چهارشنبه, ۲۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 12 June, 2024
مجله ویستا

عوامل مورد نظر در برنامه‌ریزی غذائی


عوامل مورد نظر در برنامه‌ريز غذائى فضانوردان عبارتند از:
- نياز به حداقل وزن براى تهيه غذا
- ايجاد حداقل ضايعات
- ايمنى ميکروبى
- طعم و ظاهر جذاب
- کفايت تغذيه‌اى
سيستم تغذيه فضانوردان از اولين پروازها تاکنون دستخوش تحولات زيادى شده است. امروزه امکان تنوع غذائى بيشترى در اين سفرها فراهم شده است. با پيشرفت تکنولوژى غذائي، غذاهاى جديد از جمله غذاهاى (rehydratable) با چگالى کالرى بالا مانند سالادهاى (freeze - dried) پودليتگ و ساندويچ‌هاى لقمه‌اى (freez - dried) در دسترس مى‌باشند. حتى در برخى سفرهاى اخير غذاهاى مثل سيب، پرتقال، هويج و نان براى ۲ تا ۳ روز اول سفر نيز در برنامه گنجانده شده است. امروزه، تعداد اقلام غذائى که به‌صورت (rehydratable) طبيعى (thermostabilized) و با رطوبت متوسط استفاده شوند به ۱۰۰ قلم رسيده است. گوشت‌هاى مورد استفاده معمولاً با پرتو افشانى استريل مى‌شوند و نوشيدنى‌ها با نى‌هاى يک طرفه ارائه مى‌گردد.


همچنین مشاهده کنید