دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

زمان حذف نگاه جنسیتی برابر در ورزش


زمان حذف نگاه جنسیتی برابر در ورزش
کسب نشان برنز و سهمیه المپیک توسط سارا خوش جمال فکری در رشته تکواندو در رقابتهای اسیایی ویتنام و کسب دو نشان نقره و دو برنز توسط ووشوکاران زن در رقابتهای جهانی چین (زهرا کریمی و راضیه طهماسبی نشانهای نقره و خدیجه زینال زاده و فیروزه دهقان نشانهای برنز ) و کسب دو سهمیه مسابقه غیررسمی ووشو در بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن توسط کریمی و دهقان نشان داد که وقتی می گوییم زن ایرانی توانایی کسب عنوان در رویدادهای مهم را دارد، بیجا نگفته ایم.
زن و دختر ایرانی بسیار توانمند است و اگر تا کنون نتوانسته صاحب عنوانهایی شود، همانطور که بارها گفته ایم به دلیل عدم توجه مسئولین به این قشر بوده است وگرنه اگر همه فدراسیونها مانند تکواندو ووشو شطرنج دو و میدانی قایقرانی و... نگاه جنسیتی را کنار بگذارند و به بانوان بها بدهند مطمئن باشند یک روز جواب تلاشهای خود را می گیرند فقط نباید عجله به خرج داد چرا که موفقیت بانوان بعد حضور در چندین رقابت قهرمانی اسیا و جهانی و کسب تجربه های بالا بدست امد.
فراهم کردن امکانات، حضور در رقابتهای برون مرزی، تمرینات مداوم، اردوهای خوب، استفاده از دانش روز چه با مربی ایرانی چه خارجی (به هر حال مربی با دانش ایرانی بر خارجی اولویت دارد) می توان پرچم ایران را در رویداهای مهم به اهتزاز درآورد.
سازمان با نظارت بیشتر از فدراسیونها و هیاتها بخواهند، ورزشکار به تیم ملی معرفی کنند و در قبال معرفی هر ورزشکار تشویق جدی شوند
اکنون همه می دانیم که دولت و سازمان تربیت بدنی در حال فراهم کردن سخت افزار ورزش بانوان است و پیش بینی می شود در سالهای اینده شاهد رشد و درخشش در ورزش زنان بود. پیش از این مسله پوشش مشکل اصلی زنان ایرانی به شمار می رفت که این موضوع هم توسط کمیته ملی المپیک در حال حل است. در صدد هستند بهترین پوشش و اسلامی ترین ان را برای بانوان ایرانی تهیه کنند تا بتوانند به راحتی بدون زیر سوال رفتن در میادین، حاضر شوند. بنابراین نباید نگران مسایلی بجز امکانات نرم افزاری بود.
البته باید گفت تنها سخت افزار عامل موفقیت نبوده و نیست. مسئولین سازمان تربیت بدنی باید همت خود را بر روی فدراسیونها و هیاتهای ورزشی استانها بگمارند و انها را از همه لحظ برای بها دادن به ورزش زنان اماده کنند و با نظارت بیشتر از فدراسیونها و هیاتها در هر رشته ای بخواهند، ورزشکار به تیم ملی معرفی کنند و در قبال معرفی هر ورزشکار تشویق جدی شوند.
مهندس محمد علی ابادی رییس سازمان تربیت بدنی باید همانگونه که در حضور مسئولین هیاتهای ورزشی تیراندازی با کمان خواهان پرداخت جایزه به هیاتها در قبال معرفی ورزشکار به تیم ملی شد، همان کار را درباره کل هیاتهای ورزشی در خصوص معرفی ورزشکار زن به تیم ملی اجرا کند تا انگیزه انها در پرداختن به ورزش زنان در هیاتهای استانها بالا رود.
با سرمایه گذاری دولت ،سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک، مدیران کل استانها در هیاتها توجه ویژه فدراسیونها و تلاش نایب رییسان زن در فدراسیونها است که می توانیم در اینده ای نه چندان دور بسیاری همچون سارا داشته باشیم. دختر ایرانی میداند باید تلاش وافر کند. حتی خود ورزشکارانی که در میدانهای بزرگ میدرخشند، اذعان دارند که در میادین بین المللی تلاش بیشتری می کنند تا با دست خالی برنگشتن آنها از اعزامها، مسئولین بر روی ورزش زنان و دیگر همنوعان آنان بیشتر سرمایه گذاری کنند. که مبادا دیگران از رسیدن به موفقیتهای درخشان در میادین بازبمانند. امید که همه فدراسیونها با الهام از فدراسیونهای موفق راه را برای پیشرفت بانوان باز کنند.
نسیم صبا
منبع : هفته نامه شیرزنان