قیمت طلا امروز




 جانز هاپکینز

 سایت سلامت نیوز / ۴۰ ساعت قبل

پزشک ایرانی نسخۀ جدید درمان سرطان در جهان را نوشت

پروفسور محمداسماعیل اکبری پس از پنج دهه فعالیت در جراحی سرطان، از روزهای کودکی در تویسرکان تا حضور در جانز هاپکینز و بازگشت به ایران روایت می‌کند؛ پزشکی که می‌گوید درمان بیمار نباید فقط به اتاق عمل و دارو محدود شود.
 پزشک ایرانی نسخۀ جدید درمان سرطان در جهان را نوشت
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، او در کورانِ دشواری‌هایِ این راه، چون کوهی استوار ایستاده است. نگاهِ او به سرطان، نگاهی است که از میکروسکوپ‌ها فراتر رفته و به ریشه‌هایِ روانی و اجتماعیِ درد رسیده است؛ او نه تنها تومورها را برمی‌دارد، بلکه با کلامش، بذرِ امید و آرامش را در روانِ ناآرامِ خانواده‌ها می‌کارد.

اول شهریور ماه زاد روز تولد نابغه پزشکی ایران و جهان ابوعلی سیناست. وقتی از قامت استوارِ طبابت سخن می‌گوییم، گویی تصویری از پروفسور محمد اسماعیل اکبری در ذهن نقش می‌بندد؛ طبیبی که پنج دهه، «سرطان» را نه فقط در لایه‌های سلولی، که در جان و جهانِ انسان به مبارزه طلبیده است.

در این پنجاه سال تلاش علمی، هر روزی که او به اتاق عمل قدم گذاشته، گویی نبردی میان یأس و امید در جریان بوده و او، با آن نگاهِ نافذ و آرامشِ مثال‌زدنی، همواره در کنارِ بیمار، سنگرِ زندگی را حفظ کرده است.

او در کورانِ دشواری‌هایِ این راه، چون کوهی استوار ایستاده است. نگاهِ او به سرطان، نگاهی است که از میکروسکوپ‌ها فراتر رفته و به ریشه‌هایِ روانی و اجتماعیِ درد رسیده است؛ او نه تنها تومورها را برمی‌دارد، بلکه با کلامش، بذرِ امید و آرامش را در روانِ ناآرامِ خانواده‌ها می‌کارد.

استاد برجسته سرطان، نگینِ درخشانِ دانشِ جراحیِ سرطان در ایران است که حضورش، اطمینانِ خاطرِ یک سرزمین است.

تن پوش سفید پزشکی اش در ظهر گرم یکی از روزهای تابستان و لبخند همیشگی و دلنشین اش آغاز مواجهه و گفت وگو با او در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شمالی ترین نقطه پایتخت است.

استاد همان اول دیدار می‌گوید اجازه دهید نمازم را بخوانم و بعد از چند دقیقه پشت میزش می‌نشیند و از زندگی علمی ۵۰ ساله و ۷۶ بهار گذشته عمرش برایمان روایت می‌کند.

آنچه در ادامه می‌آید مشروح گفت‌وگویی صمیمانه و علمی با «پروفسور محمد اسماعیل اکبری، استاد برجسته‌ جراحی سرطان، بنیانگذار رشته‌ فوق‌تخصصی جراحی سرطان در ایران، موسس و رئیس اسبق اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور و از یک درصد دانشمندان پراستناد و برتر جهان طی سالیان متمادی، رئیس انجمن علمی آموزش پزشکی ایران، بنیانگذار آموزش پزشکی جامعه نگر در کشور و رئیس مرکز تحقیقات سرطان که قطب پژوهشی- خدماتی سرطان است، انجام شده است.»

این مصاحبه به روایت یک عمر تلاش علمی و اجرایی، از تولد در یک خانه‌ مشترک خانوادگی تا توسعه‌ زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در کشور و ابداع روش‌های نوین درمان سرطان و توصیه نامه‌ اخلاقی وی به نسل جدید پزشکان پرداخته است. زندگی در خانه ای شلوغ و سرشار از عطوفت

پروفسور اکبری سخن خود را با یادآوری روزهای کودکی آغاز کرده و می گوید: در شهریور سال ۱۳۲۹ در شهرستان تویسرکان به دنیا آمدم.

خانه‌ای که در آن متولد شدم، محل زندگی حداقل چهار خانواده بود که شامل عمو و مادربزرگم می‌شد و من به عنوان اولین نوه‌ خانواده، در دریایی از محبت بزرگ شدم.

در دوران تحصیل، در امتحان نهایی کلاس ششم و همچنین دیپلم، موفق به کسب رتبه‌ی اول در استان همدان شدم و در کنکور سراسری، دومین نفر در سطح کشور بودم.» قبولی در مهندسی و تحصل در پزشکی

با وجود قبولی در رشته‌های کارشناسی مهندسی در دانشگاه تهران، مسیر زندگی ام با اصرار پدری بازاری و متدین تغییر کرد.

پدرم اصرار داشت که به اصفهان بروم (که فامیلهایی در آنجا داشتیم) و در رشته‌ پزشکی ثبت‌نام کنم. به اصفهان رفتم و در آنجا قبول شده و در سال ۱۳۵۳ از آن دانشگاه فارغ‌التحصیل شدم.

پس از گذراندن دوره‌ سربازی در دزفول و ازدواج در پیش از انقلاب، وی رزیدنت جراحی شد و هم‌زمان با پیروزی انقلاب اسلامی ، مسئولیت اجرایی حوزه‌ بهداشت و درمان استان اصفهان را بر عهده گرفت.

پروفسور اکبری با اشاره به نقش خود در بنیان‌گذاری نظام نوین سلامت کشور می افزاید: ما از بنیانگذاران اندیشه‌ ادغام آموزش، پژوهش و خدمت در وزارت بهداشت بودیم. ایجاد اولین دانشگاه علوم پزشکی ایران در اصفهان

اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود و من اولین رئیس آن شدم. در حالی که بنظرم دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود یک سال بعد و با همت برادرم جناب آقای دکتر فریدون عزیزی راه‌اندازی شد.

از روزهای سخت ابتدایی تأسیس دانشگاه می گوید؛ قبل از انقلاب، اصفهان بین ۸۰ تا ۱۰۰ دانشجو می‌گرفت، اما من با توجه به جمیع شرایط، ظرفیت را ۳۰۰ نفر اعلام کردم. نهایتاً ۸۰۰ نفر دانشجو به ما دادند! من سه سالن بزرگ ۷۰۰-۸۰۰ نفری ساختم و با پذیرش آنها در دو ترم، کلاس‌ها را مدیریت کردیم. اکنون آن دانشجویان، از بهترین پزشکان کشور هستند. ۱۰۰۰ روز حضور در دفاع مقدس

حدود هزار روز در جبهه حضور رسمی داشتم که اخیرا نیز مرکزی را برای ارائه‌ خدمات درمانی به رزمندگان عزیز راه‌اندازی کردیم.

اما پس از جنگ و در زمان سازندگی، با تغییر نگرش‌های سیاسی مواجه شد: «برخی گفتند آدم‌های جبهه دیگر وقتشان گذشته است و ما را کنار گذاشتند. استاندار وقت، بزعم خود لیستی از افراد تندرو تهیه کرد که نفر اول استاندار و نفر دوم من بودم. تحصیل در آمریکا و تدریس در جانز هاپگینز

پروفسور اکبری در ادامه به ماجرای حضور خود در آمریکا اشاره کرد و می افزاید: در سال ۱۳۶۹، یک تحقیق پژوهشی را برای مدیر گروه جراحی دانشگاه جانزهاپکینز فرستادم.

گفتم این کار تحقیقاتی را کردم و وی پذیرفت و با وجود نداشتن هزینه‌ سفر، آن تحقیق را در جامعه‌ جراحان آمریکا ارائه کرد.

گفتم نمی توانم به آمریکا بیایم و شما خودتان منتشر کنید. البته موافقت کرد من بروم آمریکا و ادامه تحصیل دهم. بالاخره کمتر از دو سال بعد رفتم.

پس از آن، به راحتی موفق به دریافت پذیرش از این دانشگاه شدم و به عنوان فلوشیپ پذیرفته شده و در آنجا مشغول به کار شدم.

ابتدا تدریس برای رزیدنت‌های آمریکایی با لهجه‌ ما کار سختی بود! اما نهایتا در بهترین شرایط ایده آل در امریکا، بنده و همسر عزیزم تصمیم گرفتیم به ایران بازگردیم؛

چون فرزندانمان بزرگ شده بودند و باید تصمیم می گرفتیم فرزندانمان در آن سن کم بنوعی آمریکایی باشند یا به ایران بیاییم؟ حضور در دانشگاه جانزهاپکینز و بازگشت به ایران

در نهایت با وجود تمام فرصت‌ها، من و همسرم تصمیم گرفتیم برگردیم. استخاره نیز کردیم و فرمودند که هر دو راه خوب است، اما برگشت زحمت دارد. ما برگشتیم و به عنوان مشاور وزیر و جانشین وزیر در آموزش پزشکی و سپس معاون بهداشت وزارت بهداشت با درخواست وزیر وقت، منصوب شدم.

در دوره‌ای دیگر، ۴ سال معاون اصلی [معاون سلامت (تجمیع معاونت درمان و معاونت بهداشت وزارت بهداشت)] وزارتخانه بهداشت و درمان شدم و توفیق همکاری هر روزه با برادر بزرگوار، محترم و صادقم جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان وزیر را پیدا کردم؛ در آن مقطع اتفاقات بسیار خوب، ماندگار و بعضا بی نظیری را با هم انجام دادیم.

از جمله واکسیناسیون بسیار بزرگ سرخک و سرخجه که در دنیا زبانزد است و حرمتش در داخل تا حدودی ناشناخته. ماجرای دعوا با احمدی نژاد

در دولت آقای احمدی نژاد وی بدون هیچ دلیل موجهی، با من درگیر شد و دادگاهی شدم. البته اتفاقات در دولت وی زیاد است اما به ذکر همین یک مورد اکتفا می‌کنم. ماجرا از این قرار بود که به عنوان مشاور سازمان جهانی بهداشت، از قاهره برگشته بودم و درباره‌ خطر آنفلوآنزا پرندگان و آلودگی طیور بومی در ایران هشدار داده بودم.

ما در قاهره دستورالعملی برای مقابله با آنفلوآنزای پرندگان نوشتیم و توصیه کردیم مردم دو سه هفته پرندگان خود مانند مرغ و خروس و ... در این مدت که پرندگان از خارج می آیند را در خانه نگهداری کنند؛ به دلیل این هشدار علمی، مرا به تشویش اذهان عمومی متهم کرده و شکایت کردند.

معاون یا یکی از نزدیکان وی گفت باید عذر خواهی کنی اما گفتم من حرف علمی زدم برای چی باید عذرخواهی کنم؛ البته در دادگاه هم تبرئه شدم.

این اتفاق باعث شد تصمیمی بگیرم و خلاصه قویا و تمام وقت به دانشگاه بازگشتم. به فضل الهی مرکز تحقیقات سرطان را تاسیس کردم و به مرور برای اولین بار رشته های فوق تخصصی سینه و سرطان را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی کردم و تمرکز خود را بر پژوهش و درمان گذاشتم.

«مرکز تحقیقات سرطان را راه‌اندازی کردم، مجله‌ علمی سرطان را تأسیس کرده و برای اولین بار در کشور، رشته‌های فوق‌تخصصی جراحی سرطان و جراحی سینه را پایه‌گذاری کردم. 200 شاگرد سرطان شناسم در کشور پخش شده‌اند

اکنون بیش از ۲۰۰ فلوشیپ فوق‌تخصصی و فلوشیپ کوتاه مدت جراحی سرطان و جراحی سینه که توسط من تربیت شده‌اند در تمام استان‌های کشور مشغول به خدمت هستند.

من یک دوره فلوشیپ کوتاه مدت نیز راه اندازی کردم. چون من سالی 6 نفر فلوشیپ می توانم طبق مقررات تربیت کنم اما کشور نیازی بیشتر از این تعداد دارد. من دوره سه ماهه (به اصطلاح فلوشیپ کوتاه مدت) راه اندازی کردم و به لهجه اصفهانی ها آن را "فلوچه" نامیدم.

جراحان دانشگاه‌های دیگر را می‌گیریم و سه ماه در مرکز ما آموزش می‌بینند و سپس به ادامه کارشان بر می‌گردند. تحولی عظیم در درمان سرطان؛ روشی که دنیا را شگفت‌زده کرد

این استاد برجسته سرطان کشورمان می‌گوید بنده در همه استانها حداقل یک نماینده و شاگردعزیز فوق تخصص دانشگاهی دارم. 80 درصد سرطانها غده‌ای است و ما آن را درمان می‌کنیم و 20 درصد مربوط به خون و دیگر موارد است. دانشمند یک درصدی و پر استناد جهان هستم

در مرکز تحقیقات کاری را انجام دادم که قصد داشتم در وزارت بهداشت در مقیاس کلان دنبال کنم؛ یعنی کار آموزشی، پژوهشی و درمانی بصورت توامان. بنده سالهای متمادی جزو یک درصد دانشمندان پر استناد جهان بودم و هستم و مطالب علمی ام قابل استناد در جهان است. امسال نیز این رتبه را کسب کردم. البته جزو ۲ درصد دانشمندان پر استناد جهان دانشگاه استنفورد نیز هستم. کمک به مردم عامل موفیقتم است

مفهوم این کار این است که به مدد الهی و تلاش فراوان، درست کار کردم و مهمترین دلیل آن نیت خدمت به مردم است و اگر از مردم جدا شویم کارمان ابتر است.

بنده هنوز هم چهار روز در هفته بیمار می‌بینم و باید تجربه 50 ساله خود را ارائه کنم و الحمدلله حرفم نیز کاملا علمی و مبتنی بر دانش روز است. از یک دستاورد تاریخی برای پزشکی ایران رونمایی کرد

ما در سال ۲۰۲۴ میلادی، برای اولین بار در دنیا، یک روش جدید تشخیصی و درمانی برای سرطان‌های پیشرفته و متاستاتیک (جامد) معرفی کردیم که سابقه‌ای در جهان ندارد؛ یعنی اولین بار ایران یک تکنیک درمانی سرطان را مطرح کرده است.

بنده مثل بعضی چه در داخل چه در خارج بیمار را با توجه به شرایط خاصش رها نمی کنم و درمانش را ناتمام نمی گذارم و تا آخرین مرحله با وی همراهم.

با این طرز فکر و عمل توانستم با کمک سازمان خدوم انرژی اتمی ایران داروی تشخیصی مناسبی بسازیم و سرطان را در همان مرحله ابتدایی تشخیص و درمان کنیم. این روش روی همه سرطانها موثر است و توانستیم طول عمر بیماران را زیاد کنیم.

ما تاکنون همیشه به دنبال خود سلول سرطانی بودیم، اما متوجه شدیم که محیط اطراف تومور (میکروانوایرونمنت) یعنی فضای میکروسکوپی نیز در پیشرفت سرطان نقش کلیدی دارد.

ما پروتئینی به نام FAP را که توسط سلول‌های اطراف تومور ترشح می‌شد، هدف قرار دادیم. آنتی‌بادی مهارکننده‌ آن (FAPI) را ساختیم و با استفاده از یک رادیوایزوتوپ اختصاصی (روتیشیوم-۲۲۶۸) که توسط سازمان انرژی اتمی ساخته شد، دارویی تولید کردیم که دقیقاً به بافت اطراف تومور می‌رود و از درون، سلول‌های سرطانی را منهدم می‌کند.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشضکی شهید بهشتی با اشاره به نتایج درمانی این روش می‌گوید: ما روی بیمارانی کار کردیم که کاملاً آخر خط بودند و هیچ درمان مؤثری برای آنها وجود نداشت. اکنون توانستیم طول عمر برخی از این بیماران را تا ۴ سال افزایش دهیم.

اولین بیمار ما یک کارمند سازمان انرژی اتمی با «سارکوم متاستاتیک» ریه بود و بیماران بعدی یک پزشک عزیز بود و بیمار دیگر استاندار یکی از استانها بود. این روش برایشان معجزه‌آسا بود.

پروفسور اکبری با افتخار از بازتاب جهانی این کشف می‌گوید و ادامه می‌دهد: دنیا برای اولین بار این موضوع را از یک کشور به اصطلاح جهان سوم دیده بود.

مقالات ما در معتبرترین مجلات پزشکی دنیا از جمله مجله‌ اروپایی پزشکی هسته‌ای چاپ شد و همه متخصصان در دنیا باید آن را بخوانند. به دلیل استقبال بی‌نظیر، در دنیا به عنوان یک روش انقلابی در درمان سرطان شناخته شد.

به طوری که ۴ شرکت داروسازی بزرگ جهانی، حدود ۴۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده و کارآزمایی بالینی (ترایال) این روش را در ۵۱ مرکز درمانی در سراسر جهان آغاز کرده‌اند.

احتمالا گزارش نهایی آن سال آینده بیرون می‌آید و در داخل نیز امیدوارم نتایج کامل خود پس از درمان در مدت 4 سال را تا پایان سال جاری اعلام کنیم. این یعنی غرب که همیشه مدعی اولویت در درمان است، اکنون دنبال‌رو روشی است که در ایران ابداع شده است. روش درمانی ایرانی سرطان عمومی شده

وی درباره اینکه آیا این روش در درمان بیماران سرطان عمومیت یافته با اعتماد بنفس بالا می‌گوید: بله، اکنون این روش درمانی عمومیت خوبی پیدا کرده و در مراکز متعددی در کشور از جمله بوشهر، تبریز و مشهد توسط شاگردانم در حال اجراست.

تاکنون بیش از ۵۰۰ بیمار با این روش تشخیص و درمان شده‌اند و ما در حال تدوین گزارش نهایی ۵ ساله‌ خود هستیم که آن را به عنوان بزرگ‌ترین گروه بیماران متاستاتیک درمان‌شده با این روش به دنیا معرفی خواهیم کرد.

همه کارهای علمی و بالینی این دارو را به مدت 4 سال طی کردیم. شرکت های دارویی دنیا روی این روش و دارو سرمایه گذاری می کنند. نقش اگزوزوم، معنویت و باور در درمان

پروفسور اکبری با نگاهی فلسفی و فراتر از زیست‌شناسی سلولی، به رازهای پنهان درمان اشاره کرده و می افزاید: سرطان فقط یک سلول نیست. سلول‌های سرطانی، وزیکول‌هایی به نام اگزوزوم ترشح می‌کنند که مانع از اثر داروها می‌شوند و باعث مقاومت دارویی می‌شوند. ما با مهار این اگزوزوم‌ها، توانستیم اثربخشی داروها را تا حدود ۱۰ برابر افزایش دهیم.

ما موفق به تولید اگزوزوم‌هایی با بالاترین استانداردهای جهانی ( معادل یا بهتر از استاندارد اروپا) شده‌ایم که کاربردهای وسیعی در درمان سرطان، بازسازی بافت، درمان آرتروز و زیبایی دارد.

این محصول به زودی طی یک جشن علمی رونمایی خواهد شد و حرف اول را در بازار خواهد زد.

ما بالاترین استاندارد دنیا را کسب کردیم و این اگزوزوم با دنیا بسیار متفاوت است و قریب 25 ترایال تخصصی در بیماری های مختلف در حال انجام است؛ مانند متخصصان پوست، طب فیزیکی و...

گروه سرطانی ما برای درمان سرطان روی این اگزوزوم کار می کنند. ۴۰۰ نوع سرطان در انتظار انسان!

استاد برجسته سرطان کشورمان با بیان نظریه‌ای بدیع درباره‌ منشأ سرطان می گوید: اکنون 200 نوع سرطان اعلام می شود و این تعداد به زودی به 400 نوع می رسد. مثلا تقریبا 50 نوع سرطان سینه داریم.

تنها ۲ درصد از تغییرات ژنتیکی منشأ سرطان است و ۹۸ درصد آن به اپی‌ژنتیک وابسته است؛ یعنی رفتار، باور و اعتقاد انسان و با تغییر آنهاست که نتیجه تغییر می کند. بر اساس مطالعات دنیا همه موارد مثل چاقی، تغذیه و... در بروز سرطان تاثیر دارد؛ اما مهمترین دلیل رفتار و اعتقاد فرد است.

به بیانی، ریشه سرطان ناشی از تغییر زیر اتمی کوچک در درون یکی از اتم های دیگر در قسمتی از کائنات است و این تغییر زیر اتمی باعث بروز بیماری می شود. کلاس معنویت درمانی برای بیماران سرطانی

آقای دکتر! شما روی موضوع معنویت درمانی و اثرات قرآن و دعا در درمان بیماران سرطان کار کرده اید درباره این روش درمانی و نتایج آن توضیح دهید.

همه زندگی انسان به باور و عمل صالح انسان بر می گردد و در قرآن نیز به این موضوع تاکید شده است.

ما در معنویت درمانی بیش از ۲۰ سال تحقیق کرده و ثابت کرده‌ایم که دعا و معنویت، بیان ژن‌ها را تغییر می‌دهد، سطح هورمون‌هایی مانند «اکسیتوسین» و «دوپامین» را تنظیم می‌کند و حتی پروتئین‌های ضدسرطانی مانند «کاواولین» را در بدن افزایش می‌دهد. دعا کردن درمان بیماران را سریع تر می کند

قرآن و اعتقاد، نه تنها یک توصیه‌ اخلاقی، بلکه یک راهکار بیولوژیک مؤثر برای درمان است. ما ثابت کردیم اکسی توسین در افرادی که دعا و راز و نیاز و امور خیر و کمک انجام می دهند بیشتر ترشح می کند و در روند درمان بیماران تاثیر گذار است. دنیا روی تاثیر دعا کردن بیش از هزار تحقیق انجام داده و این موضوع ثابت شده است.

اگر بخواهم خیلی ساده بیان کنم، مثلا به بیمار می گفتیم مشکلاتان را در ظرفی بیندازید و دعا کنید؛ بعد به بیماران گفتیم که بیمار برای فرد بیمار دیگری دعا کند و دیدیم دعا برای دیگران تاثیر گذاری بیشتری داشته است و اثرات بالینی ثابت شده آن را در حدود صد مقاله منتشر کردیم. چه توصیه ای به جوانان برای تشکیل خانواده و ازدواج و فرزند آوری دارید؟

بحث در این باب بسیار بسیار مفصل است. من ناچارا به اختصار اکتفا می کنم. وقتی به دنبال مسائل اجتماعی می رویم می بینیم که چرا ازدواج و فرزندآوری کم شده است؟ باید کار علمی انجام دهیم. بنده حدودا 400 سال فعالیت بازخوردهای اجتماعی فیلسوفان دنیا را مطالعه و بررسی کردم.

دنیا در این 400 سال تلاش کرد خانواده را از ما معتقدین به خانواده به عنوان اصل و مبنا، بگیرد که متاسفانه تاحدودی توانسته است. بر اساس تحقیق و اعلام سازمان ملل متحد 45 درصد بچه هایی که در دنیا به دنیا می آیند بدون پدر مشخص هستند؛ در امریکا 45 درصد؛ یعنی وقتی کودک متولد می شود بابا حضور ندارد!

این میزان در کشورمان و دیگر کشورهای مسلمان ۷ تا ۱۰ درصد است؛البته سازمان ملل گفته این اتفاق طبیعی است!

راسل فیلسوف معروف و اثرگذار انگلیسی معتقد بود خانواده دارای حرمت نیست و این ملاک قرار گرفت؛ بعضا حرفهایی زد و اقداماتی انجام داد که انسان حتی از گفتنش خجل می شود و اهل فن می‌دانند.

در حقیقت به نوعی سکولاریسم محور قرار گرفت؛ یعنی حذف دین مبنا قرار گرفت و راسل این را در تدوین منشور سازمان ملل گنجاند؛ یعنی ارتباط بین زن و مرد بدون قاعده!

اکنون گروه دشمن با لباس خودمان آمده؛ نه اینکه الان از خارج آمده باشد. در کشور برخی ضد جمعیت هستند و برخی در موضوع جمعیت لجاجت دارند و بعضا برنامه دارند و جلوی اصلاحات را می گیرند.

سه نفر برای نابودی جمعیت در ایران جایزه گرفتند و به نظرم هنوز هم مفتخرند! میزان نرخ فرزندآوری در سال 1370 را به صفر رساندند و به دروغ گفتند جمعیت ایران وضعیت خوبی دارد.

در همه نامه‌های رسمی ما در دنیا، گفتند «وضعیت جمعیت ایران خوب است» تا اینکه تحقیقات بنده منتشر شد.

بنده این را خدمت رهبر شهید انقلاب فرستادم و از طریق یکی از عزیزان نزدیکِ ایشان که متاسفانه در ابتدای جنگ تحمیلی سوم توسط دشمن به شهادت رسیدند مباحث را با رهبر فقید انقلاب در میان می گذاشتم.

بحث جمعیت بیش از این است که جوانان فرزندآوری کنند یا نه و فقط جمعیت را زیاد کنیم؛ این امر سخت تر و به عبارت بهتر پیچیده تر از جنگ جاری در خلیج فارس است. باید دلسوزان پیدا شوند و عالم به موضوع جمعیت شوند و روی این موضوع اقدام و فرهنگ سازی و کار عمیق و مستمر کنند.

به طورکلی موضوع فرهنگ سازی مهم تر است تا وضعیت اقتصادی، اما وضعیت اقتصادی هم بسیار مهم است. واقعیت این است که اقتصاددانان دنیا که جایزه نوبل برده اند جمعیت هر کشوری را ثروت آفرین می دانند؛ شاید در جنگ جاری و در تحولات امروز بین المللی درک این امر ملموس تر شده باشد.

چرا کشور چین قانون محدود کردن فرزند آوری را برداشت؟ یا چرا هند این طور عمل کرد و به نظرم اقتصاد چهارم دنیا شد؟ اینها به پشتوانه افزایش جمعیت و به عبارت دقیقتر اصلاح ساختار جمعیت بوده است.

بنده به جوانان می گویم برای آینده خود فکر کنند تا وضعیت بدی نداشته باشند و باید از بالاترین مقام کشور تا پایین ترین، غیرتمندانه وارد موضوع افزایش جمعیت و اصلاح ساختار آن و جوان نگه داشتن ایران عزیز شویم.

با برادر عزیزم سرلشگر دکتر احمد وحیدی که اکنون فرمانده کل سپاه پاسداران هستند و همکاران پرتلاش و توانمندشان در زمان وزارت کشور به عنوان مشاورعالی وزیر کشور، گام‌های خوبی برداشتیم اما شرایط اجازه ادامه آنها را نداد. توصیه نامه علمی و اخلاقی به پزشکان جوان

به عنوان استاد برجسته پزشکی که دهها شاگرد را تربیت کرده اید به دانشجویان و پزشکان جوان چه توصیه ای دارید؟

حدیثی از امام صادق (ع) داریم که هیچ جامعه ای بی نیازاز این سه گروه نیست؛ فقیه عادل، امیر توانا و طبیب بصیر. یعنی طبیب درحکمرانی کنار فقیه عادل و امیر توانا قرار گرفته است.

بنده یک ماه پیش هنگام نوشتن سئوالات بورد تخصصی توصیه نامه ای نوشتم که در ادامه می گویم.

استاد اکبری با اشاره به تدوین توصیه نامه ۱۴ ماده‌ای برای جامعه‌ پزشکی (به تعداد ۱۴ معصوم)، بر اصول کلیدی زیر تأکید کرده است.

بیمارمحوری: «هرگز اجازه ندهید متغیرهای مالی یا منافع شخصی، جایگزین منافع بیمار شود. اگر مریض را کنار بگذارید، شکست خورده‌اید.»

جامعه نگر باشیم؛ پزشک باید ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی بیمار را در نظر بگیرد. تنها با نگاه تک‌بعدی نمی‌توان درمان کرد.

پرهیز از تعارض منافع و تقاضای القایی؛ یعنی عکسی بنویسم که بیمار احتیاج ندارد و حق ندارم برای اینکه بفهمم چکار کردم برای بیمار عکس بنویسم.یا اینکه تعارض منافع داشته باشم و بیمار را به فلان مرکزتصویر برداری یا آزمایشگاه بفرستم و سهمی داشته باشم.

تحقیقات ما نشان می‌دهد ۹۴ درصد ام‌آرآی‌های پستان و ۹۷ درصد ام‌آرآی‌های ستون فقرات در کشور غیرضروری و غلط است. این یعنی ما با پول مردم و برای منافع خود اقدام کرده ایم.

برای نمونه دستگاه‌های ام‌آرآی را به تعداد چندین برابر لندن در اصفهان نصب کرده‌ایم! این را نماینده بهداشت جهانی به بنده می گفت که در اصفهان چه خبر است؟!تابلوی تبلیغاتی برای تصویر برداری زده اند! فراموش کردیم مسئولیت ما چیست

مسئولیت‌پذیری؛ «پزشک باید تا پایان کار با بیمار بماند، نه اینکه بیماران سخت را کنار بگذارد. رابطه‌ پزشک و بیمار تا دم مرگ قطع نمی‌شود.

رهبری تیم درمان؛ «پزشک باید رهبر تیم درمان باشد و با انکولوژیست، رادیولوژیست و دیگر متخصصان هماهنگ شود. ما تکنسین پیچ‌سفت‌کن نیستیم.

باید فضای آرام را برای بیمار ایجاد کنیم نه اینکه خانواده اش را مضطرب کنیم. می توان جملات را طوری گفت که امنیت بیمار را بگیریم.حتی در درمان افراد مختلف باید به تفاوتهای افراد توجه کنیم و به فرهنگ های آنها توجه شود.باید برای خانوده بیمار همه موضوعات درمان و هزینه های آن را بیان کنیم.

توکل به خدا: «در پایان هر کاری، توکل به الله رمز موفقیت است. کسی که توکل نکند، در نهایت می‌بازد، حتی اگر عملش موفق باشد.

اگر بنده هنگام جراحی فکر کنم که من هستم که عمل می کنم این را باخته ام بلکه باید توکل به خدا باشد و به او تکیه کنیم. بنده این را در چین هم که دین و اعتقادی ندارند گفتم.







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
سایت الف

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها
روزنامه توسعه ایرانی

دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها

طهمورث گیلانی در روزهایی که ناترازی انرژی، از بنزین و گازوئیل گرفته تا برق، سفره و آسایش مردم را نشانه رفته است، اظهارات اخیر معاون رئیس جمهور درباره
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
روزنامه شرق

حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت

بحران‌های متعدد گریبان کشور را گرفته و سایه شوم جنگ و آثار آن که از پی تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل بر کشور افتاده، به تشدید بحران‌ها انجامیده است. بنزین، برق و آب به اندازه نیاز کشور نبوده و امکان تأمین کمبود آنها فعلا میسر نیست. نرخ برابری ارز افسارگسیخته در حال افزایش است.
         
سایت رویداد‌ ۲۴

در جلسه ۷ ساعته رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب چه گذشت؟

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین

استعفای سردبیر یک رسانه اقتصادی و طرح ادعای دخالت و فشار، بار دیگر بحث تعارض منافع میان مسئولیت دولتی و مالکیت رسانه‌ای را مطرح کرده است؛ مسئله‌ای که فراتر از افراد، به استقلال رسانه و بی‌طرفی ساختار اطلاع‌رسانی دولت مربوط می‌شود.
توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا
سایت تابناک

توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا

ایران و عمان برای ایجاد یک کریدور دریانوردی موقت مشترک از طریق تنگه هرمز و اجرای یک پروژه مشترک به منظور پاکسازی تنگه از مین به توافق رسیدند.
         
نگاهی به گزارش «ایران کجای جهان ایستاده است؟»/ وضعیت نگران کننده است - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نگاهی به گزارش «ایران کجای جهان ایستاده است؟»/ وضعیت نگران کننده است - مردم سالاری آنلاین

ایران در 63 درصد شاخص‌ها بدتر از میانگین جهانی بوده است و در 37 درصد شاخص‌ها در میانه جهان و یا بالاتر از میانگین جهانی ایستاده است
از غیبت رهبری در انظار عمومی سوء استفاده می کنند و به اختلاف دامن می زنند- علی صوفی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

از غیبت رهبری در انظار عمومی سوء استفاده می کنند و به اختلاف دامن می زنند- علی صوفی - مردم سالاری آنلاین

اختلاف، انشقاق، دو قطبی و . . . در شرایطی که همچنان سایه جنگ را بالای سر خود می بینیم، مصداق بارز سمی مهلک است که به راحتی می تواند همه چیز را به هم بریزد.
کی به صدا و سیمایی ها وکالت داده از جانب همه مردم موضع بگیرند؟- جوادی حصار - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

کی به صدا و سیمایی ها وکالت داده از جانب همه مردم موضع بگیرند؟- جوادی حصار - مردم سالاری آنلاین

بخشی از آقایان در صدا و سیما حس مجتهد بودن دارند و بر اساس تکلیف شخصی هر آنچه را که در ذهن شان می گذرد، بر زبان می آورند و با تاسف باید گفت، کاری به این ندارند که گفتار و رفتارشان چقدر می تواند به مصلحت عمومی آسیب وارد کند.
دبیرکل سازمان ملل: جنگ علیه ایران، محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
سایت جهان صنعت نیوز

دبیرکل سازمان ملل: جنگ علیه ایران، محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل گفت که تجاوز نظامی اخیر آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران، محدودیت های سلطه ابرقدرت ها را آشکار کرده و نشان دهنده تغییری قطعی و برگشت ناپذیر به سوی نظم جهانی چندقطبی است.
از سراب ۳۰۰ میلیارد دلاری تا دلار ۲۰۰ هزار تومانی! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

از سراب ۳۰۰ میلیارد دلاری تا دلار ۲۰۰ هزار تومانی! | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست این روزها جریان تسلیم‌طلب خط عملیات روانی جدیدی را کلید زده‌است؛ پروپاگاندایی ناشیانه برای گره زدن دلار ۲۰۰ هزار تومانی به پیامدهای جنگ و بستن تنگه هرمز. سناریویی تکراری برای تطهیر خود و آدرس غلط دادن به مردم. اما سؤال ا
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ واکنش فاطمه مهاجرانی به تقلید ادایش توسط یک بلاگر

یورش علیه حلقه حیاتی اتصال تهران به اقتصاد جهانی؛ پکن با تحریم‌های ترامپ هم سو می‌شود؟
سایت اکوایران

یورش علیه حلقه حیاتی اتصال تهران به اقتصاد جهانی؛ پکن با تحریم‌های ترامپ هم سو می‌شود؟

اکوایران: تلاش جدید بسنت برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران، خطر گسترش اختلال عظیم اقتصادی ناشی از جنگ و تیره شدن روایط واشنگتن با پکن را به همراه دارد.
تکرار رسوایی ایران-کنترا در انتظار ترامپ | روایت فارن افرز از سرنوشت فشار حداکثری علیه ایران | ونس طرفدار عقب‌نشینی از ایران و خاورمیانه است
سایت اقتصادنیوز

تکرار رسوایی ایران-کنترا در انتظار ترامپ | روایت فارن افرز از سرنوشت فشار حداکثری علیه ایران | ونس طرفدار عقب‌نشینی از ایران …

اقتصادنیوز: فارن افرز نوشت: عملیات فشار اقتصادی—آن‌گونه که طراحی شده است—بیش از آنکه اقتصاد ایران را تهدید کند، اعتبار آمریکا را با خطر مواجه می‌کند.
سایت عصرایران

گزارش العربیه از پهپاد جدید ایرانی با سرعت ۵۰۰ کیلومتر

باقی: تحریم‌های آمریکا مستقیماً مردم ایران را هدف قرار می‌دهد
خبرگزاری ایسنا

باقی: تحریم‌های آمریکا مستقیماً مردم ایران را هدف قرار می‌دهد

نویسنده و فعال حقوق بشر در نامه‌ای به کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه تشدید تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران، از غیرقابل‌دفاع‌ترین و زشت‌ترین اشکال رفتار سیاسی در نظم بین‌المللی کنونی است، تصریح کرد: «با مردم عادی هرگز نباید به عنوان اهرم فشاری برای دستیابی به اهداف ژئوپلیتیک رفتار …
انتصاب شتاب‌زده «خداداد غریب پور» در صندوق توسعه ملی/ آزمون شایسته‌سالاری روی میز رئیس جمهور! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

انتصاب شتاب‌زده «خداداد غریب پور» در صندوق توسعه ملی/ آزمون شایسته‌سالاری روی میز رئیس جمهور! - مردم سالاری آنلاین

انتصاب خداداد غریب‌پور به ریاست هیأت عامل صندوق توسعه ملی، با توجه به مأموریت مهم این نهاد در مدیریت و تبدیل بخشی از منابع نفتی کشور به دارایی‌های ماندگار، توجه‌ها را به سوابق اجرایی و تخصصی رئیس جدید آن جلب کرده است؛ انتصابی که ضرورت شفاف‌سازی درباره معیار‌های انتخاب غریب پور را بیش از پیش برجسته می‌کند.
ایران پیروزمندانه از بحران کنونی خارج می‌شود/ بهای سنگینی می‌پردازیم! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ایران پیروزمندانه از بحران کنونی خارج می‌شود/ بهای سنگینی می‌پردازیم! - مردم سالاری آنلاین

وزیر پیشین امور خارجه ایران تاکید کرد که ایران با سربلندی از بحران‌های کنونی خارج خواهد شد.
ترامپ با یک محاسبه اشتباه، آمریکا را وارد جنگی بی‌فایده کرد
سایت اصلاحات نیوز

ترامپ با یک محاسبه اشتباه، آمریکا را وارد جنگی بی‌فایده کرد

ااقتصاددان آمریکایی، با انتقاد از تصمیم دونالد ترامپ برای جنگ با ایران، این اقدام را «یک اشتباه عمیق» توصیف کرد و گفت: ترامپ با این تصور که می‌تواند تجربه ون...
روایت فارین پالسی از درس‌های رویارویی با ایران برای آمریکا / پشت پرده راهبرد شکست خورده ترامپ
سایت تجارت نیوز

روایت فارین پالسی از درس‌های رویارویی با ایران برای آمریکا / پشت پرده راهبرد شکست خورده ترامپ

ناکامی آمریکا در جنگ با ایران و ماجرای تنگه هرمز، بیش از آن که نتیجه ضعف نیروی نظامی باشد ماحصل خطای راهبردی کاخ سفید و تعریف ماموریت های ناممکن برای ارتش است.
محتوای پیام عاصم منیر به تهران سرنوشت مذاکرات را تعیین می‌کند
سایت اصلاحات نیوز

محتوای پیام عاصم منیر به تهران سرنوشت مذاکرات را تعیین می‌کند

کارشناس مسائل بین‌الملل، با اشاره به سفر عاصم منیر به تهران گفت: باید دید آیا او حامل پیامی برای رفع اختلافات میان ایران و طرف مقابل بوده است یا نه و تأکید ک...
دعوای عارف و قالیباف بر سر «طرح نفوذ»؛ مجلس عقب‌نشینی می‌کند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

دعوای عارف و قالیباف بر سر «طرح نفوذ»؛ مجلس عقب‌نشینی می‌کند؟

طرح مقابله با نفوذ بیگانگان که با هدف مقابله با فعالیت سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در مجلس دنبال می‌شود، حالا به محل اختلاف جدی دولت و مجلس تبدیل شده است؛ از هشدار عارف درباره تبعات آن برای علم و فناوری تا تکذیب قالیباف درباره وعده توقف طرح. همزمان، ابهام‌های موجود در مواد مختلف طرح باعث شده بخشی از آن …
ترامپ می خواهد ایران را دچار خفگی اقتصادی کند؟
سایت فرارو

ترامپ می خواهد ایران را دچار خفگی اقتصادی کند؟

یک تحلیلگر سیاست خارجی معتقد است کهچاره ای به جز ریاضت اقتصادی نیست. تحریم‌ها قدرت خرید، معیشت مردم و تاب‌آوری جامعه را هدف گرفته و دولت نباید سیاست‌هایی را اعمال کند که منتهی به هراس‌آفرینی یا افزایش فشار بر مردم باشد. ما هم اکنون با تحریم، نااطمینانی و کاهش ارزش پول ملی مواجهیم. باید دسترسی عادلانه …
چرا میانجی ها دوباره به تهران آمده‌اند؟ آیا آمریکا آماده بازگشت به مذاکره است؟
سایت فرارو

چرا میانجی ها دوباره به تهران آمده‌اند؟ آیا آمریکا آماده بازگشت به مذاکره است؟

جلال ساداتیان، دیپلمات پیشین ایران در انگلستان معتقد است حتی عمان نیز تحت فشار آمریکایی ها قرار دارد. شاید سفر وزیر خارجه عمان به ایران و رسیدن به یک توافق مشترک بتواند در خلیج فارس و تنگه هرمز گشایش هایی ایجاد کند که در نهایت به نفع ایالات متحده هم باشد.عمان سال هاست که در مسائل مربوط به ایران و آمریکا …
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جزئیات تازه از حمله به صداوسیما+ ویدئو ؛ ۵۰ نقطه صداوسیما هدف قرار گرفت

از بازدارندگی کلاسیک تا «جنگ نسل‌ها»؛ رمزگشایی از تغییر لحن در ارتش
خبرگزاری مهر

از بازدارندگی کلاسیک تا «جنگ نسل‌ها»؛ رمزگشایی از تغییر لحن در ارتش

تغییر لحن در ستاد ارتش را می‌توان بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تثبیت محاسبه ای دانست که در آن، قدرت نظامی تنها به موشک، هواپیما و سامانه پدافندی خلاصه نمی‌شود.
برهنگی زیر سایه وفاق‌بازی مسئولان
خبرگزاری مهر

برهنگی زیر سایه وفاق‌بازی مسئولان

وقتی وفاق بهانه‌ای برای بی‌عملی شود برهنگی آرام‌آرام در برخی فضاهای عمومی عادی می‌شود مسئولان اگر کار سلبی نمی‌کنند دست‌کم بگویند کار ایجابی و فرهنگی‌شان کجاست؟
خبرگزاری دانشجو

نیکزاد: اگر قرار باشد معیشت و اقتصاد مردم ایران تنگ‌تر شود اجازه داده نخواهد شد که دشمنان این ملت در رفاه باشند+ فیلم

افشاگری به سبک معاون جنجالی پزشکیان؛ آقای سقاب اصفهانی اعتماد مردم هم به اندازه شیشه‌‎ها شکستنی است
سایت رویداد‌ ۲۴

افشاگری به سبک معاون جنجالی پزشکیان؛ آقای سقاب اصفهانی اعتماد مردم هم به اندازه شیشه‌‎ها شکستنی است

اظهارات سقاب اصفهانی درباره مافیای قاچاق سوخت، بیش از آنکه پرده از یک شبکه فساد بردارد، یک سؤال ساده را پیش روی افکار عمومی گذاشته است: اگر دکان قاچاقچیان را می‌شناسید، چرا آدرس نمی‌دهید؟ و اگر از شکستن شیشه دفترتان می‌ترسید، چگونه قرار است با مافیایی چند میلیارد دلاری مقابله کنید؟
سایت جهان نیوز

وزارت علوم، حکم اخراج دانشجوی شریف را تایید کرد | جهان نیوز

نیکزاد نقل قول عارف از قالیباف را تکذیب کرد/ دولت در امورات مجلس دخالت نکند
خبرگزاری ایمنا

نیکزاد نقل قول عارف از قالیباف را تکذیب کرد/ دولت در امورات مجلس دخالت نکند

نایب رئیس مجلس، با بیان اینکه اظهار نظرها پیرامون قول قالیباف برای خروج طرح مقابله با نفوذ بیگانگان از دستور کار مجلس واقعیت ندارد، گفت: مجلس یک قوه مستقل است و آیین نامه مجلس هم مشخص است و طبق آیین نامه کارها را پیش می‌بریم.
سایت فرارو

پاسخ یوسف پزشکیان به علیمی مداح/ کی از ایران حمایت می‌کنه؟

برترین‌توافقنامه بین المللی جمهوری اسلامی کدام بود؟ حیف نشد که نشد!
سایت عصرایران

برترین‌توافقنامه بین المللی جمهوری اسلامی کدام بود؟ حیف نشد که نشد!

دستاوردهای بالقوه این تفاهمنامه می توانست پایان جنگ‌، رفع یا کاهش محاصره دریایی‌، عادی شدن کشتیرانی، امکان‌ صادرات نفت و پتروشیمی، دسترسی به بخشی از دارایی ه...
عاصم منیر؛ آخرین شانس احیای تفاهم؟
سایت دیدارنیوز

عاصم منیر؛ آخرین شانس احیای تفاهم؟

کوروش احمدی، کارشناس مسائل بین الملل درباره ارزیابی‌اش از سفر عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان به تهران گفت: شاید این سفر یکی از آخرین تلاش‌ها برای این باشد ک...
روزنامه مردم سالاری

اصرار دولت بر حفظ وزرای ضعیف / توپ تغییر کابینه در زمین مجلس - مردم سالاری آنلاین

مقابله با نفوذ یا توسعه مظنونیت کیفری؟
خبرگزاری ایسنا

مقابله با نفوذ یا توسعه مظنونیت کیفری؟

«مسئله بنیادین در ارزیابی «طرح مقابله با نفوذ»، نه اصل مقابله با آن، بلکه کیفیت جرم‌انگاری و حدود اختیارات حاصل از طرح است. قانون کیفری باید به‌گونه‌ای نوشته شود که هم تهدید واقعی را هدف قرار دهد و هم برای شهروند روشن باشد که چه رفتاری ممنوع و مجرمانه است. هرچه عنوان مجرمانه حساس‌تر و مجازات آن سنگین‌تر …
خبرگزاری ایرنا

جبلی: درباره ماندنم در صداوسیما تابع نظر رهبری خواهم بود

روز موعود اقتصادی ترامپ؛ آیا ایران تسلیم می‌شود؟ | اکونومیست: ایران می‌تواند از تهدید ترامپ عبور کند
سایت جهان صنعت نیوز

روز موعود اقتصادی ترامپ؛ آیا ایران تسلیم می‌شود؟ | اکونومیست: ایران می‌تواند از تهدید ترامپ عبور کند

دولت آمریکا پس از ناکامی حملات نظامی و سپس مشوق‌های اقتصادی برای وادار کردن تهران به پذیرش توافق، اکنون راهبرد تازه‌ای را با عنوان «عملیات طرد اقتصادی» آغاز کرده است؛ برنامه‌ای که هدف آن قطع گسترده‌تر ارتباطات مالی و تجاری ایران با جهان است. با این حال، نشریه اکونومیست بر این باور است که موفقیت این سیاست …
         
پزشکیان در تقسیم‌بندی‌های کلاسیک اصلاح‌طلب اصولگرا نمی‌گنجد
خبرگزاری ایرنا

پزشکیان در تقسیم‌بندی‌های کلاسیک اصلاح‌طلب اصولگرا نمی‌گنجد

تهران- ایرنا- معاون رئیس‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم با تاکید بر اینکه پزشکیان تنها براساس منافع ملی تصمیم می‌گیرد و منافع یک گروه و گعده خاص برایش مطرح نیست، گفت: دولتِ چهاردهم، «دولتِ ملت» است و رئیس جمهور تلاش می‌کند که رابطه دولت و ملت به مفهوم واقعی خود ترمیم شده و کشور از نگاه‌های …
سرمقاله آرمان امروز/  دولت فروتن | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله آرمان امروز/ دولت فروتن | آخرین خبر

آرمان امروز/ «دولت فروتن» عنوان سرمقاله در روزنامه آرمان امروز است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: نظریه “دولت فروتن” توسط “میشل کروزیه” جامعه شناس شهیر فرانسوی در کتاب ” دولت فروتن، دولت مدرن استراتژی هایی برای تغییری دیگر ؛ جستاری در فروتنی لویاتان” مطرح شده است. “هفته دولت” و تعمق در ویژگی
از سیگنال‌های کلامی تا تغییر محاسبات راهبردی؛ آیا سناریوی «حمله پیش‌دستانه» روی میز است؟
سایت رویداد‌ ۲۴

از سیگنال‌های کلامی تا تغییر محاسبات راهبردی؛ آیا سناریوی «حمله پیش‌دستانه» روی میز است؟

هم‌زمانی تشدید فشار‌های اقتصادی آمریکا با تندتر شدن ادبیات برخی چهره‌های سیاسی در تهران، تصویری دوگانه از وضعیت کنونی ایران ساخته است؛ از یک سو میانجی‌ها برای باز نگه داشتن مسیر دیپلماسی در رفت‌وآمدند و از سوی دیگر، از «حمله پیش‌دستانه» و تغییر قواعد بازی سخن گفته می‌شود.
اظهارات جنجالی جبلی درباره کاهش مخاطب تلویزیون
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اظهارات جنجالی جبلی درباره کاهش مخاطب تلویزیون

پیمان جبلی رئیس صداوسیما با اشاره به دوره پنج ساله خود از عملکردش در بحران ها و چالش ها دفاع کرد و این دوره را شبیه به هیچ دوره ای در تلویزیون ندانست.
تنگه هرمز و بازی پرهزینه نفت/ چرا ادامه بحران می‌تواند علیه اقتصاد ایران تمام شود؟
سایت اقتصاد ۲۴

تنگه هرمز و بازی پرهزینه نفت/ چرا ادامه بحران می‌تواند علیه اقتصاد ایران تمام شود؟

اختلاف میان روایت واشنگتن و داده‌های تردد کشتی‌ها، پرسش‌های مهمی درباره وضعیت واقعی تجارت نفت و آینده تنگه هرمز ایجاد کرده است. اما برای ایران، مسئله فقط میزان نفت عبوری از هرمز نیست، زیرا تداوم اختلال در این مسیر می‌تواند به یک فشار فرسایشی بر درآمد‌های ارزی، تجارت خارجی و معیشت مردم تبدیل شود.
ترافیک طرح‌های جنجالی توسط نمایندگان حداقلی/ طرح جنجالی حفره‌های امنیتی را می پوشاند؟/ جدال بی پایان بر سر طرح اصلاح قانون مهریه
سایت اقتصادنیوز

ترافیک طرح‌های جنجالی توسط نمایندگان حداقلی/ طرح جنجالی حفره‌های امنیتی را می پوشاند؟/ جدال بی پایان بر سر طرح اصلاح قانون …

اقتصادنیوز: یکشنبه ۲۵ مردادماه، نمایندگان مجلس به صورت وبیناری، کلیات طرحی را به تصویب رساندند که سنگ‌بنای آن را پس از جنگ ۱۲روزه آغاز کرده بودند.
تحلیل رضا نصری از طرح روز D اقتصادی آمریکا/ این دیگر صرفاً یک سیاست تحریمی نیست، آزمون وفاداری جهانی است/  کشورها یا باید تجارت خود با ایران را قطع کنند یا دلار را کنار بگذارند
سایت اقتصادنیوز

تحلیل رضا نصری از طرح روز D اقتصادی آمریکا/ این دیگر صرفاً یک سیاست تحریمی نیست، آزمون وفاداری جهانی است/ کشورها یا باید …

اقتصادنیوز: یک حقوقدان درباره طرح وزیر خزانه داری آمریکا علیه ایران نوشت: این دیگر صرفاً یک سیاست تحریمی نیست، بلکه «آزمون وفاداری جهانی» است که با استفاده از تسلط آمریکا بر دلار، به‌عنوان ارز ذخیره اصلی جهان، اجرا می‌شود. استفاده از نظام دلاری به این شکل، دلار را به ابزاری برای اجبار یک‌جانبه و تعرض …
فلاحت پیشه: تا چین وارد نشوند توافق ایران و آمریکا به نتیجه نمی‌رسد | بازگشت به تفاهم اسلام‌آباد دشوار است | عاصم منیر احتمالا حامل پیام‌ تهدیدآمیز بوده است
سایت اقتصادنیوز

فلاحت پیشه: تا چین وارد نشوند توافق ایران و آمریکا به نتیجه نمی‌رسد | بازگشت به تفاهم اسلام‌آباد دشوار است | عاصم منیر احتمالا …

اقتصادنیوز: فلاحت پیشه گفت: به طور طبیعی آمریکایی‌ها دنبال توافقی هستند که بخشی از امتیازهایی را که در توافق اسلام‌آباد به تهران دادند در توافق جدید ندهند.
سایت اکوایران

هشدار درباره توافق با آمریکا؛ تکرار تجربه برجام در راه است؟

پشت‌پرده تراستی‌ها؛ چه کسی به معتمدان نفتی مجوز داد؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پشت‌پرده تراستی‌ها؛ چه کسی به معتمدان نفتی مجوز داد؟ - مردم سالاری آنلاین

روزنامه اطلاعات با اشاره به ابهامات موجود درباره عدم بازگشت ارز حاصل از معاملات تراستی‌ها، خواستار شفاف شدن سازوکار انتخاب و صدور مجوز برای این افراد و شرکت‌ها شد و تأکید کرد که باید مشخص شود چه نهاد‌ها و مسئولانی صلاحیت کسانی را تأیید کرده‌اند که قرار بود به‌عنوان «معتمدین» منابع حاصل از صادرات نفت …
زمان به نفع تهران است | اعتراف صریح مقام سابق دولت ترامپ: ۴۷ سال تحریم ایران شکست خورده | فشار حداکثری دیگر جواب نمی‌دهد
سایت رویداد‌ ۲۴

زمان به نفع تهران است | اعتراف صریح مقام سابق دولت ترامپ: ۴۷ سال تحریم ایران شکست خورده | فشار حداکثری دیگر جواب نمی‌دهد

یک مقام سابق دولت ترامپ در یادداشتی در فارن افرز اذعان می‌کند که ۴۷ سال فشار، تحریم و تهدید نظامی نه جمهوری اسلامی را تسلیم کرده و نه امنیت آمریکا را افزایش داده است؛ جنگ اخیر نیز به‌جای تغییر محاسبات تهران، نشان داده که اهرم‌های فشار واشنگتن محدودتر از آن چیزی است که تصور می‌شد و آمریکا دیگر نمی‌تواند …
روزنامه نزدیک به قالیباف: شکست ترامپ به معنی پیروزی ایران نیست
سایت رویداد‌ ۲۴

روزنامه نزدیک به قالیباف: شکست ترامپ به معنی پیروزی ایران نیست

محبوبیت دونالد ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به پایین‌ترین سطوح سال‌های اخیر رسیده و جمهوری‌خواهان نیز در نظرسنجی‌ها از دموکرات‌ها عقب افتاده‌اند؛ وضعیتی که روزنامه خراسان بخشی از آن را به تبعات اقتصادی جنگ با ایران و افزایش قیمت بنزین مرتبط می‌داند.
ضرورت «مذاکره بزرگ»
روزنامه دنیای اقتصاد

ضرورت «مذاکره بزرگ»

حملات ایالات متحده به مناطق جنوبی ایران این پرسش را در میان افکار عمومی مطرح کرد که چرا باید مذاکره کنیم؟ چرا نباید به جنگ ادامه دهیم؟ چرا در جایی که ایالات متحده عهدشکنی کرده، ما باید مذاکره کنیم؟ و غیره. در این میان، اگر کسی از «مذاکره» سخن بگوید از او به‌شدت انتقاد می‌شود. باز برخی می‌گویند مگر …
ضرورت «مذاکره بزرگ»
سایت نواندیش

ضرورت «مذاکره بزرگ»

محمدحسین باقی
فاصله تغییر تا واقعیت
روزنامه آرمان امروز

فاصله تغییر تا واقعیت

یدا‌ طاهرنژاد آرمان امروز : در حالی که برخی اظهارنظرهای اخیر از احتمال شکل‌گیری تغییراتی در رویکردهای سیاسی حکایت داشت، نبود نشانه‌های عملی از این تغییرات در کنار تشدید آثار تحریم‌ها، بار دیگر ضرورت بازنگری در برخی سیاست‌ها، پرهیز از دوقطبی‌سازی و تقویت انسجام ملی را به مسئله‌ای جدی برای عبور از شرایط …
سرمقاله کیهان/ بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟ | آخرین خبر

کیهان/ «بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: 1) دولت ترامپ، نه امروز بلکه از یک سال و نیم قبل (و پیش از آن، در دولت قبلی‌اش) همواره ادعا کرده: این، بدترین و آخرین فشار بر ایران است. ترامپ، 7 سال قبل، از «فشار حداکثری» رونما
سرمقاله شرق/ آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟ | آخرین خبر

شرق/ «آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه اعلام کرد که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دوشنبه وارد تهران می‌شود. این خبر بعد از دو تماس تلفنی بین منیر و عراقچی در چهارشنبه و شنبه اعلام شد. این چهارمین سفر من
سرمقاله جوان/ ایران از شهریور ۲۰ تا به امروز  | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جوان/ ایران از شهریور ۲۰ تا به امروز | آخرین خبر

روزنامه جوان/ «ایران از شهریور ۲۰ تا به امروز » عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: اشغال ایران در شهریور ۱۳۲۰ از تلخ‌ترین و در عین حال آموزنده‌ترین رویداد‌های تاریخ معاصر کشور است، رویدادی که نشان داد صرف برخورداری از ارتشی بزرگ و اختصاص بودجه‌های سنگین نظامی،
سرمقاله جمهوری اسلامی/ روی دیگر این سکه را هم ببینید | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ روی دیگر این سکه را هم ببینید | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «روی دیگر این سکه را هم ببینید» عنوان سرمقاله در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: همزمان با هفته دولت، تبلیغات علیه شخص رئیس‌جمهور و عملکرد دولت او در فضای مجازی و در محافل مرتبط با جناح منتظرالحکومه اوج گرفته است. این تبلیغات با اینکه دارای محورهای متعدد
مرد قدرتمند آمریکا در تهران به دنبال میانجی‌گری/ رای الیوم: تحریم‌های جدید آمریکا با واکنش بی‌اعتنایی ایران مواجه شده است
سایت اقتصادنیوز

مرد قدرتمند آمریکا در تهران به دنبال میانجی‌گری/ رای الیوم: تحریم‌های جدید آمریکا با واکنش بی‌اعتنایی ایران مواجه شده است

اقتصادنیوز: تحلیلگر برجسته جهان عرب، در سرمقاله روزنامه رای الیوم با رد امکان تسلیم ایران در برابر تحریم‌های جدید آمریکا، تأکید کرد که تهران طی ۴۳ سال گذشته در برابر فشارهای واشنگتن شکست نخورده و حتی سه جنگ تحمیلی نیز نتوانسته این کشور را به عقب‌نشینی وادار کند.
در برابر تحریم های آمریکا کاملا آماده‌ایم
سایت ایران آنلاین

در برابر تحریم های آمریکا کاملا آماده‌ایم

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه دشمن آمریکایی تلاش کرده از طریق اقدامات نظامی موجودیت جمهوری اسلامی ایران را از زیر سوال ببرند، گفت: دولت چهاردهم از مدت ها قبل برای مقابله با تحریم های آمریکا برنامه ریزی کرده و کاملا برای تحریم های جدید هم آماده است.
افق باز فرهنگ نقد و نظر
سایت ایران آنلاین

افق باز فرهنگ نقد و نظر

یکی از مضمون‌هایی که سال‌هاست علیه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران از آغاز انقلاب تا به امروز مطرح شده و می‌شود، موضوع سانسور است. در پیشنهاد جایگزین «بررسی» به جای سانسور، بخشی از مشکل سانسور شده است! سانسور در ساحت‌های مختلف کلمه و تصویر و یا نقاشی و سینما.