پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

راه‌های ارتباطی (هوائی، زمینی، دریائی)


فاصله دريائى منظقه عسلويه تا تنگه هرمز در حدود ۳۰۰ و تا بوشهر ۱۵۰ مايل دريائى مى‌باشد. بندر عسلويه داراى فعاليت تجاري، صيادى - مسافرى مى‌باشد و در گذشته نيز يکى از بنادر ارتباطى با سواحل جنوبى خليج فارس بوده است.
خليج ناى به دليل موقعيت طبيعى مى‌تواند يکى از لنگرگاه‌هاى عمده استان بوشهر باشد. بندرالدوحه قطر نزديکترين بندر خارجى به دير (۸۰ کيلومترى بندر عسلويه) مى‌باشد.
اين بندر امکان ارتباط دريائى مستقيم با کليه بنادر شمالى و جنوبى خليج فارس را دارا مى‌باشد. بندرالدوحه نزديکترين بندر عربى به عسلويه مى‌باشد.
بندر علسويه از طريق تنگه هرمز (فاصله ۳۰۰ مايل دريائي) امکان دسترسى به مسيرهاى بين‌المللى را دارا مى‌باشد. فاصله بندر عسلويه تا بندر رتردام در حدود ۶۳۰۰ مايل دريائي، تنگه سوئز ۳۰۰۰ مايل دريائى و بندر يوکوهاماى ژاپن در حدود ۷۰۰۰ مايل دريائى مى‌باشد.
اين بندر کناره خليج فارس قرار گرفته است و عملاً برروى نوار مرزى کشور در سواحل جنوبى خليج فارس قرار دارد (مرز آبي). فرودگاه در دست ساخت توسط طرح پارس جنوبى نيز در حد فرودگاه بين‌المللى طراحى شده است و مى‌تواند به‌عنوان مرز هوائى مورد استفاده قرار گيرد. در صورت نياز آتى امکان استقرار تأسيسات گمرکى دائم در منطقه وجود خواهد داشت. لازم به توضيح است که در حال حاضر تأسيسات گمرکى محدودى در بندر عسلويه وجود دارد.
  وضعيت راه شوسه
فاصله بندر عسلويه تا بندر بوشهر ۲۷۶ کيلومتر و فاصله بين بندر عسلويه و بندرعباس ۵۶۹ کيلومتر است که ارتباط بين اين بندر را با دو شهر ياد شده از طريق جاده تأمين نموده و امکان رفت و آمد جاده‌اى را با استان‌هاى همجوار و همچنين از طريق راه‌هاى استان‌هاى همجوار تا ديگر نقاط کشور برقرار مى‌کند. استان بوشهر با مساحتى معادل ۲۷۶۵۳ کيلومتر مربع داراى ۱/۲۰۳۴ کيلومتر راه اصلى و فرعى آسفالته مى‌باشد.
راه ارتباطى بندر عسلويه و شيراز از طريق راه ارتباطى عسلويه - بوشهر - برازجان - کازرون و شيراز به طول تقريبى ۵۹۰ کيلومتر و از طريق راه فرعى بندر عسلويه، بندر طاهري، خنج، قير، فيروزآباد، شيراز ۵۴۰ کيلومتر مى‌باشد.
راه‌هاى استان فارس جهت دسترسى به مناطق و استان‌هاى مرکزى شمال کشور مورد استفاده خواهد بود و جاده‌هاى استان هرمزگان جهت اتصال به بنادر واقع در اين استان (بندرعباس) و از آنجا به سيرجان و استان کرمان و استان سيستان و بلوچستان مورد استفاده خواهد بود.
  وضعيت فرودگاه
فرودگاه لامرد با فاصله ۱۵۰ کيلومتر، فرودگاه بين‌المللى بوشهر با فاصله ۲۷۵ کيلومتر و فرودگاه بندرعباس با فاصله تقريبى ۶۰۰ کيلومتر از طريق جاده‌اى با منطقه ويژه مرتبط است و فرودگاه بين‌المللى کيش با فاصله ۱۷۰ کيلومتر، فرودگاه لار با فاصله ۱۵۰ کيلومتر و فرودگاه لامرد با فاصله ۴۰ کيلومتر (کليه فاصله‌ها هوائى است) با فرودگاه در دست ساختمان در منطقه ويژه امکان ارتباط خواهند داشت.
فرودگاه توحيد (جم) که مورد استفاده پروازها‌ى اختصاصى شرکت نفت جهت پالايشگاه کنگان مى‌باشد در فاصله ۷۱ کيلومتر منطقه ويژه اقتصادى قرار گرفته است. لازم به ذکر است فرودگاه عسلويه با باند آسفالته در منطقه عسلويه با طول تقريبى ۴ کيلومتر به اضافه ساختمان‌هاى ترمينال، اپرون اختصاصي، برج مراقبت مناسب و ديگر تجهيزات مورد نياز در دست ساختمان مى‌باشد.
  وضعيت بندرگاه
استان بوشهر داراى ۶۲۵ کيلومتر مرز آبى است. بوشهر يکى از بنادر قديمى ايران به شمار مى‌‌آيد. ظرفيت تخليه و بارگيرى اين بندر در سال ۱۳۷۴، ۱۵۲،۰۰۰۰ تن برآورد شده است. ظرفيت اسمى اسکله‌هاى ۴۳۰،۰۰۰ تن مى‌باشد. بنادر استان بوشهر عبارت هستند از بندر ديلم، بندر گناوه، بندر دلوار، بندر عامري، بندر رستمي، بنرد لاور ساحلي، بندر دير، بندر کنگان، بندر طاهري، بندر نخل تقي، بندر عسلويه و جزيره خارک. بندر عسلويه داراى يک موج‌شکن و يک جوضچه مى‌باشد. موج‌شکن عسلويه با طول، عرض و عمق متوسط ۵/۲ ٭ ۲۵۰ ٭ ۲۵۰ متر ساخته شده است. که در حال حاضر داراى فعاليت تجاري، صيادى مسافرى مى‌باشد.
توسعه پيش‌بينى شده بندرگاه و اسکله صدور گوگرد و ميعانات گازى که توسط طرح پالايشگاه پارس جنوبى در دست احداث مى‌باشد امکانات مناسبى را جهت ارتباط دريائى منطقه ويژه با ديگر کشورهاى جهان ايجاد نمايد، ضمن اينکه از امکانات بندرى کنگان نيز مى‌توان به‌صورت مناسبى در کوتاه‌مدت استفاده نمود.
همچنین مشاهده کنید