یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

Sagem Myx-۷


Sagem Myx-۷
● آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :
- گوشی موبایل
- شارژر
- هندزفری
- راهنمای مصرف کننده
- CD به همراه برنامه های جانبی
در اصل این گوشی قرار بود که با یک نام دیگر به بازار عرضه گردد ، ولی ساژم ترجیح داد که این گوشی با همین نام X-۷ به بازار وارد شود .
این گوشی تفاوت زیادی با مدل X-۶ ندارد . و دقیقا از همان اندازه و نوع طراحی بهره می برد .
موارد اضافه شده ، امکان بهره مندی از برنامه های جدید Java و قابلیت فیلمبرداری با دوربین گوشی ، به همراه استفاده از صفحه کلید جدید می باشد .
حافظه ی دستگاه نیز افزایش یافته است و به ۴.۳ مگا بایت رسیده است .
قاب های این گوشی ، قابل تعویض می باشند ، ولی با این حال بعید است که بتوانید قابی برای عوض کردن با قاب اصلی برای این گوشی پیدا نمائید .
همانند گوشی X-۶ ابعاد این گوشی ۱۱۰x۴۶x۲۲ میلیمتر می باشد و وزن آن نیز ۱۰۶ گرم است . باید خاطر نشان کرد که اگر عادت به استفاده از گوشی های کوچک دارید ، در برخورد اول با این گوشی آن را بزرگ و ضخیم تصور خواهید کرد که البته همین طور است و قاب گوشی دقیقا همین صفات را دارا می باشد ولی وزن آن متناسب می باشد .
همان طور که اشاره شد ، نکته جالب اینجاست که خود گوشی خیلی بزرگ نیست ، ولی قاب آن خیلی بزرگتر از خود گوشی است و همین مسئله باعث می شود که گوشی خیلی بزرگتر از آن چه هست به نظر برسد .
گوشی X-۶ ، گوشی فوق العاده پرطرفداری در قاره ی اروپا بود ، چراکه ارائه دهندگان سرویس های مخابراتی ، این گوشی را همراه سیم کارت هایشان به صورت قراردادی ارائه می کردند و قیمت گوشی برای کاربر ، تنها برابر یک یورو می شد !!
البته گوشی X-۶ مجهز به تمام قابلیت های روز تلفن همراه و قیمت مناسب بود و به خاطر فروش بالای این گوشی ، شرکت ساژم ، پیشرفت اساسی در فروش کلی محصولات خود به دست آورد . تنها ایرادی که می توان به این گوشی گرفت ، صفحه کلید آن می باشد که کار با آن اصلا، راحت نیست . در حالی که فضای آزاد زیادی برای جا نشانی بهتر کلید ها وجود داشتند ، طراحان بیشتر به ظاهر صفحه کلید توجه کرده اند تا راحتی آن .
نکته دیگر عوض شدن جای دکمه های سبز (به منظور برقراری تماس) و قرمز (به منظور قطع کردن تماس) می باشد که در مدل قبلی ، بر خلاف معمول تمام گوشی ها کلید سبز در سمت راست و کلید قرمز در سمت چپ قرار داشت و باعث به اشتباه افتادن کاربرها می شد .
صفحه کلید این گوشی بسیار خوش استیل می باشد ، مخصوصاً هنگامی که نور زمینه ی آن فعال می شود این قضیه نمود بیشتری پیدا می کند ؛ ولی متاسفانه این نور زیبا به طور عادلانه بین تمام کلید ها پخش نگردیده است و به دلیل ریز بودن نوشته های روی کلید ها ، گاهی اوقات موفق به تشخیص کاراکترها نخواهید شد .
نکته ی منفی دیگر صفحه کلید این است که کلید های کمکی (Soft keys) بسیار کوچک می باشند و متاسفانه کلید هایی هستند که زیاد از آن ها استفاده می شود و به همین دلیل بعد از مدتی حوصله ی کاربر را سر خواهند برد .
یکی دیگر از صفت های صفحه کلید گوشی ، فرورفتگی تمام کلید ها در قاب گوشی می باشد و این مشکل باز هم استفاده از صفحه کلید را سخت تر از سخت خواهد کرد .
باطری گوشی از نوع Li – Ion و با گنجایش ۱۰۵۰ میلی آمپر ساعت می باشد و به گفته ی شرکت سازنده ، قادر به فعالیت در حدود ۳۱۰ ساعت در حالت آماده باش (Standby) و یا ۴ ساعت و ۴۰ دقیقه مکالمه می باشد . در واقع این گوشی ۴ روز با شرایط ۴۰ دقیقه مکالمه و ۲ ساعت استفاده از دیگر امکانات گوشی روشن ماند ، که نتایج با وجود یک صفحه نمایشگر رنگی بسیار ، رضایت بخش می باشد .
رزولوشن صفحه نمایشگر این گوشی ، ۱۶۰x۱۲۸ پیکسل می باشد که برابر با ۴۳x۳۵ میلیمتر است و قادر به نمایش ۱۲ خط در صفحه می باشد .
نکته ی جالب ، امکان تغییر اندازه ی خط نوشته ها (Font) توسط دکمه ی "#" هنگام وارد کردن و یا نمایش نوشته ها می باشد .
صفحه نمایشگر این گوشی از نوع TFT می باشد و در زیر تابش نور مستقیم آفتاب ، عکس ها در صفحه کاملا محو می شوند ، ولی نوشته ها قابل خواندن هستند .
در کل ، صفحه نمایشگر این گوشی بهتر از صفحه نمایشگر گوشی های T۶۱۰ و T۶۳۰ سونی اریکسون می باشد ، ولی نسبت به گوشی های سامسونگ و موتورولا در سطح پائین تری قرار دارند که البته این موضوع به خاطر ضعف صفحه نمایشگر نمی باشد ، بلکه منشاء گرفته از ضعیف بودن درک کامل میانجی نرم افزاری (Interface) و عکس ها می باشد .
برای اثبات این قضیه کافی است به یکی از عکس های زمینه ی صفحه نمایشگر (Wallpaper) نگاهی بیندازید و سپس همین عکس را در گوشی هایی با صفحه نمایشگر مشابه با این گوشی ، نگاه کنید . آن گاه خواهید دید که کیفیت عکس های یکسان در این گوشی ها متفاوت است و در گوشی X-۷ عکس ها رگه دار و دانه دانه به نظر می رسند . از سوی دیگر باید عنوان کرد که فراوانی آیکن ها و عکس ها ی مختلف در این گوشی ، این گوشی را در این زمینه بین هم ردیفان خود بی رقیب ساخته است .
صفحه نمایشگر این گوشی قادر به نمایش ۶۵ هزار رنگ می باشد که رنگ های نمایش داده شده ، بسیار زنده می باشند . خواندن اطلاعات نمایش داده شده ، قبل از این که نور چراغ پس زمینه ی صفحه نمایشگر روشن شود ، امری غیرممکن می باشد . در حالت آماده باش (Standby) ، اطلاعات مربوط به ساعت و باتری و همچنین محافظ نمایشگر (Screen Saver) نمایش داده می شوند و البته خط نوشته ی آن ها بسیار ریز است و نور پس زمینه ی صفحه نمایشگر هم که اگر خاموش باشد ، دیگر به قادر به دیدن هیچ چیزی نمی باشید .
وقتی که نور پس زمینه ی صفحه نمایشگر روشن گردد ، آن گاه می توان از گوشی استفاده نمود . طراحان برای نور زمینه ی این گوشی دو حالت تعریف نموده اند ، یکی اینکه هم نور زمینه ی صفحه نمایشگر و هم نور زمینه صفحه کلید روشن شوند ، دوم این که فقط نور صفحه نمایشگر روشن گردد ، که البته حالت دوم بیشتر به کار می آید و اصولا برای صرفه جویی در مصرف باتری ، بهتر است از حالت دوم استفاده نمود .
متاسفانه در این گوشی ، قادر به تنظیم شفافیت و کنتراست نمایشگر نمی باشید و تنها تنظیمات موجود ، امکان استفاده ی یکی از عکس های موجود در گوشی به عنوان عکس زمینه (Wallpaper) و یا محافظ نمایشگر (Screen saver) و یا امکان تغییر دادن رنگ پوشه ی منوها (Theme) می باشد . عکس های موجود در حافظه ی گوشی بسیار جالب و زیبا بوده و دیگر نیاز به اتصال به یک منبع دیگر و بهره مندی از عکس های دیگر نمی باشد .
پورت مادون قرمز (Infrared) در قسمت کناری سمت راست گوشی واقع شده است و هیچ دکمه ی کمکی و یا دکمه ای مخصوص تنظیم کمی و یا زیادی صدای گوشی در طرفین آن واقع نشده است .
بخش ارتباطی دستگاه (Interface connector) نیز طبق معمول در قسمت تحتانی گوشی واقع شده است .
در قسمت پشتی دستگاه نیز دوربین گوشی به همراه یک آئینه ی کوچک (به منظور عکس برداری از خود شخص عکاس) قرار گرفته است .
چفت سفت کننده ی کاور پشت دستگاه نیز در قسمت پائینی گوشی قرار گرفته است . البته باید اشاره کرد که درآوردن این کاور نیاز به نیروی زیادی دارد !
● منوها (Menu) :
منوی اصلی دستگاه با فشار دادن هر یک از دکمه های چهار جهته قابل دسترسی می باشد و بسته به جهتی که فشار داده اید ، یک آیکن برای استفاده انتخاب می شود و این قابلیت جالب باعث افزایش هرچه بیشتر کارایی گوشی می شود .
در منوی اصلی می توان از کلیدهای ۱ تا ۹ برای دسترسی سریع به زیر منوها ، استفاده نمود . باید اشاره کرد که منوی اصلی دستگاه از ۳ ردیف ۳ تایی آیکن تشکیل شده است . این طرز چینش ، تبدیل به روال معمول چینش آیکن ها در گوشی های جدید و پیشرفته گردیده است . آیکنی که به اصطلاح روی آن قرار دارید ، با یک حاشیه ی قرمز نسبت به دیگر آیکن ها تشخیص داده می شود .
زیر منوها به صورت لیست می باشند و در هنگام نمایش هر کدام به همراه یک عکس ، یک نوشته کل صفحه را اشغال می کند که البته نوع این عکس ها ثابت می باشد و به صورت متحرک نمی باشد ، ولی با این حال باز هم زیبا و جالب به نظر می رسند . تنها مشکل این قسمت ، این است که نمی توانید لیست کامل زیر منوها را در یک صفحه مشاهده نمائید . و مجبور به پائین رفتن در لیست به منظور دیدن لیست کامل می باشید .
کارایی کلید های کمکی (Soft keys) نیز توسط کاربر ، قابل تعریف و تغییر می باشد و یا می توانید از طریق میان برها به هریک از برنامه های دلخواه تان دسترسی پیدا کنید .
● دفترچه تلفن (Phonebook) :
ورودی دفترچه تلفن ، چه آنهایی که در حافظه ی گوشی ذخیره شده اند و چه آنهایی که در سیم کارت ثبت گردیده اند ، همه یک جا در یک لیست به نمایش در می آید و قابلیت جستجو بر اساس نام نیز در این لیست وجود دارد . شماره های ذخیره شده در سیم کارت و یا حافظه ی تلفن هم با آیکن های خاص خود از یکدیگر تشخیص داده می شوند .
پنج گروه تماس از پیش تعریف شده ، در گوشی موجود است و کاربر می تواند تا ۱۰ گروه تماس دیگر نیز برای گوشی تعریف نماید . هر گروه تماس ، زنگ و آیکن مخصوص به خود دارد و حتی نوع زنگ قرار ملاقات هر گروه نیز می تواند تغییر کند . در کل تنظیمات در این قسمت ، راحت و بسیار کارآمد می باشند .
هر ورودی دفترچه تلفن نیز می تواند ، شامل حجم انبوهی از اطلاعات و شماره ها همانند نام ، نام خانوادگی ، نوشته های مخصوص ، ۳ شماره تلفن ، نام شرکت ، آدرس e-mail ، عکس و گروه تماس مخصوص به خود باشد .
نکته ی جالب اینجاست که شماره ی موبایل هر شخص را فقط باید در فیلد مخصوص موبایل وارد نمائید و اگر این کار را انجام ندهید در هنگام فرستادن SMS به آن شخص دچار مشکل خواهید شد ، زیرا فقط فیلد مخصوص به موبایل او به نمایش در خواهد آمد .
در هنگام دیدن دفترچه تلفن ، این گوشی کمی غیر معمول می باشد ، ولی بعد از مدتی به آن عادت خواهید کرد .
● پیام ها (Messages) :
جدا از SMS ، شما قادر به ارسال و دریافت پیغام های هماهنگ با استاندارد MMS و EMS نیز می باشید . همچنین سیستم تایپ هوشمند یا T۹ نیز در این گوشی موجود است .
● دوربین (Camera) :
سه حالت معمولی ، عکس پرتره و عکس برداری در محیط های کم نور برای عکس برداری در این گوشی وجود دارد . فرمت عکس های Jpeg و رزولوشن آنها ۶۸۰x۴۸۰ پیکسل می باشد و حجم معمول هر عکس در حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلو بایت می باشد . عکس های پرتره نیز با همین فرمت و با اندازه ی ۱۲۰x۱۶۰ پیکسل با حجمی حدود ۱۰ کیلو بایت ذخیره می گردند .
هنگامی که قصد عکس برداری از یک شئی را دارید ، اگر آن شئی متحرک باشد ، آنگاه صفحه نمایشگر حرکات آن را بسیار کند نشان خواهد داد که این مساله کمی آزار دهنده می باشد .
کلید های بالا و پائین و کلید های چهار جهته به منظور بزرگ نمایی (Zoom) تصویر به کار می روند ، ولی این قابلیت با این کیفیت دوربین کمی غیر ضروری به نظر می رسد ، زیرا کیفیت عکس ها به شدت افت می کند .
تنظیمات دوربین در منویی جداگانه موجود می باشند و به منظور عکس برداری ، قادر به تنظیم شمارشگر زمان (Timer) نیز می باشید .
● فیلم برداری (Video Recording) :
این گوشی ، دارای امکان ضبط فیلم با صدای محیط می باشد . بدین منظور ۲ فرمت خاص وجود دارند ، یکی مخصوص MMS و دیگری ، حالت معمول فیلم برداری .
کیفیت فریم ها خوب می باشد و در هر ثانیه ، دوربین گوشی قادر به ثبت ۶ تا ۷ فریم می باشد . در کل قابلیت فیلم برداری با این گوشی راضی کننده می باشد ، ولی عالی نیست .
متاسفانه نمی توان فیلم های گرفته شده را به کامپیوتر فرستاد ، ولی تمامی فیلم های گرفته شده روی خود گوشی قابل نمایش خواهند بود .
● بخش چند رسانه ای گوشی (Multimedia) :
پوشه های (Folders) مربوط به عکس ها و صداها در این قسمت قابل دسترسی هستند .
عکس ها قابل ویرایش شدن در "Editor" مخصوص عکس ها می باشند و توسط افکت های زیاد و جالب موجود می توانید حال و هوای عکس های گرفته شده را عوض کرده و آنها را جذاب تر نمائید .
توسط این برنامه ، قادر به تغییر نور عکس ، کنتراست آن ، تبدیل فرم رنگی به فرم خاکستری و نگاتیو کردن عکس و غیره می باشید .
تمام فایل های دریافتی از طریق Wap یا مادون قرمز (Infrared) نیز ، درون همین پوشیه ذخیره می گردند .
● سرویس وپ (Wap) :
نسخه ی ۱.۲.۱ برنامه ی کاوشگر وپ (Wap browser) برای استفاده از سرویس وب در این گوشی قرار دارد و تمامی امکانات آن مطابق معمول می باشد .
● بازی ها و تفریحات (Games) :
دو بازی در این گوشی وجود دارند که امکان اضافه کردن بازی های دیگر نیز در گوشی موجود است .
● قسمت برنامه ریزی روزانه (Organizer) :
قابلیت تعریف رویداد های مختلف به همراه تنظیم زنگ در ساعت و تاریخ معین برای آن ها وجود دارد .
تقویم دستگاه توانایی نمایش روزهای یک هفته و یا یک ماه و یا به طور خاص یک روز را در یک صفحه دارد .
یک لیست انجام کارها (To do list) برای تنظیم امور روزانه و یک ماشین حساب به همراه برنامه ای برای تبدیل واحد ها و کمیت ها به همراه زنگ ساعت و شمارشگر معکوس زمان در این بخش قرار دارند .
● تنظیمات گوشی (Settings) :
تمامی تنظیمات مربوط به گوشی در این بخش قرار دارند ؛ از جمله تنظیمات دوربین ، صفحه نمایشگر ، نوع زنگ خوردن گوشی و کل انواع اصوات خروجی از دستگاه .
پنج صدای مختلف نیز برای دوربین گوشی وجود دارد .
صدای زنگ می تواند جدا از ویبره و یا همراه ویبره باشد به این صورت که ابتدا ویبره ی دستگاه به کار می افتد و سپس گوشی زنگ می زند .
CD موجود در بسته ی گوشی نیز شامل عکس ها و صداهای مختلفی می باشد که به وسیله ی کابل و یا مادون قرمز قابل ارسال به گوشی می باشد .
● در نهایت :
کیفیت برقراری تماس با شبکه خوب می باشد ، همچنین قدرت ویبراتور با لرزاننده ی گوشی نیز در حد معمول است . صدای زنگ پلی فونیک گوشی بسیار خوب می باشد .
نسبت به مدل قبلی ، یعنی گوشی X-۶ امکانات جاوا و فیلمبرداری نیز به این گوشی اضافه شده اند . صدای بلندگوی دستگاه هم بلند و خوب می باشد .
تنها ایرادی که می توان به این دستگاه گرفت ، اندازه ی بزرگ آن است که البته خیلی هم ایجاد مشکل نخواهد کرد .
منبع : سایت جی.اس.ام