چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
چگونه اینترنت سریعتری داشته باشم ؟
چرا با وجود مودم ۵۶ كیلو بیتی در سرعت كار با اینترنت تغییری حاصل نشده و اطلاعات ، همچنان با سرعت ۲۸۸۰۰bps رد و بدل می شود . مشكل چیست ؟
چرا هنگام اتصال به اینترنت پس از چند دقیقه ارتباط قطع می شود . آیا علت نصب بد مودم است یا سرور ایراد دارد ؟
پرسشهای فوق نمونه هایی از انبوه سوالات شما خوانندگان گرامی است كه از طریق نامه یا ایمیل به دست ما رسیده است و تصمیم گرفتیم در این صفحه نكاتی را در زمینه ی افزایش سرعت كار با اینترنت ارائه كنیم .
بیشتر كاربران ایرانی اینترنت ، از ارتباط تلفنی ( Dial – up ) بهره مند هستند ؛ یعنی برای اتصال به اینترنت از مودم استفاده می كنند و لذا سرعت ، نقش مهمی در صرفه جویی در وقت و هزینه ی آنها دارد . بخصوص برای كاربرانی كه از سرویس های زمانی انترنت استفاده می كنند كه هر چه سرعت پایین تر باشد. زمان بیشتر در نتیجه هزینه ی بیشتری صرف خواهد شد .چنانچه می خواهید میزان سرعت اینترنتی خود را بدانید ، كافی است ماوس خود را روی آیكن ۲ رایانه كوچك به هنگام اتصال به اینترنت در سمت راست پایین صفحه ی نمایش وجود داردقرار دهید . پس از مدت كوتاهی یك پیغام كوچك نمایان می شود كه در آن می توانید سرعت اتصال بهاینترنت ، تعداد بایت فرستاده شده بایت دریافت شده را ببینید .
عوامل بسیاری در كیفیت یك ارتباط اینترنتی مؤثرند كه به اختصار ، آنها را بررسی می كنیم :
مودم – مسلم است هر چه مودم سریعتری داشته باشید سرعت ارتباط شما بیشتر است . برای مثال وقتی از مودمهای جدیدتر مثلاً ۵۶k ( ۵۶ كیلو بیت در ثانیه ) استفاده می كنید . سرعت بیشتری در رد و بدل كردن اطلاعات دارید در ضمن چون این مودمها از درایوها و فناوری به روزتری استفاده می كنند. در تمامی مراحل كار از سرعت بیشتری برخوردارند . در پنجره ی control panel روی آیكن مودم ۲ با ركلیك كنید . دكمه ی properties را بزنید حال چك كنید كه بالاترین سرعت را برای مودم خود انتخاب كرده باشید . البته توجه داشته باشید این سرعت ، صددر صد همان سرعت نقل و انتقال اطلاعات نخواهد بود . سرعت مودم ISP شما pbs ۲۸۸۰۰ باشد . مسلماً سرعت ارتباط از ۲۸۸۰۰ تجاوز نخواهد كرد .
كابل – كابل های نامرغوب ، كیفیت و قدرت سیگنال ها و در نتیجه سرعت را كاهش می دهد . هر چه طول كابلی كه به مودم شما را به پریز تلفن وصل می كند كوتاه تر باشد . احتمال وجود نویز ومشكلات انتقال اطلاعات كمتر است . پس سعی كنید از كابلهای كوتاه و مرغوب استفاده كنید .
سایر دستگاه ها) اطمینان حاصل كنید كه كابل مودم به طور مستقیم به پریز تلفن وصل باشد . وجود دیگر تجهیزاتی چون تلفن ، ماشین پیغام گیر ( Answering Machine ) ، دستگاه دورنگار ( Fax ) و ... با ایجاد نویز روی خط از كیفیت و سرعت ارتباط می كاهند .
سیم كشی داخل ساختمان – اگر با رعایت موارد فوق بهبودی در سرعت خط حاصل نشد . احتمال دارد اشكال از سیم كشی داخل ساختمان باشد . سیم اصلی تلفن را كه وارد ساختمان شده است بیابید و مودم را به آن وصل كنید اگر سرعت ارتباط شما افزایش یافت بدانید كه درست حدس زده اید .
نوع خطوط مخابراتی ) سعی كنید مركز تلفن خود و ISP شما از خطوط دیجیتالی بهره مند باشد . این خطوط كیفیت ارتباط بهتری دارند ؛ چون نیازی نیست اطلاعات مرتباً از دیجیتال به آنالوگ و برعكس شوند .
مسافت ) هر چه فاصله شما با مركز تلفن خود و Isp تان كمتر باشد ، از كیفیت و سرعت ارتباط كمتر كاسته می شود. در واقع ، هر چه این مسافت ها بیشتر باشد . سوئیچ ها و repeater های مخابراتی بیشتری میان انها قرار می گیرد . هر كدام از این دستگاهها ، از كیفیت و سرعت سیگنال ها می كاهد ، این مشكل در مراكز تلفنی قدیمی كه از تجهیزات جدید و به روزبهره مند نیستند . مشهودتر است .
اضافه بار ) اگر فقط گاهی ( در برخی ساعات شبانه روز ) سرعت اینترنت شما پایین است . اشكال از isp شماست . احتمالاً تعداد كاربران اینمركز بیش از ظرفیت آن است و پهنای باند كافی برای سرویس دهی به این تعداد مشتری ندارد و این مشكل در ساعات پرترافیك نمایان می شود .
Leased Line ) چنانچه از اینترنت زیاد استفاده می كنید و یا برای یك شركت یا مؤسسه اینترنت می خواهید ، بهتر است روش دیگری بجز Dial UP را برگزینید . وجو یك ارتباط مستقیم ، مثلاً از نوع Leased Line سرعت و كیفیت بسیار مطلوبتری را برای شما به ارمغان می آورد . البته مسلم است كه هزینه ی بسیار بالاتری هم دارد .
در پایان به ذكر برخی نكات تكمیلی می پردازیم :
۱) اگر سرعت اینترنت شما در مشاهده سایت خاصی پایین است موارد زیر را در نظر بگیرید :
الف) در ساعات كم ترافیك ، بعد از نیمه ی شب به سراغ آن سایت بروید . اگر در آن ساعات ، امكان كار با رایانه را ندارید ( مثلاً خواب هستید ) ، می توانید از نرم افزارهای Offline Browser نظیر HTTrack Website Copier یا Offline Explorer استفاده كنید . و صفحات سایت را دریافت ( download ) كنید و هر زمان كه اراده كردید ، آن سایت را به صورت Offline ببینید .
ب) شاید سایت مزبور نسخه ی Mirror داشته باشد Mirror در واقع یك كپی از سایت است كه روی كارگزار ( server ) دیگری كه در یك محل دیگر قرار دارد . اگر این گونه است به سراغ نسخه ی Mirror آن سایت بروید شاید مشكلات قبلی شما مرتفع شود . در صورتی كه یك سایت نسخه ی Mirror داشته باشد ، صفحه ای باز خواهد شد كه در آن صفحه نشانی سایت های مزبور قرار دارد و یا به طور خودكار به آن سایت راهنمایی خواهید شد .
۲) بررسی كنید ISP شما Proxy server داشته باشد . وجود این كارگزار تأثیر بسزایی در سرعت شما دارد . چرا كه تعداد زیادی از سایت های پر بیننده را به صورت محلی ( Locally ) در خود نگه داری می كند .
۳) هر چه میزان گرافیك سایت بیشتر باشد ، سرعت بالا آمدن آن كندتر است . اگر نیازی به تصاویر سایتها ندارد . آنها را به صورت فقط متن مشاهده كنید . برای مثال در مرورگر IE كافی است از منوی Tools گزینهی یinternt Option را انتخاب كنید . انگاه در پوشه ی Advanced قسمت Multimedia علامت كنار Show Pictures را بردارید .
۴) برخی از نرم افزار ها ادعا می كنند كیفیت ارتباط شما را بهبود می بخشند چنانچه مایلید . می توانید از آنها استفاده كنید . تعدادی از آنها سرعت دریافت ( DoWnload ) فایل را افزایش می دهند و برخی دیگر سایتهای مشاهده شده را Cache می كنند ، تا در مراجعات بعدی سریعتر نمایش داده شوند . نرم افزارهایی چون :
Netsonic , Tweakmaster , Download Accelerator Plus , Go ! zilla , Flash Get و ... وقی سرعت اینترنت بیشتر باشد ، گشت و گذار در وب لذت بخش تر و ارزانتر است .
وحیده رحمانی خراسانی
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست