ـ مواد لازم: |
قهوه: ۱ قاشق مرباخوری |
شکر: ۱.۵ قاشق مرباخوری |
آب: ۱ فنجان |
|
ـ طرز تهیه: |
تهیه قهوه ترک شاید کار سادهائی باشد ولی برای بهتر شدن آن باید دقت بیشتری بهکار برد. برای هر نفر یک قاشق مرباخوری قهوه و ۱.۵ قاشق مرباخوری شکر و یک فنجان سر خالی قهوهخوری آب سرد در نظر میگیریم. ممکن است بهجای آب شیر مصرف کنیم بدیهی است که قهوه یا شیر خوشمزهتر میشود. |
|
قهوه و شکر و آب را در ظرف قهوه جوش میریزیم و خوب مخلوط میکنیم قهوه جوش را روی حرارت ملایم میگذاریم تا جوش آمده و کف آن بالا بیاید. |
|
نکته حساس به موقع برداشتن قهوه از روی آتش است یعنی باید به محض اینکه کف قهوه بالا آمد قبل از اینکه چند جوش بزند قهوه را از روی آتش برداشت و اول کف قهوه را که به خامه قهوه معروف است به تساوی در فنجانها ریخت و بعد فنجانها را با قهوه پر نمود. |
|
|
ـ مواد لازم: |
قهوه: ۲۰ گرم |
شکر: ۱.۵ قاشق مرباخوری |
آب: ۱ فنجان |
|
ـ طرز تهیه: |
بیست گرم قهوه بسیار نرم (برای این مقدار قهوه یک فنجان بزرگ آب لازم است پس میتوان مقدار قهوه را کمتر هم گرفت و آب را هم کم کرد) و یک فنجان آب و مقداری شکر (بر حسب سلیقه) در قهوه جوش مخصوص ریخته و به روی آتش میگذارند، به محض اینکه بجوش آمد و بوی قهوه بلند شد خوب قهوه را به هم میزنند سپس قهوه را در فنجان مخصوص ریخته و صاحب فال طوری میل میکند که آبی در آن باقی نماند و سپس این فنجان قهوه را که نعلبکی آن را وارونه روی آن قرار داده، وارو نموده و اندکی تأمل میکنند که نقوش در فنجان بسته شود باید نعلبکی صاف و بدون رنگ، یکدست سفید باشد و حتماً بایستی این نعلبکی کاملاً تمیز و خشک باشد. و یا اینکه در موقع میل نمودن قهوه مقداری قهوه را در فنجان باقی گذارده و اینجا است که از نعلبکی استفاده میشود که به دو طریق میتوان عمل کرد: |
|
۱. تفأل از روی فنجان. |
۲. تفأل به وسیله نعلبکی. |
|
طریق سهل و ساده استفاده از فنجان است به این طریق که پس از میل نمودن کامل قهوه نعلبکی را وارونه روی فنجان قرار داده و فنجان را بر میگردانند. در این صورت نقش قهوه مورد لزوم صاحب فال فقط در دیوارههای فنجان و ته فنجان بسته میشود و دیگر چیزی روی نعلبکی نمیرسد. |
|
گویند فال بایستی کف فنجان و سطح داخلی فنجان را در مغز خود گسترانده و به شکل یک دایره در آورده و سپس نقوش را بخواند.طریقه تفأل بهوسیله نعلبکی قدری مشکلتر ولی دقیقتر است و به این طریق که قهوه را کاملاً میل نکرده بلکه از مایع قهوه مقداری را ته فنجان نگه میدارند و قبل از وارونه کردن فنجان این مقدار قهوه با رسوب ته فنجان را به یک قاشق یا تکان دادن فنجان خوب بههم زده تا قهوه غلیظی حاصل شود در این حال نعلبکی را روی فنجان قرار داده و وارونه نمائید. |
|
مسلماً مقداری قهوه در وسط نعلبکی جمع میشود پس از برداشتن فنجان از روی نعلبکی اگر آبی در وسط نعلبکی دیده شود فنجان را بر میگردانیم و سعی میکنیم که فقط رسوب قهوه در نعلبکی باقی بماند و ضمناً با تکان دادن عرضی و طولی نعلبکی ممکن است کمک به نقش بستن قهوه نمائید.قهوه ته فنجان را بهطوری که که قبلاً ذکر شد روی این نعلبکی ریخته و نعلبکی را مرتباً در جهات مختلف ولی افقی تکان میدهند که خوب قهوه پخش شده و اشکال لازم ظاهر گردند و اگر خواننده فال قهوه مهارت داشته باشد میتواند با این تکان دادن اشکال مربوطه به صاحب فال را مطابق دلخواه خود ایجاد نماید!وحشت نکنید طالع کسی بستگی به این حرکات ندارد زیرا که اگر کسی مایل به خوشبخت شدن باشد میتواند و عکس قضیه هم صحیح است.چو تو خود کنی اختر خویش را بد ..... مدار از فلک چشم نیک اختری را برای خوب تشخیص دادن اشکال یک ذره بین هم میتوانید بهکار برید. ممکن است برای تهیه این قهوه، قهوه را در یکپارچه ظریف (مکمل) ریخته، گره زده ، در فنجان را گذارده و آب جوش روی آن بریزند. |