دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024
مجله ویستا

کاشت


ذرت خوشه‌اى بر حسب نوع استفاده‌اى که از آن مى‌گردد طريقهٔ کشت آن متفاوت است فاصله کاشت ذرت خوشه‌اى مثل ذرت است و کشت آن روى پشته است. يعنى در دو طرف پشته (روى داغ آب) فواصل خطوط ۷۵ سانتى‌متر و آبيارى به‌صورت نشتى است. در ذرت خوشه‌اى که به‌عنوان علوفه مى‌خواهيم استفاده کنيم فواصل خطوط نبايد زياد باشد تا ساقه‌هاى ترد بدست آيد و همچنين شاخ و برگ زياد دهد. فواصل خطوط در ذرت خوشه‌اى علوفه‌اى را مثل غلات مى‌گيريم.
به‌منظور توليد پاجوش بيشتر مى‌توان فواصل را زيادتر انتخاب نمود. روش بذرپاشى با دست را معمولاً در کشور مى‌توان در مورد ذرت خوشه‌اى که به‌عنوان علوفه سبز يا خشک کشت مى‌گردد به‌کار برد. اين روش کشت شبيه کشت غلات صورت مى‌گيرد. ساير شرايط هم شبيه غلات مى‌باشد. ذرت خوشه‌اى نيز شبيه غلات مى‌تواند به‌صورت هيزم‌کارى يا خشکه‌کارى کشت گردد و در تناوب زراعى قرار بگيرد.
ميزان بذر در هکتار بسته به‌نوع کاشت کاملاً متفاوت است با بذرپاش ۱۵ کيلو در هکتار با دست حدود ۳۰ کيلو و گاهى نيز ممکن است به‌منظور خاص ميزان بذر به ۵۰ کيلو در هکتار هم برسد. حداقل ميزان بذر را مى‌توان براى مناطق خشک و کم آب و حداکثر آنها براى مناطق نسبتاً مرطوب انتخاب نمود. گياه در منطقه خشک با بذر کم توليد پنجه مى‌کند و جبران کمبود بذر را مى‌کند و ريشه آن عميق‌تر مى‌شود و با کمبود آب مبارزه مى‌کند.
در زراعت‌هاى بزرگ ذرت خوشه‌اى به‌صورت رديف‌کارى کشت مى‌گردد و بايد فواصل خطوط را ۳۰ سانتى‌متر بگيريم و اگر بخواهيم که شاخه بيشتر بزند بايد فواصل خطوط بيشتر باشد. عمق مناسب بذر ذرت خوشه‌اى ۳-۴ سانتى‌متر است. سرعت رشد اين گياه در اوايل رشد خيلى کند است بنابراين خطر علف هرز وجود دارد. بنابراين اولاً بذر خالص باشد. ثانياً تهيه زمين طورى باشد که علف‌هاى هرز از بين بروند. گياه قبلى در تناوب بايد وجينى باشد. فواصل کشت ذرت خوشه‌اى دانه‌اى و يا ذرت خوشه‌اى که مى‌خواهيم بذر آن‌ را تهيه کنيم نکاريم، بايد پشته‌کارى نمائيم.


همچنین مشاهده کنید