یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

۱۰ نکته برای بهتر ساختنِ


۱۰ نکته برای بهتر ساختنِ
● یك شبكه‏ی بی‏سیم
▪ بُرد و قدرتِ شبكه‏ی بی‏سیم خود را افزایش دهید...
وقتی ویندوز ایكس‏پی شما را در مورد یك سیگنال ضعیف با خبر می‏سازد ، احتمالاً به این معنی است كه اتصال شبكه‏ی شما از سرعت و اطمینانی كه می‏تواند داشته باشد ، برخوردار نیست . از این بدتر آن است كه ممكن است در بخش‏هایی از منزل‏تان ، اتصال شبكه را كلاً از دست بدهید . اگر به دنبال این هستید كه سیگنال شبكه‏ی بی‏سیم خود را تقویت كنید ، بهتر است به تعدادی از این توصیه‏ها در جهت افزایش بُرد و قدرت شبكه‏ی بی‏سیمِ خود عمل نمایید .
۱) روتر بی‏سیم ( یا نقطهْ‏تماسِ بی‏‏سیم ) خود را در یك محل مركزی مستقر نمایید.
در صورت امكان ، روتر بی‏سیم خود را در مركزی‏ترین اتاق منزل‏تان قرار دهید . اگر روتر بی‏سیم شما مقابل دیوار باشد ، سیگنالی كه آن طرف دیوار خانه تحویل می‏گیرید ، ضعیف خواهد بود . اما اگر نتوانستید روتر بی‏سیم خود را جابه‏جا كنید ، نگران نشوید ، زیرا روش‏های دیگری نیز برای تقویت اتصال‏تان وجود دارد.
۲) روتر را كف اتاق نگذارید و آن را از دیوار و اشیای فلزی (مانند قفسه‏های فلزی ) دور نگه دارید.
فلزات ، دیوار‏ها و كف اتاق با سیگنال‏های بی‏سیم روتر شما تداخل پیدا می‏كنند . هر قدر روتر شما به این موانع نزدیكتر باشد ، تداخل بیشتری ایجاد خواهد شد ، و در نتیجه اتصال‏تان از ضعف بیشتری برخوردار خواهد گردید.
۳) آنتنِ روتر خود را عوض كنید .
آنتن‏هایی كه همراه روتر شما بوده‏اند ، طوری طراحی شده‏اند كه تشعشع دایره‏ای داشته باشند ، یعنی در تمام جهات اطراف روتر پخش شوند . اگر روتر شما نزدیك یك دیوار خارجی باشد ، نیمی از سیگنال‏های بی‏سیم به خارج از منزل‏‏تان ارسال خواهند گردید ، و بیشتر قدرت روتر شما هدر خواهد رفت . اكثر روتر‏ها به شما امكان نمی‏دهند كه قدرت خروجی آن‏ها را افزایش دهید ، اما شما می‏توانید استفاده‏ی بهتری از قدرت موجود آن‏ها به عمل آورید.
آنتن‏تان را با یك آنتن قوی كه سیگنال‏های خود را فقط در یك جهت ارسال می‏كند ، تعویض نمایید. به این ترتیب شما می‏توانید سیگنال‏ها را به هر سمتی كه بیشتر به آن‏ها احتیاج دارید‏، بچرخانید .
۴) آدابتور شبكه‏ی بی‏سیم كامپیوترتان را عوض كنید
سیگنال‏های شبكه‏ی بی‏سیم، می‏بایست هم به سمت خارج كامپیوترتان ارسال شوند و هم به سمتِ خود كامپیوترتان. گاهی اوقات ، روتر شما آن‏قدر قدرت دارد كه می‏تواند سیگنال‏های خود را به كامپیوترتان برساند ، اما كامپیوترتان نمی‏تواند سیگنال‏ها را به روتر باز گرداند .
برای تقویت این امر ، كارت شبكه‏ی بی‏سیم كامپیوتر كتابی خود را با یك كارت شبكه‏ی مبتنی‏بر یو‏اس‏بی كه دارای یك آنتن اضافه بر سازمان است ، عوض كنید. انواعی از این كارت‏های شبكه دارای آنتن‏های قوی‏ای هستند كه به شدت می‏توانند بُرد شما را افزایش دهند . (كامپیوتر‏های كتابی با شبكه‏ی بی‏سیم مادرزاد دارای آنتن‏های دوربُرد هستند و در نتیجه لازم نیست كارت‏ِ شبكه‏ی آن‏ها را تعویض نمایید .)
۵) یك تكرار كننده‏ی بی‏سیم اضافه كنید .
تقویت‏كننده‏های بی‏سیم، بُرد شبكه‏ی بی‏سیم شما را افزایش می‏دهند؛ آن هم بدون اجرای سیم‏كشی اضافی . كافی است تقویت‏كننده‏ی بی‏سیم را در نیمه‏راهِ نقطهْ‏تماسِ بی‏سیم و كامپیوترتان قرار دهید تا یك تقویت شدید در قدرت سیگنال‏های بی‏سیم خود پیدا كنید . دو شركت D-Link و Linksys تقویت‏كننده‏های بی‏سیم مناسبی عرضه كرده‏اند .
۶) كانال بی‏سیم خود را عوض كنید .
روتر‏های بی‏سیم می‏توانند امواج خود را روی چندین كانال مختلف ارسال نمایند؛ درست مانند ایستگاه‏های رادیویی كه از كانال‏های مختلفی استفاده می‏كنند . اگر توجه كرده باشید از بعضی ایستگاه‏های رادیویی صدای پارازیت زیادی شنیده می‏شود ، در حالی كه از ایستگاهی دیگر صدای خوب و واضح می‏شنوید.
گاهی اوقات یك كانال بی‏سیم واضح‏تر از كانال‏های دیگر است . بنابراین بهتر است شما هم سعی كنید كانال روتر بی‏سیم خود را از طریق صفحه‏ی پیكربندی آن عوض كنید تا ببینید آیا قدرت سیگنال‏های شما تقویت می‏شوند یا نه . هیچ لزومی ندارد كه پیكربندی كامپیوترتان را تغییر دهید، زیرا خودش به طور خودكار می‏تواند كانال جدید را تشخیص دهد.
۷) تداخل بی‏سیم را كاهش دهید
اگر تلفن بی‏سیم یا سایر ادوات برقی در منزل‏تان دارید ، ممكن است كامپیوترتان نتواند صدای روتر شما را در میان این همه ادوات بی‏سیم به خوبی بشنود ! برای خاموش‏كردن صدای پارازیت چنین دستگاه‏هایی ، باید از وسایل برقی بی‏سیم كه از فركانس ۴/۲ گیگا‏هرتز استفاده می‏كنند ، دوری نمایید . در عوض ، به دنبال تلفن‏های بی‏سیمی بگردید كه مبتنی بر فركانس‏های ۹۰۰ مگا‏هرتز یا ۸/۵ گیگا‏هرتز هستند.
۸) درایورِ كارت شبكه یا حك‏افزار روترِ خود را ارتقاء دهید .
سازندگان روتر به طور مرتب ، اصلاحاتی در روتر‏های خود می‏دهند كه آن‏ها را به صورت رایگان در اختیار مشتریانش قرارمی‏دهند . گاهی اوقات ، این اصلاحات موجب افزایش كارآیی روتر‏ها می‏شوند. برای دست یافتن به آخرین ارتقاء‏های حك‏افزاری روتر خود ، باید از سایت سازنده‏ی روتر خود بازدید نمایید .
به همین منوال، سازندگان كارت‏های شبكه نیز هر از چند‏گاه نرم‏افزاری را كه ویندوز ایكس‏پی برای برقراری ارتباط با كارت شبكه‏تان به كار می‏برد؛ یعنی "درایور" آن را ارتقاء می‏دهند . این ارتقاء‏ها معمولاً موجب تقویت بازدهی و اطمینان بیش‏تر می‏شوند. برای تهیه‏ی این ارتقاء‏ها ، باید از سایت Windows Update بازدید كرده و سپس گزینه‏ی Select Optional Hardware را كلیك كنید. در این‏جا، هر ارتقاعی را كه به كارت شبكه‏ی بی‏سیم شما مربوط می‏شود ، نصب نمایید .
هنگامی كه در حال بازدید از سایت Windows Update هستید ، هیچ اشكالی ندارد كه ارتقاء‏های دیگر را نیز نصب كنید .
۹) تجهیزات شبكه‏ی بی‏سیم خود را
از یك نوع و یك سازنده انتخاب كنید !
هرچند روتر فلان سازنده می‏تواند با كارت شبكه‏ی بهمان سازنده كار كند ، ولی خیلی بهتر خواهد بود كه هر دو را از یك سازنده انتخاب كنید . بعضی از تولید‏كنندگان می‏توانند به شما این تضمین را بدهند كه اگر سخت افزارهای آنان را انتخاب كنید ، قدرت و توان شبكه‏ی بی‏سیم خود را تا دو برابر افزایش دهید.
۱۰) ادوات مبتنی بر۸۰۲.۱۱b را به ۸۰۲.۱۱g ارتقاء دهید .
استاندارد ۸۰۲.۱۱b، متداول‏ترین استاندارد در میان شبكه‏های بی‏سیم است، اما استاندارد ۸۰۲.۱۱g در حدود ۵ بار سریع‏تر است . استاندارد ۸۰۲.۱۱g با استاندارد‏های قبلی خود مانند ۸۰۲.۱۱b سازگاری دارد ، بنابراین هم‏چنان می‏توانید از ادوات مبتنی بر۸۰۲.۱۱b خود، باز‏ هم استفاده كنید . اگر از ۸۰۲.۱۱b استفاده می‏‏كنید و از كارایی آن رضایت ندارید ، بهتر است به فكر تعویض كارت شبكه و روتر خود با تجهیزات مبتنی بر ۸۰۲.۱۱g باشید . اما اگر به فكر خریدن تجهیزات نو هستید، قطعاً باید تجهیزات مبتنی بر استاندارد ۸۰۲.۱۱g را انتخاب كنید (جدولِ مقایسه‏ای این دو استاندارد را در بالا می‏بینید) .
شبكه‏های بی‏سیم هرگز به مرزِ اسمی پهنای باندِ خود نمی‏رسند . كششِ شبكه‏های ۸۰۲.۱۱b معمولاً به ۲ تا ۵ مگابایت در ثانیه می‏رسد، در حالی كه بُنیه‏ی شبكه‏های مبتنی بر ۸۰۲.۱۱g معمولاً در محدوده‏ی ۱۳ تا ۲۳ مگابایت در ثانیه قرار می‏گیرند.
ولی هستند تجهیزات مبتنی بر استاندارد ۸۰۲.۱۱g كه توان‏شان حتا به ۳۷ تا ۴۲ مگابیت در ثانیه نیز می‏رسد.
منبع : ماهنامه کامپیوتر


همچنین مشاهده کنید