چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
عفونت آنفولانزای پرندگان
آنفولانزای پرندگان نوعی از آنفولانزا و یک بیماری ویروسی پرندکان است که دارای ۳ تیپ A، B و Cمی باشد .تیپ A علاوه بر طیور سایر حیوانات از جمله خوک ، اسب و هم چنین انسان را در گیر می نماید . ویروس بیشتر باعث ایجاد بیماری در کودکان و نوجوانان می شود و میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به آن بالا است .
● علائم بیماری در پرندگان :
دو فرم کم شدت و بسیار شدید دارد .
● در فرم خفیف علائم به صورت :
۱) به هم ریختن پر ها
۲) کاهش در تولید تخم می باشد .
● در فرم شدید :
۱) انتشار سریع بیماری در گله ی طیور
۲) افزایش رو به شدت تلفات
۳ ) تشکیل نشدن پوسته ی آهکی تخم
۴ ) علائم حاد تنفسی
۵) سیانوزه شدن تاج و خونریزی در ساق پا
● علائم بیماری در انسان :
نشانه های آنفولانزای پرندگان در انسان که تا به حال گزارش شده ، بسیار متنوع بوده و دوره ی نهفتگی آن ۳ روز می باشد . علائم شامل آبریزش ساده ی چشم ، تب ، سرفه ، گلودرد ، ذات الریه ویروسی و خونریزی از بینی و لثه ها می باشد . علائم پنومونی ویروسی با پیشرفت به سمت سندرم زجر تنفسی و نهایت مرگ می باشد .
●● راه های انتقال :
● انتقال از حیوان به انسان :
ذبح پرندگان ، بازی با آن ها ، مصرف گوشت و تخم . تخم پخته نشده می تواند سبب انتقال ویروس به انسان گردد.
● انتقال از انسان به انسان :
انتقال در این موارد بسیار نادر است و این ویروس در بین چند نفر از اعضای یک خانواده در تایلند گزارش شده است .
● انتقال از محیط به انسان :
خوردن آب آلوده در طی شنا یا تلقیح داخل بینی ، استفاده از مدفوع پرندگان به عنوان کود از راه های انتقال می باشند .
● میزان دوام ویروس :
ویروس می تواند به مدت ۴ روز در دمای ۲۲ درجه و نزدیک ۳۰ روز در دمای صفر درجه در خارج محیط زنده بیماری زا باشد .به طور کلی دمای پایین مقاومت ویروس را افزایش می دهد . ویروس در مدفوع پرنده حد اقل ۳۵ روز در دمای ۴ درجه باقی می ماند .
● تشخیص :
با جداسازی ویروس یا جداسازی RNA اختصاصی ویروس می باشد .میزان RNA ویروس در ترشحات حلق ۴ تا ۸ روز از شروع بیماری است .
● کنترل بیماری :
ویروس آنفولانزا در عرض ۳ ساعت در دمای ۵۰ درج ی سانتی گراد و یا نیم ساعت در دمای ۶۰ درجه ی سانتی گراد و هم چنین در تماس با مواد ضد عفونی کنند ه ی رایج نظیر فرمالین و ید از بین خواهد رفت .
با اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای شامل : پاک سازی و ضد عفونی سالن های مرغداری ، حذف جوجه ی آلوده ، تمهیدات لازم جهت جلوگیری از ورود پرندگان و جوندگان به داخل سالن های مرغداری ، سیستم تهویه و رطوبت مناسب ، انجام آزمایشات میکروبی آب هر شش ماه یک بار ، دفن بهداشتی تلفات و سوزاندن لاشه ، محدودیت جابه جایی پرندگان در داخل کشور و یا بین کشور ها و واکسینه کردن طیور می باشد .
● پیشگیری :
به منظور حفظ سلامتی ، شستشوی کامل دست ها به دنبال تماس گوشت خام پرندگان و نیز پختن کامل غذا ها و اجتناب از مصرف خام و نیم پخته . مصرف تخم مرغ به صورت پخت کامل و اجتناب از مصرف تخم مرغ خام و نیم پز و یا نیم رو .
● واکسن بیماری :
هنوز واکسنی صد در صد وجود ندارد .
● استراتژی های سازمان بهداشت جهانی :
۱) در مورد بیماران بستری در بیمارستان ها بهتر است بیمار در اتاق ایزوله با فشار منفی بستری شود ۲) در مورد افراد خانواده ی فرد آلوده ، شستشوی مرتب دست ها و عدم استفاده از ظروف مشترک و اجتناب از تماس چهره به چهره توصیه می شود .
۳) در مورد مسافرت به مناطق اندمیک جهان ( کامبوج ، ویتنام ، تایلند ) دو هفته قبل از سفر واکسن آنفولانزای انسانی دریافت کنند .
منبع : blogfa
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم معلمان ایران رهبر انقلاب مجلس مجلس شورای اسلامی خلیج فارس بابک زنجانی دولت دولت سیزدهم حجاب شورای نگهبان
معلم شهرداری تهران تهران هواشناسی پلیس آموزش و پرورش سیل قوه قضاییه فضای مجازی سلامت دستگیری شورای شهر تهران
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی ایران خودرو دلار سایپا چین قیمت طلا بازار خودرو تورم کارگران
مسعود اسکویی تلویزیون سریال دفاع مقدس سعید آقاخانی موسیقی سینمای ایران فیلم نون خ تئاتر رسانه ملی کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه نتانیاهو
فوتبال استقلال پرسپولیس رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال بازی
وزیر ارتباطات اینستاگرام تبلیغات اپل گوگل ناسا نخبگان همراه اول آیفون ویروس
دیابت کاهش وزن پرستار ویتامین قهوه خواب بیماری بارداری