جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
فلفل دلمهای
فلفل سبز يکى از گياهان قديمى مناطق جنوبى و مرکزى آمريکا است. | |
براى اولين بار در سال ۱۴۹۴ پزشکى بهنام شانکا chanca که همراه کريستفکلمب بوده، از فلفل نامبرده است. در اوائل قران شانزدهم فلفل سبز از اسپانيا به ساير نقاط اروپا آورده شد و ابتدا در کشورهاى کنار درياى مديترانه و مجارستان و رومانى انتشار يافت. کاشت فلفل در ابتدا جنبه زينتى داشته و بهتدريج کاشت آن بهعنوان يک سبزى معمول شده است. | |
از فلفل در گذشته فقط بهصورت ادويه تند استفاده مىشده است. تندى فلفل به علت وجود آلکالوئيدى به نام کاپسايسين Capsaicin مىباشد که در جدار تخمدان بهوجود مىآيد. هر چه مقدار اين ماده در فلفل بيشتر باشد، تندى آن بيشتر خواهد بود. ارزش غذائى فلفل دلمهاى بيشتر بهخاطر دارا بودن مواد مختلف از جمله مقدار قابل توجه ويتامين C آن است که فلفل را در صدر تمام سبزىهاى ميوهاى قرار مىدهد. | |
همچنین مشاهده کنید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست