جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

سورینام کشور تنوع نژادی


سورینام کشور تنوع نژادی
سورینام به مساحت ۱۶۳ هزار و ۲۶۵ كیلومتر مربع كشوری است كه در شمال آمریكای جنوبی هم مرز با اقیانوس اطلس شمالی و بین گویان و گویان فرانسه واقع شده است. آب و هوای این منطقه استوایی همراه با وزش ملایم بادهای بسامان است.
مهمترین مشكلات محیط زیستی در این كشور شامل تخریب جنگل ها در نتیجه بریدن درختان جنگلی برای صادرات و همچنین آلودگی آب ها در نتیجه فعالیت در معادن كوچك است.
منابع طبیعی این كشور شامل چوب های درختان جنگلی، آب، ماهی، خاك چینی، میگو، بوكسیت، طلا و مقادیر اندكی نیكل، مس، پلاتین و سنگ معدن آهن است.
جمهوری سورینام ۴۴۲ هزار نفر جمعیت دارد. نام پایتخت این كشور پاراماریبو است و شهرهای نیونیكری، آپوئرا و آلبینا از مهمترین شهرهای آن محسوب می شوند.
زبانهای اصلی مردم این كشور شامل زبان هلندی (به عنوان زبان رسمی) ، انگلیسی، سرانانگ تونگو (كه تاكی تاكی هم نامیده می شود) هندی و زبان جاوه ای است.
مهمترین مذاهب مردم سورینام هندو، اسلام و مسیحیت است. نژاد مردم این كشور نیز شامل كریول، هندی و پاكستانی، اندونزیایی و سیاه پوست است.
واحد پول سورینام دلار سورینام است و مهمترین محصولات صادراتی آن عبارت از بوكسیت، آلومینیوم، نفت خام، چوب درختان جنگلی، میگو، ماهی، برنج و موز است.
سورینام كه زمانی به گویان هلندی معروف بوده است، یكی از كوچكترین كشورهای آمریكای جنوبی است.
این كشور از استانداردهای نسبتا بالای زندگی بهره مند است اما با چالش های جدی سیاسی و اقتصادی هم مواجه است.
این كشور از زمان استقلالش از هلند در سال ،۱۹۷۵ در برابر چندین كودتا و یك جنگ داخلی تاب آورده است.
یك دیكتاتور نظامی سابق در این كشور به نام «دسی بوترس» سیاست هایی را در بخش اعظم دوره پس از استقلال بر این كشور حاكم كرد، اما سورینام هم اكنون تحت قوانین غیر نظامی اداره می شود.
سورینام یكی از كشورهایی است كه بیشترین تنوع نژادی را در بین دیگر كشورهای آمریكایی دارد.
بیشتر مردم این كشور نواده ها و بازماندگان بردگان آفریقایی و خدمتكاران هندی و اندونزیایی هستند كه توسط هلندی ها برای كار كردن به عنوان كارگران كشاورزی به این كشور آورده شده اند.
با این حال همانندی اندكی هم بین گروه های نژادی مختلف وجود دارد كه برخوردهایشان را به فضای اقتصادی محدود كرده اند.
به همین ترتیب، بیشتر احزاب سیاسی نیز ریشه نژادی دارند و این مساله مانعی بر سر ایجاد توافق عمومی در این كشور شده است.
این كشور به دلیل بهره مندی از جنگل های بارانی گسترش یافته، حیات وحش گسترده و معماری مستعمراتی در پایتخت، ظرفیت های توریستی بالقوه ای دارد اما این صنعت به دلیل فقدان زیرساخت در سورینام توسعه نیافته است.
به این ترتیب سورینام به شدت وابسته به معادن و به عمل آوردن ذخایر روبه كاهش بوكسیت است.
سورینام مناقشات منطقه ای طولانی مدتی نیز با كشور همسایه اش گویان بر سر نواحی ساحلی غنی از نفت داشته است و یك هیات حل اختلاف از سوی سازمان ملل در تلاش برای حل این مشكل است.
رونالد ونسیتان به عنوان رییس جمهوری این كشور در اوت سال ۲۰۰۵ مجددا از سوی اعضای مجمع منطقه ای به این سمت منصوب شد.
وی تاكنون سه نوبت رییس جمهور سورینام بوده است.
منبع : روزنامه ابرار


همچنین مشاهده کنید