شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

نقد و بررسی Aura: Fate of the Ages


نقد و بررسی Aura: Fate of the Ages
Aura Fate of the Ages را می توان یکی دیگر از بازی های ضعیف و ناموفق روانه شده به بازار در سبک بازی های ماجرایی دانست ... داستان بازی در مورد شخصیتی زیرک و کم تجربه به نام Umang که وظیفه ای سنگین بر دوش خود احساس می کند می گذرد...
▪ توسعه دهنده : Streko-Graphics
▪ ناشر : Adventure Company
▪ سبک: ماجرایی
▪ تاریخ انتشار : ۲۰۰۴/۰۶/۲۹
▪ سیستم مورد نیاز :
ـ پنتیوم III ،
ـ ویندوز ۹۸ و بالاتر ،
ـ ۶۴ مگابایت رم ،
ـ ۶۴ مگابایت کارت گرافیک ،
ـ ۲ گیابایت فضای خالی
▪ سیستم پیشنهادی :
ـ پنتیوم IV ،
ـ ویندوز ۹۸ و بالاتر ،
ـ ۱۲۸ مگابایت رم ،
ـ ۱۲۸ مگابایت کارت گرافیک ،
ـ ۲.۵ گیابایت فضای خالی
در حال حاضر شاهد بدترین دوران بازیهای ماجرایی هستیم. در حالی که بازیهای بسیار موفقی در طول امسال در سبک های گوناگون روانه بازار شده اند متأسفانه بسیاری از طرفداران بازیهای ماجرایی در انتظار تنها یک بازی جذاب و موفق در این سبک می باشند.
هرچند که بازی ای همچون Syberia II روانه بازار شد ولی متأسفانه نتوانست انتظار طرفدارانش را برآورده کند و خیلی ها را در حسرت انجام یک بازی ماجرایی جذاب و سرشار از هیجان نگه داشت. چه بسا در طی چند سال آینده شاهد از میان رفتن این سبک که زمانی حرف اول را در دنیای بازی های کامپیوتری می زد باشیم ! هرچند که کمپانی Adventure Company تلاش های بسیار ارزنده ای را در جهت حفظ سبک ماجرایی و ارایه بازی های موفق می کند اما در این راه بازیهای چندان خوبی را ارایه نکرده است. Aura Fate of the Ages نیز یکی دیگر از بازیهای ماجرایی ناموفق و بسیار ضعیف روانه شده به بازار توسط این کمپانی می باشد که حتی ارزش بازی کردن را ندارد. داستان بازی در مورد گروهی به نام Keepers می گذرد. این گروه حلقه های مقدسی را در اختیار دارد و از این حلقه های مقدس محافظت می کند. گروه Keepers به واسطه این حلقه های و با ایجاد یک نیروی شگفت انگیز می تواند دنیاهای جدیدی را بسازد و یا وارد دنیاهای دیگری بشود. در این میان یکی از اعضای گروه طغیان می کند تا این نیروی شگفت انگیز را به خود اختصاص دهد و در نتیجه جوانی کم تجربه اما باهوش به نام Umang که از دانش آموزان موفق این گروه به شمار می رود انتخاب می شود تا از طغیان این فرد جلوگیری کرده و همه چیز را به حالت عادی بازگرداند. Aura یک بازی اول شخص ماجرایی می باشد که شما در شخصیت Umang ایفای نقش خواهید کرد.
در مورد معماهایی که در این بازی وجود دارد باید بگویم که در سطح بسیار موفق و بی نظیری قرار دارد. هر چند مدت زمان اتمام بازی کوتاه می باشد اما بدون استفاده از راهنما به اتمام رساندن بازی برای شما شاید ماهها به طول انجامد. تک تک معماها در سطحی کاملا هوشمندانه و قوی قرار دارد و باید به طراحان اینچنین معماهایی تبریک گفت.
کنترل بازی تنها با ماوس انجام می گیرد و شما کمتر با مشکلی در این زمینه برخورد خواهید کرد. یکی از معایب اصلی بازی را می توان در دموهای آن دانست. زیرا متحرک سازی شخصیت ها و طراحی بناهایی که در طول دمو مشاهده خواهید کرد واقعا در سطح ضعیفی قرار دارند. جالب است بدانید که به دلیل خطاهایی که در طراحی دست و پای شخصیت ها رخ داده است گاهی اوقات شاهد حرکت عجیب این اشخاص در طول دمو هستیم. و اما مراحل و مکان هایی که در طول بازی مشاهده خواهید کرد شباهت بسیار زیادی به بازی URU دارد و در سطح نسبتا قابل قبولی قرار دارد. یکی دیگر از مشکلات بازی را می توان در صداگذاری شخصیت های بازی در طول دمو دانست.
به عنوان مثال وقتی که شروع به صحبت با شخصیتی می کنید تمامی افکت های صدای حاکم بر محیط قطع شده و شخصیت شروع به صحبت می کند. در ضمن صداگذاری ها بسیار بی روح انجام گرفته اند. افکت های صدای حاکم بر محیط نیز در سطح بسیار ضعیف و غیر قابل قبولی قرار دارد که هیچ انگیزه ای در بازیکن برای ادامه بازی ایجاد نمی کند.
گرافیک بازی در سطح بسیار موفق تری نسبت به سایر بخش های بازی قرار دارد ، هرچند در حد گرافیک بازیهایی همچون Uru و یا Syberia نمی باشد اما در نوع خود قابل قبول می باشد. بناها و ساختمان هایی که در طول بازی مشاهده خواهید کرد بسیار طبیعی می باشند. اشیای بازی نیز از گرافیک نسبتا خوبی بهره مند می باشد. جالب است بدانید که در طول انجام بازی به ندرت با شخصی برخورد خواهید کرد و همین مساله یکی دیگر از معایب بازی به شمار می رود زیرا سازندگان هیچ تلاشی در جهت ایجاد شخصیت ها و متحرک سازی آنان در طول بازی به خرج نداده اند.
در مجموع Aura: Fate of the Ages یک بازی ضعیف و به دور از هرگونه هیجانی می باشد که هیچ شباهتی به یک بازی ماجرایی زیبا و ارزشمند ندارد. به هر حال این بازی را به علاقه مندان این سبک توصیه نمی کنم. به امید اینکه در طی چند ماه آینده شاهد ورود بازی های زیبا و ارزشمند که این سبک را مجددا احیا کند باشیم.
منبع : شبکه فن آوری اطلاعات ایران