یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
مجله ویستا
تغذیه در فضا
سفرهاى انسان به فضا از سال ۱۹۶۱ (۱۳۴۰ شمسي) با پرواز ۱۰۸ دقيقهاى يورى گاگارين آغاز شد. |
امروزه سفرهاى فضائى تا دو سال نيز بهطول مىانجاميد (سفر به مارس) و در اين سفرها تا ۸ نفر فضانور شرکت مىکنند. سفر به فضا بهدليل بىوزنى ناشى از کمبود نيروى جاذبه microgravity انسان را در محيطى پُراسترس و بسيار متفاوت از شرايط معمول زندگى در زمين قرار مىدهد. استرسهاى ناشى از سفرهاى فضائى تعادل تغذيهاى انسان را بههم مىزند که اين امر از مشاهده تغييراتى که در ترکيبات بدن (Body Composition) بهوجود مىآيد، قابل اثبات است. از سوى ديگر يک چالش مهم در برابر برنامهريزان تغذيه فضانوردان، طراحى سيستمهاى غذائى مناسب از نظر تنوع غذائي، حجم و قابليت نگهدارى و ايمنى آنها مىباشد. با افزايش مدت سفرهاى فضائى حتى مسئله روانشناسى غذا از جمله انجماد يا حرارت تثبيتشده (Thermostabilized Freezing) و يا پرتو افشانى مواد غذائى مىتوان ماندگارى آنها را تا دو سال افزايش داد و به اين ترتيب در سفرهاى فضائى طولانىتر از آنها استفاده نمود. |
همچنین مشاهده کنید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست