سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
عروسک؛ دوست دوران کودکی
عروسک، نی نی، خرس کوچولوی پشمالو و یا هر نوع اسباب بازی دیگری؛ مهم این است که کودک شما این اسباب بازی را از خود جدا نمی کند و دائما آن را همراه خود دارد. روانشناسان این عروسک را در واقع «وسیله ارتباطی» می نامند.
تقریبا نیمی از بچه ها تمایل دارند که یک عروسک را همیشه با خود داشته باشند. وابستگی به عروسک بین چهار ماهگی تا یک سالگی آغاز می شود و قبل از شش سالگی نیز این علاقه در کودک کمرنگ می شود. وقتی که کودک از پدر و مادر جدا می شود، این وسیله می تواند یک تسلی خاطر برای او باشد و در واقع ارتباطی بین خانواده و جهان پیرامون برای کودک محسوب می شود. به همین دلیل است که وقتی کودک به مدرسه پا می گذارد و با بچه های دیگر دوست می شود، عروسکش را کنار می گذارد. همچنین کودکانی که هنگام خواب نیز عروسکشان را با خود به رختخواب می برند، آرامش خاطر پیدا می کنند. تحقیقی که روی ۷۲۹ کودک صورت گرفت، نشانگر این است که کودکانی که پدر و مادر در هنگام خواب کنار آنها هستند، کمتر احساس نیاز به حضور عروسک دارند. اما اصلا به این معنی نیست که اطفالی که وابسته به عروسک خود هستند، نسبت به سایر بچه ها مضطرب تر باشند.
در حالی که بعضی از بچه ها به هیچ وجه حاضر نیستند از عروسک خود دور شوند، اما عده ای دیگر از آنها چندان تمایلی برای همراه داشتن اسباب بازی ندارند و این تعجب برانگیز است. یک دلیل ساده برای توضیح این رفتار این است که معمولا این بچه ها خواهر یا برادر دیگری دارند.یکی دیگر از نکات حائز اهمیت این است که حضور مادر و همچنین عروسک برای کودک تسلی بخش است اما حضور یکی تاثیر مثبت دیگری را بیشتر نمی کند. در واقع در چنین شرایطی کودک چندان احساس آرامش نمی کند. به عنوان مثال هنگامی که مادر می خواهد فرزندش را پیش پزشک ببرد به او می گوید که عروسکش را نیز همراه خود بردارد. در چنین شرایطی کودک با خود فکر می کند که چرا باید با وجود اینکه مادر در کنار اوست باز هم عروسکش را بردارد. در این صورت نگران می شود که چه موقعیتی در انتظار اوست که نیاز دارد همراه دیگری نیز در کنارش باشد.
همانطور که توضیح داده شد نقش والدین در نیاز کودک به همراه داشتن عروسک و همین طور تاثیر آرامش بخشی این وسیله برای کودک بسیار مهم و حائز اهمیت است. اما والدینی که کودکشان همیشه عروسکش را همراه خود دارد مطمئن باشند که این موضوع هیچ تاثیر مثبت یا منفی در آینده کودک ندارد. فقط مرتبا عروسک او را تمیز کنید و مراقب باشید که فرزندتان «دوست مهربانش» را گم نکند.
● انتخاب عروسک مناسب برای کودک
عروسک همراه کودک در تمامی لحظات است که کودک می تواند در کنار او جدایی از مادر را راحت تر تحمل کند. توجه به این علاقه کودک نیازمند دقت والدین در انتخاب عروسک مناسب سن کودک و بی خطر است.
مطمئنا پدر و مادر هیچ عروسکی را به فرزندشان تحمیل نمی کنند بلکه کودک خود عروسک دلخواه خود را انتخاب می کند. اما شما می توانید چندین عروسک مناسب را به فرزندتان نشان دهید تا از بین آنها یکی را بردارد. حق انتخاب دادن به کودک به این معنی نیست که او هر چه دولت داشت می تواند داشته باشد. توجه به توصیه های زیر می تواند در این باره مفید باشد:
▪ در انتخاب عروسک هایی که از پارچه های پرزی ساخته شده اند باید دقت کرد زیرا همه این نوع عروسک ها برای کودکان کمتر از یک سال و نیم مناسب نیستند.
▪ عروسک کودک نباید خیلی کوچک باشد چون بچه نمی تواند به راحتی آن را بگیرد و از طرفی هم زود گم می شود.
▪ عروسک نباید بیش از اندازه بزرگ هم باشد، زیرا در آغوش گرفتن آن برای کودک مشکل است و وقتی آن را روی تخت بخواباند همه جای تخت را می گیرد.
▪ عروسک های سخنگو یا عروسک هایی که چراغ دارند خوب نیستند زیرا کودک را از خواب بیدار می کند و از طرفی هم پدر و مادر را اذیت می کند.
▪ به هیچ وجه نباید عروسک های باطری دار در اختیار خردسالان قرار داد.
▪ و بالاخره ا ینکه عروسک کودک باید از جنسی قابل شستشو باشد تا بتوان به راحتی آن را شست.
قوانین خاصی را نمی توان در مورد شکل و رنگ عروسک در نظر گرفت زیرا علائق کودکان با هم متفاوت است. اما به هر حال عروسک هایی نرم و سبک بهتر است. بعضی مادران نیز عقیده دارند پس از خرید عروسک از مغازه، باید آن را شست که این موضوع به خود شما بستگی دارد.
● عروسک دوم برای مواقع اضطراری
حتما برای شما هم پیش آمده که گاه کودکتان عروسک مورد علاقه اش را در خیابان، بازار و گم کرده و به خاطر آن بسیار بی قراری می کند. اما راه حل ساده ای برای پیشگیری از نگرانی و ناراحتی فرزندتان وجود دارد و آن هم این است که وقتی دیدید کودکتان به یک نوع عروسک بسیار علاقه مند است، یک عروسک دیگر مانند آن بخرید و برای چنین مواقعی نگه دارید. حتی گاه گاه این دو عروسک را با هم عوض کنید تا بتوانید آن را شسته و تمیز کنید، اما مراقب باشید در شستن یکی افراط نکنید تا رنگ و ظاهر آن تعییر کند.
اما اگر مشابه عروسک فرزندتان را ندارید یا آن را برای او هدیه آورده اند و یا حتی قبلا مشابه آن را گم کرده است، باید به فکر راه حل های دیگری باشید.
مثلا می توانید مواقعی که از منزل خارج می شوید، بندی را به عروسک متصل کنید و آن را به گردن کودک بیندازید و یا اگر می دانید که کوچولوی شما شدیدا به ا ین عروسک وابسته است، شماره تلفن خود را روی عروسک بنویسید تا اگر کسی آن را پیدا کرد، به شما اطلاع دهد. همین طور بد نیست که آدرس محلی که عروسک را از آنجا خریداری کرده اید نیز یادداشت کنید تا شاید بتوانید مشابه آن را بخرید.
زهرا سادات کاظمی
منبع : روزنامه کیهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست