پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
عوامل مورد نظر در برنامهریزی غذائی
عوامل مورد نظر در برنامهريز غذائى فضانوردان عبارتند از: |
- نياز به حداقل وزن براى تهيه غذا |
- ايجاد حداقل ضايعات |
- ايمنى ميکروبى |
- طعم و ظاهر جذاب |
- کفايت تغذيهاى |
سيستم تغذيه فضانوردان از اولين پروازها تاکنون دستخوش تحولات زيادى شده است. امروزه امکان تنوع غذائى بيشترى در اين سفرها فراهم شده است. با پيشرفت تکنولوژى غذائي، غذاهاى جديد از جمله غذاهاى (rehydratable) با چگالى کالرى بالا مانند سالادهاى (freeze - dried) پودليتگ و ساندويچهاى لقمهاى (freez - dried) در دسترس مىباشند. حتى در برخى سفرهاى اخير غذاهاى مثل سيب، پرتقال، هويج و نان براى ۲ تا ۳ روز اول سفر نيز در برنامه گنجانده شده است. امروزه، تعداد اقلام غذائى که بهصورت (rehydratable) طبيعى (thermostabilized) و با رطوبت متوسط استفاده شوند به ۱۰۰ قلم رسيده است. گوشتهاى مورد استفاده معمولاً با پرتو افشانى استريل مىشوند و نوشيدنىها با نىهاى يک طرفه ارائه مىگردد. |
همچنین مشاهده کنید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست