چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
امشب دلی شکسته داری؟
![امشب دلی شکسته داری؟](/mag/i/2/y6gzb.jpg)
● و اما ماجرای قلب شكسته!
علتهای زیادی ممكن است باعث دلشكستگی شوند. گاهی یك رابطه عاطفی از بین میرود. گاهی چیزی را بسیار زیاد دوست داریم و به آن نمیرسیم. گاهی مرگ عزیزی، این حالت را بهوجود میآورد. اگرچه علل آن گوناگون است اما حس از دست دادن یكسان است.
چه یك مورد واقعی از دست رفته باشد، چه یك آرزو بهدست نیامده باشد و معمولا بیشتر آدمها دلشكستگی را بهصورت حس سنگینی، تهیشدن و غم توصیف میكنند.
● با این حس تلخ چه كنم؟
معمولا وقتی نوجوان با چنین حسی روبهرو میشود، فكر میكند هیچكس در دنیا، چنین حسی نداشته و او تنها كسی است كه به این مصیبت دچار شده است! اما واقعیت، این نیست و همه آدمها در زندگی خود احساس دلشكستگی را تجربه كردهاند.
برای اینكه درد و رنج این حس را كاهش دهید راههایی وجود دارد. نگران نباشید، در سنین نوجوانی و جوانی، چنین مواردی زیاد اتفاق میافتند. فقط باید بتوانید بدون ایجاد مشكلات جدید از آن، بگذرید.
▪ احساساتتان را بیان كنید:
بعضی افراد در این شرایط ترجیح میدهند احساساتشان را با یك فرد مورد اطمینان در میان بگذارند. حتی گریستن روی شانههای یك دوست خوب یا اعضای خانواده، به انسان آرامش میدهد.
بعضی دیگر معتقدند موضوع را رها كرده و به دنبال كاری لذتبخش بروند؛ تماشای فیلم، رفتن به كنسرت، شنا كردن و كارهایی كه موضوع آن دلشكستگی را از ذهنشان دور كند.
یكی از بهترین روشها، پیداكردن فرد معتمدی است كه با شما همدردی كند و شنونده خوب و عاقلی باشد. این روش برای بیشتر پسرها قابل قبول نیست اما بهتر است كمكم آن را امتحان و نتیجه آرامشبخش آن را حس كنند. اتفاقاً در این موارد اگر با خواهر بزرگتر، خاله، عمه و یا یكی از خانمهای خانواده صحبت كنند بهتر است.
▪ خوبیها را به یاد آورید:
این موضوع واقعا مهم است. گاهی آدمهای دلشكسته بهدلیل اتفاقی كه افتاده خودشان را سرزنش میكنند. احساس ناراحتی شدید بهخصوص در نوجوانهای دلشكسته، باعث سرشكستگی شدید شده و حتی بعضی از آنها بهقدری خود را مقصر میپندارند كه عذاب و ناراحتی را حق خودشان میدانند.
اگر شما نوجوان عزیز هم چنین تجربهای داشتهاید چنین كاری نكنید و سرزنش كردن خودتان را درهمان ابتدا متوقف كنید. كارآییهای خوب خودتان را به یاد بیاورید، خوبیها و مهارتهای خودتان را فراموش نكرده و اتفاقا آنها را مرور كنید. باز هم در این مواقع، یك مشاور خوب به شما كمك میكند تا خوبیهایتان را به یاد آورید.
▪ مراقب خودتان باشید:
قلبی شكسته، پر از استرس است بنابراین نگذارید این تنش شدید به سایر اعضای بدنتان هم آسیب برساند. خواب كافی، غذای سالم و ورزش منظم، استرس و افسردگی را كم كرده و اعتماد به نفستان را تقویت میكند.
▪ از گریستن نترسید:
گذراندن چنین مشكلی واقعا سخت است و اگر از شر عواطف خام و ناراحتكننده خلاص شوید، كار بزرگی انجام دادهاید. باز هم اینكار یعنی گرمكردن و آرامگرفتن، برای پسرها سختتر است اما گریستن در خلوت و تنهایی اصلا شرمآور نیست. قرار نیست كسی شما را ببیند. محلی ساكت را پیدا كرده و كمی گریه كنید تا آرام بگیرید.
▪ كارهای لذتبخش انجام دهید:
اینكارها برای هركس اختصاصی است. تماشای فیلم، رفتن به كنسرت، شوخیكردن و ورزش، كارهایی است كه احساسات منفی را از شما دورمیكندد
▪ سرتان را شلوغ نگه دارید:
البته این كار در شرایط غم و اندوه مشكل است اما واقعا به شما كمك میكند. تغییر دكوراسیون اتاقتان و یا شروعكردن یك كار و سرگرمی جدید، حسابی مشغولتان میكند. این كار به این معنا نیست كه نباید به آنچه اتفاق افتاده فكر كنید. در ذهنتان روی موضعی كار كنید و اتفاقا با این كار، فرآیند ترمیم در شما شروع میشود. مشغول شدن به یك كار باعث میشود روی سایر مسائل هم تمركز كنید تا با ذهنی باز وارد حل و فصل موضوع اصلی شوید.
▪ به خودتان فرصت بدهید:
از بین رفتن غم و اندوه به زمان احتیاج دارد. همه آدمها و بهخصوص نوجوانان، با آن روحیه حساسشان فكر میكنند دیگر هیچوقت به شرایط عادی برنمیگردند اما روحیه آدمیزاد بسیار عجیب و باورنكردنی است و تقریبا همیشه قلب شكسته به مرور زمان التیام پیدا میكند اما این كار چه مدت طول میكشد؟
این مورد به علت دلشكستگی، نوع برخورد شما با موضوع و سرعت التیام و برگشت شما به زندگی طبیعی بستگی دارد. گاهی چند روز و گاهی چند هفته طول میكشد و در بعضی موارد ماهها وقت لازم است تا همه چیز حالت عادی پیدا كندد.
متاسفانه، بدترین كار این است كه در این شرایط به مواردی مثل مواد مخدر یا سیگار پناه ببرید چون از چاله به چاه میافتید و زندگیتان را به نابودی میكشید. یك راهكار غلط دیگر، عصبانیت شدید و آزار رساندن به خود و دیگران است.
چنین افرادی از واقعیت فرار میكنند اما این حس كاملا موقتی است. در اصل، درد آنها التیام پیدا نكرده و فقط روی آن سرپوش گذاشته میشود. تمام احساسات این آدمها در درونشان میماند و دوره غم و اندوهشان را طولانیتر میكند. اگر غم و اندوه برای مدتی طولانیمدت باقی بماند، شاید حمایت بیشتری لازم باشد.
اگر افسردگی بیش از چند هفته طول كشید، شاید صحبت با یك مشاور روان درمانگر لازم باشد. البته نقش والدین در برقراری رابطه صحیح با نوجوان و حمایت او در این شرایط از همیشه پررنگتر و مهمتر جلوه میكند.
دكتر محمد علی تقی پور
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست