جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
امدادهای غیبی در انقلاب اسلامی
روز جمعه بود و من به عنوان یکی از اعضای شورای فرماندهی سپاه در ستاد مرکزی بودم و برای رفتن به نماز جمعه آماده می شدم. ناگهان تلفن زنگ زد و فرد ناشناسی با دلهره و اضطراب اطلاع داد یکی از اقوامش که ساکن آمریکاست با او تماس گرفته و گفته است در اینجا شبکه های تلویزیونی از حمله نظامی آمریکا به ایران خبر می دهند و می گویند هم اکنون هواپیماها و هلی کوپترهای آمریکایی در کویر ایران هستند. من که احساس می کردم تلفن کننده قصد شوخی دارد به او گفتم، برادر عزیز! مگر هواپیما و هلی کوپتر مورچه است که به مرکز ایران نفوذ کند و هیچکس متوجه نشود، از او اصرار بود و از من انکار. بعد از این تماس تلفنی عازم نماز جمعه شدم. بین دو نماز، از تریبون اعلام شد شب گذشته آمریکایی ها با چند فروند هواپیما و هلی کوپتر قصد حمله به ایران را داشته اند که به دلایل نامعلومی در بیابان های اطراف طبس زمین گیر شده و با برجای نهادن تلفات خاک ایران را ترک کرده اند. بعد از شنیدن این خبر، جانمازم را زیربغل گرفتم و درحالی که با عجله از محل خارج می شدم، به هرکس می رسیدم می گفتم بنده خدا حق داشت، راست می گفت، راست می گفت...
بلافاصله پس از آن که به ستاد مرکزی سپاه رسیدم هماهنگی با مراکز سپاه در شهرهای اطراف از جمله کرمان، برای تصاحب هواپیماها و هلی کوپترها و مراقبت از دستگاهها و اسناد احتمالی برجای مانده آغاز شد. بعدازظهر همان روز برای هماهنگی به اتفاق چند تن از اعضای شورای فرماندهی سپاه به ملاقات بنی صدر- رئیس جمهور وقت- رفتیم با این امید که بتوانیم هرچه زودتر غنایم گرانبهای بدست آمده را به مرکز منتقل کنیم. بنی صدر را برخلاف انتظارمان بسیار آرام و راحت دیدیم. خواست خود را برای در اختیارگرفتن چند سورتی هواپیما و مقدمات آوردن هواپیماها و هلی کوپترها به مرکز درمیان گذاشتیم. بنی صدر که بعدها فهمیدیم از قبل همه چیز را با آمریکاییها هماهنگ کرده است، خیلی راحت گفت: من دستور داده ام نیروی هوایی همه آنها را بمباران و نابود کند. و وقتی که با کمال تعجب پرسیدم چرا؟ بهانه آورد می ترسیدم دوباره آمریکایی ها بخاطر اسناد و تجهیزاتشان حمله کنند!
درهمین اثنا بود که خبر دادند شهید منتظرقائم و یارانش از سپاه یزد در بمباران هواپیماها شهید گردیده اند. از مقدار اندکی از اسناد که توسط سپاه کرمان قبل از بمباران بدست آمده بود، مشخص گردید ارتش آمریکا با بهره گیری از نقاط کور رادارهایی که توسط آمریکاییها نصب شده و نقشه اش در دست آنها بود تصمیم داشتند پس از فرودآمدن در بیابانهای اطراف طبس با هلی کوپتر نیروهایشان را از کویر لوت بی سکنه تا نزدیکی های کویر جنوب تهران هلی برد نمایند و درآن جا با فرود در یک کاروان سرا، با ماشین های از پیش آماده شده به لانه جاسوسی حمله کنند و پس از آزادی گروگانها با رفتن به ورزشگاه شهید شیرودی که نورافکن هایش آن شب تا صبح روشن بود با آمدن همان هلی کوپترها برگردند. ولی اراده الهی بر این قرار گرفت ازهمان آغاز پرواز هواپیماها از روی ناو جنگی آمریکا، مشکلات عدیده ای پیش آید و در صحرای طبس طوفان شن موجب عدم دید و برخورد هواپیماها با هلی کوپترها گردند و با اعلام شکست عملیات دستور عقب نشینی با هواپیماهای باقیمانده داده شود.
امام خمینی دراین باره فرمودند «حالا همه کشتی هایتان را هم بیاورید اینجا، همه طیاره هایتان را هم بفرستید اینجا، حالا غیرسابق است ما اتکال به خدا داریم، ما برای این جهان یک مدبر را می دانیم هست. آنهایی که تاکنون توجه نداشتند خوب توجه بکنند که یک ملتی که هیچ نداشت جز «الله اکبر» و او همه چیز است، چطور همه قوا را کنار زد و این قوای شیطانی که همه پشتیبانش بودند، نه فقط ابرقدرت ها، قدرت های پایین دست هم دنبال او بودند و ما را نمی گذاشتند در یک مملکتی زندگی کنیم. فعالیت کنیم، همه موافق او بودند. این چه بود که این ملت ضعیف بدون تجهیز بدون تدبیر نظامی را بر این همه قدرت ها غلبه داد؟ این جز این بود که رعبی را که خدا در دل های این سران انداخت، ما را به رعب، به رعبی که خدا در قلب اینها انداخت پیروز کرد؟ این جز همان است که در صدر اسلام هم که یک عده قلیل را برعده ای کثیر پیروز کرد و همچو رعبی در قلب ها انداخت که نتوانستند مقاومت کنند، در مقابل سی هزار جمعیت عرب که هرچندتایشان یک شمشیر داشت و هرچندتایشان یک شتر و آنها هفتصد هزار جمعیت بودند که شصت هزارشان طلیعه بودند و غلبه کردند اینها بر آنها، چه بود؟ این جز این بود که یک دست غیبی در کار است؟! نباید بیدار بشوند آنهائی که توجه به معنویات ندارند و به این غیب ایمان نیاورند؟ نباید بیدار بشوند؟ کی این هلی کوپترهای آقای کارتر را که می خواستند به ایران بیایند ساقط کرد؟ ما ساقط کردیم؟ شن ها ساقط کردند، شن ها مأمور خدا بودند، باد مأمور خداست، قوم عاد را باد از بین برد، این باد مأمور خداست این شن ها همه مأمورند، تجربه بکنند باز»
از آنجا که حراست لانه جاسوسی بعهده سپاه بود و در حقیقت گروگانهای آمریکایی در دست سپاه بودند چند روز پس از شکست حمله نظامی آمریکا جمع فرماندهان سپاه پاسداران در تاریخ (۱۲/۲/۵۹) به خدمت امام رسیدیم. امام با شیفتگی خاص به ما فرمودند:
«من وقتی شما جوان ها را می بینم که با صداقت، باسلامت روح فعالیت برای اسلام می کنید و خودتان را در معرض خطر مرگ قرار می دهید مباهات می کنم، افتخار می کنم که در بین مسلمان ها یک همچو جوانهای رشید متعهد هست. از این جهت ما نباید از قدرتمندهائی که اتکال به خدا ندارند اتکال به مسلسل دارند، ما نباید بترسیم ترس مال آن است که برای شهادت حاضر نباشد.
در روایتی است که حضرت علی ابن حسین(ع) در کربلا که بودند به پدرشان گفتند که (قریب به این معنا که به آنها گفته بودند که شما کشته می شوید) عرض کرد به سیدالشهدا که مگر ما بحق نیستیم؟ فرمودند چرا. گفت دیگر مبالات از مردن نداریم. کسی که بحق است و کسی که قائل است به اینکه این عالم تمام مدبر دارد و او خداست و عالم طبیعت پائین ترین عوالم است (در قرآن از او تعبیر به دنیا شد، یعنی پائین) وقتی بنا باشد که شهید منزلش در ملأ اعلی باشد این چه خوفی دارد؟ خوف را باید امثال کارترها داشته باشند که اعتقاد به این مسائل ندارند. اینهائی که همه مقصدشان این است که در اینجا چند روزی به یک قدرتمندی برسند یا به یک جنایتکاری برسند آنها باید بترسند، اما جوان های ما که اعتقاد به ماوراء طبیعت دارند و شهادت را برای خودشان یک فوزی میدانند اینها ترس ندارند. ما فرض می کنیم که همچو قدرتی برای آن قدرتمندان باشد که بریزند و بکشند و همه چیز را از بین ببرند. معذالک ما چون بحق هستیم نباید بترسیم، درصورتی که نه اینطور نیست مسائل... حالا هم که اینها امتحان کرده اند که آمدند و با آن تجهیزاتی که می گویند زیاد بوده است آمدند و در ایران هم پیاده شدند، خوب ضربه سیاسی خوردند، ضربه روحی خوردند جوان های مردم را آوردند اینجا به کشتن دادند و به نظر من می آید که بیشتر از این مقداری است که اینها می گویند...»
«... اینها اگر یک وقتی بی عقلی کنند و فرض کنید بریزند به ایران این جوان های ما با چنگ و دندان از بین می برند نمی گذارند اینها یکی شان هم بروند. اگر همین کاری که کرده بود رسیده بود به آنجایی که بیایند در تهران و بیایند در این لانه جاسوسی آنوقت می فهمیدند که با چه اشخاصی طرف هستند. در هر صورت من از شماها تشکر می کنم که خودتان بدون اینکه غیر از خدا کسی وادارتان بکند (این چیزی است که از مبدأ الهی جوشش پیدا کرده) خودتان وارد میدان شدید اینطور نبوده است که کسی بیاید شما را وادار کند. سرتاسر ایران یکدفعه سپاه شد. نه یک جمعیتی بودند که بروند یکی یکی اینها را اسم نویسی کنند و چه، نه مسأله الهی بود، وقتی دیدند که یک مطلبی است که برای حفظ مملکت اسلامی است و این اطاعت خداست از سر تا ته ایران دیدیم که یکدفعه جوشش پیدا کردند، از متن ملت اسلامی جوشش پیدا کردند و خودشان هم تنظیم امور را کردند و خودشان هم کارها را درست کردند.»
دست پنهان خدا که در ماجرای طبس آشکارا دیده شد تنها یک نمونه از امدادهای غیبی در جریان شکل گیری، پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی است به گونه ای که در لحظه لحظه انقلاب و با نگاه به هر نقطه ای از آن نمونه های بسیار دیگری به وضوح قابل دیدن است.
● با خدا بر هر چیزی غلبه می کنید
درباره اندیشه های سیاسی الهی حضرت امام(ره) و کاربرد آن در انقلاب اسلامی کتاب ها و مقالات بسیار اندک و نادری تحقیق و نگارش یافته است و در آنها نیز کمتر به اعتقاد و دیدگاه توحیدی و روش انبیائی ایشان درباب الطاف خفیه و امدادهای غیبی پرداخته اند درصورتی که حضرت امام(ره) تحقیقاً بیش از صدها بار در مقاطع گوناگون انقلاب اسلامی صریحاً به حضور امدادهای غیبی در انقلاب به صورت مؤکد اشاره فرموده اند، تا جائی که می فرمایند:
«این یک عنایتی است که از خدای تبارک و تعالی به این ملت شده است و همه باید قدر این عنایت را بدانیم. ما خودمان چیزی نیستیم، این را همه باید بدانیم که هرچه هست از طرف خداست. من تجربه ام در این مدت طولانی ای که مشغول بودم به این کارهائی که البته وظیفه روحانی بوده، لکن کنار کشیده بودیم از آن. من احساس می کنم که بسیاری از مسائل بود که، ما، بدون این که بفهمیم انجام می گرفت این جور نبود که ما نقشه کشیده باشیم برای این کار و این نبود جز این که خدا هدایت می کرد، این طور بود مسئله.»
حضرت امام بارها و به مناسبت های مختلف با قرائت آیه «ان تنصروالله ینصرکم و یثبت اقدامکم» تنها راه ثبات قدم در زندگی سیاسی مؤمنین واقعی را، چشیدن و درک نصرت های الهی و امدادهای غیبی دانسته و رسیدن به این مقام والا را در گرو اخلاص و یاری دین خدا می دانند:
«ما باید که فکری بکنیم که نصرت کنیم خدا را «ان تنصروالله ینصرکم» جنگ نیست. انزوا هم نیست، پیشرفت نیست، شکست هم نیست. نصرت یک معنایی است که در خود انسان باید متحقق بشود. ما اگر چنانچه در همه جبهه ها پیروز بشویم، لکن به عنوان نصرت خدا نباشد، برای نصرت خودمان باشد، بخواهیم که خودمان یک جائی را بگیریم ما نصرت خدا را نکرده ایم و خدا هم آن وعده ای را که داده اند عمل نمی کنند. اگر عمل کنند یک عنایت خاصی است، ربطی به ما ندارد، آنی که وعده کرده است که «ان تنصروالله ینصرکم و یثبت اقدامکم» آن است که شما جبهه نصرت را بازکنید، خدا هم باز می کند.»
براساس دیدگاه فوق حضرت امام در سخت ترین شرایط اسارت، تبعید و شهادت فرزند برومندشان حضرت آیت الله حاج آقا مصطفی، درحالیکه ایشان را برای آینده اسلام استوانه ای می دانستند، به مجرد شنیدن خبر شهادت ایشان، آن را از الطاف خفیه الهی می دیدند. شهادت ایشان، موجب برگزاری مراسم چهلم باشکوه در قم گردید و رژیم منحوس پهلوی را وادار به عکس العمل و به شهادت رساندن سوگواران نمود و در ادامه این شهادت ها مراسم مختلف چهلم شهیدان در شهرهای مختلف و عکس العمل رژیم و شهادت افراد و... موجب آغاز درگیری ها با ایادی شاه و ادامه آن تا پیروزی الهی انقلاب اسلامی گردید.
امام درباره سازش بعثی ها با شاه به اخراج ایشان از عراق و آواره شدن، و عدم اجازه امیر کویت در عبور از آنجا و نهایتاً سفر به فرانسه و... همه و همه را امداد غیبی دانسته و با فروتنی و خضوع مخصوص اولیاءالله می فرمایند:
«خداوند تبارک و تعالی مقدراتی دارد که ما سر او را نمی فهمیم، مگر بعد از زمان ها- ما- بعد از آنکه به واسطه فشار دولت ایران و فشار محمدرضا شاه (شاه سابق) بر دولت عراق و محصور کردن آنها منزل ما را، و رفت و آمدهایی که بین ما و دولت عراق شد، گفتگوهایی که شد و ما به آنها اخطار کردیم که یک مسئله شرعی است، یک وظیفه ای الهی است و من نمی توانم مسئله الهی و وظیفه شرعی را به قول شماها ترک کنم. من این کارهائی که در اینجا انجام می دهم انجام می دهم، شما هرکاری دارید بکنید. آنها از ما تقاضا می کردند که چون، تعهداتی با دولت ایران داریم و این کارهائی که شما و اصحاب شما می کنند مخالف آن تعهدات است، ما نمی توانیم تحمل کنیم، من جواب دادم که من که تعهدی ندارم، شما تعهد دارید من یک تکلیف شرعی دارم، عمل می کنم و به تعهد شما اعتنائی نمی کنم و هم در منابر خطابه می خوانم و هم اعلامیه صادر می کنم و هم نوار پر می کنم و می فرستم. این تکلیف من، شما هر تکلیفی دارید عمل کنید. بعد از رفت و آمدها، برادرهای من که جزء رفقای نجف بودند، آنها را ترساندند و به من رسید که گفتند که ما با خودش مثلاً کاری نداریم، لکن شماها را چه خواهیم کرد. من دیدم که خوب، ممکن است که یک وقتی گزندی به این دوستان من برسد، عازم حرکت شدم، آمدم به (البته تحت مراقبت دولت عراق) آمدم به سرحد کویت، در سرحد کویت هم همان فشاری که در آنجا بر دولت عراق بود، بر دولت کویت هم بود و آنها حتی اجازه این که ما عبور کنیم از این ور شهر به آن ور شهر هم ندادند. ... ما بنایمان براین بود که از کویت بعد از دو سه روز که با آقایان ملاقات می کنیم برویم به سوریه و آنجا یک اقامت طولانی بکنیم لکن خداوند تقدیر کرده بود که باید راه چیز دیگری باشد و مانمی دانستیم که این تقدیر به کجا منتهی می شود. از آنجا برگشتیم بصره و از آنجا هم به بغداد ما را بردند و من ملاحظه کردم که ما اگر هرجا برویم از این دول اسلامی همین است. به همین جهت تصمیم گرفتم که- بدون هیچ فکر سابقی- که ما می رویم به فرانسه در عین حالی که مایل نبودم از دول اسلامی خارج بشوم. لکن خداوند تقدیر کرده بود که مسایل در آنجا به طور وسیع در همه جای دنیا پخش شود و خبرنگارها از اطراف عالم هجوم کردند که گاهی روزی چندین مصاحبه می شد... کم کم به واسطه همین مسائل و به واسطه قدرتی که خداوند بر ملت ایران عطا فرمود که با قدرت ایمان، وحدت کلمه قیام کردند...
من وقتی که مطالعه از وضعیت ایران و گسترش این مسئله واحد مطلب واحد که یک دولت اسلامی حق می خواهیم، وقتی من از این گسترش در همه بلاد از تهران تا آخرین مرزهای ایران هر طرف، در هر ده در هر قریه من مطالعه این را می کردم امیدوار شدم که مسأله یک مسأله الهی است، نه یک مسئله بشری. بشر نمی تواند با هرچه باشد. هر قدرت بیانی داشته باشد. نمی تواند این طور نفوذ کند که از این بچه ای که تازه زبان باز کرده تا آن پیرمردی که در مریضخانه خوابیده یک مطلب بگویند...».
در جلسه ای که شاعری در مدح امام(ره) شعری می خواند و گویا تمام پیروزی های انقلاب را به رهبری امام منتسب می کند می فرمایند: «این معنا را من از همان اوایلی که یک قدری انقلاب زیاد شد و مردم هشیار و بیدار شدند خیلی امیدوار به آن بودم، الحمدلله شد. لکن کسی نباید بگوید من کردم. البته اشعاری که آقا خواندند از نظر شعری بسیار خوب بود، لکن باید عرض بکنم که من کوچکتر از این هستم که اینطور مطالب گفته شود. این زاغه نشین ها بودند که در خیابان ها فریاد کردند و خون دادند و جوان دادند و مادرهایی که چهار تا بچه داشتند سه تا بچه هایشان رفته بود، باز هم می گفتند که این هم اگر برود برای خداست آن چیزی که برای من خیلی امیدوارکننده است این روح تعاون و روح انسانیت و روح اسلامیت است که در ملت ایران شکوفا شد. این تحولی که در انسانها پیدا شد از تحولی که در این رژیم پیدا شد بالاتر است... این تحول روحی اعجاب آور است، این تحول روحی باعث شد که این پیروزی از برای ملت ما حاصل شد. دعا کنید که خداوند این تحول را در همه ملت های اسلام و مستضعفین پیش بیاورد و خدای تبارک و تعالی مقدر فرماید که همه متحول بشویم. این تحول روحی و این انقلاب اسلامی تحفه ای است که خدای تبارک و تعالی از عالم بالا برای ملت ما به هدیه فرستاد و ما باید شکر خدای تبارک و تعالی را بکنیم و از عهده شکر بر نمی آییم...» خدا بود که اینها را مؤید کرد و قدرت خدا و قدرت ایمان ملت که در این اواخر شکوفا پیدا کرد، این قدرت بود که با دست خدا یک سلطنت ۲۵۰۰ساله را از ریشه کند. در صورتی که پشت سر او آمریکا ایستاده بود، شوروی هم سراً بود و چین هم بود، انگلستان هم بود، تمام ابرقدرت ها پشت سر او ایستاده بودند و آن همه دارای همه سلاح های مدرن بود و ملت ما دست خالی بود، تفنگ هم نداشت هیچ نداشت، لکن قدرت ایمان بود، قدرت خدا بود، این تعجب ندارد، خدای تبارک و تعالی مقدر بفرماید که یک ملتی که هیچ ندارد همین سلاح ایمان دارد بر همه قدرت ها غلبه کند...»
در همین سخنرانی امام(ره) تک تک جریانات که منجر به پیروزی انقلاب گردید را مطرح می کنند و در تمام آنها محور اصلی قدرت الهی و امدادهای غیبی را مطرح می کنند.
«اینها کم کم عقب نشستند. ما در پاریس که بودیم رفت و آمدهای زیاد -وسایل مخفی- و بعضی وقت ها آشکار بود برای اینکه ما را وادار کند که دست برداریم، می گفتند هرچه می خواهید می دهیم هر کاری بخواهید می کنیم، خود شاه، شاه سابق پیغام داد که مملکت را تسلیم شما می کنم و من همین شاه باشم در صورت و همه کارها در دست شما باشد و من به او اعتنا نکردم و این قدرت الهی بود که ما را کمک کرد، رفت، و باز تتمه قدرت باقی مانده بود، اینها باز کوشش کردند حتی به وسیله رئیس جمهور فرانسه به من پیغام دادند که شما زود است که بیایید (به طور دلسوزی مثلا) از طرف آمریکائیها پیشنهاد کردند که حالا شما چند وقتی بمانید، حالا زودرس است رفتن شما از طرف ایران باز همین معنا را گفتند بعضی افراد از همین طوایف بودند باز همین پیشنهاد را می کردند و همین اسباب این شد که من قصد کردم بیایم هرچی میخواهد بشود بشود. من فهمیدم که این مسأله یک مطلبی است آنها می خواهند من را آنجا نگه دارند و از اینجا توطئه ها را تقویت کنند به طوری که دیگر نتوانیم کاری کنیم و من اعلام کردم که خواهم رفت... و من از ملت خودم و از همه شما و از همه ملت های مسلم میخواهم که اتکال به خدا بکنید، در همه کارها اتکال به خدا بکنید، قدرت ها در مقابل قدرت خدا هیچ است قوه ها در مقابل قوه الهی نابود است اتکال به خدا بکنید غلبه بر هر چیزی می کنید...»
پژوهشگر: ابراهیم حاجی محمدزاده
منبع : مرکز اسناد انقلاب اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست