سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
دانشجوی بسیجی و دانشگاه
بنا به نص صریح قرآن آمادگی جامعه اسلامی برای پیکار با دشمنان مهاجم و متجاوز از مهمترین فرایض شمرده شده و در همین رابطه و از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی این واقعیت مهم برای ملت شهیدپرور ما مهم بود که دشمنی با اسلام و انقلاب منحصر به رژیم ددمنش و خون آشام پهلوی نبوده و خطرناک تر از آنها جهانخواران استکباری غرب بوده و هستند که همواره منافع ایران را تهدید می کرده اند.
مرور زمان این تهدیدها را به اشکال مختلف نشان داده است؛ ابتدا دشمنان قسم خورده با ایجاد ناامنی و تلاش برای تفرقه اندازی، جنگ تحمیلی هشت ساله، تحریمهای اقتصادی، حمایت از تروریسم، حمله به مردم بی دفاع شهرها و دسیسه های مختلف دیگر را اجرا کرده و در زمانی که پوزه آنها به دست ملت حزب الله و بسیجی به خاک مالیده شد از جبههای دیگر که همان جبهه فرهنگی اجتماعی است به میدان آمدند تا شاید به خیال واهی خویش ملت قهرمان و خستگی ناپذیر را از درون تهی کنند.
● دانشگاه کارخانه آدم سازی
یکی از حساس ترین مراکز در این جبهه مراکز آموزشی است و خطیرترین آنها دانشگاههای کشور هستند؛ مکان مقدسی که امام راحل آن را کارخانه آدم سازی نام نهادند و رهبر فرزانه و اندیشمند انقلاب آینده کشور و انقلاب اسلامی را وابسته به اسلامی کردن آن دانسته اند.
در عین حال دشمنان نوک پیکان را نشانه گرفته و به عناوین مختلف با تسلط استادان خودباخته و بی تفاوت، به بروز اخلاق و رفتار انحرافی، کوشش برای ایجاد سرگرمیهای کاذب، تلاش در گسترش فساد و فحشا و سعی در منزوی ساختن و ضلات و گمراهی دانشگاهیان کرده و می کنند.
● بسیجیان پیشتازان جبهه مبارزه با دسیسههای بیگانه هستند
از این رو بر متولیان فرهنگی و تربیتی جامعه و فرد فرد افراد این مملکت واجب است تا در برابر این تهاجم به پاخاسته و دین و جامعه و مردم و مملکت را از گزند بیگانگان مصون و محفوظ نگاه داشته و در این میان بسیجیان، این صف شکنان قهرمان جبهههای مختلف مبارزه و مقاومت و این همسنگران سرداران عشق و شهادت و شهامت وظیفهای بس سنگین تر و خطیرتر را به دوش دارند؛ چرا که در کنار فعالیتهای دیگر نه تنها باید با اخلاق، رفتار، عملکرد، گفتار و تحصیل خویش الگو و نمونه و سرآمد و سرمشق دیگران باشند، بلکه با حساسیتهای بموقع خویش باید پیشتازان جبهه مبارزه با دسیسههای بیگانه در لباس خودی و غیر نیز باشند.
باید بکوشند و پای صاحبنظران سالم و صادق و متخصصان متعهد و متدین را به دانشگاهها بگشایند و زمینههای تبادل اندیشه و تضارب آرا و افکار را فراهم آورند و محیطی را ایجاد کنند که نیازهای روحی و معنوی دانشجویان و جوانانی که امیدشان به دانشگاه است را برآورده سازند و قبل از آنکه دشمنان قسم خورده اندیشههای التقاطی و انحرافی خویش را به خورد فرزندان معصوم این آب و خاک بدهند، بتوانند ملجا و پناهگاه و فریادرس آنان باشند.
البته تاکید این نکته نیز ضروری است که در راستای این مهم باید از برداشتهای سطحی و عملکردهای صوری و ظاهری و متاسفانه نمایشی که منتشر شده است، اجتناب کرده و این حرف گوهربار رهبر معظم انقلاب را همواره آویزه گوش قرار دهند که در اینگونه کارها منحرف کردن مسئله از مسیر حقیقی، ظلم به هدف عالی اسلامی کردن دانشگاهها است.
● دانشجویان بسیجی الگو و سرآمد دیگران باشند
نکته دیگر اینکه شایسته است بسیجیان دانشجو در تلاش مقدس تحصیل خویش اهتمام بیشتری نشان داده تا در آینده با کسب تخصص و تجربه و حفظ تعهد بتوانند سنگرداران لایق جبهه تعلیم و تربیت انسانها باشند؛ یعنی دانشجویان بسیجی باید با اخلاق و رفتار، عملکرد و گفتار و تحصیل خویش الگو و نمونه و سرآمد و سرمشق دیگران باشند.
● بسیجی دانشجو چه باید بکند؟
یکی از ثمرات پیوند روحانیت و دانشگاه انتقال حالت روحانی و معنوی به دانشگاه است.
به طور کلی حالت ملکوتی یک دانشجو در دانشجوی بسیجی است که در مراکز دانشگاهی بارزترین نمونه برای نمایان کردن تمام تلاشهای پاک و طیبه در عرصههای مختلف در دانشگاه هستند.
بهتر است دانشجوی بسیجی نکاتی چند را در طول حضور خود در سنگر دانشگاه مدنظر قرار دهد تا به فضل پروردگار توفیقات بهتری حاصل کند؛ برخی از این موارد عبارتند از اینکه:
دین مقدس اسلام در هر زمینهای صاحب رای و نظر است و بر دانشجویان رشتههای گوناگون است که با تامل، تعمیق و تفکر در متون بنیادین دینی و راهنمایی استادان حوزه و دانشگاه در انطباق جزء به جزء بحثها و درسها با نظریات دینی بکوشند و در این طریق از ملامت و نکوهشگران نهراسند.
رعایت آداب اسلامی حتی نسبت به کسانی که رعایت این آداب را نمی کنند، همیشه یک ضرورت است.
همچنین پافشاری عملی بر شعائر اسلامی از قبیل رعایت حجاب، برگزاری نماز جماعت، هر چه پربارترکردن تجمع الهی دانشجویی، مراعات نظم دانشجویی و ... یک ضرورت برای دانشجویان بسیجی است.
● یافتن «حسن وجه» در امر به معروف و نهی از منکر لازم است.
از نکات دیگر اینکه خشونت کلامی به ندرت در توجه دادن دیگران به خوبیها مورد نیاز می شود و در بسیاری از موارد با اندکی تفکر راه های مناسب و متعدد دیگری را می توان یافت که به راحتی ما را به مقصد می رساند.
نکته دیگر اینکه، حتی اگر تنها در راستای «گرفتن مدرک» به دانشگاه نگاه کنیم، اندیشیدن تدابیر لازم برای جلوگیری از اصراف عمر دانشجویی از طریق ترغیب استادان به مطالعه هر چه بیشتر و عرضه مطالب تازه و مفید ضروری است، در این زمینه باید استادان را به تدوین جزوات پربار آموزشی متناسب با شیوههای تعلیم تشویق کرد.
البته هدف بسیجی دانشجو سوق دادن دانشگاه به «تفکر» است نه «حفظ» مطالب.
قابل ذکر است که چنین جزواتی در اکثر قریب به اتفاق موارد، منافاتی با حفظ بار علمی کلاس مربوطه ندارد.
اندیشیدن تدابیر لازم برای جلوگیری از اسراف در جمیع مسائل مثلاً در مورد غذای دانشجویی که گاهی اوقات تا نصف هر غذا به علت پخت نامناسب یا بی توجهی دانشجویان دور ریخته می شود.
همچنین دانشجوی بسیجی باید برای آینده کار کند؛ به عنوان مثال اگر بعضی از استادان با عرضه «قطره چکانی» معلومات خود، دانشجویان را ناگزیر از کندی در تعلیم کنند، دانشجوی بسیجی می تواند با فراهم آوردن جزوات کامل از درس آن استاد و فراهم کردن شرایط عرضه عمومی آن به دانشجویان ترم آینده استاد مربوطه، مهم ترین زمینه را برای تشویق استادان به فعالیت علمی بیشتر آماده سازند.
هر تحقیق دانشجویی باید تا رسیدن به حرفی نو و نظری تازه دنبال شود، سرهم بندی یک پژوهش کاری آسان است، ولی شایسته یک بسیجی نیست که از مطالب سطحی یا تکراری در تحقیقات خود استفاده کند، بلکه باید با بررسی و پژوهش و ارائه حرف تازه، روحی دوباره به فضای دانشگاه ببخشد.
دانشجوی بسیجی ضمن اجرای تک تک قوانین و مقرارت رسمی حاکم بر محیط دانشگاه، با شناسایی و تشخیص نابسامانیهای این قوانین باید تلاش لازم را در جهت دگرگونی آنها بنماید.
دانشجوی بسیجی ابداً به آنچه با عنوان «روح علمی» توسط دانشگاههای غرب تبلیغ می شود، باور ندارد
دانشجوی بسیجی ابداً به آنچه با عنوان «روح علمی» توسط دانشگاههای غرب تبلیغ می شود، باور ندارد؛ «روح علمی» تبلیغی غرب به ظاهر تنها علم را مقتدا قرار می دهد، ولی در باطن، نیات و منظورهای کاملاً سیاسی را دنبال می کند.
همچنین در میان بسیاری از نظریات و فرضیات به ظاهر علمی و بخصوص در صحنه علوم انسانی، باید با ژرف کاوی نکات متقابل آن با فرهنگ اسلامی و ایرانی را یافت و استاد مربوطه و نیز دانشجویان دیگر را متذکر ساخت.
سیاست، علم، هنر، اقتصاد، صنعت و ... با هم در ارتباط جدی هستند و بخصوص بدون نگاه به عنصر دین نمی توان به این زمینهها به شکل موثر پرداخت.
اساساً هنر بدون دیانت، یا سیاست بدون دیانت، یا علم بدون دیانت، معنا و مفهومی ندارد؛ در حقیقت دانشجوی بسیجی از آمیختگی سیاست و دیانت در مجموعه بحثهای اجتماعی مطلع است و به این ارتباط، توجه کافی دارد تا هیچ مطلبی را به گونه تک بعدی تحلیل نکند.
دانشجوی بسیجی باید به نقد «ماهیت» محتوای هر درس بنشیند و باید بررسی کند که هر درس چه میزان به اسلام نزدیک و یا دور است و به همین دلیل باید به دنبال بالا بردن شناخت خود از اسلام باشد تا بتواند با توکل بر خدا در عرصههای مختلف در دانشگاه تاثیر بگذارد تا ان شاء الله دانشگاه اسلامی به معنای واقعی تحقق پیدا کند و منشا اثر در جامعه شود.
حسین رحیمی
منبع : شبکه خبر دانشجو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست