخابات نهم به مثابه رفراندوم و همهپرسی مقبولیت و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی را دنبال مینمودند تا از رهگذر مشاركت حداقلی مردم كه فضای جامعه و تبلیغات خستگیناپذیر دشمنان خارجی و ایادی داخلی آنها با تمام ابزار و رسانههای ارتباطی تحقق آن رادنبال میكردند، از آن به عنوان بزرگترین پاشنه آشیل و نقطه آسیبپذیر نظام بهرهبرداری تبلیغاتی و سیاسی نمایند.
امّا از نیمه دوم سال ۸۳ اولین سخنرانی انتخاباتی مقام معظم رهبری فضای یخزده انتخابات نهم را فعال كرد. رهبری نظام با سخنرانی خود درعیدسعید فطر و طرح زودهنگام بحث انتخابات ریاست جمهوری و مشاركت حداكثری مردم درپای صندوقهای رأی، عزم جدی خود را برای متحولساختن شرایط نشان دادند و در پیام سراسری كه به مناسبت تحویل سال ۸۴ شمسی به ملت ایران دادند، با نامگذاری سال جدید به سال «مشاركت عمومی و همبستگی ملی» و تبیین محورهای مهمی از یك انتخاب سالم كه متضمن رقابت جدی و واقعی بین سلائق گوناگون باشد و همچنین بیان ملاكها و معیارهای انتخاب فردی اصلح كه توانایی پاسخگویی به نیازهای جدید جامعه را داشته باشد، مستقلاً روند روشنگری مباحث انتخاباتی را پیگیری و تكمیل نمودند. بدون تردید هدایتهای داهیانه مقام معظم رهبری و مهندسی افكارعمومی ملت مسلمان ایران از سوی معظمله ماندگارترین و عمدهترین نقش را در انتخابات نهم ریاست جمهوری در راستای تحقق مشاركت عمومی و همبستگی ملی و انتخاب فردی كارآمد ایفا نمود.
نگاهی به فرمایشات ایشان در طول هفت ماه گذشته مؤید تحقق دیدگاهها و مطالبات ایشان می باشد که ذیلاً به آن اشاره میگردد.
۱) تحقق عملی و عینی شعار سال که تحت عنوان «همبستگی ملی و مشارکت عمومی» نامگذاری شده بود، بویژه آنکه در دور دوم انتخابات مردم سراسر کشور صرف نظر از گرایش مذهبی و ترکیب قومیتی، آراء خویش را در مسیر انتخاب دو فرد راه یافته به این دور هزینه کردند، اگر چه قاعدتاً باید یکی از آن دو که حائز اکثریت آراء گردیده به عنوان منتخب ملت برگزیده شود. بدون تردید در این دور آنچه به عنوان کمترین شاخص مورد توجه رأیدهندگان قرار گرفت،هویت شخصی و وابستگی قومی ومذهبی کاندیداها بود.
۲) محقق شدن مشارکت حداکثری به عنوان راهبرد اصلی مورد نظر رهبر معظم انقلاب در انتخابات که بارها و بارها مورد تأکید ایشان قرار گرفت. این مقصود با حضور حدود ۶۰ میلیونی مردم در دو مرحله انتخابات به نحو مطلوب و دور از انتظار دوستان و دشمنان انقلاب عملی گردید.
۳) یکی دیگر از مطالبات فرماندهی معظم کل قوا، خنثیسازی تهدیدات دشمن و ناامید ساختن آنها از اختلافات و گسست میان مردم و نظام بود که این امر به خوبی از حضور مردم هویدا گردید و دشمنان انقلاب اسلامی نیز کراراً با جملات تناقضآمیز ناخرسندی خود را از روند انتخابات و نتیجه آن ابراز داشتند.
۴) توجه مردم به شاخصهها و معیارهای مورد نظر مقام معظم رهبری از جمله کارآمدی، دلسوزبودن، مردمی، معتقد به آرمانهای انقلاب، عدالت محوری و ... از دیگر منویات ایشان بود که به نحو احسن برآورده شد كه البته از نظر معظمله این کار تنها به یاری خداوند قابل تحقق بود؛ چنانچه دعا فرمودند که خداوند دلهای مؤمنین را به نامزد اصلح هدایت کند و چنین شد.
۵) خنثیسازی توطئههای داخلی که با تدبیر مقام معظم رهبری و توصیه به شورای نگهبان در مورد تأیید صلاحیت دو تن از کاندیداها صورت گرفت. توطئهای که براساس آن افراطیون قصد داشتند ضمن تحریم انتخابات، تحركاتی را در زمینه برهم ریختن اوضاع عمومی بویژه در سطح دانشگاهها بعمل آورند.
۶) مواجه شدن برخی از گروههای سیاسی با عدم اقبال عمومی در حالی که شأن و جایگاه ویژهای برای خود قائل بودند كه در حال حاضر با آشكارشدن وزن و پایگاه سیاسی آنها، خواهند فهمید که تا چه اندازه باید مطالبات خود را به نام مردم مطرح سازند.
۷) ناخشنودی دشمن از فردی که روی کار میآید ، یکی دیگر از پیشبینیهای رهبر معظم انقلاب بود که با انتخاب دكتر احمدینژاد به وضوح از سخنان مقامات آمریکایی هویداست.
همچنین برخی از خواستهها و پیشبینیهای رهبر معظم انقلاب در سایه حضور پرشور مردم و انتخاب فردی کارآمد عیناً محقق گردید که به پارهای از آنها اشاره میشود:
الف) ملت برای برگزاری پرشورترین انتخاباتها آماده است؛
«انشاءالله ملت ایران آماده میشود و مصمم است که یکی از بهترین و پرشورترین انتخابات و گزینشهای ملی را برگزار کند»
عید سعید فطر ۲۴/۸/۱۳۸۳
ب) این انتخابات جزو حماسههای ملی خواهد شد؛
« باید شرکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری آینده که انشاءالله جزو حماسههای ملی خواهد شد شرکتی باشد که دشمن را از دستاندازی به ایران اسلامی و ملت سرافراز ایران مأیوس کند.» عید سعید فطر ۲۴/۸/۱۳۸۳
ج) مردم عاشق رئیسجمهوری هستند که میخواهد کار کند ؛
«آنچه مردم به آن علاقه دارند و عاشق آن هستند این است که رئیسجمهوری سرکار بیاید که مهمترین انگیزه او کار برای ملت باشد. »
د) هدف بنده رئیس جمهوری خدمتگزار است؛
«بنده به دنبال این هستم که شخصی سرکار بیاید و قوّهی مجریه را اداره کند که خود را خدمتگزار مردم بداند و توانایی داشته باشد و به آرمانهای امام و نظام اسلامی معتقد و پایبند باشد. حقیقتاً عدالت و مبارزه با فساد برای او حائز اهمیت باشد. » در جمع مردم کرمان ۱۱/۲/۱۳۸۴
ل) مردم میخواهند مدیری جاده صافکن انتخاب کنند؛
« ملت ایران میخواهد مدیری را انتخاب کند که بتواند موانع اجرای برنامه را از سر راه ملت بردارد؛ مثل بولدوزری که موانع را برمیدارد تا جادهیی صاف کند»حرم رضوی ۱/ ۱/ ۱۳۸۴
م) تعیین مدیری توانا ؛
« تعیین مدیریت قدرتمند و توانایی به این ترتیب، جزو کارهای امسال ملت ایران است»حرم رضوی ۱/ ۱/ ۱۳۸۴
ن) کمک خداوند برای هدایت دلها ؛
« انشاءالله خدای متعال کمک کند و دلها ی مردم را هدایت کند تا فرد با کفایت، شجاع، با اخلاص، دارای روح مردمی، شاداب و با نشاط، مؤمن به هدفها و ارزشهای انقلاب، مؤمن به مردم، مؤمن به نیروی مردم و معتقد به حق مردم را انتخاب کنند.»
حرم رضوی ۱/۱/۱۳۸۴
ی) نیاز کشور به رئیس جمهور مردمی و پرتلاش و با حوصله ؛
«آنچه کشور نیاز دارد رئیسجمهور بانشاط، مصمم، کاردان، توانا ، پیگیر و با حوصله است رئیسجمهوری که قدر مردم را بداند، با مردم صمیمی باشد، برای مردم کار و تلاش کنند.» کرمان ۱۱/۲/۱۳۸۴
منبع: پایگاه اطلاع رسانی بصیرت
منبع : مرکز اسناد انقلاب اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست