دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
کلمها را نجوشانید
انواع كلمها را میتوان بخار پز كرد، سرخ كرد، در مایكروویو گذاشت و یا خام مصرف كرد اما لطفا بلایی را كه انگلیسیها سر این گیاه در میآورند، تكرار نكنید یعنی با جوشاندن كلمها خواص آنها را از بین نبرید.
زمانیكه این سبزیجات مصرف میشوند یك ماده مشترك در تمام آنها به نام گلوكوزینولیت glucosinolate به مولفه دیگری به نام آیزوتایو سایانیت isothighocyanate تبدیل میشود كه تاثیر سمی مواد سرطانزا را خنثی میكند و باعث میشود این مواد زیانآور، با سرعت بیشتری از بدن خارج شوند.
اما ۳۰ دقیقه جوشاندن هر یك از سبزیجات «خانواده كلم» بیشتر این خواص دارویی را از بین میبرد ضمن آنكه طعم و مزه آنها را نیز خراب میكند. كاهش گلوكوزینولیت موجود در بركلی ۷۷ درصد، در كلم بروكسل ۵۸ درصد، گل كلم ۷۵ درصد و كلم سبز ۶۵ درصد بود. در مقابل، تاثیر بخارپز كردن، در مایكروویو گذاشتن و یا سرخ كردن آن در مقدار گلوكوزینولیت موجود در كلمها تاثیر چندانی ندارد. كلم پیچ، شلغم، كلم سبز، كلم قمری، ترب كوهی، تربچه و شاهیآبی از دیگر گونههای این گروه سبزیجات هستند كه خواص ضدسرطانی دارند.
منبع : روزنامه تهران امروز
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
رهبر انقلاب رافائل گروسی حج مجلس شورای اسلامی انتخابات دولت سیزدهم شورای نگهبان دولت حجاب ایران حسین امیرعبداللهیان رسانه
تهران هواشناسی شهرداری تهران فضای مجازی وزارت بهداشت قتل آموزش و پرورش سلامت شهرداری سازمان هواشناسی باران پلیس
ایران خودرو قیمت دلار قیمت طلا بانک مرکزی خودرو قیمت خودرو بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان مسکن قیمت تورم
تئاتر محمدعلی علومی نمایشگاه کتاب تلویزیون سریال مهناز افشار دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما سینما صداوسیما مهاجرت
مغز دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه آمریکا فلسطین حماس جنگ غزه روسیه اوکراین طوفان الاقصی طالبان رفح
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر لیگ برتر ایران نساجی رئال مادرید بازی بارسلونا سپاهان جواد نکونام باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی اپل سامسونگ فناوری آیفون گوگل باتری مایکروسافت اندروید ناسا ماهواره ویندوز
رژیم غذایی مواد غذایی بیمه چای زیبایی ویتامین دندانپزشکی کاهش وزن آلرژی سبزیجات