یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

رضا سوخته سرایی (کشتی آزاد و فرنگی)


رضا سوخته سرایی (کشتی آزاد و فرنگی)
رضا سوخته سرایی در سال ۱۳۳۰ در روستای سوخته سرا از توابع شهرستان علی آبادکتول به دنیا آمد. تمرینات خود را در همان سنین نوجوانی در مازندران آغاز کرد ولی توفیق چندانی نداشت تا اینکه برای گذراندن خدمت سربازی به کرمان اعزام شد. خیلی زود استعداد شگرفش در کشتی نمایان شد و اصغر آذرخش رئیس وقت هیات کشتی ارتش و ناصر گیوه چی مربی تیم ارتش، خواستار حضور او در تهران شدند. پس از آمدن به تهران، تمرینات جدی خود را در تالار مرحوم توفیق جهانبخت زیر نظر ناصر گیوه چی و سپس محمود عزیزی پور ادامه داد تا در سال ۱۹۷۳ برای شرکت در مسابقات جهانی تهران به تیم ملی دعوت شد تا در یکصد کیلوگرم کشتی بگیرد.
سوخته سرایی ۱۷سال عضو تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران بود و به افتخارات فراوانی دست یافت و رکوردهایی هم بنا نهاد. وی در سه دوره از بازی های آسیایی (۱۹۸۲ دهلی، ۱۹۸۶ سئول و ۱۹۹۰ پکن) پرچمدار کاروان ورزشی ایران بود. با کسب سه مدال طلا (دوطلا در آزاد و یک طلا در فرنگی) و یک مدال نقره، سوخته سرایی رکورد دار دریافت مدال در کشتی بازی های آسیایی است و پرافتخارترین ورزشکار ایران در تاریخ این رقابت ها به شمار می رود. سوخته سرایی در وزن های ۱۰۰ و ۱۰۰+ و ۱۳۰ کیلوگرم به افتخارات شایانی دست یافت. از جمله:
▪ مدال طلای جام دانکلف بلغارستان (۱۹۷۶) که با پیروزی بر پایان مونخ از مغولستان (قهرمان جهان در سال ۱۹۷۵) به دست آورد. وی در این رقابت ها کلیه حریفان خود را ضربه فنی کرد.
▪ مدال نقره مسابقات جهانی ۱۹۷۸ مکزیکوسیتی. او در این رقابت ها ابتدا به سسلان آندیف نابغه سنگین وزن روسها باخت ولی با پیروزی بر آیدین متین (ضربه فنی)، ژوزف بالا از مجارستان، گرگ وویکووسکی از ایالات متحده (ضربه فنی)، آدام ساندورسکی غول ۰۳/۲ متری لهستانی (ضربه فنی) و رولاندگهرکه از آلمان شرقی بر سکوی دوم قرار گرفت.
▪ مدال نقره مسابقات جهانی ۱۹۸۱ اسکوپیه. در این مسابقه ها سوخته سرایی پس از سه پیروزی به دیدار سلمان خاسیمیکوف از شوروی رفت و با چهار خاک به وی باخت و دوم شد.
▪ مدال نقره بازی های آسیایی ۱۹۷۴ تهران (۱۰۰ کیلوگرم)
▪ مدال طلا بازی های آسیایی ۱۹۸۲ دهلی نو (۱۰۰+ کیلوگرم)
▪ مدال طلا بازی های آسیایی ۱۹۸۲ سئول در کشتی فرنگی (۱۳۰ کیلوگرم)
▪ مدال طلا بازی های آسیایی ۱۹۹۰ پکن (۱۳۰ کیلوگرم)
▪ مدال طلا قهرمانی آسیا ۱۹۷۹ جلندر (۱۰۰+ کیلوگرم)
بی شک اگر ورزش ایران در المپیک های ۱۹۸۰ و ۱۹۸۴ حضور می یافت و کشتی ایران رقابت های جهانی ۱۹۷۹، ۱۹۸۳، ۱۹۸۶ و ۱۹۸۷ را از دست نمی داد، امروز سوخته سرایی یکی از پر افتخاترین کشتی گیران سنگین وزن جهان به شمار می رفت.
منبع : سایت پارس اسپورت


همچنین مشاهده کنید