جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
خداحافظ موش موشک!
میگویند سه تا پنج سال دیگر عمر موس، یا همان موشواره کامپیوتر، به سر میآید.
صحبت از مرگ موس به خاطر ظهور فناوریهای ارتباط دوسویه کاربر و دستگاه، صفحه نمایشهای لمسی، تشخیص حالت چهره و واکنش سیستم به آن و... در حالی مطرح میشود که موس ۴۰ ساله شده و برخی خیلی هم به مرگ آن اعتقادی ندارند.
موس در سال ۱۹۶۸ توسط فردی به نام «داگلاس سی.انگلبرت» و گروهش به دنیای کامپیوتر وارد شد.
افرادی که موضوع بازنشستگی این ابزار را عنوان میکنند، میگویند دنیا و طبیعت دستگاهها تغییر کرده است. از نظر آنها ارتباط دوسویه و لمسی و پیشرفتش، میخی است بر تابوت موس. وقتی فرد با لمس دستگاه یا صفحه نمایش میتواند دستورهایش را منتقل کند و جواب بگیرد، دیگر موس کاربرد چندانی ندارد. یا وقتی دستگاهها میتوانند حالت چهره کاربر را تشخیص داده و اطاعت امر کنند، یا این که کاربر با گذاشتن یک شبه کلاه خاص بر سرش، کافی است به چیزی فکر کند تا دستگاه، ذهنش را بخواند؛ آن وقت کلیک روی دکمههای موس شاید مفهومی نداشته باشد. میگوییم شاید، چون برخی، به خصوص تولیدکنندگان موس، معتقدند بحث مرگ این ابزار یک تصور صرف است و چنین چیزی اتفاق نمیافتد.
یکی از شرکتهایی که در تولید و ساخت موس معروف است، همین تازگیها یک میلیاردمین موس کارخانهاش را به بازار فرستاد.
همه این مسئله را حرکت و رویدادی مهم در تاریخ کامپیوتر و موس میدانند، حتی آنهایی که از مرگش، خبر میدهند.
از دیگر دلیلهای مرثیهخوانهای موس، میتوان به حضور روزافزون لپتاپها و نوتبوکها اشاره کرد. این دستگاه ها از «پدلمسی» استفاده میکنند و بفهمی نفهمی دارند جای کامپیوترهای روی میزی را هم میگیرند.دستگاههای پخش و انجام بازی هم که به صفحههای لمسی رو آوردهاند.
میگویند تغییر و پیشرفت فناوری، کامپیوتر را فقط از کامپیوتر بودن به بخشی از ساختمان خانه بودن، تبدیل کرده است و روزی میرسد که صفحه نمایش کامپیوتر در دیوارخانهها جاسازی شود. فکر نکن دور از ذهن است اگر به دستگاهها و ابزارهای ۳۰ سال پیش نگاهی بیندازی و با امروزیها مقایسهشان کنی، میبینی که این اتفاق دور از ذهن نیست.
کارشناسان میگویند وقتی چنین اتفاقی بیفتد، داشتن موس و نشستن در فاصله دور امکانپذیر و منطقی نیست و این پیشرفتها دلیل دیگری برای خداحافظی موس است.
مخالفان هم میگویند با توجه به شکاف دیجیتالی، یعنی فاصله بین کشورها در دسترسی و استفاده از فناوری، دلیل دیگری بر ادامه زندگی این ابزار و حتی محبوبیت بیشتر آن است.
آنها میگویند جمعیت دنیا بالای پنج میلیارد است و در حال حاضر یک میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند. آمیختن فناوری، آموزش و اطلاعات با هم و حضورشان در منطقههای
در حال توسعه یا توسعه نیافته، فضای حضور موس را بیشتر میکند، نه امکان خداحافظیاش را!
فرانک عطیف
منبع : همشهری آنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست