پنجشنبه, ۲ بهمن, ۱۳۹۹ / 21 January, 2021
سلول

۳ ساعت قبل / ویروس کرونا / کووید 19 / مغز
کروناویروس داخل نورون ها به بافت مغز آسیب می رساند
نتایج مطالعه اخیر نشان می دهد کروناویروس ممکن است سلول های عصبی را آلوده کرده و مانع جریان خون در سیستم عصبی مرکزی شود.

۶ ساعت قبل
مصرف پوشاک داخلی ۲۰درصد افزایش یافت
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک و سلولزی وزارت صمت با بیان اینکه ریسندگیهای کشور با ظرفیت کامل در حال کار کردن هستند، گفت: سال گذشته ۴۷ تا ۴۸ هزار تن افزایش ظرفیت ریسندگی در پنبه را داشتیم. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، افسانه محرابی بیان کرد: ریسندگیهای کشور با ظرفیت کامل در حال کار کردن هستند و سال گذشته ۴۷ تا ۴۸هزارتن افزایش ظرفیت ریسندگی در پنبه را داشتیم.

۹ ساعت قبل / وزارت صنعت معدن و تجارت / استان مرکزی / دلیجان / صنعت نساجی / صمت / صادرات غیر نفتی
۱۵ میلیون یورو الیاف از کشور صادر شد
خمین - ایرنا - مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت از صدور سالانه ۲۴۰ هزار تن الیاف از کشور خبر داد و گفت: ۱۵ میلیون یورو از این مواد در هشت ماهه امسال از ایران به کشورهای دیگر صادر شد.

۱۰ ساعت قبل
اطلاعاتی جدید از گوشی «فایند ایکس ۳» اوپو فاش شد
اوپو سری فایند ایکس ۳ را در ماه مارس (اسفند/فروردین) معرفی میکند و اکنون اطلاعاتی جدید درباره این گوشی فاش شده است که نشان میدهد این گوشی دارای باتری دو سلولی یک اندازه با حداقل ۲۲۰۰ میلی آمپر ساعت قدرت خواهد بود، به این معنی که کل ظرفیت باتری، شارژ معمولی حدود ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت را در خود نگه میدارد.

۱۳ ساعت قبل
احتمال افزایش ۱۵ درصدی قیمت دستمال کاغذی
اقتصادنیوز :دبیر انجمن صنایع سلولزی و بهداشتی ایران از احتمال افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت دستمال کاغذی در پی موافقت سازمان حمایت با افزایش قیمت مواد اولیه این محصول خبر داد و گفت که در صورت اجرای افزایش قیمت تیشو قیمت هر بسته دستمال کاغذی به ۱۰ هزار تومان میرسد.

۱۳ ساعت قبل
ریسندگیهای کشور با ظرفیت کامل در حال کار کردن هستند
محرابی، مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک و سلولزی وزارت صمت بیان کرد: ریسندگیهای کشور با ظرفیت کامل در حال کار کردن هستند و سال گذشته ۴۷ الی ۴۸ هزار تن افزایش ظرفیت ریسندگی در پنبه را داشتیم.

۱۶ ساعت قبل / گوشت / سلول / آزمایشگاه / دانشگاه مک مستر / دانشمند ایرانی
تولید گوشت مصنوعی با بافتی شبیه به گوشت معمولی
پژوهشگران "دانشگاه مکمستر" با همکاری "علیرضا شاهین شمسآبادی" دانشمند ایرانی این دانشگاه، نوعی گوشت مصنوعی تولید کردهاند که بیشتر از انواع دیگر آن، به گوشت معمولی شباهت دارد.

۱۷ ساعت قبل / تجهیزات آزمایشگاهی / گوشت / کانادا / سلول بنیادی
دستاورد محقق ایرانی برای افزایش کیفیت گوشتهای آزمایشگاهی
محققان دانشگاه مک مستر کانادا که یکی از آنها ایرانی است، از ابداع روش جدیدی برای تولید گوشت آزمایشگاهی خبر دادهاند که کنترل بیشتر بافت و طعم محصول نهایی را ممکن میکند.

۱۸ ساعت قبل / سلامت بدن
فقر ویتامین ب ۱۲؛ هرآنچه باید بدانید
اگرچه ویتامین ب ۱۲ در تولید سلولهای خونی و حمایت از عملکرد اعصاب موثر است، اما نقش مهمی نیز در تبدیل مواد مغذی به انرژی دارد. اگر شما مدام احساس خستگی و ضعف میکنید، وقت آن رسیده که ویتامین ب ۱۲ بیشتری را از راه رژیم غذایی دریافت نمایید.

۲۲ ساعت قبل / سلول / تومور / سرطان / آرانای
ابزار محاسباتی جدیدی برای تشخیص سلولهای سرطانی از سلولهای عادی
پژوهشگران آمریکایی، نوعی ابزار محاسباتی ابداع کردهاند که میتواند…

۳۰ ساعت قبل
کاهش گسترش سرطان مغز با کمک یک مسیر سلولی
پژوهشگران کانادایی، مسیر سلولی جدیدی را شناسایی کردهاند که میتواند رشد و گسترش تومورهای مغزی را محدود کند. به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینسنیوز، پژوهشگران دانشگاه مکگیل کانادا، یک مسیر سلولی جدید را شناسایی کردهاند که با کنترل بازیابی پروتئینهای گیرنده سطح سلول، رشد و گسترش تومورهای مغزی را محدود میکند.این پژوهش نشان میدهد این مسیر سلولی که پروتئینی موسوم به Rab35 را شامل میشود، در بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما معیوب است و بازیابی فعالیت Rab35 میتواند یک راهبرد درمانی جدید برای این نوع کشنده از سرطان مغز باشد.گلیوبلاستوما، تهاجمیترین نوع سرطان مغز است و از آنجا که امکان درمان آن تا حد زیادی وجود ندارد، بیمار به طور میانگین طی ۱۴ ماه پس از تشخیص از دنیا میرود. تکثیر و گسترش سلولهای …

۳۲ ساعت قبل / بازار / دستمال کاغذی / قیمت دستمال کاغذی
دستمال کاغذی گران شد
عضو انجمن صنایع سلولزی و بهداشتی از افزایش ۲۲ درصدی قیمت دستمال کاغذی خبر داد و گفت: با برخی سندسازیها نظر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر افزایش قیمت دستمال کاغذی را جلب کردند. با این گرانی، قیمت یک بسته دستمال کاغذی به حدود ۱۰ هزار تومان میرسد. نوشته دستمال کاغذی گران شد اولین بار در تجارتنیوز پدیدار شد.

۳۷ ساعت قبل
معاون استاندار صنایع سلولزی مازندران را زراعت چوب فراخواند
ساری- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران خواستار ساماندهی مدیریتی شرکت صنایع چوب و کاغذ استان شد و گفت که این شرکت در سال های گذشته با حمایت ویژه دولت تدبیر و امید از ورشکستگی نجات یافت.

۴۴ ساعت قبل / سلامت / مو
تاثیر سلامت پوست سر بر کیفیت مو
تحقیقات نشان میدهند که سلامت مو و پوست سر و بافت زیرپوستی به تغذیه خوب و محصولات مراقبت از مو بستگی دارد، که میتوانند نقش مهمی در رشد مو، ضخامت ساقه مو، بقا و رشد طبیعی آنها داشته باشند. بهبود عملکرد سلولهای لایههای پوست سر و فولیکول مو باعث بهبود رشد مو میشود.

۲ روز قبل
امیدواری به درمان ام.اس با داروی بیماریهای کلیوی
دارویی که در ژاپن برای درمان بیماریهای کلیوی استفاده میشود ممکن است بتواند به درمان بیماری خودایمنی مالتیپل اسکلروزیس کمک کند. بیماری که در آن سلولهای ایمنی بدن به غلاف عایق سلولهای عصبی مغز حمله میکنند.به گزارش ایسنا و به نقل از سایمکس، محققان نیوزیلندی با انجام آزمایشاتی روی موشها دریافتند که این دارو میتواند به ترمیم غلاف سلولهای عصبی کمک کند. نویسندگان این مقاله میگویند یافتههای آنها نویدبخش درمان بیماری ام.اس است. بیماری که در حال حاضر هیچ درمان موثری ندارد. آنها اکنون در حال برنامهریزی آزمایشات بالینی هستند.به لطف آخرین یافتههای تحقیقاتی دانشمندان دانشگاه ویکتوریا در ولینگتون یک قدم به درمان افراد مبتلا به ام اس، اختلالی عصبی که سالانه ۲.۵ میلیون نفر در جهان را مبتلا میکند …

۲ روز قبل / سرطان
۲ نوزاد هنگام تولد سلولهای سرطانی مادران خود را استنشاق کردهاند!
بر اساس گزارشها از یک مورد جدید انتقال سرطان این امکان وجود دارد که دو نوزاد در ژاپن پس از استنشاق سلولهای سرطانی مادرشان در هنگام تولد، دچار سرطان ریه شده باشند.

۲ روز قبل / چشم پزشکی / دیابت / برگزیدگان علم
روش جدید درمان گلوکوم با پیوند سلول های شبکیه
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه جان هاپکینز واقع در مریلند آمریکا، راهکار جدیدی را ابداع کردند که امکان درمان گلوکوم (آب سیاه) را از طریق پیوند سلولهای گانگلیون شبکیه فراهم میکند.

۲ روز قبل
درمان بیماران قطع نخاع در آیندهای نزدیک
فلج ناشی از آسیب نخاعی تا به امروز غیرقابل درمان بوده است اما با رویکرد درمانی جدید، دانشمندان دپارتمان فیزیولوژی سلول، دردانشگاه رور بوخوم ((RUB به ریاست پروفسور دیتمار فیشر برای اولین بار موفق شدند موشهای فلج را دوباره وادار به حرکت سازند. کلید این کار پروتئین هایپراینترلوکین-۶ است که سلولهای عصبی را برای بازسازی تحریک میکند. محققان گزارش خود در این رابطه را در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ در مجله Nature Communications منتشر کردند.

۳ روز قبل
الماس بهترین "دوست" یک سلول شد!
دانشمندان از ذرات ریز الماس و یا نانوالماسها برای اندازهگیری انتقال دمای درون سلولهای زنده استفاده میکنند که باعث ایجاد ابزارهایی جدید برای تشخیص سرطان و روشهای درمان آن میشود.

۳ روز قبل
این دلایل را بخوانید
بدن شما زمانی کم آب میشود که آب دفع شده از بدن بیشتر از مقدار جذب آن باشد. آب به طور معمول به دلیل تنفس، تعریق، ادرار و مدفوع از دست میرود.نوشیدن آب کافی و فراوان بسیار اهمیت دارد اما تشنگی مکرر و همیشگی ممکن است علامتی از اشکال در سبک زندگی یا یک مشکل پزشکی باشد:رژیم غذایی پرنمک: زمانی که شما نمک بیشتری از رژیم غذایی دریافت میکنید، ادرار کمتری دارید و سلولهایتان از آب محروم میشوند. سلولهای محروم از آب پیامهای شیمیایی را به مغز برای درخواست آب بیشتر ارسال میکنند و شما احساس تشنگی مداوم میکنید. کاهش مصرف نمک از طریق رژیم غذایی و نوشیدن آب به اندازه کافی میتواند این احساس تشنگی را از بین ببرد.پیادهروی در صبح: راه رفتن بیش از حد و با ریتم تند در هنگام صبح منجر به تعریق بیشتر نسبت به زمانهای …

۳ روز قبل
استفاده از سلولهای بنیادی جسد برای درمان نابینایی
محققان در مطالعهای که گامی در جهت درمان اختلال عملکردی است که باعث نابینایی 200 میلیون نفر در سراسر جهان شده است، از سلولهای بنیادی شبکیه انسانهای فوت شده برای درمان نابینایی در میمونها استفاده کردند.به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، اختلال عملکردی که باعث نابینایی میشود و 200 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است، به لطف یک تحقیق تجربی و بررسی همتا شده، مراحل اولیه و آزمایشی را در درمان نابینایی پشت سر گذاشته است.طبق مطالعهای که بخشی از یک همکاری بینالمللی بین دانشکده پزشکی Icah- در موسسه «مونت سینای»، موسسه زیست شناسی سلولهای مولکولی، موسسه تحقیقات چشم سنگاپور، دانشگاه ملی سنگاپور و کلینیک چشم Sulzbach است، سلولهای شبکیه گرفته شده از سلولهای بنیادی چشم جسدها در پیوند …

۳ روز قبل / نابینایی / سلول بنیادی
درمان نابینایی با سلولهای بنیادی جسد
اختلال عملکردی که باعث نابینایی میشود و ۲۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است، به لطف یک تحقیق تجربی و بررسی همتا شده، مراحل اولیه و آزمایشی را در درمان نابینایی پشت سر گذاشته است.

۴ روز قبل / کرونا / سلولهای بنیادی / واکسن / آمریکا / مسعود سلیمانی
چرا درباره واکسنهای آمریکایی و انگلیسی نگرانی وجود دارد؟/ سابقه صدساله ایران در تولید واکسن
رئیس مرکز سلول های بنیادی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه آمریکا واقعا اگر با مردم ماه مشکل ندارد پس چرا دارو را تحریم می کند؟ گفت: ایران در بحث تولید واکسن سابقه صد ساله دارد ولی گاهی تواناییهای کشور دیده نمی شود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۵ / ویروس کرونا / کووید ۱۹ / ژنتیک / سلامت
کرونا محافظان کروموزمهای سلولی را هدف قرار میدهد
بر اساس یک مطالعه جدید، بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ دارای تلومرهای کوتاه تری هستند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۵
تاریخ انقضای سلجوقیان
فرهاد حسنزاده آنروز، من هم عصبانی شدم و با تمام سلولهای وجودم فهمیدم که مامان خیلی حرف میزند. حرفزدن مامان اولش قشنگ است و آدم خوشش میآید، ولی هرچه جلوتر میرود انگاری سیمظرفشویی روی مخ میکشد. وای به وقتی که بزند به کانال سلجوقیان و سلجوقی حرف بزند. آنوقت باید دوتا گلولهی لاستیکی یا دوتا اسپیکر بچپانی توی گوشهایت که نشنوی. آنروز فکر نمیکردیم اینطور بشود. نه من، نه مامان. داشت از سرکار برمیگشت. یعنی داشتیم از سرکارش برمیگشتیم. آنروز من هم همراهش رفته بودم. عجیب بود که من هم …

۱۳۹۹/۱۰/۲۴ / سرطان / باکتری / سیستم ایمنی / سلول
کمک به سیستم ایمنی بدن برای از بین بردن سرطان
پژوهشگران آمریکایی سعی دارند تا با اصلاح ژنتیکی باکتریها، به سیستم ایمنی بدن در مقابله با سرطان کمک کنند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۴ / خون بند ناف / سرطان / پیوند مغز و استخوان
سلولهای که توانایی بهبود ۷۰ بیماری را دارند
مدیر عامل بانک خون بندناف رویان به این نکته اشاره کرد که، سلولهای بنیادی پتانسیل درمان بیش از ۷۰ بیماری را دارد اما در حال حاضر برای چند بیماری محدود استفاده میشود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۴ / واکسن کرونا / ویروس کرونا
مهمترین جزئیات درباره واکسیناسیون کرونا/ آیا واکسن میتواند راهکار پایان اپیدمی در دنیا باشد؟
واکسیناسیون بر مبنای همین مکانیسم طبیعی در بدن، سادهترین و اقتصادیترین راه ممانعت از ورود ویروس به سلولهای هدف است و از آنجاییکه با ورود ویروس به سلولهای بدن انسان، ساختارهای اسیدنوکلئیک آنها در سلولهای انسان افتراق زیادی با ساختارهای سلولی انسان پیدا نمیکنند، هدف قرار دادن آنها بدون آسیب به سلولهای بدن، از چالشهای مبارزه با ویروس است.

۱۳۹۹/۱۰/۲۴ / پیری / زوال عقل / آرتروز / DNA / ویتامین C / سازمان بهداشت جهانی / رفلاکس معده / زردچوبه / سلامت / ویتامین
با ویتامینهای ضد پیری آشنا شوید!
کورکومین ماده فعال اصلی در گیاه زردچوبه است و از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب در سطح سلولی بهره می برد که ممکن است به بهبود سلامت پوست و محافظت در برابر سرطان کمک کند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۳ / فلج اطفال / بیماری واگیردار
کپیسازی ویروسها برای مسری شدن
هر ویروسی که سلول را آلوده میکند برای انتقال به سلولهای دیگر نیازمند آن است که کد ژنتیکی خود را به آنها منتقل کند. ویروس، این فرآیند پیچیده را با تولید یک کپی سرایتکننده از خود که اصطلاحا ویریون یا ویشه نامیده میشود آغاز میکند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۳ / المپیاد دانش آموزی زیست فناوری / سلول بنیادی / پزشکی بازساختی
آغاز ثبتنام المپیاد دانش آموزی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی از امروز
ثبت نام ششمین دوره المپیاد دانش آموزی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی از امروز سه شنبه ۲۳ دی ماه آغاز شد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۳ / واکسن / واکسیناسیون / ویروس کرونا
مهمترین جزییات درباره واکسن کرونا: با واکسیناسیون هم نمیتوان گفت همهگیری تمام میشود
ایسنا نوشت: واکسیناسیون بر مبنای همین مکانیسم طبیعی در بدن، سادهترین و اقتصادیترین راه ممانعت از ورود ویروس به سلولهای هدف است و از آنجاییکه با ورود ویروس به سلولهای بدن انسان، ساختارهای اسیدنوکلئیک آنها در سلولهای انسان افتراق زیادی با ساختارهای سلولی انسان پیدا نمیکنند، هدف قرار دادن آنها بدون آسیب به سلولهای بدن، از چالشهای مبارزه با ویروس است.

۱۳۹۹/۱۰/۲۲ / سیستم ایمنی / پیری / تقویت / کرونا
آیا میتوان روند پیری سیستم ایمنی را کند کرد؟
افزایش سن باعث کاهش همه عملکردهای سیستم ایمنی بدن میشود. در واکنش ایمنی ذاتی اندکی بیشتر سلول تولید میشود که آنها هم به خوبی عمل نمیکنند. در واکنش تطبیقی هم لنفوسیتهای بی و تی کمتری تولید میشوند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۲ / جراح مغز و اعصاب / علائم تومور مغزی / دکتر علیرضا طبیب خوئی
تومور مغزی چیست
تومور مغزی توده یا زایده ای متشکل از سلولهای غیر طبیعی در مغز است.

۱۳۹۹/۱۰/۲۲ / غذا - صنایع غذایی
گوشت آزمایشگاهی به ژاپن رسید
شرکت میتسوبیشی ژاپن از برنامهریزی برای تولید گوشت آزمایشگاهی در این کشور خبر داده است. برای تولید این نوع گوشت مصنوعی از کشت سلولهای بدن حیوانات استفاده میشود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۲
برگ ترنج راه مقابله با سلولهای سرطانی
دانشمندان دانشگاه کالابریا و دانشگاه سالفورد اعلام نمودند که میوه ترنج و برگهای ان قادر است سلول های بنیادی سرطانی را از بین ببرد بدون اینکه به سلول های سالم آسیب برساند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۱ / سرطان
سلولهای سرطانی مثل خرسها به خواب زمستانی میروند
حتی پس از موفقترین درمانهای سرطان، پزشکان در استفاده از کلمهی "درمان شده" محتاطند. انواع مختلف سرطانها میزان عود مجدد متفاوتی دارند. بسیاری از سرطانها پیش از بروز و عود میتوانند مدتها به آرامی در حالت نهفته باقی بمانند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۱ / ویروس / عفونت / سلول / فلجاطفال
کشف جزئیاتی در مورد روند اسرارآمیز عفونی شدن ویروسها
پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدید خود، برای نخستین بار توانستند جزئیاتی را در مورد عفونی شدن ویروسها ارائه دهند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۱
الکل متانول، ویژگیها و خاصیتها
ایلنا: از لحاظ تاریخی ، متانول زمانی ایجاد می شود که سلولز ، قند اصلی موجود در چوب و برخی گیاهان دیگر ، توسط باکتری ها تخمیر می شوند. این فرآیند تخمیر منجر به تولید ماده ای شد که برای نوشیدن کشنده بود اما به عنوان یک حلال برای اهداف علمی و صنعتی مفید واقع شد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۱ / اقتصادنیوز / لنفاوی / لنفوسیت / هوجیکن / لنفوم
کرونا این سرطان را از بین می برد!
اقتصاد نیوز : یک متخصص بیماریهای داخلی بیان کرد: احتمالاً ویروس کرونا با فعال کردن سلول های لنفوسیت T علیه خود، می تواند موجب فعالیت سلول های ایمنی علیه سلول های سرطانی شود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۱ / استانی-اجتماعی / استانی-شهرستانها / کروناویروس / همه_باهم_علیه_کرونا / سرطان
کرونا دوای درد سرطان شد
یک متخصص بیماریهای داخلی بیان کرد: احتمالاً ویروس کرونا با فعال کردن سلول های لنفوسیت T علیه خود، می تواند موجب فعالیت سلول های ایمنی علیه سلول های سرطانی شود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۱
باکتریهایی که به فلز تبدیل میشوند
پژوهشگران آمریکایی با همکاری کاظم کاشفی، دانشمند ایرانی دریافتند که برخی از باکتریها با پوشاندن خود در فلز میتوانند به بازیابی یک منبع طبیعی ارزشمند کمک کنند.به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، پژوهشگران دانشگاه ایالتی میشیگان با همکاری کاظم کاشفی، دانشمند ایرانی این دانشگاه، در بررسی جدیدی نشان دادهاند که میکروبها میتوانند به بازیافت یک منبع طبیعی ارزشمند کمک کنند.جما رگورا، سرپرست این پژوهش گفت: درسی که ما از این پژوهش میگیریم، این است که واقعا باید خارج از چارچوب فکر کنیم. ما تنها قله یک کوه یخی را میبینیم. میکروبها میلیاردها سال است که روی زمین بودهاند و این که فکر کنیم آنها نمیتوانند کاری انجام دهند، مانع بسیاری از ایدهها و برنامهها میشود.رگورا و گروهش، با باکتریهای موجود …

۱۳۹۹/۱۰/۲۰ / باشگاه دانشجویان ایسنا / انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد / انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه شیراز / انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه کاشان / انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه بوعلی سینا / طراحی دارو
میانکنش و شبکههای پروتئینی در طراحی دارو و مکانیسمهای سلولی
انجمن علمی دانشجویی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد کارگاه تکمیلی میانکنش و شبکههای پروتئینی در طراحی دارو و مکانیسمهای سلولی را به صورت مجازی برگزار میکند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۰ / کرونا / کویید 19 / مدیریت / سال جدید / برنامه ریزی / لذت / شادی
چطور انتظارات خود را در سال جدید مدیریت کنیم؟
هرچند ماندن در خانه و خودداری از مسافرت هیچگونه شباهتی به سلول زندان ندارد، اما یک چیز را میتوانید از زندانیهایی یاد بگیرید که خود را به بهترین صورت با دورههای طولانی حبس تطبیق دادهاند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۰
بهترین ویتامینها و مکملها برای مقابله با پیری
کورکومین ماده فعال اصلی در گیاه زردچوبه است و از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب در سطح سلولی بهره می برد که ممکن است به بهبود سلامت پوست و محافظت در برابر سرطان کمک کند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۰
استرس و ارتباط آن با عود سرطان
مطالعات گذشته نشان داده اند که عود سرطان زمانی رخ می دهد که سلول های سرطانی غیرفعال که در مراحل اولیه سرطان گسترش می یابند، دوباره فعال می شوند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۰ / اقتصادنیوز / پناه / سلولی / یزدان
این استان هم به وضعیت قرمز کرونایی نزدیک شد
اقتصادنیوز : رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از افزایش شمار مبتلایان به کروناویروس در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۰ / خون / سلول / گلبول قرمز
غلظت خون؛ علل ایجاد کننده و بهترین خوراکیهای تصفیه کننده خون
غلظت خون یا تست CBC شاخصترین مورد در برگه آزمایش طبی است که به شمارش گلبولهای قرمز خون میپردازد؛ زیرا کم و زیاد شدن این سلولها هرکدام نشان دهنده یک بیماری است و علائم مخصوص به خود را دارد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۹ / سالمندان / بیماری ژنتیکی / پیری زودرس / برگزیدگان علم
تاخیر در روند پیری با ژن درمانی
تهران - ایرنا - محققان آکادمی علوم چین موفق به شناسایی بیش از ۱۰۰ ژن موثر در تسریع فرآیند پیری شدند و دریافتند غیرفعالکردن ۵۰ ژن از ۱۰۰ ژن مذکور در جوانسازی سلولی نقش دارد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۸
عدم تعادل بیولوژیکی عامل ارتباط بین لثه و بیماری های کلیوی است
یک مطالعه جدید نشان داده عدم تعادل اکسیژن بدن در تولید رادیکال های آزاد و سلول های آنتی اکسیدانی آن می تواند دلیل ارتباط بیماری لثه و بیماری مزمن کلیه باشد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۸ / ام اس / سلولهای بنیادی
تلاش محققان کشور برای درمان ام اس
از آنجا که هنوز هیچ درمان قطعی برای بیماری ام اس وجود ندارد، محققان کشور در تلاش هستند با استفاده از فناوری و سلول های بنیادی، گامی برای درمان این بیماری بردارند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / خون بند ناف / سلولهای بنیادی / جهاد دانشگاهی / استانی-علمی و آموزشی
مازندران جزو ۱۰ استان برتر در ذخیره سازی سلولهای بنیادی خون بندناف
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان در دیدار با مهندس شافعیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران گفت: استان مازندران جزو ۱۰ استان برتر در جمع آوری و ذخیره سلولهای بنیادی خون بند ناف است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / سلول درمانی / فناوری نانو / سرطان / باکتری
گلوله جادویی برای شلیک به سرطان
تهران- ایرنا- یک تیم تحقیقات بینالمللی موفق به طراحی یک گلوله جادویی با ساختار مولکولیی شده که قادر است مانع از تکثیر سلولهای سرطانی شود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / نان / پرورش بافت / کشت سلولی
کشف ۶ زیرگروه متمایز از پیشدیابت توسط یک مطالعه ۲۵ ساله
یک مطالعه ۲۵ ساله روشهای جدیدی را برای شناسایی بیمارانی که در مرحله پیش از ابتلای شدید به دیابت قرار دارند، کشف کرده است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / تومور سرطانی / هوش مصنوعی / میکروسکوپ
اطمینان از حذف تمام تومورهای سرطانی حین جراحی با میکروسکوپ هوش مصنوعی
یک میکروسکوپ جدید با کمک هوش مصنوعی قادر است نمونههای بافت تومور جدا شده را بدون پشت سر گذاشتن روند طولانی و گران قیمت معمول، بررسی کرده تا از خارج کردن تمام سلولهای سرطانی از بدن بیمار اطمینان حاصل شود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / جهش ویروس کرونا / کرونا / کرونای انگلیسی در ایران
تشخیص کرونای انگلیسی با تست امکانپذیر است؟
به گزارش تسنیم، دکتر مصطفی صالحی وزیری، رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید۱۹ انستیتو پاستور ایران با اشاره به ورود ویروس کرونای جهشیافته به ایران (کرونای انگلیسی) اظهار کرد: تاکنون تقریباً ۲۳ جهش در ژنهای مختلف ویروس کرونا ایجاد شده است؛ آن جهشی که باعث ایجاد نگرانی شده است، جهش در ژن اسپایک(S) در ویروس کروناست. اسپایک، پروتئین اتصال ویروس به گیرنده غشای سلولی است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / استانی - علمی دانشگاهی / سرطان ریه
درمان نوعی سرطان ریه با روش جدید
محققان در موسسه تحقیقات مرکز پزشکی کودکان دانشگاه تگزاس شعبه جنوبغربی (CRI)، آسیبپذیری متابولیکی جدیدی را در یک نوع سرطان بسیار تهاجمی، ریه سلول غیر کوچک (NSCLC) کشف کردند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / شرکت های دانش بنیان / علمی / علم و تکنولوژی
ساخت سلولهای خورشیدی صاف و شفاف با ترکیب 2 ماده نیمه هادی
دانشمندان با ترکیب خواص بینظیر نیمههادی دیاکسیدتیتانیوم و اکسید نیکل، توانستند یک سلول خورشیدی کارآمد و شفاف تولید کنند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷
تایید رسمی تولید کراس اوور الکتریکی جنسیس
گروه هیوندای موتور هماکنون در حال عملی کردن مهمترین برنامه خود است. علاوه بر برندهای هیوندای، کیا و جنسیس، یک برند مختص خودروهای الکتریکی با نام آیونیک نیز امسال وارد بازار خواهد شد. این گروه همچنین روی قوای محرکه هیدروژن سلول سوختی سرمایهگذاری کرده و در موتور اسپورت نیز حضور خواهد یافت.Euisu- Chung رئیس این کمپانی برخی از جزئیات برنامه استراتژیک هیوندای در سال جاری را ارائه کرده که دو نمونه از آنها توجه ما را به خود جلب کردهاند.اول اینکه بهصورت رسمی تایید شده جنسیس کراس اوور تمام الکتریکی را اواخر امسال عرضه خواهد کرد و همچنین نسل جدید جنسیس GV80 و GV70 نیز در راه است. همچنین کیا به دنبال تولید یک کراس اوور الکتریکی است. آیونیک ۵ نیز که بر پایه کانسپت هیوندای ۴۵ بنا شده طی چند ماه آینده …

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / پروتئین / آنزیم / تومور / سلول
پروتئینی که برای واکنشهای ایمنی ضد تومور ضروری است
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که نوعی پروتئین میتواند عامل مهمی در تنظیم واکنش ایمنی ضد تومور باشد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷ / کمبود آهن در بدن / گلبول قرمز / سبک زندگی / پارسی خبر
نشانههای کمبود آهن در بدن چیست؟
عضو هیئت علمی دانشکده پیراپزشکی شیراز گفت: آهن نه تنها برای متابولیسم بلکه برای رشد سلولهای «اپی تلیال»، رشد مو و پردازش امور مغزی بسیار مهم است. کاهش دقت و کاهش تمرکز از عوارض جدی کمبود آهن به ویژه در کودکان است که با جبران آهن برطرف میشود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶
دانشمندان اراکی داروی جدید سرطان کشف کردند
محققان دانشگاه اراک ترکیبی موثر برای تخریب سلولهای سرطانی ارائه کردند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / تحقیقات علمی / سلول بنیادی / نانوایی
پرورش سلول های انسانی در قالبی از جنس نان!
محققان به جای قالب کلاژنی با استفاده از نوعی نان، سلول های انسانی را توسعه دادند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / ساخت اتاق تمیز سلولهای بنیادی در شیراز / مهرزاد لطفی / دانشگاه علوم پزشکی شیراز / استانی-علمی و آموزشی / برج پژوهشی محمد رسولالله شیراز
ایجاد اتاق تمیز در برج پژوهشی محمدرسولالله شیراز تا ۱۴۰۰
رئیس علوم پزشکی شیراز گفت: طی تفاهمنامهای ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نسبت به احداث اتاق تمیز در برج پژوهشی محمد رسول الله(ص) علوم پزشکی شیراز، اقدام خواهد کرد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / استانی-علمی و آموزشی / دانشگاه / اراک / سرطان
ارائه ترکیب جدید دارویی برای درمان سرطان
محققین دانشگاه اراک، ترکیبی موثر جهت تخریب سلول های سرطانی ارائه کردند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / باشگاه دانشجویان ایسنا / انجمن علمی دامپزشکی دانشگاه ارومیه / بافتشناسی / بافتشناسی مولکولی
تکنیکهای نوین بافتشناسی مولکولی
انجمن علمی دانشجویی دامپزشکی دانشگاه ارومیه جلسه مجازی با موضوع «تکنیکهای نوین بافتشناسی مولکولی در جهت تشخیص تغیییرات مولکولی در مقاطع بافتی و سلولی» را برگزار میکند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / سلامت زنان / سرطان / سرطان سینه / ژنتیک
افزایش توانایی بدن در تخریب تومورهای سرطان سینه با یک داروی جدید
تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه روی موشهای مبتلا به سرطان سینه نشان میدهد؛ داروی cGAMP، موجب فعال شدن یک سیستم سیگنالینگ سلول ایمنی میشود که توانایی بدن را برای تخریب سلولهای سرطانی افزایش میدهد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۷
حاشیههای هویت بصری یک موزه
واکنشهایی که در روزهای اخیر به طراحی هویت بصری موزه هنرهای معاصر تهران دیده شد، ناشی از ضعف اطلاعرسانی و در عین حال شیوههای غلط کسب اطلاعات توسط مخاطبان بود.کمتر از یک هفته پیش بود که نشست خبری مرمت، بازسازی و هویت بصری موزه هنرهای معاصر تهران، برگزار شد و بخشی از این نشست به معرفی هویت بصری موزه توسط رضا عابدینی اختصاص داشت. در این نشست از مجموعه تصویری گستردهای رونمایی شد و رضا عابدینی به ارائه توضیحاتی درباره روند شکلگیری این مجموعه پرداخت. در همان جلسه احسان آقایی، رئیس موزه هنرهای معاصر اذعان داشت که قرار نیست لوگوی قدیمی موزه کنار گذاشته شود، بلکه در انتشارات و همه فضاهایی که امکانپذیر باشد از این لوگو استفاده خواهد شد. او با بیان اینکه هویت بصری به این معناست که زبان جدیدی طراحی …

۱۳۹۹/۱۰/۱۵
دلیل حمله شدید کرونا به ریهها چیست؟
محققان انستیتوی تحقیقاتی کارولینسکای سوئد با مطالعه نحوه رشد ماکروفاژها در ریه توانستند سلولهایی را که در تشدید عفونت ریه در اثر حمله ویروس کرونا نقش دارند شناسایی کنند. ماکروفاژها گروهی از سلولهای سیستم ایمنی هستند که از ریهها در برابر ویروسها و باکتریهای موجود در هوا و جریان خون محافظت می کنند. اما در شرایط خاصی این ماکروفاژها موجب تشدید بیماریهای عفونی مانند کووید ۱۹ میشوند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / دانشنامه / پژوهشکده رویان / دانشگاه علوم پزشکی ایران / ناباروری / انقلاب فرهنگی
درباره سعید کاظمی آشتیانی
تهران- ایرنا- سعید کاظمی آشتیانی یکی از چهرههای درخشان علمی ایران به شمار میرود که با بنیانگذاری پژوهشکده رویان و توسعه دانش سلولهای بنیادی، سهم بزرگی در پیشرفت علمی کشور ایفا کرد. به همین دلیل در ۱۳۸۳ خورشیدی از او به عنوان چهره ماندگار کشوری تقدیر شد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / استانی - علمی دانشگاهی / کروناویروس / آنتیبادی / همه_باهم_علیه_کرونا
«آنتیبادی طعمه» و مقابله با کرونا
دانشمندان تایوانی یک نوع «آنتیبادی طعمه» تولید کردهاند که میتواند با جلوگیری از ورود ویروس کرونا به سلولهای انسانی از عفونت جلوگیری کند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران / ژنتیک / اقوام ایرانی / عبدالرضا دانشور آملی
هزار نمونه سلولی از اقوام ایرانی ذخیره شد/ نگهداری از سلول نژاد گاو گلپایگانی
سرپرست بانک سلولهای انسانی-جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی با بیان اینکه هزار نمونه انسانی در کلکسیون اقوام ایرانی این بانک ذخیره شده، گفت: این نمونهها برای تحقیقات ذخیره میشوند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / استانی-علمی و آموزشی
بومی سازی دانش فنی و تولید میکروکریستال سلولز در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران
محققان پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی با اجرای یک طرح تحقیقاتی، موفق به بومی سازی دانش فنی تولید میکروکریستال سلولز(MCC) شدند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵
ابداع سیستمی برای رساندن دارو به مغز بر پایه نانوذرات
طی چند دهه گذشته محققان مسیرهای بیولوژیکی را که به بیماریهای تخریب کننده عصبی منجر شده است را شناسایی و عوامل مولکولی امیدوار کنندهای را نیز برای مورد هدف قرار دادن آنها ایجاد کردهاند.به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، گرچه یافتههای به دست آمده در برخی موارد به مرحله آزمایشهای بالینی نیز رسیده است و به عنوان درمانی مناسب نیز تایید شدهاند اما بازهم سرعت پیشرفت محققان کند است چرا که آنها برای ارسال دارو از طریق سد خونی مغزی و مغز با چالشهایی مواجه هستند.اخیرا برای تسهیل در انتقال دارو به مغز گروهی از مهندسین زیستی و پزشکان بیمارستان زنان بریگهم و بیمارستان کودکان بوستون یک پلتفرم نانوذرات ایجاد کردند که میتواند فرایند انتقال دارو کپسوله شده را در موشهای دارای شکاف سد خونی مغزی …

۱۳۹۹/۱۰/۱۴ / سلول
کشف حیات در اعماق اقیانوس در دمای بالاتر از نقطه جوش
یک تیم تحقیقاتی شامل سه دانشمند از دانشگاه اقیانوس شناسی "رودآیلند"(Rhode Island) یک میکروارگانیسم تک سلولی را در مکانی یافتند که اصلا انتظارش را نداشتند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۴ / گیاه مریم گلی / سرطان ریه
عصاره ای که باعث مرگ سلولهای سرطان ریه میشود
نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره هیدروالکلی مریمگلی میتواند باعث القای مرگ سلولی در نوعی از سلولهای سرطان ریه شود.
• چشم پزشکی • عبدالرضا دانشور آملی • طراحی دارو • میکروسکوپ • المپیاد دانش آموزی زیست فناوری • سلول • کرونای انگلیسی در ایران • خون بند ناف • اقتصادنیوز • جراح مغز و اعصاب • سبک زندگی • ویتامین C • پیری زودرس • انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه یزد • عفونت • مغز • جهاد دانشگاهی • DNA • آزمایشگاه