چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا


فرزاد حسنی در دسترس نیست؟


فرزاد حسنی در دسترس نیست؟
شاید طی روزهای اخیر تنها اهالی خانه و همكاران فرزاد در رادیو و تلویزیون بدانند فرزاد حسنی كجاست؟
تلفن همراهش را از دسترس خارج كرده، با خانه‌اش هم كه تماس می‌گیرید، مادر مهربانش می‌‌گوید: فرزاد نیست، پس از اجرای چالشی برنامه كوله‌پشتی‌ ۴ و دعوت از سردار رادان در این برنامه و نوع گفتمان فرزاد با سردار به مذاق خیلی‌ها خوش نیامد، تا جایی كه سازمان نظارت بر صدا و سیما به ضرغامی رییس سازمان نامه نوشت و از وی خواستار پاره‌ای از توضیحات به‌خاطر نوع برخورد فرزاد حسنی شد! چند باری با منزل فرزاد كه از دوستان خوب ما هم است تماس گرفتیم، اما متاسفانه نتوانستیم او را پیدا كنیم، فكر كنیم كه او تصمیم گرفته در این شرایط سكوت اختیار كند... اما سردار رادان در این‌باره چه می‌گوید:
● سردار رادان: صدا وسیما را سرزنش نکنید
فرمانده نیروی انتظامی تهران در واكنش به برنامه كوله‌پشتی كه باعث بروز اعتراض‌هایی به مجری این برنامه شد با انتشار نامه‌ا‌ی خواستار عدم سرزنش صدا و سیما شد.
احمدرضا رادان در نامه خود كه آورده است: «درست از همان روزی كه در گفت‌وگو با ارباب جراید و اصحاب قلم و رسانه از اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی شهروندان سخن به میان آوردم از این واقعیت آگاه بودم كه قدم به قلمرویی نهاده‌ام و از پدیده‌ای سخن گفته‌ام كه از یك سو متولیان بسیاری دارد و از سوی دیگر نقادی‌های بسیاری را برخواهد انگیخت. لیكن با در اختیار داشتن داده‌های متقنی كه در مطالعات و بررسی‌های ژرفانگر و پهنانگر بیش از كلید زدن طرح به دست آورده بودم به این باور یقینی رسیده بودم كه اقدام ناجا به استقبال مثال زدنی و بی ‌بدیل شهروندان فرهیخته تهرانی و سایر آحاد ملت شریف و محترم ایران رو به رو خواهد شد. چند صباحی پس از اجرای طرح چنین یقینی مضاعف گشت. اندكی بعد نیز داده‌های جدید نمایان ساخت كه نشاط و ایمنی شهروندان و خوش بینی و اعتماد آ‌نان به پلیس و نهادهای نظام در حال فزونی است.»
وی در ادامه نامه‌اش آورده است: «‌‌به تعبیر روشن‌تر، یافته‌های یقین‌آور و عاری از خطا آشكار ساخت كه اجرای طرح امنیت اجتماعی بستری را فراهم ساخته است كه در آن شهروندان با ایمنی و آرامش قادرند در جهت اهداف خویش و كشور فراببالند و فرآیند رشد و بالندگی را به فراخور رغبت، اشتیاق، انگیزش و ظرفیت ذهنی و روانی خویش استمرار بخشند و مقاصد خویش را فراچنگ زنند.»
وی می‌افزاید: «بنده بر این باورم كه صدا و سیما با اجرای برنامه‌های جذابی نظیر معرفی مدل‌های پوشش، اجرای میزگردهای كارشناسانه و تهیه و تولید صدها ساعت برنامه جذاب و حرفه‌ای دیگر، تغییرات ملموس و محسوسی را در باور و كنش شهروندان محترم ایجاد نموده است و از آن گذشته به زعم من با تأمل اندك در برنامه‌های چند ماه اخیر صدا و سیما به سهولت می‌توان دریافت كه این رسانه نقش پراهمیتی در افزایش احساس امنیت شهروندان و تعالی شأن و منزلت نهادهای نظام و به ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ایفا نموده است. از همین روی شایسته نیست كه تمامیت چنین رسانه اثرگذاری را به خاطر احساساتی بودن مجری جوان آن مورد چالش قرار دهیم اما نكته شعف‌انگیز و قابل تأمل متعاقب بخش اول برنامه كوله‌شتی واكنش آحاد مردم جامعه به ویژه نخبگان، كارشناسان و ارباب جراید بود. پس از بخش برنامه شب‌ اول كوله‌پشتی، هزاران نفر با پیام‌های تلفنی، پست الكترونیكی (ایمیل) و جز آن، ضمن ابراز ناخرسندی از واكنش‌های نمایشگرانه مجری برنامه، خواهان استمرار قاطعانه‌تر طرح ارتقای امنیت اجتماعی شهروندان شدند.»
این نامه می‌افزاید: افزون بر آن، در ۲ روز پس از اجرای این برنامه‌ها، ده‌ها مقاله در نشریات، روزنامه‌ها و سایت‌های مختلف انتشار یافت كه در اغلب آن‌ها بر ضرورت استمرار طرح تأكید گردید. علاوه بر آن، ده‌ها تن از نمایندگان محترم مجلس، قضات و وكلای محترم و اساتید فرهیخته حوزه و دانشگاه در تماس تلفنی با بنده اینجانب و ناجا را به خاطر اجرای طرح امنیت اجتماعی مورد تحسین قرار دادند.»
رادان در نامه خود یادآور شده است: «بنابراین از همه صاحبان قلم و بیان و گفتار، عاجزانه درخواست می‌كنم كه از استمرار سرزنش صدا و سیما بپرهیزند. چه ایمان راسخ دارم كه بسیاری از كسانی كه در این رسانه ارزشمند خدمت می‌كنند از هیچ تلاشی برای ‌افزایش مشروعیت نظام مقدس جمهوری اسلامی و افزایش شأن و كرامت شهروندان محترم فروگذار نمی‌كنند.»
● اما این حکایت از کجا آغاز شد؟
پخش یک گفت وگوی زنده تلویزیونی میان فرزاد حسنی، مجری برنامه «کوله پشتی» از شبکه سوم سیما با احمد رضا رادان، رییس پلیس تهران، درباره طرح ارتقای امنیت اجتماعی نیروی انتظامی واکنش های گسترده ای را برانگیخت . این برنامه واکنش هر دو گروه طرفداران طرح ارتقای امنیت اجتماعی و مخالفان این طرح را در پی داشت.
در آخرین واکنش ها، مدیراجتماعی شبکه سوم سیما، فضل الله شریعت پناهی در گفت وگو با رسانه های داخلی گفته است:« از سوی مسئولان صدا و سیمای به فرزاد حسنی تذکر داده شد و خودش هم فهمید که پا روی خط قرمزهایی گذاشته است.»
به گفته آقای شریعت پناهی، صدا و سیما«اعتراضاتی هم از سوی نیروی انتظامی داشته است.»
در این مصاحبه زنده تلویزیونی که شنبه شب از شبکه سوم سیما جمهوری اسلامی پخش شد، فرزاد حسنی مجری برنامه، احمدرضا رادان فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ را به دلیل برخورد خشن نیروهای پلیس با شهروندان به شدت مورد انتقاد قرار داد.
در بخشی از این مصاحبه، مجری برنامه از رییس پلیس تهران پرسید که آیا فیلمی را دیده است که در آن نشان داده می شود ماموران نیروی انتظامی با کتک و لگد دختری را به داخل ماشین پلیس پرت می کنند؟
پاسخ احمدرضا رادان به این پرسش، منفی بود.
مجری برنامه پس از تکذیب رییس پلیس، با سخن گفتن از تجربه های خود و نزدیکانش در برخورد با نیروی انتظامی، از ادبیات تند ماموران پلیس در برخورد با شهروندان انتقاد کرد.
رییس پلیس تهران که به نظر می رسید در مقابل پرسش های مجری برنامه غافلگیر شده است ، سعی کرد با خوشرویی به تمام پرسش های مجری برنامه پاسخ دهد، اما گهگاه صحبت های احمدرضا رادان با سوال دیگر مجری برنامه قطع می شد.
این شیوه گفت و گوی تلویزیونی و طرح پرسش های چالش برانگیز در سیمای جمهوری اسلامی ایران کم سابقه است و پخش آن، اعتراض رسانه های نزدیک به دولت را در پی داشته است.
منتقدان پخش این برنامه، اغلب به شیوه طرح سوال ها توسط مجری برنامه معترضند و می گویند فرزاد حسنی به رییس پلیس تهران فرصت پاسخ گویی نداده است.
فضل الله شریعتمداری، مدیر گروه اجتماعی شبکه سوم سیما در تایید نظر منتقدان گفت:« این خونسردی سردار رادان بود که مانع از به هم خوردن جو برنامه شد.»
به گفته برخی ناظران، به صورت عرفی مرسوم است که مدیران ارشد حکومت ایران در مصاحبه با رسانه ها بیشتر سخنگو باشند و علاوه بر در اختیار داشتن زمان، پرسش ها نیز به صورتی مطرح می شود که حامل کمترین انتقاد به عملکرد دستگاه زیر رهبری مقام مسئول است.
روزنامه کیهان روز دوشنبه با انتقاد از عملکرد صدا و سیمای جمهوری اسلامی نوشته است که«چطور مسئولان این نهاد فرهنگ ساز ریش و قیچی یک برنامه پر مخاطب را دست یک مجری جوان داده و اجازه می دهند که او هرچه می خواهد بگوید؟»
اگرچه واکنش مدیر اجتماعی شبکه سوم سیما حاکی از آن است که به فرزاد حسنی تنها تذکر داده شده، اما برخی از ناظران از احتمال برخورد شدیدتر با وی سخن گفته اند. برخوردی نظیر آنچه که چند ماه پیش با یک گوینده رادیو جوان صورت گرفت.
خبرگزاری فارس که از رسانه های نزدیک به دولت است نیز پس از پخش این برنامه، در مطلبی که حاوی پیامهای مردمی عنوان شد، به شدت از پخش این برنامه انتقاد کرد.
در یکی از این پیام ها، فرزاد حسنی از سوی «مخاطبان» خبرگزاری فارس، «فردی بی ادب» خوانده شده که «ناهنجاری را به جوانان ایران آموزش می دهد»
منتقدان این برنامه، حتی پوشش و ظاهر مجری برنامه را مورد انتقاد قرار داده اند.
خبرگزاری فارس به نقل از یکی دیگر از «مخاطبان» خود، با انتقاد ازشکل و ظاهر فرزاد حسنی گفته است: «به سردار بگویید بهتر است اول با خود آقای حسنی و با آن ظاهر نامناسبی که ایشان دارد برخورد شود. چرا این آقا با این آرایش صورت و موهای ژل زده این گونه در تلویزیون ظاهر می شود.»
درمقابل، برخی از منتقدان طرح ارتقای امنیت اجتماعی، مصاحبه اخیر فرزاد حسنی با رییس پلیس تهران را اتفاقی بی سابقه در سیمای جمهوری اسلامی خوانده و شهامت این مجری تلویزیونی را برای طرح این پرسش ها ستوده اند.
برخی دیگر نیز در واکنش به این برنامه گفته اند:«حرف های فرزاد حسنی درست بود، اما بی ادبانه مطرح شد.»
رییس شبکه سوم سیما در پاسخ به این انتقادها از مجری برنامه کوله پشتی، روز دوشنبه اول مرداد گفت:« درباره ظاهر فرزاد حسنی با خودش هم صحبت شده است.»
وی همچنین گفت که رفتار فرزاد حسنی در برنامه های آتی کنترل خواهد شد و خودش هم با توجه به جبهه گیری هایی که کرده بود متوجه شده و ملایم تر برخورد خواهد کرد.
منبع : مجله خانواده سبز