سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

عدم دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت پرسرعت و مشکلات امنیتی


عدم دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت پرسرعت و مشکلات امنیتی
اینترنت یکی از جاذبه‌های مهم استفاده از کامپیوتر است و بسیاری از کاربران اینترنت در ایران و جهان ساعاتی از وقت خود را در اینترنت می‌گذرانند.
اینترنت محیطی پویا است و ماهیت آن باعث شده است که کاربران اینترتی همواره مورد تهدید باشند. ویروس‌نویسان و هکرها اینترنت را محیط جذابی برای انتشار نرم افزارهای مخرب می‌دانند، بخصوص آنکه انتشار یک کد مخرب یا ویروس از طریق اینترنت به سرعت امکان پذیر است.
در سال‌های اخیر شاهد مواردی بوده‌ایم که حتی انتشار گسترده یک کرم یا ویروس از طریق اینترنت در چند روز باعث کندی یا اختلال در دسترسی به اینترنت در یک قاره نیز شده است. مشاهده یک ایمیل آلوده یا حتی یک صفحه از وب سایت یا وبلاگ می‌تواند کاربرانی که موارد امنیتی را در هنگام گردش در اینترنت در نظر نگرفته‌اند دچار مشکل کند.
اما اینترنت پتانسیل خوبی نیز برای به روز رسانی نرم افزارها و مقابله با تهدیدهای جدید در اینترنت است. تقریبا بسیاری از نرم افزارهای مهم و بخصوص سیستم عامل‌ها به صورت خودکار و هنگامی که کاربران به اینترنت وصل هستند سایت سازنده محصول نرم افزاری را چک می‌کنند و آخرین وصله‌ها و نسخه‌های به روز شده را دانلود و نصب می‌کنند و از این طریق جلوی سوء استفاده از اشکالات نرم افزارها توسط کدهای مخرب گرفته می‌شود.
در سال‌های گذشته حجم نرم افزارها بیشتر شده است و هر روز بر حجم نرم افزارها و اطلاعاتی که برای به‌روز رسانی نرم افزارهای مهم لازم است افزوده شده است. برای مثال اگر یک نرم افزار ویندوز XP را بصورت CD تهیه کرده اید در صورت نصب و اتصال به اینترنت و برای داشتن یک سیستم عامل کم نقص‌تر و امنیت بیشتر نیازمند دانلود ده‌ها مگابایت خواهید بود.
این قضیه در مورد آنتی ویروس‌ها نیز صدق می‌کند. افزایش سرعت اینترنت و دسترسی میلیون‌ها کاربر در آمریکا، اروپا و آسیا به اینترنت پرسرعت باعث شده است که این کاربران مشکلی با دانلود فایل‌های حجیم و به روز رسانی مداوم نرم افزارهای کامپیوتر خود نداشته باشند و به همین دلیل نیز بدون آنکه نیازمند آشنایی با مسائل تکنیکی باشند نرم افزارهای کامپیوترشان به روز شده و به نوعی کامپیوتر ایمن تری خواهند داشت.
اما در ایران به دلیل دسترسی موقت و ساعتی و آن هم به شکل Dialup به اینترنت توسط اکثر کاربران و بخصوص کاربران خانگی و همچنین محدودیت پهنای باند برای سرویس‌های ADSL کاربران خانگی عملا بخش زیادی از کاربران ایرانی امکان دانلود نسخه‌های جدید نرم افزارها و به روز رسانی مداوم سیستم عامل و نرم افزارهای خود را ندارند و حتی برخی نرم افزارها در اتصال به شکل Dialup امکان به روز‌رسانی خود را ندارند.
تولد و انتشار روزانه صدها ویروس، کرم اینترنتی و کدهای مخرب جدید و عدم امکان به روز رسانی مداوم نرم افزارهای مورد استفاده کاربران ایرانی باعث افزایش تهدیدهای امنیتی برای کاربران ایرانی شده است. با توجه به روند کنونی انتشار و به روز رسانی نرم افزارها چاره‌ای نخواهیم داشت که در جهت دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت پرسرعت تلاش کنیم.
http://shirazi.blogfa.com
منبع : خبرگزاری ایسنا


همچنین مشاهده کنید