جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
مجموعه عملکرد فیزیولوژیک معده
غذاى بلعيده شده قبل از رسيدن به معده با آميلاز بزاقى مخلوط مىشود. مکانيسمهاى تحريک ترشح معده فعال مىشوند. سطح سرمى گاسترين از حدود ۵۰pg/mL در حالت ناشتا به ۲۰۰pg/mL مىرسد (بيشترين ميزان گاسترين، ۳۰ دقيقه پس از مصرف غذا ايجاد مىشود). غذا بهترتيب ورود بهصورت لايههائى قرار مىگيرد اما چربى در بالاترين سطح شناور است. بيشترين ميزان مخلوط شدن غذا در آنتر رخ مىدهد. بنابراين محتويات آنتر بيشتر از محتويات تنهٔ معده اسيدى مىشوند، در حالى که pH قليائى قسمت مرکزى غذا همچنان بهمدت طولانى حفظ مىشود و درنتيجه فعاليت آميلاز ادامه پيدا مىکند. | |
هضم پپتيدى کامل پروتئين در معده تنها به ميزان ۱۰-۵% صورت مىگيرد. هضم کربوهيدرات به ۴۰-۳۰% مىرسد. ليپازى که از زبان منشاء مىگيرد مراحل اوليهٔ ليپوليز را در معده آغاز مىکند. | |
ميزان ورود محتويات معده به دئودنوم براساس حجم و ساختار غذا، اسمولاليته و اسيديتهٔ آن و محتواى چربى آن تعيين مىشود. غذاى حاوى گوشت بدون چرب، سيبزمينى و سبزيجات بعد از ۳ ساعت معده را ترک مىکند در حالىکه غذاى حاوى چربى بالا ممکن است تا ۱۲-۶ ساعت در معده باقى بماند. | |
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
بنیامین نتانیاهو رهبر انقلاب انفجار مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی دولت سیزدهم روز معلم معلمان دولت بابک زنجانی مجلس شهید مطهری
ایران هواشناسی بارش باران آتش سوزی هلال احمر قوه قضاییه تهران پلیس شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش فضای مجازی
سهام عدالت قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان خودرو دلار سایپا بانک مرکزی ایران خودرو کارگران
سریال نمایشگاه کتاب شهاب حسینی مسعود اسکویی تلویزیون تئاتر سینمای ایران سینما دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس چین ترکیه نوار غزه انگلیس اوکراین
فوتبال استقلال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال تراکتور لیگ برتر لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ
هوش مصنوعی گوگل کولر اپل همراه اول تلفن همراه تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب دیابت بیمه