یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

روان شناسی اسارت


روان شناسی اسارت
كتاب روان شناسی اسارت، (آثار روانی اسارت بر اسیران و ساز و كارهای مقابله با آن)، تالیف ابوالقاسم عیسی مراد است كه توسط انتشارات نورالثقلین، در سال ۱۳۸۵ و در ۳۹۲ صفحه منتشر شده است.
این كتاب، بیانی است گویا و حقیقی كه به طور مستقیم با مشاهدات عینی نویسنده گره خورده است. همه فصل ها تقریباً با یك ترتیب آورده شده، و بیان كننده آن است كه چه اموری بهداشت روانی اسرا را به هم ریخته و موجب نگرانی های بسیار شده است. همچنین عكس العمل اسرا در مقابله با امور مذكور، چگونه بوده است؟
در این مجموعه سعی شده است از هر مبالغه گویی و یا برعكس، كوچك شمردن مطالب پرهیز شود. برحسب نیاز و ضرورت و با توجه به رشته تحصیلی نگارنده (روان شناسی بالینی) به اسارت از این منظر نگریسته شده است.
در مجموعه حاضر، آثار روانی اسارت در ۱۷ فصل بررسی شده است.
اموری كه بهداشت روانی اسرا را مختل نموده و راه هایی كه اسرا در مقابله مورد استفاده قرار می دادند، قابل بحث است.
در این مجموعه به اسار ت از منظر روان شناسی بالینی و آسیب شناسی نگریسته شده است. وضعیت عمومی اسرا، پرداختن به تاریخچه اسارت و مباحث دیگر از جمله شكنجه و آثار آن نیز در این كتاب مطرح شده است.
افسردگی، اضطراب، استرس، اختلالات سایكو سوماتیك (روان-تنی)، PTSD و سایر اختلالات نیز در بخش های دیگر كتاب مطرح شده است.
هیجان های منفی و مثبت بیانی دیگر در تالیف حاضر است. درباره تعارض ها و ناكامی ها كه نهایت درماندگی در اسارت است- و عوامل و راه های مقابله با آن ها نیز بحث می شود.
منبع : روزنامه جوان