چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سونی اریکسون p۱


سونی اریکسون p۱
● محتویات بسته ی فروش
ـ گوشی
ـ باتری لیتیوم پلیمر ۱۱۲۰ میلی آمپر ساعت
ـ پایه ی رومیزی مدل CDS-۶۵
ـ شارژر مسافرتی
ـ کارت حافظه ۵۱۲ مگابایت M۲
ـ کابل USB
ـ هندزفری استریو با سیم HPM-۶۲
ـ قلم یدکی
ـ کیف نگه داری
ـ دفترچه راهنما
ـ CD نرم افزاری
این گوشی از نظر شکل ظاهری و فلسفه ی وجودی و فرم بسیار شبیه به گوشی سونی اریکسون M۶۰۰i است. M۶۰۰i یکی از اولین محصولات مجهز به سیستم عامل UIQ ۳.۰ است که با وجود حجم محدود RAM، داشتن سیستم عامل نوین وWiFi موقعیت خوبی برای آن ایجاد شد. اما این گوشی دارای اشکالات بسیاری بود که موجب صلب اطمینان از سری M گردید. پس از آن گوشی های P۹۹۰i حتی خطاهای بیشتری داشتند اما وجود دوربین ، WiFi ، رادیو و جذابیت سری P، وجهه و میزان فروش آن ها را از خطر نجات داد و ارتقا بخشید. در کل این گوشی به نوبه ی خود بسیار موفق بوده است.
هدف سونی اریکسون توسعه ی گوشی های هوشمند UIQ بود که در سال ۲۰۰۶ سه مدل P۹۹۰i,M۶۰۰i,W۹۵۰i را تولید کرد. در سال ۲۰۰۷ نیز قرار است ۷ مدل دیگر تولید شود. درسال ۲۰۰۶ سونی اریکسون برای خرید تکنولوژی UIQ از سیمبین(symbian) تلاش زیادی کرد. در همین زمان اصلی ترین رقیب سونی اریکسون یعنی نوکیا بزرگترین سهامدار سیمبین بود. این امر رقابتی شدید میان S۶۰, UIQ ایجاد کرد اما به کارگیری UIQ با محدودیت مالی مواجه شد. در اواسط سال ۲۰۰۷ نیز برنامه ی SIP جزء استاندارد Java در JP-۸ خواهد شد که سونی اریکسون Z۷۵۰ اولین نمونه ی آن است. با موافقت شرکت با خرید تکنولوژی UIQ در ماه نوامبر سونی اریکسون در اهداف آینده ی خود تجدید نظر کرد، اما پیشرفت پایدار و ترکیب ویژگی های جدید نیاز به زمان دارد، بنابراین تولید گوشی های جدید بر این منوال احتمالاً تا آخر سال ۲۰۰۸ طول می کشد. در شش ماهه اول ۲۰۰۷ کمپانی ۲ گوشی P۷۰۰i,M۶۱۰i را در دست تولید دارد. طراحی M۶۱۰i شبیه به p۱ است، ولی دوربین ندارد و تولید آن به دلایلی از جمله محبوبیت کم، متوقف گردید. با وجود ۷۰ تا ۱۰۰ یورو اختلاف قیمت مدل قبلی نتوانست رکورد فروش را بشکند.
از همان ابتدا معلوم شد که P۱ به هیچ وجه نمی تواند جایگزین موفقی برای P۹۹۰i باشد و از نظر موقعیت بین M۶۰۰i و P۹۹۰i قرار دارد. شاید اگر شرکت سازنده این سه گوشی را برای مدتی به طور همزمان تولید می کرد می توانست فروش P۱ را افزایش دهد. P۱ نسل پنجم گوشی های سری P با عملکرد بسیار بالاست که پیش از آن P۸۰۰i ,P۹۰۰i, P۹۱۰i, P۹۹۰i به بازار آمده بودند.
این گام بلند در تولید P۱ به عنوان جایگزینی برای P۹۹۰i، واقعیت های زیر را در بر دارد :
ـ مدل P۱ خط تولید سری P را فعال نگه می دارد، اما اگر مدل های ساده شده ی آن به بازار بیاید، فروشنده به مدل های دیگری مثل M روی می آورد.
ـ تاریخ به بازار آمدن جایگزین واقعی P۹۹۰i به اواخر ۲۰۰۷ موکول شده که حافظه ی RAM این گوشی مثل P۱ است ولی سرعت CPU آن افزایش یافته و شکل ظاهری آن نیز شبیه گوشی قبلی می باشد که دارای درب است.
ـ UIQ۳.۱ یک نسخه میانی می باشد که حدفاصل نسخه های قدیم و سری جدید این سیستم عامل است که امکان ارتقاء گوشی های قبلی به این نسخه وجود ندارد. دوره ی تولید P۱ حداقل ۱۲ ماه خواهد بود.
ـ دوره ی تولید و پخش گوشی P۱ حداقل ۱۲ ماه خواهد بود.
● طراحی
طراحی این مدل در ادامه ی طراحی M۶۰۰ است و این ۲ مدل از نظر ظاهری به هم شبیه هستند.
اما این دو مدل فقط در نگاه اول شبیه به هم هستند، در حالیکه تفاوت های زیادی دارند- برخلاف M۶۰۰، پوشش پانل جلویی از فلز است که جلوه ی خاصی به آن می بخشد. نوکیا E۶۱,E۶۱i از این نظر شبیه به P۱ هستند و درب باتری آن ها فلزی می باشد. درسیاستهای امسال قرار است بیشتر بخش های قاب گوشی از فلز ساخته شوند. سایز این گوشی ، ۱۷×۵۵×۱۰۶ میلی متر می باشد که ضخامت آن ۲ میلی متر نسبت به M۶۰۰ بیشتر است. تنها رنگ موجود برای این گوشی نقره ای – مشکی است.
نکته دیگر در مورد گوشی های سونی اریکسون طراحی کلیدهای رنگی است. رنگ داخلی صفحه کلید، بلند گو و قلم نوری مدل M۶۰۰i آبی، و مدل W۹۵۰i نارنجی است چرا که از گروه Walkman می باشد، ولی رنگ داخلی P۱ قرمز است. استفاده از فلز و پلاستیک در کنار یکدیگر یکی از وجوه تمایز این مدل های پیشرفته است. درعین حال وجود پلاستیک در لبه ی زیرین گوشی شبیه K۷۹۰,K۸۰۰ است. این پلاستیک کدردر P۱i، آن را در جای خود در دست کاربر محکم نگه می دارد و آن را از سر خوردن در امان می دارد. در پشت گوشی زیر محفظه ی کرومی، بلند گو درست در کنار دوربین تعبیه شده است.
● کنترل ها
این گوشی درهر دو دست قابل استفاده است ولی بیشتر برای راست دست ها کاربرد دارد. اگر گوشی را در دست چپ خود بگیرید انگشت شصت شما روی Jog Dial قرار می گیرد که می توانید آن را بچرخانید یا فشار دهید. در زیر آن کلیدی است که برای بازگشت به صفحه ی قبلی منو و یا رفتن به صفحه ی stand by به کار می رود.
یکی از پیشرفت های این گوشی نسبت به M۶۰۰i نداشتن زائده پلاستیکی کنار دکمه چرخشی Jog Dialاست. البته چرخش آن سفت تر شده است. در کناره ی سمت چپ محل نصب بند گوشی می باشد که از جای قبلی آن یعنی در لبه ی پایینی بهتر است.
در سمت راست دکمه ی مخصوص دوربین و در بالای آن کلید کاوش گر اینترنت وجود دارد که می توان برای آن وظیفه ی دیگری نیز تعیین کرد.
محل قرار گرفتن سیم کارت در زیر باتری است.
● صفحه نمایشگر
در واقع صفحه نمایش M۶۰۰iو P۱iتقریباً شبیه به هم می باشند. وضوح آن QVGA (با رزولوشن۳۲۰×۲۴۰پیکسل) و دارای قابلیت تفکیک ۲۶۲۱۴۴رنگ از هم می باشد و قطر آن نیز ۲,۶ اینچ می باشد. مقایسه ی یک عکس یکسان در این دو گوشی نشان می دهد که شفافیت و کنتراست هر دو یکسان است.
تصویر صفحه ی P۱i در زیر نور آفتاب کاملاً قابل دیدن است در حالیکه در M۶۰۰i، تصویر را به هیچ وجه نمی توان زیر نور آفتاب دید. این تفاوت در استفاده ی طولانی مدت محسوس است. صفحه نمایش گوشی به راحتی چربی انگشتان و گوش ها را به خود جذب می کند. یک راه حل، استفاده از پوشش محافظ است که صفحه را از خراب شدن مصون می دارد. صفحه نمایش می تواند ۱۴ خط متن و ۳ خط اطلاعات سرویس را به طور کاملاً واضح با اندازه ی فونت قابل تغییر نشان دهد ولی در مقایسه با گوشی هایی که صفحه ی نمایشگر کوچکتری دارند کیفیت عکس های نمایش داده شده در این گوشی پایین تر است.
● صفحه کلید
سایز کلید های گوشی کمی با بقیه‏ی محصولات مشابه متفاوت است و حتی با یک دست هم می توان از کلید ها استفاده کرد. بر خلاف M۶۰۰i که کلید های ردیف آخر آن کوچک تر است، کلیدهای P۱i همگی یک اندازه هستند.
با وجود اندازه ی کوچک کلیدها، فاصله ی آنها از هم زیاد است بطوریکه امکان زدن چند کلید با هم را به طور اشتباهی کم می کند. صفحه کلید QWERTY این گوشی کمی با دیگر مدل ها تمایز دارد و کسی که قبلاً با گوشی دارای صفحه کلید های کامل کار نکرده خیلی زود به آن عادت می کند. کلیدهای شماره گیری با رنگ قرمز در وسط صفحه کلید قرار گرفته اند و برای تعویض نوع استفاده از حروف باید کلید Alt را فشار دهیم و سرعت عملکرد آنها نیز بالاست. گذشته از خود صفحه کلید، می توانید از صفحه کلید نرم افزاری روی صفحه نمایش و یا از گزینه ی تشخیص دست خط استفاده کنید. در صفحه کلید این گوشی حروف سه زبان با تمام ویژگیهای مختص خود وجود خواهند داشت. نور زمینه ی کلیدها سفید است که در تمام شرایط مشاهده می شود.
● باتری
باتری این گوشی از نوع Li-Ionبا ظرفیت ۱۱۲۰میلی آمپر ساعت می باشد. درب محفظه ی باتری گوشی های P۹۹۰i محکم نبود زیرا فضای خالی داخل محفظه بیش از حجم خود باتری است، ولی باتری P۱i در جای خود محکم است. با استفاده از این باتری ۵ تا۱۰ساعت مکالمه و۴۴۰ ساعت فعالیت در حالت استند بای امکان پذیر می شود و شارژ آن نیز ۲ ساعت طول می کشد. طول عمر این باتری با باتری های M۶۰۰i تفاوتی ندارد. اگر از گوشی به صورت فشرده استفاده شود یک روز شارژ خواهد داشت ودر طول این مدت می توان بدون وقفه موسیقی گوش داد ودر عین حال به بررسی ایمیل های رسیده پرداخت واینترنت را جستجو کرد. از آنجا که عده ی بسیاری از مردم از این امکانات استفاده نمی کنند، این گوشی به مدت ۲ الی ۳ روز شارژ خواهد داشت. گوشی دارای شارژر دسک تاپ (رومیزی) CDS-۶۵ نیز می باشد.
● USB، بلوتوث، اینفرارد، Wi-Fi
▪ USB
از طریق USB نسخه ی Full speed ۲.۰ میتوان فایل ها را انتقال داد. با اتصال USB می توان از این تلفن همراه هوشمند به عنوان مودم نیز استفاده کرد.
▪ اینفرارد
با استفاده از اینفرارد می توان اطلاعات را با دستگاه های دیگر رد وبدل کرد. اگر گوشی به عنوان مودم GPRS عمل کند این قابلیت به عنوان لینک ارتباطی کار می کند. سرعت آن ۹.۶ تا ۱۱۵.۲ کیلو بیت در ثانیه است وپروتکل های IrOBEX ۱/۲وIRCOMM ۱/۰ و IrTRANP ۱.۰ را پشتیبانی می نماید.
▪ بلوتوث
P۱i دارای بلوتوث نسخه ی ۲و دارای EDR است و می تواند ۱۶دستگاه را در لیست خود نگه دارد. پروفایل های زیر از طریق این قابلیت پشتیبانی می شوند:
ـ Dial up networking
ـ Generic Access profile
ـ Generic object exchange
ـ Object push
ـ serial port
ـ hands free
ـ headset
ـ synchronization
ـ Basic image
ـ File transfer
ـ HID (host)
ـ Stereo advanced audio distribution
ـ advanced audio /video remote conference
▪ WiFi
گوشی قابلیت پشتیبانی از استاندارد ۸۰۲.۱۱b را داشته ( با سرعت ۱۱ مگابیت در ثانیه ) وشما را قادر می سازد به دو دستگاه فرستنده ی ارتباطی بی سیم((Access point ونیز Hotspot ها متصل شوید. در هنگام ارتباط با اینترنت از طریق WiFi تمام برنامه های مربوط به اینترنت قادر به فعالیت می باشند و WiFi، بررسی ایمیل و استفاده از اینترنت را امکان پذیر می کند. این گوشی در صورتیکه از طریق بلوتوث، اینفرارد یا کابل به سایر دستگاهها متصل باشد می تواند از اینترنت آنها استفاده کند.
WiFi پروفایل های زیر را پشتیبانی می کند:
ـ WEP
ـ Shared WEP
ـ Dynamic WEP
ـ WPA personal , WPA۲ personal
ـ WPA enterprise, WPA۲ enterprise
● VOIP
سونی اریکسون هنوز مدل استانداردی از VOIP را ارائه نداده است ولی شرایط را برای یک شرکت سوم برای توسعه ی این قابلیت ایجاد نموده است. این گوشی برای تماس های VOIPاز WiFi استفاده می کند.
● کارت حافظه
در بسته ی فروش، کارت حافظه ی ۵۱۲ مگا بایتی از نوع M۲ موجود است و می توان حافظه را تا۴ گیگا بایت ارتقاء داد. محل قرار گرفتن کارت حافظه سمت راست گوشی است که با یک درپوش پلاستیکی پوشیده شده است و قابلیت تعویض سریع (hot swap) را نیز داراست.
● عملکرد
سخت افزار این مدل نیز مانند سایر گوشی های سونی اریکسون یعنی پردازشگر ARM۹ با فرکانس ۲۲۰ مگا هرتز است. در حقیقت CPU مشکل اصلی سیستم است که مانع عملکرد خوب آن می شود ولی این بدین معنا نیست که P۱i گوشی نامرغوبی است. ورود به هر برنامه ۱تا۲ ثانیه طول می کشد که این سرعت در P۱iو M۶۰۰i تفاوتی ندارد.
● ویژگی های فنی سخت افزار
ـ نام کد: Elena
ـ سیستم عامل : UIQ۳، سیمبین ۹.۱
ـ پردازنده:۲۲۰ مگاهرتز( فرکانس حقیقی: ۱۸۰ مگا هرتز) ARM۹
ـ ۱۲۸RAM مگابایت، حدود ۷۰ مگابایت قابل دسترسی کاربر
ـ ۲۵۶:Flash memory مگابایت ( ۹۵ مگابایت توسط سیستم پر شده و۱۶۰ مگا بایت برای اطلاعات کاربر در دسترس است.)
ـ کارت های حافظه ی M۲ با قابلیت ارتقاء تا ۴ گیگا بایت
▪ کارت حافظه برای حجم اطلاعات محدودیت های زیر را قائل است:
- ( شماره تلفن) ۲۰۰۰عدد
- ورودی های تقویم ۱۰۰۰عدد
- یادداشت ۵۰۰ عدد
- وظایف ۵۰۰ عدد
- e-mail تا ۱۰۰۰ حرف
- Book mark تا ۵۰۰ عدد
● مقایسه ی P۱i با P۹۹۰i
P۱i نسل پنجم سری P است واین تنها نکته ی قابل ذکر این گوشی است. در گوشی جدید کلید مخصوص پخش موسیقی وجود ندارد. همچنین صفحه کلید مثل P۹۹۰i با استفاده از کلید کشویی مخصوص قفل نمی شود، بلکه با یک بار فشار دادن و نگه داشتن کلید بازگشت می توان آن را قفل کرد.
● ویژگیهای منطقه ای
در مورد UIQ امکان بارگذاری زبانهای مختلف از روی PC وجود دارد ولی از زمان تولید M۶۰۰i تا کنون متاسفانه چنین امکاناتی فراهم نشده است. زبان صفحه کلید مجازی نمایش را می توان به راحتی بین دو زبان مختلف سوئیچ کرد که از ابتدای تولید سری P درباره ی این قابلیت آن صحبت می شد.
● اینترفیس(Interface)
در قسمت بالای صفحه، کلمه ی Today نوشته شده ودر کنار آن یک علامت (+) است که تنها با فشار دادن Jog Dial وبدون نیاز به استفاده از صفحه نمایش لمسی یا صفحه کلید می توانید ایمیل های باز نشده ، SMS های جدید، وظایف روزانه وغیره را از این طریق ببینید.
ردیف shortcut با ۵ گزینه به علاوه ی دو ردیف دیگر که در حالت عادی مخفی هستند، در پایین صفحه است که می توان برای هر یک برنامه، فایل، شماره تلفن یا هر چیز دیگر تعیین کرد.
● مدیریت برنامه(Task manager )
در گوشه ی بالای سمت راست دو فلش روبروی هم دیده می شود که همان task manager است. با استفاده از آن می توانید لیست برنامه های در حال اجرا و یا اجرا شده را ببینید و دوباره به کار ببرید. این قابلیت در مدل های قبلی با نسخه ی قدیمی UIQ وجود نداشت.
● نوشتن متن و نمایش آن :
برای نوشتن متن سه راه وجود دارد. راه اول از طریق تشخیص حروف دست نویس است که در سایر گوشی های سری P نیز وجود داشت. راه دوم استفاده از صفحه کلید مجازی روی صفحه نمایش است. راه سوم استفاده از صفحه کلید اصلی (سخت افزاری ) است که از طریق آن می توانید از سیستم تایپ هوشمند T۹ نیز بهره بگیرید.
متن نوشته شده قابلیت بزرگ نمایی و کوچک نمایی نیز دارد وP۱i می تواند خطوط بیشتری را در صفحه جای دهد.
● پخش موسیقی
برنامه ی پخش موسیقی P۱i نیز شبیه به P۹۹۰i است ولی از آنجا که پخش موسیقی قابلیت اصلی آن نیست شباهتی به W۹۵۰i ندارد. این گوشی از فرمت های MP۳,AAC,AAC+,E-AAC+,WAV,m۴a پشتیبانی می کند. همچنین می توانید موسیقی های دکده شده بر مبنای VBR را نیز پخش کنید. پخش موسیقی این گوشی در حد تلفن های سری Walkmanاست.
در بسته ی فروش P۱i هدفون HPM-۶۲ با رابط Fast port وجود دارد که کیفیت آن متوسط است. نکته ی مثبت این گوشی داشتن بلوتوث با پروفایل A۲DP که ارتباط بین تلفن وهندزفری بی سیم را برقرار می کند.بسته این گوشی دارای ریموت نیست وهندزفری بلوتوث کار آن را انجام می دهد ( برای پخش یا توقف آهنگ، کنترل میزان صدا ). P۱i همچنین قابلیت استفاده از سایر هندزفری ها را نیز دارد.
● رادیو FM
رادیو FM تنها زمانی کار می کند که هدفون را به گوشی وصل کنیم. صدای آن استریو است وطول موج ۲۰ ایستگاه رادیویی را می توان در حافظه ‏ی آن ذخیره کرد. از نظر کیفیت طراحی، شبیه به رادیوی P۹۹۰i بوده و دارای RDS نیز می باشد. رادیوی این گوشی در دامنه ی فرکانسی ۱۰۰ مگاهرتز می تواند تا ۲۰ کانال را پیدا کند در حالیکه بقیه ی گوشی ها بین ۱۰ تا ۱۵ کانال را ردیابی می کنند.
● سرویس Tack ID
این سرویس به شما این امکان را می دهد که یک کلیپ کوتاه از موسیقی را ضبط کرده سپس با استفاده از سرویس Tack ID نام آهنگ وخواننده‏ی آن را پیدا کنید. این قابلیت در گوشی های قبلی سونی اریکسون نیز وجود داشت.
● بازی
در P۱i یک بازی به نام Vijay Singh pro golf ۳D توسط کمپانی نصب شده است.
● دوربین
کیفیت دوربین P۱i نسبت به گوشی های قبلی پیشرفت قابل توجهی کرده است. سازنده ی این دوربین، گروه سایبرشات (Cybershot) نخواهد بود، با این حال کیفیت آن ۳.۲ مگاپیکسل است و قابلیت فوکوس اتوماتیک و فلاش LED دارد.
با وضوح زیر می توان عکس برداری کرد:
- QXGA ۱۵۳۶×۲۰۴۸
- UXGA ۱۲۰۰×۱۶۰۰
- SXGA ۹۶۰×۱۲۸۰
- VGA ۴۸۰×۶۴۰
سه کیفیت برای عکس ها وجود دارد(عمق رنگ همه ی عکس ها ۱۸ بایت است):
ـ خوب
ـ نرمال
ـ حداقل
فاصله ی مناسب برای حالت ماکرو ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر است. همچنین می توانید افکت هایی مثل سیاه و سفید، سپیا وغیره را هنگام عکس برداری استفاده کنید.
● ویدئو
ضبط فیلم با P۱i وضوح تصویر متفاوتی دارد که در جدول زیر مشاهده می نمائید.
کیفیت تصویربرداری این گوشی به پای مدل های نوکیا نمی رسد و اگر به دنبال یک گوشی دارای قابلیت تأکید شده ی تصویر برداری هستید بهتر است این گوشی را انتخاب نکنید. P۱i دارای اسکنر کارت ویزیت نیز می باشد که این برنامه اطلاعات موجود روی کارت ویزیت را دریافت ((Scan کرده و آن را به لیست شماره تلفن ها انتقال می دهد.
● تماس ها
تقریباً مورد جدیدی در این قسمت قرار ندارد و همه ی موارد آشنا به نظر می رسند. تلفن هایی که روی کارت های SIM یاUSIM هستند در لیست Contact وجود ندارند و از آنجایی که می توانید روی کارت حافظه ی جانبی نیز ورودی را ذخیره کنید نیازی به ذخیره ی آن ها در سیم کارت نیست.
هریک از نام های دفتر تلفن می تواند تعداد زیادی شماره تلفن را در خود جای دهد و در قسمت جزئیات می توانید مواردی نظیر آدرس، ایمیل وغیره را وارد کنید. برای هر نام ثبت شده در دفتر تلفن چهار بخش وجود دارد، که در گوشی های قبلی سه بخش بود. تنها قسمت اضافه شده به آن امکان نوشتن یک متن درباره ی فرد است. با انتخاب یک نام، شماره تلفن او را مشاهده می کنید و می توانید SMS یا MMS و در صورت وجود آدرس ایمیل، به او ایمیل بزنید. می توانید از طریق IrDA یا بلوتوث یک نام را به همراه تمام جزئیات به دستگاه های دیگر بفرستید. با استفاده از SyncML یا OMA DataSync می توانید اطلاعات را به کامپیوتر یا موبایل بفرستید. همچنین می توانید ۹ شماره ی دلخواه را به حافظه بدهید و با استفاده از قابلیت Speed dialing با فشار دادن شماره های ۱ تا ۹ سریعاً اقدام شماره گیری کنید.
● ارسال پیام
تمام پیام ها حتی آن هایی که از طریق IrDA وبلوتوث فرستاده شده اند به جز ایمیل ها وارد inbox می شود و می توان بعداً آن ها را در قسمت های مختلف گوشی ذخیره کرد. در این قسمت همچنین می توانید پوشه های ( Folder ) جدیدتری نیز اضافه کنید.
در زیر گزینه ی inbox ، لیست account ایمیل های دریافتی به ترتیب تاریخ ایجاد وجود دارد. در inbox نوع پیام نیز مشخص می شود (SMS,MMS,Beam یا غیره). برای نوشتن پیام باید نوع آن یعنی SMS یا MMS را تعیین کنید. در زیر قسمت SMS ، گزینه ی EMS ، را نیز می بینید. اگر پیام فقط متن باشد به صورت SMS فرستاده می شود و اگر عکس، زنگ وغیره نیز باشد به صورت MMS فرستاده می شود. این گوشی مجهز به سیستم T۹ (تایپ هوشمند) نیز می باشد که با نوشتن اولین حروف یک کلمه، کلمات احتمالی را ارائه می دهد و شما می توانید از میان آن ها کلمه‏ی مورد نظر را انتخاب کنید. همچنین می توانید یک پیام را برای چندین نفر بفرستید. با استفاده از سرویس MMS، می توانید علاوه بر فایل های استاندارد مثل عکس، موسیقی وغیره، دست نوشته هایی که با صفحه نمایش لمسی نوشته اید را نیزبفرستید. در مورد ایمیل ها هیچ محدودیتی برای سایز پیام ایمیل وجود ندارد. گوشی قابلیت دریافت تنظیمات MMS Mail client,GPRS, را به صورت OTA نیز دارد.
● سرویس ایمیل(mail client )
در این مورد P۱i تفاوت خاصی با P۹۹۰i ندارد، و اکثر استانداردهای جهانی در آن رعایت شده اند، نظیر:
- POP۳
- IMAP( IMAP Idle, IMAP remote folders )
- SMTP
- MIME
- MHTML
- Push mail
در تنظیمات آن می توانید مشخص کنید که تمام پیام یا فقط سرفصل ها ویا بخش خاصی از پیام دریافت شود. تمام فایل های الصاقی به راحتی دانلود و ذخیره می شوند و محدودیتی برای سایز ایمیل ها وجود ندارد.
● Organizer
در این گوشی علاوه بر نمایش تقویم به صورت روزانه وماهانه، نمایش تقویم به صورت هفتگی نیز وجود دارد. وقایع به چهار دسته ی ملاقات ها، یادآوری، سالگرد ها ووقایع روزانه تقسیم می شود وبرای هر یک می توانید زنگ دلخواه خود را انتخاب کنید. Organizerدارای قابلیت پشتیبانی از استاندارد Vcalendarنسخه ی ۱.۰ است که از طریق آن می توانید با استفاده از mail client از فردی درخواست ملاقات کنید. با وجودی که این برنامه جدید است، خیلی زود مورد توجه کارخانه های بزرگ و توسعه دهندگان صنعت موبایل قرار خواهد گرفت. همچنین می توانید وقایع موجود در تقویم را از طریق اینفرارد یا بلوتوث برای دیگر دستگاه ها بفرستید.
● لیست وظایف(To-Do list )
تمام موارد موجود در لیست وظایف یا organizer را می توان از یکی به دیگری انتقال داد. می توانید تمام موارد لیست وظایف را روی کارت حافظه ی جانبی نیز ذخیره کنید. همچنین می توانید آن ها را در گروه های مختلف قرار دهید، برای آن ها اولویت، تاریخ و زنگ تعیین کنید. این برنامه نیز مجهز به Sync ML است و می توان آن را با MS Outlook به اشتراک گذاشت. موارد موجود در این لیست را نیز می توان ازطریق SMS، اینفرارد یا بلوتوث برای دیگران فرستاد.
● ساعت
این بخش نیز دقیقاً مثل مدل های قبلی است- می توانید آن را برای زمان هایی متعدد یا روز های خاص تنظیم کنید و زنگ دلخواه برای آن ها انتخاب نمایید.
● Flight mode ( حالت پرواز )
مثل بقیه ی اسمارت فون ها، این گوشی نیز می تواند ارتباط با شبکه مخابراتی را غیر فعال کند- دراین حالت بلوتوث نیز غیر قابل استفاده خواهد شد. متاسفانه در P۱i کار کردن بدون سیم کارت با گوشی امکان پذیر نیست.
● مدیریت ارتباط (Connection manager)
یکی از مشخصه های UIQ۳.۰ این است که این گوشی می تواند ارتباط های متعددی را به طور همزمان با به کار گیری سرویس های مختاف شبکه انجام دهد. برای این منظور قابلیت های زیر مورد نیاز است: CSD و HSCSD و GPRSو بلوتوث و WLAN با استفاده از منو می توانید زمان برقراری ارتباط، میزان اطلاعات ردوبدل شده ، وضعیت کنونی ارتباط وتعداد برنامه ها را کنترل نمائید. در مواردی که فرد تلاش می کند برنامه ها ی متعددی را با سرعت بالا به کار بگیرد ممکن است سیستم دچار نقص شود یا سرعت دستگاه پایین بیاید. در گوشی اولویت های از پیش تعیین شده ای برای برنامه های مختلف وجود دارد.
● برنامه های Office
در این بخش تمام برنامه های Office وجود دارد. اولین برنامه، Notes است که می تواند به صورت متن یا دست نوشته باشد.
برنامه ی دوم، PDF+ است که فایل های PDF را می خواند.
● Quick Office
این برنامه یک ویرایشگر است که می تواند فایل های ایجاد شده توسط برنامه های MS Word،Excel،Power point را خوانده و یا اصلاح کند. در P۱i نسخه ی سوم این برنامه موجود است. این برنامه در گوشی های تلفن همراه محدودیت هایی دارد و فرمت های پیچیده ای که در کامپیوترهای رومیزی هست طبیعتاً در هیچ یک از اسمارت فون ها وجود ندارد.
● برخی ویژگی های دیگر، تم ها و جستجوگر وب
ماشین حساب – از این جهت تفاوت خاصی با سایر گوشی ها ندارد و کارایی های آن استاندارد می باشد.
Voice- یک برنامه ی ضبط صداست که به وسیله ی آن می توان در حالت استندبای صدا را ضبط کرد. در این برنامه می توانید فرمت فایل های های ضبط شده را نیز تعیین کنید و از نظر ذخیره تنها محدود به مقدار حافظه ی گوشی است.
● گالری عکس(Picture gallery)
دراین برنامه عکس ها در اندازه ی کوچک در کنار هم دیده می شوند و می توان به سرعت عکس بزرگ شده ی آن ها رامشاهده کرد. تنها تفاوت این برنامه درP۱i با سایر گوشی ها این است که می توانید عکسی را که مشاهده می کنید از طریق MMS برای دیگران بفرستید.
● ویرایشگر عکس(Picture editor)
از طریق آن می توانید برخی عملیات و یا ویرایش های ساده را در عکس ها ایجاد کنید.
● Music DJ
با استفاده از آن می توانید برخی از آهنگ ها را میکس کنید.
● Unit Converter
در این بخش واحد های اندازه گیری را می توان به یکدیگر تبدیل کرد.
● Countdown
با استفاده از این برنامه، زمان خاصی تعیین می شود و با سپری شدن زمان مشخص شده زنگ گوشی به صدا در می آید.
● Themes
یکی از بخش های مهم UIQ تم ها هستند که با استفاده از آن ها نه تنها رنگ ها وعکس های صفحه، بلکه منوها و آیکون ها و نیز برخی از صداها و زنگ ها را می توان تغییر داد. برنامه ی کاوش گر اینترنت این گوشی ، Opera۸ است که در حال حاضر بهترین جستجوگر موجود در گوشی هاست. تنها همتای آن جستجوگر نسخه ی دوم گوشی های S۶۰ است.
● Storage wizard
برنامه ای است که از طریق آن می توان میزان حافظه ی خالی و نیز میزان حافظه ای که هر برنامه اشغال می کند را مشاهده کرد. با استفاده از File manager می توانید فایل های خود را ببینید، یک یا چند فایل را به طور همزمان انتخاب کنید، فایل ها را پاک کنید یا کپی نمائید؛ همچنین می توانید آن ها را از طریق بلوتوث یا اینفرارد برای دیگران بفرستید.
▪ RSS Feeds : یک برنامه‏ی خبرخوان RSS است که به راحتی می توان RSS های آن را به روز کرد.
● درنهایت
صدای زنگ گوشی ۴۰ کورد است و در بیشتر موارد به راحتی شنیده می شود. قدرت لرزاننده یا ویبره ی دستگاه متوسط است. با توجه به ضخامت گوشی لرزش گوشی هنگام زنگ خوردن کاملاً احساس می شود. صدای هدفون و هندزفری نسبت به M۶۰۰i کمتر بوده و به خصوص در مناطق پر سر و صدا پائین تر از استاندارد است. مزایای P۱i داشتن صفحه نمایش لمسی، دوربین با کیفیت بالا و تمام سرویس های ارتباطی ای است که یک گوشی می تواند داشته باشد. البته ابعاد آن نیز کوچک است. همچنین حافظه ی P۱i نسبت به گوشی های قبلی افزایش یافته است. سونی اریکسون P۱i در سپتامبر ۲۰۰۷ به قیمت ۶۵۰ یورو به بازار عرضه شد و مدل بعدی آن نیز در اوایل ۲۰۰۸ به بازار خواهد آمد. قیمت این گوشی پائین تر نخواهد آمد و در مناطق زیادی نیز توزیع نخواهد گردید
تهیه کننده:امین رضادوست
منبع : سایت جی.اس.ام


همچنین مشاهده کنید