جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

استفاده از لیزر در کاهش چین و چروک صورت


استفاده از لیزر در کاهش چین و چروک صورت
تابش نور خورشید به طور مکرر و طولانی مدت باعث پیری پوست و ایجاد چین و چروک در پوست می شود که یکی از بهترین روشهای درمانی آن لیزردرمانی است.
بر اساس یک مقاله علمی که توسط پروفسور «شیدا شمس» در اولین سمینار روش های درمانی نوین در جراحی و زیبایی پوست ارائه شد، تابش نور خورشید به پوست انسان باعث خرابی فیبرهای کلاژن و فیبرهای ارتجاعی پوست می شود. براساس این مقاله تاکنون لیزرهای متعددی برای درمان پیری پوست به کار رفته است که مهمترین آنها لیزرهای ساینده (ablative) و غیرساینده (nonablative) است.
لیزرهای ساینده عوارض بیشتری ایجاد می کنند، همچنین انجام آنها به کارورزی بیشتری احتیاج دارد. در سال های اخیر سعی زیادی شده که لیزرهای غیرساینده بهتری ساخته شود. بر پایه این مقاله در حال حاضر هنوز بهترین لیزر برای از بین بردن چین و چروک صورت، لیزر ultrapulse CO۲ است که نکته مهم در موفقیت درمانی با این لیزر مراقبت بعد از عمل و تسریع ترمیم زخم و جلوگیری از عوارض آن است. بر اساس این مقاله ۲۴ساعت قبل از لیزر حتماً پیشگیری از عفونت به وسیله آنتی بیوتیک باید انجام گیرد.
قبل از لیزر درمانی احتیاج به درمان مخصوص پوستی نیست فقط جلوگیری از نور خورشید به وسیله کرم های ضدآفتاب لازم است. همانطوری که در دنیا بیشتر متداول است تمامی صورت را کمتر لیزر می کنند بلکه فقط در نواحی که بیشتر چین و چروک وجود دارد مثل پلک تحتانی، پشت لب و غیره لیزر انجام می شود که عوارض کمتری دارد و فقط بی حسی موضعی کافی است.
در مواردی که تمام صورت نیاز به درمان داشته باشد از روش Combine Therapy استفاده می شود، به این صورت که روی چین ها لیزر صورت می گیرد و روی بقیه پوست صورت پیلینگ با اسید تریکلر استیک انجام می شود. برای پلک تحتانی فقط یک بار لیزر انجام می شود و قشر سوخته را با گاز خیس، نباید پاک کرد زیرا این روش از اریتم طولانی جلوگیری می کند. بر اساس این مقاله زمان بعد از لیزر مهمترین زمان است و ترمیم زخم هر روز بایستی توسط پزشک انجام شود تا بهبود آن سریع تر صورت گیرد و عوارض ایجاد نکند.
در روز اول بعد از لیزر، پانسمان بسته زخم کافی است و روزهای دیگر باید با استفاده از سرم فیزیولوژیک شست وشو و استفاده از کرم از حساسیت موضعی جلوگیری کرد. برای جلوگیری از هیپرپیگمانتاسیون به محض اتمام پوست سازی داروهای دپیگمانتانت باید شروع شود و از مرطوب کننده هایی که آلرژی زا باشند یا تحریک کننده یا زیاد چرب کننده باشند استفاده نشود. همچنین ضدآفتاب بدون فیلر شیمیایی با SPF بالا و طیف پهن و از کرم پودر برای پوشاندن اریتم موقتی استفاده شود.
نکته مهم دیگر همکاری تمام مدت بیمار است که به صورت صحیح و دقیق انجام شود تا نتایج عالی حاصل شود. بر اساس نتایج این مقاله لیزرهای CO۲ نتایج بسیار خوبی در درمان چین و چروک و پیری پوست ناشی از نور خورشید نشان داده اند، مخصوصاً که با انجام صحیح آن می توان به خوبی از عوارض آن جلوگیری کرد. این مقاله توسط پروفسور «شیدا شمس» در اولین سمینار روش های درمانی نوین در جراحی و زیبایی پوست ارائه شد. اولین سمینار «روش های درمانی نوین در جراحی و زیبایی پوست» و «Cosmetic Dermatology» از ۲۳تا ۲۵ شهریورماه سال جاری در بیمارستان رازی تهران برگزار شد.
● پرمویی در صورت، گردن و سینه زنان جزء درمان های زیبایی محسوب نمی شود
یک متخصص پوست و مو گفت؛ پرمویی در صورت، گردن و سینه زنان بیماری محسوب می شود و جزء درمان های زیبایی نیست. دکتر فرانک احسانی با بیان این مطلب اظهار کرد؛ این علامت ها می تواند نشانه اختلالات غددی مانند هیپوفیز، تیروئید، تخمدان ها و غدد فوق کلیوی و برخی از بیماری های داخلی باشد و یا بدون وجود عدم تعادل هورمونی نشانه افزایش حساسیت بافت ها به هورمون مردانه تستوسترون یا بیش سازهای آن در بدن باشد و در نتیجه این بافت ها این هورمون مردانه را به متابولیت فعال آن تبدیل کرده و ایجاد علایم مردانگی می کند.
وی ادامه داد؛ در اینگونه موارد معمولاً عادت ماهانه به طور طبیعی رخ می دهد و بیمار علایم غیرطبیعی دیگر ندارد ولی در هنگامی که اختلالات غددی وجود دارد معمولاً علایمی مثل اختلال قاعدگی، کاهش موهای سر، جوش های صورت، افزایش حجم عضلانی و چاقی می تواند همراه پرمویی باشد.
این متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه با مشاهده نخستین علایم پرمویی به متخصص پوست مراجعه کنید، به ایسنا گفت؛ معمولاً بعد از یک شرح حال و معاینه اولیه بالینی معمولاً علت پرمویی مشخص می شود و همچنین آزمایش هورمونی و سونوگرافی تخمدان به تکمیل و تعیین روند درمانی بیمار کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد؛ مصرف برخی داروها نیز می تواند علت دیگری برای رشد موهای زائد باشد. وی با بیان اینکه برای درمان پرمویی روش های مختلفی وجود دارد، به ایسنا گفت ؛ قبل از استفاده از لیزرها در درمان پرمویی، مصرف قرص های هورمونی، درمان بیماری های زمینه یی و الکترولیز (سوزاندن موها به وسیله یک سیم نازک که به پوست داخل می کنند و با ایجاد حرارت و زخم مو را از بین می برد) در گذشته راه های درمانی اصلی بود.
دکتر احسانی ادامه داد؛ در مواقعی که نقص هورمونی زمینه یی وجود داشته باشد درمان دارویی سبب پیشگیری پیشرفت علایم می شود.
وی لیزردرمانی را از بهترین روش های جدید درمانی برای پرمویی عنوان و تصریح کرد؛ دستگاه های لیزر و IPL وسایلی هستند که با تولید نورهایی با طول موج خاص، رنگ دانه های موجود در پیاز مو را هدف قرار می دهند و سبب انهدام پیاز مو می شوند، در نتیجه به مرور زمان موها به طور دائم از بین می روند. وی ادامه داد؛ در صورتی که این درمان ها به وسیله افراد متخصص انجام گیرد، با انتخاب دستگاه و طول موج مناسب برای هر بیمار در اکثریت قریب به اتفاق موارد درمان موی زائد بدون هیچ عارضه یی انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه لیزردرمانی روشی مناسب برای موهای زائد در بدن است، اظهار کرد؛ این روش بسیار سریع و راحت است و بیمار سوزش خفیف و قابل تحملی را در حین عمل متحمل می شود، قرمزی خفیف ۲ تا ۳ ساعت پس از درمان دیده می شود. وی ادامه داد؛ معمولاً دو هفته پس از انجام لیزر موها ریزش پیدا می کند و در فواصل ۵/۱ تا ۲ ماه موها دوباره رشد می کند، هنگامی که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد موهای بار قبل رشد کرد زمان مناسب برای انجام مجدد لیزر است این فاصله می تواند بین ۵/۱ تا ۳ ماه باشد. معمولاً با انجام ۴ تا ۷ بار عمل لیزر بیمار به نتایج مطلوب می رسد.
وی گفت؛ موهای ضخیم و مشکی بهترین هدف برای هر لیزر هستند و به راحتی معدوم می شوند ولی موهای سفید تاکنون جواب مطلوبی به لیزر نداده اند. احسانی توصیه کرد؛ یک ماه قبل از عمل لیزر و در طول درمان موها را از ریشه نکنید زیرا نور لیزر در پیاز مو در حال رشد و فعال جذب می شود و قطع کردن ساقه های مو از سطح پوست و تراشیدن، می تواند موها را در این وضعیت فعال و پاسخگو به نور لیزر نگاه دارد.
دکتر احسانی گران بودن هزینه نگهداری و شارژ دستگاه های لیزر را از مهمترین معضلات درمان لیزر موهای زائد عنوان کرد و گفت؛ برای حل این معضل باید در قانع کردن بیمه های درمانی برای پرداخت هزینه های این درمان تلاش کرد زیرا که پرمویی صورت، گردن و سینه در زنان صرفاً بیماری محسوب می شود و جزء درمان های زیبایی نیست.
منبع : روزنامه اعتماد