جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

Prism ۷۹۰۰ مروری بر نوکیا


Prism ۷۹۰۰ مروری بر نوکیا
۲ عضو خانواده پریسم نوکیا ، شاید قابلیتهای کاربردی و ویژگیهای فنی پیشرفته ای مثل HTC Touch یا N۹۵ نداشته باشند اما در نوع خود بی نظیرند . حضور افکتهای نوری ، پس زمینه زنده و صفحه نمایش با کیفیت OLED جالب توجه بساری از طرفداران این گوشیهاست .
● ویژگیهای اصلی
ـ صفحه نمایش ۲ اینچی OLED با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ و کیفیت QVGA
ـ حافظه داخلی زیاد ( ۱ گیگا بایت )
ـ اینتر فیس کاربری سری ۴۰ نوکیا
ـ پشتیبانی از نسل سوم ( ۳G ) و EDGE
ـ امکان شارژ از طریق USB
ـ امکان تنظیم رنگ نور پس زمینه و افکتهای نوری
ـ پس زمینه زنده و متحرک
ـ پخش کننده موسیقی خوب
● معایب اصلی
ـ دوربین متوسط
ـ کیفیت فیلم برداری QciF
ـ عدم وجود کارت حافظه
ـ عدم وجود دکمه مخصوص عکسبرداری
ـ تار شدن صفحه در زیر نور مستقیم خورشید
ـ امکان مکالمه ویدیویی وجود ندارد
ـ بدنه گوشی اثر انگشت و چربی را جذب می کند
ـ عدم وجود رادیو FM
در طراحی ۷۹۰۰ از نوآوریهای بسیاری استفاده شده که مهمترین انها صفحه نمایش ۱۶ میلیون رنگی آن است ۷۹۰۰ اولین گوشی خانواده نوکیا است که دارای چنین صفحه نمایش با کیفیتی است و پس ازآن Arte ۸۸۰۰ دومین گوشی با این صفحه نمایش است.امکان تغییر رنگ نور پس زمینه صفحه کلید نیز از جمله قابلیتهایی است که در هیچ گوشی دیگری نظیر ان دیده نشده است .Prism ها مثل سری Lamour و یا سری ۸۸۰۰ نوکیا از جمله گوشیهای مد روز و مبتنی بر طراحی ظاهری هستند.
● بسته خریداری شده
در بسته خریداری شده ۷۹۰۰ ، نکته جالب و فوق العاده ای وجود ندارد اما کلیه لوازم جانبی اصلی یک گوشی مثل شارژر راهنمای کاربری ، کابل اتصال micro USB هندز فری و یک کیف برای نگهداری گوشی را داراست.
● طراحی و ساختار
۷۹۰۰ جزء گوشیهای جمع و جور و باریک نوکیاست که ابعاد آن ۱۱۲*۴۵*۱۱میلیمتر و وزن ان ۱۰۱ گرم می باشد.
این گوشی دارای ۲ طرح رنگ است ، یکی مدل مشکی که برخی قسمتهای ان براق و برخی قسمتها مات هستند و یک مدل مشکی که درب پشت آن بژ بوده و دارای یکpad D-( کلید ۴ جهته ) به همان رنگ است.بافتی شبیه به تراش الماس روی همه قسمتهای بدنه گوشی دیده می شود. این گوشی کلیدهای کنترلی بسیار کمی دارد.در بالای صفحه نمایش ۲ اینچی بلند گوی صدای مخاطب گوشی و حس گر تنظیم نور صفحه نمایش قرار دارد.
کناره های گوشی خالی از هر گونه دکمه کنترلی است در پشت گوشی دوربین ۲ مگاپیکسلی ، فلاش LED و بلند گوی گوشی قرار گرفته اند. لنز دوربین درب پوشش ندارد.
بیشترین فضای پشت گوشی توسط درب باتری اشغال شده که به دلیل طرحهای الماس مانند روی بدنه نمی توان خطوط درب را درست تشخیص داد. در زیر این درب ، باتری BL-۶p به همراه محل اتصال سیم کارت قرار گرفته است سیم کارت قرار گرفته است .
امکان ۳ ساعت مکالمه مداوم و ۲۴۰ ساعت کار در حالت آماده به کار توسط این باتری فراهم می شود. در واقع تکنولوژیOLED صفحه نمایش انرژی زیادی مصرف می کنند . تنها نکته منفی این بخش این است که درب باتری خیلی زود سختی خود را از دست می دهد و به راحتی باز خواهد شد .بدنه گوشی بسیار لیز است بطوریکه به راحتی گوشی از میان انگشتان سر می خورد.
● صفحه کلید
متاسفانه کار با این صفحه کلید ، کار ساده ای نیست ، چرا که به دلیل طراحی الماس مانند آن بطور مداوم و اشتباها به جای اینکه دکمه ها فشرده شوند ، بدنه سخت گوشی فشرده می شود .
D-Pad ( کلید ۴ جهته ) به کار رفته در این گوشی بسیار خوب و راحت است که دارای دکمه های بزرگ است و کلیدهای جهتی توسط برشهای الماس مانند ایجاد شده اند که احتمال اشتباه در زدن انها بسیار کم است. کلیدهای جهتی توسط برشهای الماس مانند ایجاد شده اند که احتمال اشتباه در زدن آنها بسیار کم است. در اطراف کلید ۴ جهته دو کلید چند منظوره و کلیدهای قطع و وصل تماس وجود دارد .
یک قابلیت قابل توجه امکان تغییر رنگ نور پس زمینه گوشی مناسب با ذوق و سلیقه کاربر است. برای این منظور لیستی شامل ۴۹ رنگ مختلف برای نور پس زمینه صفحه کلید و چراغ های کناره بالایی گوشی وجود دارد.
● صفحه نمایش
یکی از مهمترین ویژگیهای ۷۹۰۰ صفحه نمایش OLED آن است که دارای مزایا و معایبی است. تکنولوژی OLED دارای کیفیت و قابلیتهای بسیار خوبی است و اینگونه صفحه نمایشها دارای روشنایی ، رنگ بندی و وضوح بسیار خوبی هستند، ضخامت کمی دارند و برای گوشیهای موبایل بسیار مناسب و به صرفه اند. اما نکته منفی آنها غیر قابل خواندن بودن آن در زیر نور مستقیم خورشید یا روشنایی زیاد است . کیفیت تصاویر در این گوشیهابسیار خوب است . یک نکته قابل توجه دیگر کوچک بودن صفحه نمایش با این میزان قابلیت و کارایی است.
● قابلیتهای تلفنی
در زمینه برقراری تماس و دریافت سیگنال و بلندی صدا هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و همه چیز بصورت استاندارد طراحی شده است . شاید یکی از نقص های این گوشی عدم وجود امکان مکالمه ویدیویی است . با اینکه این گوشی از امکان ۳G که یکی از برترینهای گوشیهای امروز بازار است برخوردار است اما نبود مکالمه ویدیویی خیلی عجیب است.از لحاظ کیفیت زنگ گوشی ، بلندی صدای زنگ و میزان دریافت نویز در هنگام مکالمه ۷۹۰۰ در سطح متوسط قرار می گیرد.
● اینترفیس
اینتر فیس ۷۹۰۰ همان اینتر فیس گوشیهای سری ۴۰ نوکیا است که کار با آن بسیار ساده است و نکته خاصی ندارد و تنها برخی از زیر منوها و ساختارهای و ساختارهای تنظیماتی آن پیچیده اند که البته پس از کمی کار کردن با ان ، به منو عادت می کنید.
پنجمین ویرایش اینتر فیس سری ۴۰ به این صورت است که در حالت آماده به کار در نوار بالای صفحه وضعیت باتری ، میزان سیگنال دریافتی و ساعت مشخص شده در پایین ان نیز لوگوی اپراتور و تاریخ دیده می شود . رنگ فونت نوشته های روی صفحه را می توان تغییر داد. با فعال کردن حالت استند بای در قسمت بالای صفحه نواری ظاهر می شود که دسترسی سریع به برنامه و آیکون های کاربردی را فراهم می کند. منوی اصلی ۷۹۰۰ را به چهار حالت مختلف می توان نمایش داد که بهترین حالت آن همان شبکه ای است که بصورت ۳*۴ از آیکونها نمایش می دهد. در زیر منوها شکل خاصی برای آیکونها وجود ندارد، برخی دارای زیر نویس هستند ، برخی بصورت لیستی هستند و ... خوشبختانه سرعت پردازش گوشی هنگام باز کردن زیر منوها و برنامه ها خیلی خوب است . چند تم از پیش نصب شده روی گوشی وجود دارد و علاوه بر این شخصی سازی از لحاظ رنگ بندی و تنظیم نور نیز وجود دارد.
● دفترچه تلفن
امکان ذخیره تا ۱۰۰۰ مخاطب در این گوشی وجود دارد که برای هر کدام می توان تا ۵ شماره مختلف ذخیره کرد . برای هر یک نیز می توان زنگ یا تصویر خاصی را نسبت داد . لیست مخاطب ها را به سه حالت می توان نمایش داد: فقط نامها ، نام و شماره ، نام و تصویر . می توان فقط شماره های روی سیم کارت و یا روی حافظه گوشی و یا کلیه شماره تلفنها را نمایش داد . جستجوی نامها با تایپ حروف اول اسم ها صورت می گیرد.در بخش نگهداری تاریخچه تماسها نکته خاصی وجود ندارد و در هر زیر منو تا ۲۰ شماره نگهداری می شوند.
● ارسال پیام
در این بخش نیز نکته خاصی وجود ندارد و مطابق با استاندارد سری ۴۰ نوکیا است . امکان ارسال و دریافت sms , mms, flash sms , Email وجود دارد. می توان از بین مخاطب ها یکی را که بیشتر مورد علاقه است و بطور معمول برایش Sms ارسال می کنید را به عنوان Favourite انتخاب کنید . در بخش تایپ پیامها ، راهنماهایی وجود دارد که به شما کمک می کند وقت زیادی صرف جستجوی بین شماره ها و تایپ کردن پیامها نکنید. امکان دیکشنری T۹ نیز در اینجا وجود دارد. سایز Sms ها تا ۱۰۰۰ کاراکتر و حجم MMS ها تا ۳۰۰ کیلو بایت ، شامل تصویر و صدا و ... می تواند باشد.
۷۹۰۰ از پروتکلهای IMAP , SMTP , POP۳ برای ارسال و دریافت ایمیل پشتیبانی می کند . می توان برای ایمیل ها فایل ضمیمه نیز ارسال کرد که این فایلها محدودیت حجمی ندارند.
● پخش مولتی مدیا
پخش کننده موسیقی این گوشی نسخه آپدیت شده ۶۵۰۰ Classic نوکیاست که ازلحاظ طراحی نرم افزاری ارتقا پیدا کرده است و امکان دسته بندی فایلها نیز وجود دارد . فرمتهای WMA , AAC+ , AAC , MIDI , MP۳ توسط گوشی قابل پخش می باشند . وجود پروفایل A۲DP برای بلوتوث امکان گوش دادن به موزیکها از طریق هندز فری های بلوتوث استریو را فراهم می کند .متاسفانه فقط یک پورت برای اتصال Micro USB و هدست وجود دارد بنابر این نمی توان بطور همزمان از هر دو استفاده کرد. یک اکولایزر زیبا نیز در این گوشی وجود داردکه گوش دادن به موزیکها را لذت بخش تر می کند. متاسفانه ۷۹۰۰ فاقد رادیو است . پخش کننده ویدیویی قابلیت پخش فایلهای MP۴ , ۳GP را در حالت تمام صفحه داشته و امکان جلو و عقب زدن فیلم نیز وجود دارد.
● گالری
در کل گالری تصاویر سری ۴۰ نوکیا زیاد جالب نیست چون درون آن فایلها بصورت طبقه بندی شده قرار دارند و برای رسیدن به فایل مورد نظر لازم است چند کلیک انجام شود . برای نمایش گالری نیز روشهای مختلفی وجود دارد و همچنین امکان زوم روی تصاویر نیز وجود دارد .
● دوربین
۷۹۰۰ دارای یک دوربین ۲ مگاپیکسلی با ماکزیمم رزولشن تصویر ۱۲۰۰*۱۶۰۰ پیکسل است . متاسفانه اینترفیس دوربین در گوشیهای سری ۴۰ آنقدر گزینه برای تنظیمات مختلف ندارد ، اما تنظیمات لازم و استاندارد را برای تصاویر داراست . می توان در شرایط کم نور از فلاش استفاده کرد . متاسفانه عکسبرداری در حالت پانوراما کیفیت خوبی ندارد . در کل می توان گفت کیفیت دوربین در حد متوسط است. برای لنز دوربین هیچگونه پوششی وجود نداردکه این باعث خش دار شدن لنز می شود.همچنین هیچ دکمه بخصوصی برای گرفتن عکس و فیلم ندارد . کیفیت تصاویر نیز متوسط بوده و در شرایط کم نور و یا مناظر یکنواخت درصد نویز تصویر بالا می رود . عدم وجود فوکوس اتوماتیک باعث می شود نتوانیداز اجسام نزدیک مثل نوشته عکس خوبی بگیرید . علاوه بر آن سرعت پردازش تصویر و گرفتن عکس با این دوربین بسیار کم است. فیلمها با رزولشن QCIF گرفته می شوند . فیلمها با فرمت ۳GP ذخیره می شوند و محدودیت زمانی از لحاظ مدت فیلمبرداری ندارند.
● قابلیت اتصال
مهمترین ابزارارتباطی این گوشی اتصال USB است که با اتصال گوشی به کامپیوتر از طریق کابل USB چند حالت مختلف معرفی می شوند که با انتخاب هر کدام عملیات مربوط انجام می گیرد . در حالت Mass Storage می توان به حافظه گوشی دسترسی داشت. بلوتوث گوشی نسخه ۲.۰ با قابلیت A۲DP است . علاوه بر این امکان اتصال ۳G برای انتقال سریع دیتا GPRS , EDGE نیز وجود دارند. متاسفانه پورت اینفرارد و اسلات کارت حافظه در این گوشی وجود ندارد.
● مرورگر وب
۷۹۰۰ دارای یک مرور گر WAP داخلی است که امکان باز کردن صفحات HTML را فراهم می کند . امکان تغییر سایز فونت نیز وجود دارد که کار با آن و گشت و گذار در وب از طریق آن بسیار لذت بخش می باشد.
● برنامه ریز
مثل بقیه سری ۴۰ های نوکیا برنامه ریز ۷۹۰۰ نیز از امکانات قابل توجهی بر خوردار است . تقویم با امکان نمایش در حالتهای مختلف و تخصیص رویدادهای مختلف به روزهای مختلف ، برنامه هایی برای مدیریت کارهایی که باید انجام شوند، برنامه Note برای ذخیره متن تا ۳۰۰۰ کاراکتر ، ساعت بیداری ، برنامه ضبط صوت با محدودیت ۶۰ دقیقه، ماشین حساب ، شمارنده معکوس و ... از جمله برنامه های کاربردی و مفید این بخش هستند. برنامه تبدیل واحد در اینجا وجود ندارد، اما به جای آن برنامه ای برای تبدیل سایز وجود دارد . برنامه Sensor امکان پیدا کردن بلوتوث های روشن و برقراری ارتباط با آنها را فراهم می کند . یک نرم افزار جستجوگر Yahoo و همچنین Yahoo Go و نرم افزار دانلود مربوط به آن در هنگام جستجو در اینترنت بسیار مفید و جالب هستند.چهار بازی به صورت پیش فرض روی این گوشی قرار دارند که از جمله آنها Snake , Music Guess , Golf Tour و بازی معروف Sudoku هستند.
● در نهایت
در عمل می توان ۷۹۰۰ را یکی از گوشیهای خوب با کارایی های متوسط اما متناسب ارزیابی کرد که ویژگیهایی خاص بخصوص از لحاظ طراحی و کاربری دارد . یک نکته مهم قیمت نسبتا بالای این گوشی است که در مقایسه با گوشیهای پر کاربرد تر و پیشرفته تر نوکیا نسبتا گران به نظر می رسد . اما فراموش نکنید که ۷۹۰۰ از جمله گوشیهای مد روز نوکیا است.
منبع : سایت جی.اس.ام