چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
جامعهستیزی و اختلال شخصیت
خصوصیات مسلم و حالتهای ذهنی وجود دارد که باعث میشوند حدود ۲۰درصد از یک نژاد هرگونه فعالیت و گروه بهبود طلبی به شدت مخالفت کند.
این افراد بهعنوان کسانیکه تمایلات ضداجتماعی دارند شناخته میشوند. وقتی که ساختارقانونی یا سیاسی کشور بهگونهای شود که وجود چنین شخصیتهایی را در مقامات مورد اعتماد تایید کنند. آنگاه تمام سازمانهای آن کشور سرکوب خواهد شد و بربریت ارتکاب جرم و جبر اقتصادی در نتیجه رخ خواهد داد.
جرائم و اعمال جرمگونه بهوسیله افراد ضداجتماعی انجام میپذیرند. افرادی که در آسایشگاههای روانی نگهداری میشوند اغلب وضعیت خود را در تماس با چنین شخصیتهایی ردیابی میکنند. بنابراین، در حوزه دولت، فعالیتهای پلیس و سلامت روانی و ... این امر بسیار مهم است که بتوان افرادی از این تیپ شخصیتی را شناسایی و ایزوله کرد تا جامعه و افراد را از عواقب مخرب وابسته به آنکه از رهاکردن آزادانه افسار این اشخاص ناشی میشود و ممکن است دیگران را صدمه بزند، حفظ کند.
از آنجایی که این گروه تنها ۲۰درصد جمعیت را شامل میشود و از آنجاییکه تنها ۵/۲درصد از این افراد واقعا خطرناک هستند، ملاحظه میکنیم که با تلاش خیلی جزئی قادر خواهیم بود به شکل قابلتوجهی وضع اجتماع را بهبود بخشیم.
مثالهای مشهور و حتی درخشان از چنین شخصیتیهایی، ناپلئون و هیتلر میباشند.و سایر تبهکاران مشهور نمونههای بارزی از شخصیتهای ضداجتماعی میباشند و این تصور به ذهنمان خطور نمیکند که چنین شخصیتهایی در زندگی روزمره ما بهطور پیشپا افتاده و معمول وجود دارند و اغلب مشخص نمیشوند.در خانوادههایی که در حال از هم پاشیدگی هستند معمولا یکی از اشخاص درگیر با چنین شخصیتی را مییابیم.از آنجاییکه ۸۰درصد از ما میخواهیم که پیش برویم و تنها ۲۰درصد سعی در ممانعت ما دارند اگر ما بهخوبی مطلع در مورد تظاهرات دقیق چنین شخصیتهایی باشیم زندگی بسیار سادهتر میشود بنابراین ما میتوانیم آن را ردیابی کنیم و خودمان را از شکست حفظ کنیم.در نتیجه بررسی و فهرستکردن خصوصیات شخصیت ضداجتماعی مهم است چون که زندگی روزمره بسیاری را تحتتاثیر قرار میدهد بهدرستی سزاوار است که افراد شایسته در این مورد بیشتر مطلع شوند.
ویژگی اصلی اختلال شخصیت ضداجتماعی، بیاعتنایی و تجاوز به حقوق دیگران است که از کودکی یا اوایل نوجوانی آغاز شده و تا بزرگسالی ادامه مییابد. این الگو تحت عنوان جامعه ستیزی، اجتماع ستیزی یا اختلال شخصیت غیراجتماعی نیز نامیده شده است، چون فریبکاری و تقلب ویژگیهای محوری این اختلال شخصیت است. فردی را میتوان مبتلا به این اختلال شخصیتی دانست که دستکم ۱۸ سال سن و سابقهای از چند نشانه اختلال سلوک قبل از سن ۱۵سالگی داشته باشد. اختلال سلوک یک الگوی مکرر و با ثبات از رفتار را دربرمیگیرد که در آن به حقوق اساسی دیگران تجاوز میشود یا هنجارهای اجتماعی یا قواعد متناسب با سن، زیرپا گذاشته میشود. رفتارهای مشخصه اختلال سلوک در یکی از چهار طبقه زیر قرار میگیرند: پرخاشگری نسبت به افراد و حیوانات، تخریب اموال، فریبکاری، دزدی و تخطی جدی از قوانین.
افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی از هنجارهای اجتماعی و رفتار قانونی پیروی نمیکنند و آنها ممکن است بهطور مکرر اعمالی را انجام دهند که زمینه بازداشتشدن آنها را فراهم میکند (خواه بازداشت شوند، خواهبازداشت نشوند) مانند تخریب اموال، اذیت و آزار دیگران، سرقت یا رویآوردن به مشاغل غیرقانونی. اشخاص مبتلا به این اختلال برای آرزوها، حقوق یا عواطف دیگران احترامیقائل نیستند. آنها اغلب برای کسب منفعت شخصی یا لذت، دست به فریبکاری و تقلب میزنند، بهطور مثال برای به دست آوردن پول، برقراری روابط جنسی یا کسب قدرت. آنها ممکن است بهطور مکرر دروغ بگویند، برای خود نام مستعار برگزینند، کلاهبرداری کرده یا تمارض کنند. ممکن است الگویی از تکانشگری بهصورت ناتوانی در اجرای برنامهریزیهای قبلیشان جلوهگر شود. تصمیمهای این افراد بهصورت آنی و بدون برنامه ریزی، بدون اندیشه و بدون توجه به پیامدهای آن برای خود و دیگران، گرفته میشوند و این امر ممکن است به تغییر ناگهانی شغل، محل اقامت یا روابط بینجامد. افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی بیشتر تحریکپذیر و پرخاشگر بوده و ممکن است بهطور مکرر درگیر منازعات فیزیکی شده و مرتکب اعمال خشونتآمیز جسمانی (از جمله مضروبکردن همسر یا کتکزدن بچه) شوند. البته اعمال پرخاشگرانهایی که برای حمایت از خود و دیگری صورت میگیرد، در زمره این موارد قرار نمیگیرند. افراد جامعه ستیز همچنین نسبت به امنیت خود یا دیگران، بیاعتنایی قابل ملاحظهای نشان میدهند. این امر ممکن است در رانندگی آنها ظاهر شود .
این افراد ممکن است به رفتارهای جنسی دست بزنند یا مادهای را مصرف کنند که با پیامدهای آسیبزای جدی همراه است. آنها ممکن است نسبت به فرزند خود غفلت ورزیده یا در نگهداری وی کوتاهی کنند، بهطوری که کودک در معرض خطر قرار گیرد.همچنین افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی همواره و به شدت مسوولیتناپذیرند و با رفتار شغلی غیرمسوولانه ممکن است با وجود فرصتهای شغلی بسیار، با دورههای زیاد بیکاری یا رهاکردن مشاغل بدون یک نقشه واقعبینانه برای به دست آوردن شغل دیگر، روبهرو شوند. همچنین ممکن است الگویی از بیکاریهای مکرر وجود داشته باشد که با بیماری آنان یا بیماری افراد خانواده آنان تبیین نمیشود. مسوولیتناپذیری مالی با اعمالی همچون کوتاهی در پرداخت بدهیها، عدم حمایت منظم از کودک یا سایر وابستگان مشخص میشود. افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی از بابت پیامدهای اعمال خود، پشیمانی چندانی نشان نمیدهند.
آنها ممکن است صدمهزدن به دیگران، بدرفتاری با آنها یا دزدی از یک فرد را با یک دلیل سطحی توجیه کرده یا اصولا بیتفاوت باشند، برای مثال، <زندگی پر از بیعدالتی است>، <خلایق هر چه لایق>، <خواهناخواه چنین میشد>- این افراد ممکن است قربانیان خود را بهدلیل احمقبودن، ناتوانی یا اسیر سرنوشتبودن، سرزنش کنند یا پیامدهای نامطلوب اعمال خود را به حداقل برساند یا فقط بیتفاوتی کلی نشان دهند. و عموما قادر به جبران یا اصلاح رفتار خودشان نیستند.
آنها ممکن است اعتقاد داشته باشند که <هرکس باید به فکر خودش باشد> یا اینکه به هیچ وجه نباید زیربار حرف زور رفت. دلیل اصلی که فرد ضداجتماعی چنین رفتار میکند در ترسهای پنهانی از دیگران نهفته است.
برای چنین فردی هر موجود دیگر یک دشمن است، دشمنی که به شکل پنهانی یا آشکارا از بین برود. اعتقاد تثبیت شده آنها این است که خود بقایی<به پایین نگاه داشتن دیگران> یا <جاهل نگاه داشتن مردم> بستگی دارد. اگر شخصی تعهد کرده باشد که دیگران را قویتر یا روشنتر سازد، فرد ضداجتماعی بیشترین عذاب از خطر متوجه به خود را متحمل میشود. آنان اینگونه دلیل میآورند که اگر آنها با مردم ضعیف و احمق در اطرافشان این همه مشکل دارند، چنانچه کسی از آنها قوی یا روشن شود این افراد ضداجتماعی از بین خواهند رفت.
این افراد تا مرز وحشتناکی هیچ نوع اعتمادی ندارند و این معمولا پوشیده و ناآشکار است.
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست