چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
اومگا-۳
یک تحقیق جدید بیانگر آن است که خوردن ماهی ممکن است نه تنها برای قلب شما بلکه برای شخصیت شما هم مفید باشد.
پژوهشگران دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا دریافتهاند اسیدهای چرب اومگا-۳ که در ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد فراوانند بر نواحی از مغز که با عواطف ارتباط دارند تاثیر میگذارد.
این گروه پژوهشگران قبلا مشاهده کرده بودند که افراد دارای میزانهای خونی پایینتر اومگا-۳ در بیشتر مستعد هستند که دیدگاهی منفی به زندگی داشته باشند و بیشتر به طور تکانهای رفتار کنند، در حالیکه افراد دارای میزان های بالاتر اومگا-۳ در خون معمولا توافقپذیر هستند و با احتمال کمتری خلق تند از خود نشان میدهند.
این گروه در بررسی جدیدشان بر روی ۵۵ نفر بزرگسال سالم از آنها در مورد میزان متوسط دریافت اسیدهای چرب اومگا-۳ سوال کردند و با استفاده از MRI ماده خاکستری را در نواحی از مغز که با خلق و خو و تنظیم عواطف مرتبط است، اندازه گرفتند.
همان طور که پیشبینی میشد میزان مصرف بالاتر اسیدهای چرب اومگا-۳ با حجم بالاتر ماده خاکستری در نواحی از مغز ارتباط داشت که مسئول خلق و خو و تنظیم عواطف هستند.
البته این محققان میگویند گرچه بررسی آنها نشاندهنده آن است که اسیدهای چرب اومگا-۳ ممکن است در بهبود ساختاری در نواحی از مغز که مربوط به عواطف است، نقش داشته باشند- همین نقاط ماده خاکستری در افراد دچار اختلالات خلقی مانند افسردگی کاهش حجم پیدا میکند- تحقیقات بیشتری لازم است تا معین کند آیا خوردن ماهی واقعا باعث تغییراتی در مغز میشود یا نه.
پژوهشگران دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا دریافتهاند اسیدهای چرب اومگا-۳ که در ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد فراوانند بر نواحی از مغز که با عواطف ارتباط دارند تاثیر میگذارد.
این گروه پژوهشگران قبلا مشاهده کرده بودند که افراد دارای میزانهای خونی پایینتر اومگا-۳ در بیشتر مستعد هستند که دیدگاهی منفی به زندگی داشته باشند و بیشتر به طور تکانهای رفتار کنند، در حالیکه افراد دارای میزان های بالاتر اومگا-۳ در خون معمولا توافقپذیر هستند و با احتمال کمتری خلق تند از خود نشان میدهند.
این گروه در بررسی جدیدشان بر روی ۵۵ نفر بزرگسال سالم از آنها در مورد میزان متوسط دریافت اسیدهای چرب اومگا-۳ سوال کردند و با استفاده از MRI ماده خاکستری را در نواحی از مغز که با خلق و خو و تنظیم عواطف مرتبط است، اندازه گرفتند.
همان طور که پیشبینی میشد میزان مصرف بالاتر اسیدهای چرب اومگا-۳ با حجم بالاتر ماده خاکستری در نواحی از مغز ارتباط داشت که مسئول خلق و خو و تنظیم عواطف هستند.
البته این محققان میگویند گرچه بررسی آنها نشاندهنده آن است که اسیدهای چرب اومگا-۳ ممکن است در بهبود ساختاری در نواحی از مغز که مربوط به عواطف است، نقش داشته باشند- همین نقاط ماده خاکستری در افراد دچار اختلالات خلقی مانند افسردگی کاهش حجم پیدا میکند- تحقیقات بیشتری لازم است تا معین کند آیا خوردن ماهی واقعا باعث تغییراتی در مغز میشود یا نه.
منبع : بانک اطلاعات گردشگری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست