جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

نگاهی به کتاب اورشلیم جدید


نگاهی به کتاب اورشلیم جدید
به دست آوردن قدرت رسانه‌ای از جمله برنامه‌های یهودیان طی سال‌ها بود که با بهره‌گیری از این قدرت، استمرار سلطه خود را در آمریکا تضمین و دارایی‌های خود را حفظ کنند.
«بین سال‌های ۱۹۷۰تا ۱۹۹۰ جمعیت رسمی یهودیان ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافت که از این تعداد، آمار یهودیان مهاجر از شوروی بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر است.» این را مایکل کالینز پایپر در کتاب تازه منتشر شده خود با عنوان «اورشلیم جدید، قدرت صهیونیست‌ها در آمریکا» بیان می‌کند. او سپس در پاسخ این سوال که چرا یهودیان ترجیح می‌دهند برخلاف نفرت از تبعید، مهاجرت کنند، می‌نویسد که برای برخی از آنان تنها دلیل این کار، حضور خویشاوندان در ایالات متحده بوده است اما وی که خود منتقد تمرکز و انباشت ثروت در دست طبقه‌ای خاص است، عامل دیگر را اقتصاد برمی‌شمارد. به عقیده وی، آمریکا که یهودیان در میان قومیت‌های عمده آن، ثروتمندترین قومیت هستند نسبت به کشور کوچک اسرائیل فرصت‌های بسیار بهتری برای یهودیان عموما تحصیلکرده‌ای که از شوروی آمده‌اند، فراهم می‌کند.
نویسنده در این کتاب با توجه به نفوذ، تاثیر و قدرت صهیونیست‌ها در آمریکا به بیان چگونگی ایجاد اورشلیم جدید پرداخته است، چنان که در پیشگفتار آن می‌نویسد: با این که صهیونیست‌های آمریکا اصرار دارند ایالات متحده با میلیاردها دلار کمک رفاهی، دولت اسرائیل را سرپا نگه دارد، همین صهیونیست‌ها به ظاهر قصد اقامت در آنجا را ندارند؛ بلکه در آمریکا هستند و بسیار لذت می‌برند. به اعتقاد وی، در تصویری کلی، دولت اسرائیل چیزی بیش از نماد یک رویای باستانی نیست که در واقع در آمریکا اورشلیم جدید تحقق یافته است.
این کتاب شامل ۲ فصل است که پایپر در فصل نخست آن با عنوان «دو غول بزرگ رسانه‌ای: امپراتوری‌های میسر گراهام ونیوهاس» با ذکر آمار و ارقام، انحصار رسانه‌های آمریکا را دست ۲ خانواده بزرگ میسر گراهام ونیوهاس می‌داند. او خانواده ونیوهاس را ثروتمندترین خانواده صهیونیست می‌داند که تاثیر مستقیم در آمریکا دارد، چرا که بیش از بقیه در این کشور گسترش یافته است. «قدرت صهیونیست‌ها در آمریکای امروز» عنوان فصل دوم این کتاب است که به قدرت عظیم یهودیان در آمریکا اشاره می‌کند. نویسنده در این فصل به نفوذ یهودیان در مطبوعات، تلویزیون، سینما و هالیوود می‌پردازد و قدرت رسانه‌ای را همان نفوذ سیاسی می‌داند. پایپر در بخشی از کتب، به نگرانی و آشفتگی‌های مقامات بلندپایه و بانفوذ در سیاستگذاری آمریکا می‌پردازد. آنها از قدرت، نفوذ، آزادی و اختیار عمل صهیونیسم در حوزه‌های مختلف بیم دارند و یهود را خطری برای آمریکا و سیاست‌های آن در جهان می‌دانند. این در‌حالی‌است که صهیونیست‌ها اندیشه به‌راه‌اندازی جنگ سردی بین آمریکا و روسیه را در سر می‌پرورانند تا این بار روسیه مکان جدیدی برای ادامه و گسترش اعمال قدرت و نفوذ آنها باشد و از آن به‌عنوان وسیله‌ای برای تاسیس یک امپراتوری جهانی، یعنی همان رویای نظم نوین جهانی استفاده کنند.

سارا زاهدیان
منبع : روزنامه جام‌جم