شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

k۸۵۰، فرشته ای در دستان شما


k۸۵۰، فرشته ای در دستان شما
در گذشته چند پست این وبلاگ را به بررسی مدل های مختلف موبایل اختصاص داده بودم. در این پست هم با هم به بررسی مدل دیگری از گوشی های سونی اریکسون، با نام K۸۵۰ می پردازیم که حدودن یک ماهی می شود یکی از آنها را تهیه کرده ام. سعی کرده ام تحلیل به گونه ای باشد که اطلاعات کاملی را به دوستان در این مورد بدهد. از دوستانی هم که به آنها قول نوشتن این مطلب را داده بودم، به خاطر تاخیر عذر خواهی می کنم.
قبل از بررسی امکانات این مدل، باید ببینیم این مدل به درد چه کسانی می خورد؟ اگر شما تا به حال با گوشی های سونی اریکسون کار نکرده اید، این مدل می تواند بهترین گزینه برای شروع باشد. هم جذابیت ظاهری زیادی دارد و هم امکانات نرم افزاری آن برای شما تازه و البته جالب به نظر خواهد رسید. اما اگر شما قبلن با مدلی مانند K۸۰۰ یا K۸۱۰ کار کرده اید، این گوشی شما را بسیار غافل گیر خواهد کرد! در ابتدا شما بسیار مشعوف خواهید شد از داشتن چنین گوشی زیبایی! بعد از مدتی یک نوع حس سرخوردگی به شما دست خواهد داد که مدل های قبلی بهتر بوده اند! و بعد از حدودن یکی دو هفته، تازه پی میبرید چه فرشته ای در دستان شما بود و شما بیخبر بوده اید!
● طراحی ظاهری:
طراحی این گوشی در نوع خودش بی نظیر و البته بسیار زیباست. با تمام تشکیلاتی که این گوشی دارد، برخلاف اکثر گوشی های سری N نوکیا و به خصوص N۹۵، اصلن یُقُر نیست. حتی ارتفاع آن کمی از K۸۰۰ نیز کمتر است! این گوشی بر خلاف مدل های پیشین خود، از یک جوی استیک مرکزی بهره نمیبرد. در واقع شما هیچ گونه دکمه ی مرکزی (که بیشتر برای OK کردن به کار می رود)، در بین دکمه های جهت، مشاهده نخواهید کرد! به جای این دکمه، دکمه های ۲ و ۵ در آن قسمت جا خشک کرده اند! این مدل دارای Keypad می باشد و در واقع شما با لمس قسمت پایینی صفحه نمایش، قادر به دیدن دکمه های مانند Back، Option و Menu هستید!
لطف کنید و از دیدن ظاهر این گوشی نترسید. مطمئن باشید بسیار بهتر و سریع تر از گوشی k۸۰۰ می توانید به آن عادت کنید. در واقع آنقدر طراحی این مدل حرفه ای است که شما اصلن نیاز به عادت کردن هم ندارید!
در پهلوی سمت چپ این گوشی، هیچ دکمه ای مشاهده نمی کنید. در سمت راست هم چند دکمه، که همگی متعلق به دوربین هستند را می بینید! در پشت این مدل، لنز دوربین، فلش، چراغ قوه، بلندگو و لوگوی سونی اریکسون را خواهید دید. به واقع بهتر است بگوییم شما با نگاه کردن به پشت این مدل، ظاهرن به یک دوربین دیجیتال نگاه می کنید!
یک سوال! پس محفظه ی باتری، سیم کارت و کارت حافظه این مدل کجاست؟! آیا ممکن است چنین چیز هایی نداشته باشد؟! نخیر ممکن نیست! یک نگاهی به زیر دوربین، ببخشید گوشی!، بیندازید. بله، با باز کردن قسمت پایینی گوشی، شما با دنیایی دیگر روبه رو خواهید شد. جایی که سیم کارت همراه با کارت حافظه و باتری، زندگی مسالمت آمیزی را در کنار یکدیگر تجربه می کنند! از ظاهر این گوشی هر چه بگوییم کم گفته ایم، اما اینگونه، قسمت های دیگر مظلوم واقع می شوند!
● امکانات:
شاید برایتان جالب باشد این گوشی از دو نوع کارت حافطه پشتیبانی می کند. اگر جالب نبود، شاید این که بدون خاموش کردن گوشی، می توان کارت حافظه را خارج کرد جالب باشد. اگر این دو مورد جالب نبوده اند، به نظرم اگر بدانید می توان بدون خاموش کردن گوشی، سیم کارت را نیز خارج کرد و سیم کارت دیگری در آن قرار داد، برایتان بسیار جالب خواهد بود!
کیفیت صفحه نمایش این گوشی جز مواردی بود که در روز اول مرا کمی دیوانه کرد. کافیست یک عکس مشترک را به عنوان پس زمینه ی این مدل، و مدل k۸۰۰ قرار دهید. با اینکه کا ۸۰۰ نیز به نوبه ی خود گوشی خوبی است، اما تفاوت از زمین تا آسمان است!
قسمت منوی این گوشی با مدل های قبل خود دارای چند تغییر است. گزینه های Alarm، Radio و Media گزینه های جدیدی هستند که در قسمت اصلی منو قرار گرفته اند. بخش Message این مدل بهبود قابل ملاحظه ای کرده است. شما می توانید پیغام ها را دسته بندی کنید و بر این اساس آنها را نمایش دهید. این قابلیت بسیار مفید است و احتمالن در همان ابتدا مایل خواهید شد به طور پیش فرض، از این حالت استفاده کنید. در این مدل شما می توانید به مدیریت پیغام ها نیز بپردازید و مشخص کنید پیغام ها در کارت حافظه و یا حافظه ی تلفن ذخیره شوند. موردی که مدت ها به عنوان یک ضعف برای گوشی های سونی اریکسون شناخته میشد. اگر شما از قسمت فید ریدر گوشی استفاده کنید در ابتدا کمی شوکه می شوید! بعد از آپدیت کردن فید ها، به طور خودکار جدیدترین فید ها بر روی صفحه نمایش، شروع به حرکت می کنند!
فورانی امکانات مگر اجازه ی خروج از بخش Message را می دهد! اگر دوست داشتید یک سر به قسمت E-mail هم بزنید. خدا لعنت کند این بخش را در کا ۸۰۰ . کلی ما باهاش سر و کله زده بودیم و آخر هم نشد که درست و حسابی استفاده ای از آن کنیم. اما در کا ۸۵۰ همه چیز فرق می کند. کافیست شما ایمیل و پسورد خود وارد کنید. کمی منتظر بمانید تا اینباکستان پر شود. به همین راحتی و واقعن به همین خوشمزگی!
هنگام شماره گرفتن، ویژگی که جلب توجه می کند، Smart Search است. به این صورت که گوشی با گرفتن چند شماره ی اول، به طور هوشمند شماره هایی که با آن عدد ها آغاز می شوند را لیست می کند. نکته جالب در این قسمت این است که لزومی ندارد شماره های لیست شده حتمن در قسمت دفترچه تلفن شما قرار داشته باشند و یا حتا جز ۳۰ شماره ی آخر ذخیره شده در قسمت Calls باشند. بلکه اگر یک بار با شماره ای تماس گرفته اید و یا شماره با شما تماس گرفت و در هیچ کدام از دو قسمت بالا هم قرار نداشت، باز هم با وارد کردن اعداد اولیه، جز شماره های لیست شده خواهد بود.
قسمت های دیگر هم شامل تغییراتی نسبت به مدل های پیش از خود هستند اما تغییرات آنقدر گستردگی ندارد که بشود توضیحی پیرامونش داد.
● دوربین:
نگاهی به قسمت راست گوشی بیندازید. یک دکمه ی کوچک ملاحظه می شود. آن را فشار دهید. با این کار موبایل شما تبدیل به یک دوربین دیجیتال ۵ مگا پیکسلی فوق پر کیفیت می شود! حتا لازم نیست وارد منوی گوشی شوید. تمام کار ها از همان قسمت قابل اجراست. سوییچ کردن به حالت فیلمبرداری و یا حالت مشاهده ی عکس نیز با دکمه ی موجود در قسمت راست گوشی، میسر خواهد بود. نسبت به مدل های قبل، در این گوشی، شما تنظیمات بیشتری از جمله تغییر ISO عکس را، پیش رو دارید. همه چیز در این دوربین فوق العاده است به جز یک مورد. و آن هم حساسیت فوق العاده ی این گوشی نسبت به لرزش است. این حساسیت به گونه ای که در بعضی اوقات واقعن آدم را کلافه می کند. استفاده از یک سکوی ثابت برای گرفتن عکس، ضروری به نظر می رسد.
● Meida Center:
این مدل دارای یک مدیا سنتر بسیار جالب است که می توان گفت به نحوی جایگزین File Manager(البته این گزینه همچنان از قسمت Organizer قابل دسترسی است) شده است. دسترسی به آخرین عکس ها، فیلم ها و موزیک ها، تگ بندی عکس ها، نمایش اسلایدی عکس ها و چند امکان دیگر، از ویژگی های این قسمت جذاب است.
جالب اینجاست که این مدل با داشتن یک سنسوی داخلی، به چرخش نیز حساس است. کافیست در هنگام مشاهده ی عکس یا فیلم، گوشی را به سمت چپ بچرخانید. دیدید چه شد؟! اوج این قابلیت در بازی Marble Madness که از بخش Game می توانید به آن دسترسی پیدا کنید، وجود دارد. جایی که می توانید با چرخاندن گوشی به هر سمتی، توپ را هدایت کنید!
و…
در این که من شیفته ی این مدل شده ام و ممکن است حرفایم کمی احساسی باشد شکی نیست. اما حرفی که می خواهم بزنم نه حرف من، بلکه درست عین حرف دوستان نوکیایی و یا سونی اریکسونی است که با گوشی من کار کرده اند. این گوشی فوق العاده است. نسبت به قیمتی که دارد(با توجه به قیمت بالایی گوشی های سری N و به خصوص N۹۵) یک انتخاب ایده آل است. دیگر حرفی نیست جز اینکه صد ها امکانات برجسته دیگر هم در این گوشی وجود دارد که بنده یا اطلاعی از آن ها ندارم و یا اینکه طولانی شدن مطلب، اجازه ی نگارش آنها را نمی دهد. در انتظار مدل بعد سونی اریکسون از این خانواده، با نام C ۹۰۵ هستیم با این امید که یک گوشی فوق العاده درست به مانند K۸۵۰ باشد.
منبع : دهکده ای تی


همچنین مشاهده کنید