سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
فشارهای سیاسی غرب درآستانه المپیک پکن
در آستانه برگزاری المپیک سال ۲۰۰۸ پکن،فشار کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا و آلمان بر چین افزایش یافت.کشورهای غربی در صدد فرصتی بودند تا نسل چهارم کمونیستهای چین را در آستانه المپیک تحت فشار قرار داده و وجهه سیاسی پکن را تخریب نمایند.در این میان بحران تبت بهانه را به دست غربیها داد.کاخ سفید در آستانه برگزاری رقابتهای المپیک سعی کرد از دالایی لاما و تبتیان به عنوان ابزاری در جهت اهداف خود استفاده کند و مانع از تمرکز پکن بر مسائل مربوط به المپیک شود.
این در حالی است که تاکنون کشورهای برگزار کننده المپیک در آستانه برگزاری این بازیها کمترین دغدغه ممکن در سیاست خارجی خود را داشته اند.در هر صورت المپیک پکن بر خلاف درخواست ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی به گونه ای مرتب و منظم برگزار شد.همچنین چین در مراسم افتتاحبه المپیک توانست اوج هنر و قدرت مدیریت خود را در برابر چشمان حیرتزده غرب به نمایش بگذارد.
این درحالی بود که هوجین تائو و ون جیابائو در آستانه برگزاری بازیهای المپیک به صورت مداوم و مستمر در حال چانه زنی با غرب بر سرمسائل موجود در تبت بودند.در آن زمان سخنگوی وزارت امور خارجه چین از فرانسه و برخی کشورهای غربی دیگر خواست به نگرانی های پکن در خصوص مسائل مرتبط با تبت توجه کند. مقامات چینی ادعا می کردند که سیاست دولت چین در خصوص مسائل مرتبط با تبت روشن و ثابت است و اعمال فشار بر پکن در این خصوص معنا و مفهومی ندارد.
در عین حال روسیه سعی کرد در بحران تبت در کنار پکن ایستاده و از چین در برابر غرب محافظت کند.در بیانیه ای که درباره نتایج دیدار رئیس جمهوری روسیه از چین در پکن صادر شد بر حمایت کرملین از تمامیت ارضی چین تاکید شده است.
روسیه در این بیانیه تاکید کرد که تایوان و تبت را بهعنوان بخشی جدایی ناپذیر از خاک چین می داند. روسیه مخالف استقلال تایوان در هر شکلی و حضور آن در سازمان ملل متحد و دیگر سازمان ها و نهادهای بین المللی می باشد که اعضای آنها تنها می توانند کشورهایی مستقل باشند.
درباره موضع روسیه پیرامون مسئله تبت نیز در این بیانیه آمده است: “طرف روسی تبت را بخشی جدایی ناپذیر از خاک چین دانسته و مشکل تبت را از امور داخلی چین می داند و از اقدامات طرف چینی که بر اساس قوانین برای حفظ ثبات عمومی در تبت اتخاذ می شوند، حمایت می کند”.
پکن نیز با اظهارات و گزارشهای منتشره در آمریکا و اروپا راجع به مسئله تبت مخالفت کرد و آن را مداخله در امور داخلی خود دانست .
وزارت خارجه چین در آستانه برگزاری المپیک پکن اعلام نمود که تبت بخش لاینفک خاک چین است و مسئله تبت جزء امور داخلی چین است و دولت چین میداند چگونه باید بامسائل تبت برخورد کند. این در حالبی بود که کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ناآرامیهای تبت ابراز نگرانی کرده بودند.
دالایی لاما،رهبررهبر جدایی طلبان تبت اظهار نمود که من نگران هستم که نسخه تبت در شلوغی المپیک پکن بسته شود.
دالایی لاما دراین خصوص اظهار نموده بود که “ نگران فرهنگ مردم تبت هستم که در شلوغی این بازیها به فراموشی سپرده شده است. برخی تکلیف آنها را آن طور که میخواهند، روشن میکنند.”
دالایی لاما از هوادارانش رسما خواسته بود که برای المپیک پکن مشکلی ایجاد نکنند بنا بر گفته ای وی، مشخص است که وی از ابتدا هم با ایجاد مزاحمت های خیابانی مخالف بوده و اکنون نیز همین عقیده را دارد اما مشکل مخالفان با المپیک این است که بهانهای برای فراموشی تبت شود؛ در حالی که هدف تبتیان این بود که این مسابقات بهانه ای برای معرفی تبت باشد. اما برخی مخالفان تبت در آستانه المپیک بیتشرین فعالیتها را در خصوص بحران تبت انجام دادند تا بتوانند دولت مرکزی چین را تحت فشار قرار دهند.
علیرضا صادقی
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست