سایت ایران آنلاین / ۲ ساعت قبل

قدرت هم‌افزایی ملی

برای رسیدن به توافقی که امروز از آن به‌عنوان یک دستاورد ملی یاد می‌شود، نه یک عامل، بلکه مجموعه‌ای از مؤلفه‌های به‌هم‌ پیوسته نقش‌آفرینی کردند؛ مؤلفه‌هایی که در کنار یکدیگر معادله جنگ و مذاکره را به سود ایران تغییر دادند.

چگونه میدان، دیپلماسی و مردم معادله را تغییر دادند؟

قدرت هم‌افزایی ملی

 رضوانه رضایی،گروه سیاسی: تجربه ماه‌های اخیر نشان داد که هیچ‌یک از اضلاع «میدان»، «دیپلماسی» و «مردم» به تنهایی قادر به رقم زدن چنین نتیجه‌ای نبودند، بلکه هماهنگی میان این سه ضلع بود که طرف مقابل را از دستیابی به اهداف اعلامی خود بازداشت و در نهایت مسیر توافق را هموار کرد. در میدان، نیروهای نظامی با وجود فشارهای گسترده و برتری تسلیحاتی دشمن، توانستند توان بازدارندگی ایران را به نمایش بگذارند و هزینه ادامه درگیری را برای طرف مقابل افزایش دهند.

در سوی دیگر، دیپلماسی نیز با بهره‌گیری از دستاوردهای میدان، مسیر تبدیل موفقیت‌های نظامی به امتیازات سیاسی و حقوقی را هموار کرد و نشان داد که قدرت سخت و قدرت نرم زمانی اثرگذار خواهند بود که در یک چارچوب راهبردی مشترک عمل کنند. اما مهم‌ترین حلقه این زنجیره، مردم بودند؛ مردمی که با وجود همه دشواری‌های اقتصادی و نارضایتی‌ها، در بزنگاه تهدیدهای خارجی، میان مطالبات داخلی و دفاع از منافع ملی تمایز قائل شدند و با حفظ انسجام اجتماعی، مهم‌ترین سرمایه راهبردی کشور را شکل دادند.

همین همبستگی ملی بود که بسیاری از محاسبات دشمن درباره ایجاد شکاف داخلی را برهم زد. در گفت‌وگو با چهره‌های سیاسی و حزبی از آنان پرسیدیم که چه عوامل و مؤلفه‌هایی، ایران را به این پیروزی رساند. آنان در جواب‌های خود بر یک نقطه مشترک تأکید دارند: توافق حاصل‌شده محصول هم‌افزایی مقاومت مردمی، اقتدار میدان و نقش‌آفرینی دیپلماسی بود.

مسیر پیروزی ایرانیان 

حسین  نورانی نژاد قائم مقام دبیر کل حزب اتحاد ملت

ناکامی استراتژی مداخله: «جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران» به شکست انجامید. چرا؟ به این دلیل ساده که این دو بازیگر اهدافی را اعلام کردند و در عمل با تمام توان برای تحقق آنها جنگیدند، اما به اهداف خود نرسیدند. پس شکست خوردند.
    پیروزی در دفاع ملی: «دفاع ایران برابر متجاوزین» به پیروزی انجامید. چرا؟ چون ایران از ابتدا قصد و نیتی جز دفاع از امنیت و تمامیت سرزمینی خود نداشت و به رغم برخی هزینه ها، به این هدف خود رسید.
    اضلاع سه‌گانه ایستادگی: یاران ایران در این نبرد نابرابر، در سه ضلع اصلی تقسیم می شدند: نیروهای نظامی؛ مردم؛ دولت. 
نیروهای نظامی، پدیده این جنگ بودند. آنها به رغم فاصله زیاد با دشمن در زمینه امکانات و تجهیزات و پشتوانه مالی، در جنگی نامتقارن و حماسی، فراتر از انتظار بسیاری از ناظران داخلی و خارجی ظاهر شدند و از پس دفاع نظامی از کشور برآمدند. دوم اکثریت مردم بودند. 
مردمی که به رغم ناملایمات و سختی ها میان «اعتراض به داخل» و «تسلیم به خارج» تمایز قائل شده و با اولویت‌بخشی به امر ملی، بازدارندگی اجتماعی ایجاد کردند. اکثریت کسانی هم که به هر دلیل اعلام حمایت و همراهی نکردند، دست کم متجاوزین را که روی همراهی آنها حساب کرده بودند، ناکام گذاشتند. 
میانگین جامعه ایران با درصدی بسیار قابل توجه و «بازدارنده» پای عقلانیت و انسانیت و اصول خود ماندند. ضلع سوم، دولت که خوش درخشید و نگذاشت تدبیر امور جاری به رغم همه مشکلات و از جمله تورم کمرشکن و محدودیت منابع و تحریم، دچار مشکل حاد شود و در قامت حامی حقوق ملت در سطح حاکمیت در مواردی چون مسأله مذاکرات و اینترنت، عملکرد قابل توجهی داشت. 
در سطح حاکمیتی، میانگین مجلس و شخص رئیس آن آقای قالیباف هم عملکرد ملی و خوبی داشتند و دیگر نهادها نیز در مجموع همراهی کردند و دست کم صدای اختلاف از حاکمیت به بیرون نرسید. این امر بسیار مهم بود.
    شکست‌خوردگان ویرانی‌طلب: بازندگان بزرگ این جنگ، جنگ طلبان  خارجی بودند. نماد رسانه‌ای این جریان تلویزیون ایران اینترنشنال بود، نماد سیاسی آن، جریان پهلوی و دولت آمریکا و رژیم اسرائیل.
    امنیت شکننده: جنگ هنوز کاملاً تمام نشده است. این یک وضعیت کماکان شکننده است. از این پس کار سه ضلع یاران ایران این است که کشور را به مدار امنیت با ثبات و توسعه پایدار برسانند.
    چه باید کرد؟ این پاسخی تفصیلی می طلبد. اما شاید اولین کار هر یک از ما این باشد. چه درسی از این جنگ تا این مرحله گرفتیم؟ کدام رفتار و موضع ما قابل بازخوانی و بهبود است و چه کنیم که شکاف های داخلی دوباره سر باز نکنند و کشور را طعمه خارجی نسازد؟ 
چه کنیم که  ایران برای همه ایرانیان و در مسیر توسعه قرار گیرد؟ یافتن این پاسخ مستلزم فضای امن گفت‌وگو؛ حسن ظن؛ مدارا؛ امنیت؛ حاکمیت قانون؛ ترمیم زخم‌های گذشته از طریق عدالت، دلجویی ملی و به رسمیت شناختن حق اعتراض؛ راه دادن به سیاست ورزی عمیق؛ و تعهد به الزامات دولت - ملت در همه ابعاد آن است. راهی که نهایتاً می تواند ایران را در مسیر توسعه قرار دهد.

رمز پیروزی؛ هماهنگی میدان و دیپلماسی در سایه مقاومت مردمی

اسماعیل کوثری
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی 

پس از ماه‌ها درگیری و تقابل نظامی در آنچه برخی «جنگ رمضان» یا «جنگ سوم» می‌نامند، اکنون صحنه تحولات به گونه‌ای رقم خورده که دشمن ناچار به پذیرش شروط جمهوری اسلامی ایران شده است. این موفقیت راهبردی، حاصل یک معادله چندضلعی بود که در آن «هماهنگی میدان و دیپلماسی» و «مقاومت همه‌جانبه مردم» نقشی تعیین‌کننده داشت.
محاسبه آمریکا و متحدانش این بود که با ترور ناجوانمردانه فرماندهان و حتی رهبر معظم انقلاب می‌توانند نظام جمهوری اسلامی را از پای درآورند، غافل از اینکه این جنایت، نه‌تنها مقاومت ملی ایرانیان را نشکست، بلکه آنها را در تشکیل دادن به یک مقاومت ملی و اتحاد و انسجام درونی مصمم‌تر ساخت. از نیروهای مسلح و رهبری گرفته تا دولت، مجلس، قوه قضائیه و توده‌های مردمی، همگی با وحدت کلمه در یک راستا صف‌آرایی کردند. این همدلی، تمام تحلیل‌های استکبار و صهیونیسم بین‌الملل را برهم ریخت.
دشمن خیال می‌کرد ظرف چهار روز کار را یکسره ‌می‌کند، اما سال‌ها برنامه‌ریزی نیروهای مسلح ایران برای دفاع از تنگه هرمز و مقابله با تهدیدات در خلیج فارس، آمریکا را با واقعیتی تازه روبه‌رو ساخت؛ اینکه ایران امروز، ایران ضعیف دهه‌های گذشته نیست. ارتش و سپاه، قوی‌ترین تجهیزات و آمادگی را دارند و در عمل ثابت شد آمریکایی‌ها در میدان نبرد کاملاً بازنده‌اند. این بود که خواستار آتش‌بس و بازگشتن به میز مذاکره شدند.
ناگفته پیداست که پایان هر درگیری و جنگی دیر یا زود مذاکره است، اما تفاوت بزرگ این دوره از مذاکره با گذشته در این است که ایران به‌عنوان «پیروز میدان» و «طلبکار» پشت میز نشسته، نه طرف ضعیفی که تحمیل شرایط را بپذیرد. تیم دیپلماسی ما توانست شروط قاطع ایران را تنظیم و ارائه کند؛ پایان دادن به جنگ و توقف درگیری در همه جبهه‌ها، پرداخت خسارات، مدیریت و برنامه‌ریزی ایران بر تنگه هرمز و در نهایت خروج کامل پایگاه‌های آمریکا از منطقه غرب آسیا.
نتیجه آنکه، رمز این پیروزی استراتژیک، تلفیق هوشمندانه قدرت نظامی و چانه‌زنی دیپلماتیک بود. مقاومت مردم و یکپارچگی ملی، بازدارندگی ایران را چنان افزایش داد که آمریکا را به عقب‌نشینی واداشت. اما همچنان باید با چشمانی باز و حفظ آمادگی کامل، مسیر را ادامه داد؛ چرا که ذات استکبار، شر و جنایت است و تنها قدرت متکی به پشتیبانی مردمی، آنها را به میز مذاکره و پذیرش شروط محقّق می‌کشاند. 
این پیروزی، درسی تاریخی برای آینده است: میدان و دیپلماسی دو بازوی «عزت ایران» هستند و باید در ادامه مسیر نیز همچنان در هماهنگی و پشتیبانی از یکدیگر حرکت کنند.

سه ضلعی که دشمن را به زانو درآورد

علیرضا  خجسته پور
قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین

شهادت همیشه خط پایانی برای ملت ایران نبوده، گاهی نقطه شروعی برای شکوفایی استعدادها و اتحادهای بی‌نظیر بوده است. اما آنچه در جریان تجاوز اخیر رژیم کودک‌کش صهیونیستی و ارباب جنایتکارش، آمریکا، بر کشور عزیزمان گذشت، از جنس همان شوک‌های بزرگ تاریخی بود؛ شوکی که دل‌ها را فشرد، اما اراده‌ها را فولادین کرد. داغ از دست دادن جمعی از فرماندهان دلاور نظامی، مردم بی‌گناه و رجال سیاسی کشور و بالاتر از همه، شهادت «پدر امت»، قائد شهیدمان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (رحمت‌الله‌علیه)، چنان آتشی در جان‌ها روشن کرد که دشمن هرگز تصورش را نمی‌کرد.
رژیم صهیونیستی و آمریکا این جنایت را با هدفی بزرگ رقم زدند: «براندازی نظام جمهوری اسلامی». اما ورق برگشت. وقتی اولین پاسخ دندان‌شکن از سوی نیروهای مسلح ایران به دشمن خورد و تنگه هرمز، آن ابردارایی راهبردی و نظامی، به روی متجاوزان بسته شد، دیگر دشمن فهمید با چه بازیگر بزرگی روبه‌رو است.
اما زیباترین واقعه آن بود که در خیابان‌ها گذشت. شب‌های متمادی، از همان ساعات اولیه این جنگ تحمیلی جدید، مردم شهرهای مختلف خودجوش و مقتدرانه پای کار آمدند. آن صحنه‌های باشکوه و بی‌نظیر همدلی و انسجام ملی، تمام معادلات دشمن را بر هم زد. این «دوشادوشی میدان و خیابان» بود که هزینه جنگ را برای دشمن روزبه‌روز افزایش داد. از یک سو، ارتش و سپاه در برابر یکی از مجهزترین ارتش‌های جهان (حتی قدرت اتمی) مقتدرانه ایستادند و از سوی دیگر، مردم مظلوم اما آگاه، پشتوانه این ایستادگی بودند. نتیجه آن شد که دشمن در باتلاق غیرقابل نجاتی گرفتار آمد و به دنبال راه فرار افتاد.
و این پایان قصه نبود؛ اتفاقاً تازه اول ماجرا بود. وقتی آتش‌بس برقرار شد، جنگ وارد فاز سوم خود شد. این بار «دیپلماسی» آوردگاه جدید بود. جایی که سردارانی با سابقه جهاد و شهادت، دل در گرو ایران داشتند و پشت میز مذاکره حاضر شدند. بدین ترتیب، «سه ضلعی خیابان، میدان و دیپلماسی» شکل گرفت.
رهبری داهیانه حضرت آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای، این سه ضلع را در مسیر صحیح هدایت کرد. ما لبنان و مقاومت را خط قرمز خود اعلام کردیم. ما تنگه هرمز را اهرم فشار خود قرار دادیم. تیم مذاکره‌کننده با هوشیاری کامل، جنگ روانی و ادعاهای بی‌اساس دشمن را خنثی کرد. بله، در هر توافقی امتیازهایی داده و گرفته می‌شود، اما آنچه مسلم است، امتیازاتی که نصیب ملت ایران شد، بی‌تردید بیش از امتیازاتی بود که داده شد. این یک پیروزی بزرگ برای این ملت سرفراز است.
کار ما با دشمنان این مرزوبوم تمام نشده است. ما انتقام خون‌های به‌ناحق ریخته‌ شده را از یاد نبرده‌ایم؛ انتقام خون امام شهیدمان، انتقام خون کودکان مظلوم «میناب» و دیگر شهدای عزیز. این انتقام گرفتنی است و گریبان دشمنان را رها نخواهیم کرد. در میدان‌های مختلف، چه در میدان جنگ، چه در میدان حقوقی و دیپلماسی، حق خود را پس خواهیم گرفت. و حالا امید داریم که با همدلی، همراهی و انسجام همه مردم حول محور ولایت و رهبری فرزانه حضرت آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای، روزهای فرخنده و شیرین و پر از پیشرفت و اقتدار را برای میهن عزیزمان رقم بزنیم. ان‌شاءالله.


منبع: روزنامه ایران



سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - 16 June 2026
ونزوئلا پس از مادورو؛ «عصر سیاسی جدید» زیر سایه واشنگتن / دلسی رودریگز چگونه خودش را در دل دولت ترامپ جا کرد؟
سایت خبرآنلاین

ونزوئلا پس از مادورو؛ «عصر سیاسی جدید» زیر سایه واشنگتن / دلسی رودریگز چگونه خودش را در دل دولت ترامپ جا کرد؟

سی‌ان‌ان در گزارشی به شکل‌گیری «لحظه سیاسی جدید» در ونزوئلا پس از بازداشت رئیس‌جمهورنیکلاس مادورو توسط نیروهای آمریکایی و همچنین گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان کاراکاس و واشنگتن اشاره کرده است؛ تحولی که به گفته این گزارش با تغییرات گسترده در کابینه، اصلاحات اقتصادی و ادامه ابهام درباره آینده دموکراسی …
پشت پرده خشم تندروها از توافق؛ چرا صدای مخالفان بعد از آتش‌بس بلندتر شد؟
سایت خبرآنلاین

پشت پرده خشم تندروها از توافق؛ چرا صدای مخالفان بعد از آتش‌بس بلندتر شد؟

نمایندگان طیف تندرو مجلس پس از آتش‌بس و همزمان با پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه تیم مذاکره‌کننده، دولت و روند توافق آغاز کرده‌اند؛ حملاتی که از تشبیه توافق به «ترکمانچای» و «برجام» تا اتهام پنهان‌کاری و عدول از خطوط قرمز را در بر می‌گیرد.
از آرمان‌گرایی دهه شصت تا واقع‌گرایی تلخ امروز؛ کاراکترهای عروسکی چگونه به مفسران ساختار اجتماعی جامعه ایران تبدیل شدند؟
سایت خبرآنلاین

از آرمان‌گرایی دهه شصت تا واقع‌گرایی تلخ امروز؛ کاراکترهای عروسکی چگونه به مفسران ساختار اجتماعی جامعه ایران تبدیل شدند؟

بازخوانی راز محبوبیت و فرمول اسرارآمیز عروسک‌های نوستالژیک که در تاریک‌ترین دوران‌ها، بار بیان دغدغه‌ها، انتقال پیام‌های بزرگسالانه و بازسازی توازن روانی جامعه را فراتر از بازیگران واقعی به دوش کشیده‌اند، از یک دگردیسی ساختاری عمیق حکایت دارد.
انقلاب خاموش در خانه/ چگونه هوش مصنوعی به یک دستیار خانگی تبدیل می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

انقلاب خاموش در خانه/ چگونه هوش مصنوعی به یک دستیار خانگی تبدیل می‌شود؟

ورود هوش مصنوعی به زندگی روزمره دیگر یک ایده لوکس برای آینده نیست. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که نسل جدیدی از کاربران و متخصصان حوزه فناوری توانسته‌اند با استفاده از ابزارهای متن‌باز و سخت‌افزارهای میان‌رده، مدل‌های هوش مصنوعی را به صورت کاملاً محلی در خانه‌های خود مستقر کنند.
سایت آخرین خبر

پانته آپناهی‌ها بازیگر «خون بس» شد

وقتی «فریب» برای هر مخاطب شخصی‌سازی می‌شود
سایت ایران اکونمیست

وقتی «فریب» برای هر مخاطب شخصی‌سازی می‌شود

آیا رسانه در تفکیک حقیقت از دروغ ناتوان شده است؟
پیش‌بینی یک کارشناس از اقتصاد پساتوافق / حق شناس: شبیه دوره پسابرجام،احتمال دارد رشد دو رقمی می‌شود و تورم، تک‌رقمی
سایت خبرآنلاین

پیش‌بینی یک کارشناس از اقتصاد پساتوافق / حق شناس: شبیه دوره پسابرجام،احتمال دارد رشد دو رقمی می‌شود و تورم، تک‌رقمی

امضای تفاهم احتمالی میان ایران و ایالات متحده اگر به توافق نهایی بیانجامد، شرایطی برای کشور پدید می‌آید مانند دو سال پس از توافق برجام؛ یعنی تورم می‌تواند تک رقمی شود و رشد اقتصادی دو رقمی.
رسانه اصولگرا : مذاکرات تحت اشراف کامل رهبری است/همه چیز محرمانه است؛افرادی که در زمان جلیلی و باقری عضو تیم مذاکره بوده اند چرا منتقد شده اند؟
سایت خبرآنلاین

رسانه اصولگرا : مذاکرات تحت اشراف کامل رهبری است/همه چیز محرمانه است؛افرادی که در زمان جلیلی و باقری عضو تیم مذاکره بوده …

فرایند زیر نظر حضرت آقاست؛ این مذاکره «رهبری» نیست، «نظارت» است|ساده‌انگارانه است اگر بپنداریم رویدادی با این حساسیت بدون اشراف رهبری رخ می‌دهد.
محمد مهاجری: جمع‌کردن تندروها برای نظام مثل آب خوردن است
سایت فرارو

محمد مهاجری: جمع‌کردن تندروها برای نظام مثل آب خوردن است

محمد مهاجری گفت: نظام اگر بخواهد تندروها را جمع کند، مثل آب خوردن 10 دقیقه ای آنها را جمع می کند اما علت فعالیت تندروها آن است که آنها به جاهایی از درون حاکمیت وصل هستند. این مجموعه های تندرو زمانی به وجود آمدند تا جلوی جریان اصلاحات بایستند اما الان دارند به سمت دیگری می روند.
دلار عقب می‌نشیند یا تورم سه‌رقمی می‌شود؟ / روایت معاون پیشین ارزی بانک مرکزی از ۶۰ روز سرنوشت‌ساز اقتصاد ایران
سایت خبرآنلاین

دلار عقب می‌نشیند یا تورم سه‌رقمی می‌شود؟ / روایت معاون پیشین ارزی بانک مرکزی از ۶۰ روز سرنوشت‌ساز اقتصاد ایران

معاون ارزی سابق بانک مرکزی می‌گوید با رفع تحریم‌ها یا حتی یک توافق نیم بند نرخ تورم کنترل خواهد شد و اگر پس از آن امکان فروش روزی ۲.۵میلیون بشکه نفت به وجود آید، تورم به حدود ۲۰ درصد باز می‌گردد.
         
از تهران تا ریاض؛ مقایسه حقوق استادان دانشگاه و یک فاصله نگران‌کننده؛ «دانشگاها دارد از هیات علمی خالی می‌شود»
سایت خبرآنلاین

از تهران تا ریاض؛ مقایسه حقوق استادان دانشگاه و یک فاصله نگران‌کننده؛ «دانشگاها دارد از هیات علمی خالی می‌شود»

در حالی که بسیاری از استادان دانشگاه در ایران با حقوقی کمتر از هزار دلار و مشکلات معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، همتایان آنها در کشورهای منطقه و غرب چندین برابر این رقم درآمد دارند.
لحظه تاریخی یا فریب دیپلماتیک؟ / قهرمان‌پور: ۴۸ سال بی‌اعتمادی در چند ماه از بین نمی‌رود/ برخی نخبگان از احساسات مردم برای قدرت‌سازی استفاده کردند
سایت خبرآنلاین

لحظه تاریخی یا فریب دیپلماتیک؟ / قهرمان‌پور: ۴۸ سال بی‌اعتمادی در چند ماه از بین نمی‌رود/ برخی نخبگان از احساسات مردم برای …

کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرد: بسیاری از افرادی که در این مدت به خیابان آمدند یا مواضع تند اتخاذ کردند، با نیت صادقانه و از سر دغدغه ملی عمل کردند؛ اما متأسفانه برخی نخبگان سیاسی تلاش کردند از همین احساسات صادقانه مردم به نفع منافع سیاسی خود بهره‌برداری کنند. اینجاست که وقتی …
سایت خبرآنلاین

ببینید| آیا ایران در استانه ابرتورم است؟/ سیف: به تورم سه رقمی نزدیک هستیم

پرونده ویژه‌؛ خاموشی بهروز رضوی راوی سال‌های بلند رادیو
روزنامه هفت صبح

پرونده ویژه‌؛ خاموشی بهروز رضوی راوی سال‌های بلند رادیو

بهروز رضوی، هنرمندی که با لحن گرم و استوار خود، تاریخ، شعر و قصه را در گوش مخاطبان جاری می‌کرد، چشم از جهان فروبست و پژواک صدایش را در حافظه فرهنگی ایران باقی…
بررسی اثر افزایش یارانه بر سیاست‌های جمعیتی کشور
روزنامه هفت صبح

بررسی اثر افزایش یارانه بر سیاست‌های جمعیتی کشور

دولت با سه برابر کردن یارانه خانواده‌های پرجمعیت تلاش می‌کند بخشی از نگرانی‌های اقتصادی زوج‌های جوان را کاهش دهد
روزنامه هفت صبح

عکس| استایل اروپایی فاطمه مسعودی فر بازیگر سریال گل سنگ

سیم‌کارت‌های میلیاردی | کد یک‌ها بیشترین توجه را جلب کردند
روزنامه هفت صبح

سیم‌کارت‌های میلیاردی | کد یک‌ها بیشترین توجه را جلب کردند

کدهای خاص سیم‌کارت به‌دلیل کمبود عرضه و جذابیت عددی در بازار آزادبا قیمت‌هایی بسیار بالاتر از گذشته معامله می‌شوند
سرمقاله اعتماد/ فرصت بازسازی
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ فرصت بازسازی

اعتماد/ «فرصت بازسازی» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم حسین سلاح‌ورزی که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: آتش‌بس اگر پایدار بماند، بدون تردید خبر خوبی برای ایران، اقتصاد ایران و فعالان اقتصادی است. جنگ، فارغ از نتیجه سیاسی آن، همواره دشمن سرمایه‌گذاری، تولید، تجارت و رفاه عمومی است. اما
ژنو در انتظار امضای سند صلح؛ یک و نیم صفحه! جزئیات محرمانه توافق ایران و آمریکا
سایت نورنیوز

ژنو در انتظار امضای سند صلح؛ یک و نیم صفحه! جزئیات محرمانه توافق ایران و آمریکا

خبر نهایی شدن تفاهم ایران و آمریکا برای پایان جنگ منتشر شد. این توافق که شامل آتش‌بس فوری و رفع محاصره دریایی است، روز جمعه امضا می‌شود. جی دی ونس، معاون ترامپ، جزئیات این یادداشت تفاهم یک و نیم صفحه‌ای را به عنوان چارچوبی برای مذاکرات آینده توصیف کرد.
سایت تابناک

میدان با تو، سکو با ما

حذف لبنیات چه پیامدهایی برای جامعه دارد؟
سایت سلامت نیوز

حذف لبنیات چه پیامدهایی برای جامعه دارد؟

وزارت بهداشت نیز نسبت به پیامدهای حذف لبنیات به‌ویژه در کودکان هشدار داد و اعلام کرد این روند می‌تواند باعث اختلال رشد و کوتاهی قد کودکان شود و میزان پوکی استخوان را نیز در جامعه افزایش دهد.
    
کم‌کاری ما در جنگ نرم علیه دشمن - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

کم‌کاری ما در جنگ نرم علیه دشمن - دیپلماسی ایرانی

محمدعلی مهتدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: واقعیت این است که ما هرچند در زمینه جنگ سخت، خوب عمل کرده و پیشرفت چشمگیری داشته...
روزنامه هفت صبح

آخرین سنگر افراط

واکاوی یادداشت تفاهم تهران-واشنگتن؛ توقف اضطراری جنگ و چالش ۶۰ روزه پیش رو
سایت اعتماد آنلاین

واکاوی یادداشت تفاهم تهران-واشنگتن؛ توقف اضطراری جنگ و چالش ۶۰ روزه پیش رو

اعلام یادداشت تفاهم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، که بنا بر گزارش‌ها با میانجی‌گری پاکستان و حمایت برخی بازیگران منطقه‌ای حاصل شده است، مهم‌ترین گشایش دیپلماتیک سال‌های اخیر در غرب آسیا به شمار می‌رود. با این حال، بسیاری از ناظران سیاسی و امنیتی معتقدند این توافق را باید بیش از آنکه …
ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی کودکان را به دام فیلترشکن‌ها می‌اندازد
سایت گیمولوژی

ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی کودکان را به دام فیلترشکن‌ها می‌اندازد

«پاول دورف»، مدیرعامل تلگرام، در واکنش به تصمیم دولت بریتانیا برای ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال از اوایل سال ۲۰۲۷، انتقادات تندی را مطرح کرد. دورف با انتشار پیامی در کانال تلگرامی خود هشدار داد که این قانون نه‌تنها از کودکان محافظت نمی‌کند، بلکه آن‌ها را به سمت استفاده از …
سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از حکم اعدام برای کارگردان سینما به اتهام تجاوز به عنف / یک زن همدست او بود

ورزش کردن گران در ایران/  وقتی نشئه شدن از عرق ریختن ارزان‌تر تمام می‌شود
سایت رکنا

ورزش کردن گران در ایران/ وقتی نشئه شدن از عرق ریختن ارزان‌تر تمام می‌شود

رکنا،وقتی هزینه یک ماه ورزش از کل حقوق پایه فراتر می‌رود، انتخاب میان سلامت و بقا دیگر یک تصمیم شخصی نیست، یک اجبار اقتصادی است. تورم افسارگسیخته، باشگاه را از سبد زندگی جوانان حذف کرده و در مقابل، بازار سیاه مواد مخدر با قیمت‌هایی پایین‌تر و دسترسی آسان‌تر، در حال پر کردن این خلأ خطرناک است. این شکاف، …
    
آیا در ایران جدید باندهای افراطی و دولتهای سایه کنار گذاشته می شوند؟/ باندهای سیاسی باید از چرخه حکمرانی خارج شوند
سایت خبرآنلاین

آیا در ایران جدید باندهای افراطی و دولتهای سایه کنار گذاشته می شوند؟/ باندهای سیاسی باید از چرخه حکمرانی خارج شوند

ایران سال‌هاست از فعالیت احزاب واقعی محروم است و همین محرومیت باعث شده گروه‌ها و باندهای ناسالم با اهداف سودجویانه و فوق قانون رشد کنند و میدان‌دار شوند.
سایت آخرین خبر

واکنش خیابانی و خداداد به مصاحبه امیر قلعه نویی

دود سفید در تهران و واشنگتن - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دود سفید در تهران و واشنگتن - مردم سالاری آنلاین

بامداد دوشنبه بار دیگر خبری منفجر شد ؛ ایران و آمریکا درباره متن نهایی پیش نویس توافق بالاخره به نتیجه رسیدند. واشنگتن با دود سفید رضایت خود را اعلام کرد و تهران هم صراحتا حرف از آتش بس زد. تفاهم میان ایران و آمریکا در حالی شکل می‌گیرد که ترامپ پس از یک جنگ پرهزینه در تلاش برای پایان آن است و سعی دارد …
تروما در خبرنگاران چگونه شکل می‌گیرد؟
خبرگزاری ایلنا

تروما در خبرنگاران چگونه شکل می‌گیرد؟

سخنگوی انجمن روانپزشکان اظهار کرد: مسئولیت ارتقاء سلامت خبرنگاران باید به عهده سازمان‌های خبری باشد تا از آن‌ها حمایت کنند و شرایط بهتری برای کار آن‌ها فراهم آورند.
الزام­ های فردای توافق - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

الزام­ های فردای توافق - مردم سالاری آنلاین

توافق ایران و آمریکا برای پایان جنگ و امضای رسمی آن در روزهای آینده، می‌تواند نقطه پایانی بر یکی از پرتنش‌ترین مقاطع یکسال اخیر باشد؛ اما پایان جنگ الزاماً به معنای پایان بحران نیست. همان‌طور که مردم در روزهای دشوار جنگ، با وجود فشارهای اقتصادی و معیشتی، انسجام ملی را بر گلایه‌ها و نارضایتی‌های خود ترجیح …
رفتار متفاوت بازارها در روز «پساتفاهم» - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

رفتار متفاوت بازارها در روز «پساتفاهم» - مردم سالاری آنلاین

بازارهای نفت، طلا، سرمایه و ارز دیجیتال در روز اعلام تفاهم با آمریکا واکنشهای متفاوتی از خود نشان دادند که البته از قبل قابل پیش بینی نیز بود. به گزارش مردم سالاری، بامداد روز دوشنبه با اعلام خ
پایتخت زیر سقف‌های پرخطر - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پایتخت زیر سقف‌های پرخطر - مردم سالاری آنلاین

حادثه‌هایی مانند فروریختن ساختمان ‌پلاسکو و متروپل، سال‌هاست که مفهوم «ساختمان ناایمن» را از یک هشدار فنی به یک دغدغه عمومی تبدیل کرده‌اند. هر بار که آتش‌سوزی یا حادثه‌ای در یک مرکز تجاری، درمانی یا مسکونی رخ می‌دهد، این پرسش دوباره مطرح می‌شود که آیا شهرهای ایران، به‌ویژه تهران، از نظر ایمنی ساختمان‌ها …
خانه‌هایی که نیروگاه‌ها را می‌بلعند
روزنامه تعادل

خانه‌هایی که نیروگاه‌ها را می‌بلعند

ناترازی انرژی در ایران فقط یک مساله فنی یا آماری نیست؛ روایتی است از سرمایه‌ای که تولید می‌شود، منتقل می‌شود، یارانه می‌گیرد و در نهایت، در دیوارهای نازک، پن...
برخی اعضای پایداری اپوزیسیون داخلی شده‌اند
روزنامه توسعه ایرانی

برخی اعضای پایداری اپوزیسیون داخلی شده‌اند

یک حقوقدان گفت: بخشی از گروه پایداری عملاً در جایگاهی مشابه اپوزیسیون داخلی قرار گرفته اند و با اتخاذ مواضع تند و تحریک آمیز می کوشند، کشور را
تجارت با امارات، قطر، عمان و عربستان را احیا کنیم
روزنامه توسعه ایرانی

تجارت با امارات، قطر، عمان و عربستان را احیا کنیم

رامتین موثق با آغاز محاصره دریایی ایران توسط نیروی دریایی ارتش آمریکا، مبادلات تجاری ایران، چه در حوزه نفتی و چه در حوزه غیرنفتی، افت بسیار شدیدی را تجربه
«شهر» در تب نان می‌سوزد
روزنامه توسعه ایرانی

«شهر» در تب نان می‌سوزد

نسرین هزاره مقدم طوفان تند گرانی ها، زندگی آبرومند و ساده طبقه کارگر ایران را جاروب کرده است. امروز، نه خانه دار شدن و داشتن سرپناه شخصی، نه خرید
برزخ استراتژیک تل‌آویو در میانة امضاهای ژنو
روزنامه توسعه ایرانی

برزخ استراتژیک تل‌آویو در میانة امضاهای ژنو

حمیدرضا مهدیزاده شمارش معکوس برای امضای رسمی یادداشت تفاهم مشترک میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکا در روز جمعه ۲۹ خرداد ۱۴۰۵ مطابق با (۱۹ ژوئن ۲۰۲۶)
         
هرمز در گلوگاه قانونگذاران
روزنامه توسعه ایرانی

هرمز در گلوگاه قانونگذاران

نهال فرخی تنگه هرمز حالا دیگر فقط یک آبراه راهبردی نیست؛ به تازه ترین میدان نزاع سیاسی در تهران تبدیل شده است. از یک سو گزارش ها از شکل گیری
تفاهمی برای پایان منازعه
سایت روزنامه سازندگی

تفاهمی برای پایان منازعه

درباره اهمیت یک تصمیم و شنیدن صدای اکثریت به‌قلم؛ فریدون مجلسی؛ تحلیلگر مسائل بین‌الملل
سایت تابناک

واکنش‌ها به توافق ایران و آمریکا را ببینید: رقص در بیروت، سینه زنی در تهران!

گام بلند توافق
سایت روزنامه سازندگی

گام بلند توافق

به‌دنبال نهایی‌شدن تفاهم میان ایران و آمریکا، شورای عالی امنیت ملی با انتشار بیانیه‌ای خبر داد: از روز جمعه، جنگ در تمامی جبهه‌ها پایان می‌یابد. چهره‌های سیاسی و ملی از این اتفاق استقبال کردند و به ملت ایران و تصمیم‌گیران تبریک گفتند. برخی مخالفان توافق نیز هشدار دادند که رئیس‌جمهور، رئیس ‌مجلس و وزیر …
ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در جیب «چند خانواده خاص»/ بانک مرکزی تنها مرجع «نفهمیدن» در کشور است!
سایت تابناک

ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در جیب «چند خانواده خاص»/ بانک مرکزی تنها مرجع «نفهمیدن» در کشور است!

رئیس دبیرخانه مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اگر خودروهای ما ۹۰ درصد ساخت داخل است، چرا با یک بالا و پایین شدنِ دلارِ دولتی، قیمت‌شان ۱۰۰ درصد جهش می‌کند؟ واضح است که دولت برای پر کردن چاله‌های خودش ارز را گران می‌کند و دودش مستقیماً به چشم مردمی می‌رود که باید ارابه‌های گران …
سایت تابناک

عصبانیت امیر قلعه نویی از افتضاح طارمی را ببینید

شعبده‌بازی با قیمت نان/ نان ساده «نایاب» شد، نان لاکچری «اجباری»!
سایت تابناک

شعبده‌بازی با قیمت نان/ نان ساده «نایاب» شد، نان لاکچری «اجباری»!

دولت از ثبات قیمت آرد می‌گوید، اما نانوا از تورم ۴۰۰ درصدی خمیرمایه و دستمزد و نتیجه این فشار دستوری چیزی نیست جز گرانی پنهان که دود آن هم به چشم نانوا می‌رود و هم مصرف‌کننده.
چگونه می‌توان سرمایه ملی همبستگی را از مصادره سیاسی نجات داد؟
روزنامه شرق

چگونه می‌توان سرمایه ملی همبستگی را از مصادره سیاسی نجات داد؟

تجربه جنگ اخیر نشان داد غالب ایرانیان، فارغ از اختلاف‌نظرهای سیاسی و انتقاد از برخی سیاست‌ها و عملکردها، در برابر تهدید خارجی از کشور خود حمایت کردند و میان نقد حکمرانی و دفاع از ایران تمایز قائل شدند. کسانی که ممکن است از وضع موجود ناراضی باشند، در بزنگاه‌های امنیتی و ملی همچنان خود را در کنار ایران …
شن‌ و ماسه در انتظار ساخت‌ و ساز
روزنامه دنیای اقتصاد

شن‌ و ماسه در انتظار ساخت‌ و ساز

رکود عمیق بازار مسکن و افت محسوس فعالیت‌های عمرانی در سال گذشته و جاری، یکی از قدیمی‌ترین حلقه‌های زنجیره تامین ساخت‌وساز کشور یعنی معادن شن و ماسه را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. صنعتی که اگر چه کمتر در کانون توجه قرار می‌گیرد، اما عملا تامین‌کننده اصلی مواد اولیه پروژه‌های ساختمانی، راه‌سازی و زیرساختی …
موج خوش‌بینی در تالار شیشه‌ای
روزنامه دنیای اقتصاد

موج خوش‌بینی در تالار شیشه‌ای

بازارهای سرمایه‌گذاری از همان روزهای نخست انتشار خبر احتمال دستیابی ایران و آمریکا به یک تفاهم اولیه، تغییر فاز دادند و با چرخش فوری معامله‌گران همراه شدند. البته ریشه این تغییر را باید در تحولات یک‌سال گذشته و پیامدهای جنگ ۱۲روزه جست‌وجو کرد. این جنگ معادلات سیاسی و اقتصادی را تغییر داد و همه بازارها …
بازخوانی ابزار مقابله با شکست بازار
روزنامه دنیای اقتصاد

بازخوانی ابزار مقابله با شکست بازار

من علاقه زیادی به موضوع اثرات خارجی دارم. این موضوع جذابیت خاصی برای بحث و تحلیل دارد. در نگاه اول، به نظر می‌رسد فهم آن بسیار آسان باشد و کتاب‌های درسی مقدماتی اقتصاد نیز دقیقا همین تصور را القا می‌کنند. اما این سادگی ظاهری فریبنده است؛ در واقع، اثرات خارجی پدیده‌هایی به‌مراتب پیچیده‌تر از آن چیزی هستند …