چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
نحوه نگهداری غذاها در یخچال
- درجه سرمای یخچال را هر از گاه کنترل کنید تا همواره بین صفر تا ۴ درجه باشد.
- از قرار دادن مواد غذائی بیش از حد ظرفیت در داخل یخچال خودداری کنید.
- قبل از گذاشتن سبزی در یخچال آن را بشوئید.
- غذاهائی که در یخچال قرار میدهید باید سالم و تمیز باشد.
- میوهجات و مواد غذائی کپک زده موجب آلودگی یخچال میشود، در صورت مشاهده چنین موردی آنها را از یخچال خارج نموده، ظروف و یخچال آلوده را ضدعفونی کنید.
- میکروبهای سرما دوست در یخچال هم رشد میکنند، از گذاران غذاهای آلوده در یخچال خودداری کنید.
- از گذاشتن غذاهای گرم و داغ در یخچال خودداری کنید.
- گوشتی را که به صورت منجمد تهیه میکنید باید به همان صورت در فریزر نگهداری کنید.
- از انجماد دوباره گوشت خودداری کنید.
- غذاهای گوشتی را نباید در دمای محیط نگهداری کرد.
- غذاهای گوشتی پخته شده را برای مصرف بعدی حتماً در یخچال نگهداری کنید.
محل و مدت زمان نگهداری مواد غذائی در داخل یخچال
در خریدهای هفتگی، محصولاتی وارد منزل میشوند که طبق پیشبینی قبلی، باید ظرف مدت زمان کوتاه یا بلند مودر استفاده قرار گیرند، قبلاً راهنمای زمانی برای نگهداری صحیح مواد خوارکی آمده است:
کیوی: نارس آن در دمای محیط حتی تا یک هفته
سیب: در محیط خنک یا طبقه پائین یخچال به مدت یک هفته یا بیشتر
پرتقال: در دمای محیط یا داخل یخچال
گریپ فروت: مثل پرتقال
خیار: ۳ تا ۴ روز در یخچال
گیلاس: ۳ تا ۴ روز داخل یخچال
هلو: رسیده آن ۱ تا ۲ روز داخل یخچال
انگور: ۳ تا ۴ روز داخل یخچال
خرمالو: نارس آن در خارج از یخچال و در سبد چوبی نگهداری شود.
موز: رسیده آن ۲ تا ۳ روز در یخچال و نارس آن در خارج
توتفرنگی: در یخچال و داخل ظرف سربسته به مدت ۲ تا ۳ روز
کاهو: داخل ظروف سربسته در یخچال به مدت ۲ تا ۳ روز
بادنجان: ۳ تا ۴ روز در یخچال
سیبزمینی: در محیطی تاریک و خنک و دارای تهویه
گوجهفرنگی: داخل کیسه پلاستیک یا کشوی یخچال
کرفس: در کیسه پلاستکی داخل یخچال به مدت ۲ تا ۳ روز
کدو تنبل: در محیطی خشک و خنک برای چند هفته. برش زده آن ۲ تا ۳ روز در یخچال
کدو سبز: تا یک هفته در یخچال
آرد: داخل ظرف سربسته و شیشهای به دور از نور و حرارت و احیاناً داخل یخچال
نان: داخل کیسه یا سفره پارچهای
برنج: مانند آرد
ماکارونی: اگر بازاری است در محیط خشک و خنک بهمدت چند ماه، نوع تازه و خانگی آن فقط ۲۴ ساعت داخل یخچال
حبوبات: در شیشههای سربسته و دور از نور و حرارت
تخممرغ: در زمستان حتی بیرون از یخچال و در جای خنک میتوان تا ۱۲ روز نگهداشت. در تابستان داخل یخچال تا ۶ روز
گوشت: در یخچال حداکثر ۲ روز، در فریزر حداکثر تا ۳ ماه
- از قرار دادن مواد غذائی بیش از حد ظرفیت در داخل یخچال خودداری کنید.
- قبل از گذاشتن سبزی در یخچال آن را بشوئید.
- غذاهائی که در یخچال قرار میدهید باید سالم و تمیز باشد.
- میوهجات و مواد غذائی کپک زده موجب آلودگی یخچال میشود، در صورت مشاهده چنین موردی آنها را از یخچال خارج نموده، ظروف و یخچال آلوده را ضدعفونی کنید.
- میکروبهای سرما دوست در یخچال هم رشد میکنند، از گذاران غذاهای آلوده در یخچال خودداری کنید.
- از گذاشتن غذاهای گرم و داغ در یخچال خودداری کنید.
- گوشتی را که به صورت منجمد تهیه میکنید باید به همان صورت در فریزر نگهداری کنید.
- از انجماد دوباره گوشت خودداری کنید.
- غذاهای گوشتی را نباید در دمای محیط نگهداری کرد.
- غذاهای گوشتی پخته شده را برای مصرف بعدی حتماً در یخچال نگهداری کنید.
محل و مدت زمان نگهداری مواد غذائی در داخل یخچال
در خریدهای هفتگی، محصولاتی وارد منزل میشوند که طبق پیشبینی قبلی، باید ظرف مدت زمان کوتاه یا بلند مودر استفاده قرار گیرند، قبلاً راهنمای زمانی برای نگهداری صحیح مواد خوارکی آمده است:
کیوی: نارس آن در دمای محیط حتی تا یک هفته
سیب: در محیط خنک یا طبقه پائین یخچال به مدت یک هفته یا بیشتر
پرتقال: در دمای محیط یا داخل یخچال
گریپ فروت: مثل پرتقال
خیار: ۳ تا ۴ روز در یخچال
گیلاس: ۳ تا ۴ روز داخل یخچال
هلو: رسیده آن ۱ تا ۲ روز داخل یخچال
انگور: ۳ تا ۴ روز داخل یخچال
خرمالو: نارس آن در خارج از یخچال و در سبد چوبی نگهداری شود.
موز: رسیده آن ۲ تا ۳ روز در یخچال و نارس آن در خارج
توتفرنگی: در یخچال و داخل ظرف سربسته به مدت ۲ تا ۳ روز
کاهو: داخل ظروف سربسته در یخچال به مدت ۲ تا ۳ روز
بادنجان: ۳ تا ۴ روز در یخچال
سیبزمینی: در محیطی تاریک و خنک و دارای تهویه
گوجهفرنگی: داخل کیسه پلاستیک یا کشوی یخچال
کرفس: در کیسه پلاستکی داخل یخچال به مدت ۲ تا ۳ روز
کدو تنبل: در محیطی خشک و خنک برای چند هفته. برش زده آن ۲ تا ۳ روز در یخچال
کدو سبز: تا یک هفته در یخچال
آرد: داخل ظرف سربسته و شیشهای به دور از نور و حرارت و احیاناً داخل یخچال
نان: داخل کیسه یا سفره پارچهای
برنج: مانند آرد
ماکارونی: اگر بازاری است در محیط خشک و خنک بهمدت چند ماه، نوع تازه و خانگی آن فقط ۲۴ ساعت داخل یخچال
حبوبات: در شیشههای سربسته و دور از نور و حرارت
تخممرغ: در زمستان حتی بیرون از یخچال و در جای خنک میتوان تا ۱۲ روز نگهداشت. در تابستان داخل یخچال تا ۶ روز
گوشت: در یخچال حداکثر ۲ روز، در فریزر حداکثر تا ۳ ماه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست