یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

شهر City


شهر مهم و بزرگی که از شهرک (town) بزرگتر است و مرکز اقتصادی و فرهنگی قابل توجه و دارای جمعیتی حداقل هزاران تن است.
● شهر
محلی که از نظر سکونت و کسب و کار و تأسیسات اداری کم و بیش مرکزیت دارد و از جنبه اداری با این عنوان شناخته شده است.
شهر متشکل از جائی که در آن هزاران نفر ـ یا حتی میلیون‌ها نفر زندگی و کار می‌کنند.در نیویورک برای نمونه در هر کیلومتر مربع ۸۳۴۰ نفر زندگی می‌کنند و این در حالی است که متوسط تراکم جمعیت در ایالات متحده آمریکا در هر کیلومتر مربع ۲۳ نفر می‌باشد همچنین است شهرهای بزرگ و پرجمعیت دیگر جهان. بیشتر شهرها بسیار شلوغ پرجمعیت، کثیف و پر سروصدا ـ و گاهی غیر آرام است. مردمی که می‌خواهند به سرکار خود بروند یا از فروشگاه‌ها خرید بنمایند یا به خانه خود بازگردند با آمد و شد بسیار خسته کننده‌ای روبرویند. علاوه بر این رفت و آمد، اتومبیل‌ها، کامیون‌ها، اتومبیل‌ها، نیروگاه‌های برق، کارخانه‌ها و... آفت جان و آسایش ساکنان شهرهای بزرگ نامظم است. در بسیاری از شهرها نرخ جرم و جنایت، خشونت و قانون‌شکنی بالاست از این گذشته مردمان بسیار تهی دست و محروم و افراد خیلی دارا در شهرها زندگی می‌کنند. با این حال پیشرفت‌های بسیار مهم علمی، هنری، فنی و صنعتی و... از شهرها به ظهور رسیده است به علاوه گالری‌های هنری، موزه‌ها و تأترها، کتابخانه‌های عمومی، سینماها و ورزشکاه‌ها بسیار جالب در شهرها فعالیت‌ دارند.
● شهرهای نخستین
در سیر تاریخی نخستین تمدن‌های شهری ۳ دوره اصلی قابل تشخیص هستند. هر یک از این دوره‌ها با تغییرات بنیادی و انقلابی در ابعاد اقتصادی و شیوه‌های معیشت جوامع پیشرفته همراه بوده و چنان افزایش جمعیتی را به‌دنبال داشته است که اگر آمار دقیقی در دست بود، جهش‌های عمده‌ای را بر روی نمودار جمعیتی نشان می‌داد.
نخستین دوره از این دوران عصر بالئولتیک است که از حدود یک میلیون سال پیش آغاز شده و تا ده‌هزار سال پیش ادامه داشته و در پی آن عصر پروتونئولتیک و نئولتیک می‌باشند پس از این دوران، دوران چهارم یا عصر مفرغ می‌باشد که حدوداً ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ ق.م آغاز شده و بیش از ۲۰۰۰ سال به طول انجامیده است. در این دوره است که نخستین تمدن‌های شهری پدید آمد.
نخستین شهرها میان ۳۵۰۰ تا ۳۰۰۰ ق.م پدید آمدند و در تعریف شهر آمده: جامعه‌ای با تراکم و جمعیتی قابل ملاحظه که متخصصان مختلف غیر کشاورز از جمله طبقه برگزیده و با سواد را در خود جا می‌دهد. [شناخت شهرهای ایران]
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید