سه شنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 29 April, 2025
مجله ویستا
جنگ و صلح

شركت اپل در اواسط ماه آوریل نرمافزار جدیدی را عرضه كرد كه به كمك آن میتوان سیستمعامل ویندوز اكسپی را روی كامپیوترهای مبتنی بر پردازندههای اینتل این شركت نصب كرد. عرضه این نرمافزار واكنشهای زیادی را به همراه داشته است. در اینجا بهطور خلاصه این رویداد مهم را بررسی میكنیم.
● داستان از كجا شروع شد؟
<ما قصد جلوگیری از این كار را نداریم>. این پاسخ اپل به یك پرسش مهم، درست پس از اعلام خبر مهاجرت این شركت از پردازندههای پاور پیسی به سوی پردازندههای شركت اینتل بود. آیا میتوان سیستمعامل ویندوز را روی مكهای مبتنی بر پردازندههای اینتل نصب كرد؟ این پرسش پس از آن بارها تكرار شد و اپلیها هم همان پاسخ را تكرار كردند؛ بسیار خوب! اگر اپل قصد جلوگیری از بوت شدن ویندوز روی مكهای جدید را ندارد، پس باید دست به كار شد. به این ترتیب بسیاری از كاربران تلاش خود را آغاز كردند. مهمترین مشكل نصب ویندوز روی كامپیوترهای اپل این بود كه این سیستمها از فناوری جدیدتر EFI به جای بایوس استفاده میكردند كه ویندوزاكسپی از آن پشتیبانی نمیكرد.
در همین گیرودار یك فناوری دوست خیر (!) پیدا شد و اعلام كرد كه هر كس از پسِ این كار بربیاید، جایزه نقدی خوبی دریافت خواهد كرد. با گسترش این خبر و جدیترشدن این موضوع در محافل اینترنتی تلاشها بیشتر شد و نیكوكاران دیگری هم پیدا شدند كه رقم جایزه نقدی را افزایش دهند(!) تا اینكه سرانجام دو هكر اینتلدوست یا شاید اپلدوست - كه نخواستند نامشان فاش شود- اعلام كردند كه توانستهاند ویندوزاكسپی را روی مك نصب كنند. پس از بررسی، صحت ادعای آنها مشخص شد و ابزارهای نرمافزاری موردنیاز برای اینكار روی اینترنت قرار گرفت و به شكل گسترده دست به دست شد. (دست به دست از نوع وبی آن).
اما روش نصب شامل مراحل متعدد و گاه پیچیدهای (برای كاربران معمولی) بود و در نهایت نیز كیفیت اجرای ویندوز روی كامپیوترهای اپل چندان رضایتبخش نبود. پس راهحل چه بود؟ آیا باید تلاش را دوباره از سرگرفت؟ یافتن جواب این سؤال چندان طولی نكشید. اپل نرمافزاری به نام Boot camp را معرفی كرد كه با آن میتوان ویندوزاكسپی را رسما روی مكهای اینتلی نصب كرد.
اپل در حال حاضر نسخه بتای نرمافزار Boot camp را عرضه كرده است. در عین حال این شركت اعلام كردهاست:Boot Camp یكی از ویژگیهای نسخه آینده سیستمعامل اپل با نام رمز Leopard خواهد بود.
● Boot Camp ؛ آغاز دوران جدید
شنیدن این خبر برای كسانی كه اپل جدید، اپلی هم پیمان با اینتل و توسعهدهنده iTunes برای ویندوز را چندان نمیشناسند میتواند تعجبآور باشد. اما همه كسانی كه وقایع اخیر اپل بهخصوص طی یكسال گذشته را دنبال كرده باشند میدانند سیاستهای اپل جدید با گذشته بسیار تفاوت دارد. گام نهادن اپل در مسیر ایجاد سازگاری بیشتر با پلتفرم ویندوز یكی از نشانههای بارز تغییر دیدگاههای سران این شركت است.
در عین حال وجه تشابه اپل جدید با اپل قدیمی اهمیت دادن به خواستههای كاربران است. پس از تبدیل شدن آیپاد به سمبل پخشكنندههای دیجیتالی و قرار گرفتن نام اپل در كانون توجه رسانهها طی سالهای اخیر بهواسطه نوآوریهای این شركت، توجه و كنجكاوی بسیاری از كاربران در مورد محصولات این شركت بسیار بیشتر از گذشته است. بسیاری از كاربرانِ دیگر پلتفرمها در حوزههای مختلف اكنون اپل را نیز به عنوان یكی از گزینههای خود مدنظر قرار میدهند و در این میان خواسته اغلب كاربران، بهدست آوردن چیزهایی جدید بدون از دست دادن چیزهایی است كه قبلاً داشتهاند.
به این ترتیب بسیاری از كاربران ویندوز مایل بودند پس از استفاده اپل از پردازندههای اینتل بتوانند هر دو سیستمعامل ویندوز و مك را روی یك سیستم تجربه كنند. Boot Camp <یكی> از راههای رسیدن به این خواسته است. یكی از مدیران اپل با اذعان به این علاقمندی میگوید: "اپل تمایل و تصمیمی برای فروش یا پشتیبانی ویندوز ندارد. اما اكنون كه ما از پردازندههای اینتل استفاده میكنیم، بسیاری از مشتریان به اجرای ویندوز روی سختافزارهای برتر اپل ابراز علاقه كردهاند.>
بهاین ترتیب عرضه Boot Camp برای همه كسانی كه به نحوی میخواهند (و یا باید) به اپل مهاجرت كنند یك امتیاز ویژه خواهد بود.
آنها میتوانند از مزایای هر دو سیستمعامل استفاده كنند. حوزههای متعددی وجوددارد كه دو سیستمعامل مك و ویندوز عملكردهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال، ویندوز به واسطه بهینهسازی بسیاری از بازیهای ویدیویی برای این سیستمعامل از سوی توسعهدهندگان بازیها در مقایسه با سیستمعامل مك در این زمینه پلتفرم مناسبتری است. از سوی دیگر سهولت استفاده و ویژگیهای ساماندهی مدیریت و ویرایش فایلهای چندرسانهای سیستم مك در كنار امنیت و پایداری آن این سیستمعامل را در حوزههای دیگر به یك سكوی برتر تبدیل كرده است. بدیهی است كه قابلیت استفاده از مزایای هر یك از این سیستمعاملها روی یك سختافزار میتواند موردتوجه بسیاری از كاربران قرار بگیرد.
همین موضوع سبب شده است بسیاری از كارشناسان پیشبینی كنند كه سهام اپل در بازار كامپیوترها طی سالهای آینده افزایش خواهد یافت. اما در این میان واكنشهای دیگری نیز در مورد اقدام اخیر اپل وجود دارد. برخی از تحلیلگران براین باورند كه سازگاری كامپیوترهای اپل با ویندوز جبهه نرمافزاری سیستمعامل اپل را تهدید و تضعیف خواهد كرد.
همانطور كه در بخشهای پیشین <اپل؛ دنیایی دیگر> در ماهنامه شبكه اشاره شده بود، این استدلال كه قابلیت بوت چندگانه كامپیوترهای اپل باعث عدم تمایل توسعهدهندگان به ساخت نرمافزار برای مك (بهواسطه وجود نسخه ویندوزی) خواهد شد از دیرباز وجود داشته است تا جایی كه به گمان گروهی، پذیرش ویندوز از سوی اپل با عرضهBoot Camp در نهایت منجر به توقف توسعه سیستمعامل مك از سوی این شركت و پایان ماجرای جدال دو شركت در حوزه سیستمعامل خواهد شد. با این حال یكی از مدیران اپل درباره این موضوع میگوید كه این شركت پس از بررسیهای بسیار به این نتیجه رسیده است كه <در نهایت این سهم اپل در بازار است كه تعیینكننده خواهد بود> و به گمان آنها عرضه یك سیستم با قابلیت اجرای سیستمهای عامل مختلف میتواند به افزایش سهم اپل در بازار كمك كند.
● دوران مجازیسازی
در عین حال تحولات اخیر صنعت كامپیوتر میتواند در بررسی وضعیت جدید اپل راهگشا باشد. یكی از مهمترین این تحولات، رشد و گسترش فناوری مجازیسازی است. پیش از بررسی بیشتر این موضوع باید به این نكته اشاره كرد كه نرمافزار Boot Camp صرفا امكان نصب و راهاندازی ویندوز روی كامپیوترهای اپل را فراهم میكند. بنابراین هنگامی كه كاربر قصد استفاده از سیستمعاملی غیر از آنچه كه در حال حاضر روی سیستم فعال است را داشته باشد، باید سیستم را مجددا راهاندازی كند. در نرمافزارهای شبیهساز مانند Virtual PC به واسطه امكان اجرای ویندوز در محیطMac OS X برای استفاده از هر دو سیستمعامل نیازی به بوت مجدد سیستم نخواهد بود.
به علاوه، در شبیهسازی چون Virtual PC، امكان جابهجایی اطلاعات (Copy و Paste) نیز امكانپذیر است. اما مهمترین مشكل این شبیهسازها كندی آنها به واسطه محدودیت استفاده از منابع سیستمی است.
یكی از مزایای مجازیسازی، برطرف ساختن این مشكلات از طریق فراهم كردن امكان اجرا و اداره همزمان چند سیستمعامل در كنار یكدیگر است. با این وصف باید دید كه آیا اپل از فناوری مجازیسازی در سیستمعامل آینده خود پشتیبانی خواهد كرد یا خیر. از جنبه سختافزاری، پردازندههای اینتل كه در كامپیوترهای جدید اپل مورداستفاده قرار گرفتهاند، به فناوری مجازیسازی اینتل (VT) مجهز شدهاند.
در این زمینه شركتهای دیگری دست به كار شدهاند و ازهم اكنون از این ویژگی سختافزاری برای تولید محصولات نرمافزاری استفاده كردهاند. مدت كوتاهی پس از عرضه Boot Camp از سوی اپل، شركتی به نام Parallels نسخه بتای نرمافزار مجازیسازی خود موسوم به Parallels Workstation را عرضه كردهاست كه امكان اجرای دو سیستمعامل ویندوز و مك در كنار یكدیگر را با استفاده از فناوری VT اینتل فراهم میكند.
نرمافزار مجازیسازی Parallels تنها به ویندوز محدود نمیشود. به گفته این شركت بسیاری از سیستمهای عامل مانند OS/۲، سولاریس،Be os و... نیز از طریق این نرمافزار در كنار Mac OSX قابل نصب و اجرا هستند. نسخه بتای این نرمافزار به صورت رایگان از طریق پایگاه وب این شركت قابل دریافت است. (نسخه نهایی این محصول با قیمت پنجاهدلار به فروش خواهد رسید) كاربر پس از دریافت و اجرای این برنامه میتواند بهسادگی ماشینهای مجازی خود را پیكربندی كند.
● قصه ما به سر رسید؟
بوت چندگانه، شبیهسازی، مجازیسازی، لینوكس، ویستا، اپل، مایكروسافت ... ماجرا تازه آغاز شده است. گذشت زمان مشخص خواهد كرد كه عرضه Boot Camp چه تاثیری در وضعیت اپل خواهد داشت. در عین حال اپل در ماه مه و درهمایش توسعهدهندگان خود WWDC رسما Leopard را معرفی خواهد كرد. بدون شك معرفی این سیستمعامل كه زمان عرضه آن اواخر سال ۲۰۰۶ یا اوایل ۲۰۰۷ اعلام شده است، بسیاری از ابهامات كنونی را برطرف خواهد كرد.
● نصب windows XP در كنار Mac OS X با استفاده از Boot camp
پیش از شروع كار در نظرداشته باشید كه اپل در حال حاضر نسخه بتای Boot Camp را عرضه كرده است و امكانات وجود باگها و اشكالاتی در این نسخه وجود دارد. از این رو همان طور كه اپل در پایگاه وب خود اعلام میكند بهتر است پیش از نصب ویندوز از كلیه اطلاعات خود یك نسخه پشتیبان تهیه كنید.
موضوع دیگری كه باید به آن توجه داشت آن است كه ویندوز از برخی سختافزارهای اپل مانند دوربین isight در iMac و MacBook Pro، ریموت كنترل اپل و مودم اپل پشتیبانی نمیكند و بنابراین امكان كار با آنها در ویندوز XP (فعلاً) وجود ندارد.
برای نصب ویندوز بر روی مكهای مبتنیبر پردازندههای اینتل باید نسخه ۶.۴.۱۰ سیستم عامل Mac OS X را روی سیستم نصب كرد و آخرین میانافزارهای ارائه شده از سوی اپل را نیز دریافت نمود. مراحل كار به شرح زیر است:
۱- در مرحله اول پس از دریافت Boot camp و اجرای آن، این نرمافزار از شما میخواهد یك سیدی یا DVD خام در درایو دیسكنوری سیستم خود قرار دهید تا درایورهای مورد نیاز ویندوز اكسپی بهطور خودكار روی آن كپی شوند.
۲- مرحله بعدی ساخت یك پارتیشن جداگانه برای ویندوز اكسپی است. انجام اینكار به سادگی و با استفاده از جداكننده كشویی گرافیكی كه جابهجاكردن آن باعث تغییر اندازه پارتیشنهای مك و ویندوز میگردد امكان پذیر است.
حداقل ظرفیت موردنیاز هارددیسك برای ساخت پارتیشن ویندوز پنج گیگابایت و حداكثر آن پنج گیگابایت كمتر از تمام گنجایش كل هارددیسك سیستم است.
۳- گام بعدی مهمترین مرحله كار یعنی نصب ویندوزاكسپی است. با گذاشتن سیدی ویندوز و انتخاب گزینه start Instalation مراحل نصب ویندوز آغاز میشود. در هنگام نصب ویندوز باید به دو نكته مهم توجه داشت؛ نخست آنكه در مراحل انتخاب پارتیشن ویندوز باید حتماً پارتیشن <C> را انتخاب كنید.
انتخاب پارتیشنهای دیگر یا انتخاب گزینه مربوط به تغییر پارتیشنها در این مرحله از نصب ویندوز میتواند به از دست رفتن اطلاعات شما در Mac Os X منجر شود.
دوم آنكه در مرحله انتخاب نوع پارتیشن، FAT۳۲ یا NTFS، در نظر داشته باشید كه Mac OS X فقط میتواند اطلاعات موجود برروی پارتیشنهای NTFS را بخواند و امكان نوشتن یا ذخیرهكردن اطلاعات روی آن را ندارد. اما با انتخاب FAT۳۲ چنین محدودیتی نخواهید داشت و علیرغم از دست دادن مزایای NTFS میتوانید از محیط Mac OSX به خواندن و نوشتن اطلاعات برروی این پارتیشنها بپردازید.پس از اتمام نصب ویندوز سیستم بهطور خودكار دوباره راهاندازی شده و از طریق ویندوز بالا خواهد آمد.
۴- پس از بالا آمدن ویندوز كافی است سیدی یا DVD درایورها را كه قبلاً ساختهاید درون درایو قرار داده و نصب كنید. اكنون سیستم عامل ویندوز اكسپی آماده استفاده است.
برای انتخاب سیستمعامل موردنظر، هنگام روشنكردن كامپیوتر كافی است به محض روشن كردن سیستم كلید (option یا Alt در صفحه كلیدهای ویندوزی) را پایین نگه دارید تا صفحهای شامل دو گزینه windows و Macintosh HD ظاهر شود. به این ترتیب میتوانید سیستمعامل موردنظر خود را انتخاب كنید.
درصورت تمایل به انتخاب سیستم عامل ویندوز هنگام كار با Mac OS X پس از رفتن به System Prefrences از منوی APPL وارد startup Disk شده و سیستمعامل ویندوز را انتخاب كنید. درمورد حالت برعكس این وضعیت و هنگامی كه شما در حال كار با ویندوز هستید و میخواهید از Mac OS X استفاده كنید میتوانید گزینه PreFormance and Maintenance را از conrol panel انتخاب كنید و پس از دو بار كلیك روی Startup Disk گزینه Macintosh HD را انتخاب كنید.
منبع: پایگاه وب اپل APPLE.COM
پرهام ایزدپناه
پرهام ایزدپناه
منبع : ماهنامه شبکه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست