قیمت طلا امروز




 روزنامه های کرمانشاه

 روزنامه آرمان امروز / ۱۴۰۵/۰۵/۳۱

طلای سفید زاگرس در حبس خشکسالی

آرمان امروز : وجود ۸۰ هزار هکتار گون‌زار در کرمانشاه ظرفیتی عظیم برای تولید کتیراست، اما تداوم خشکسالی و ممنوعیت برداشت، لزوم سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی را به جای خام‌فروشی آشکارتر کرده است. خبرگزاری مهر گروه استان‌ها- کوثر یاوری: گون‌زارهای گسترده کرمانشاه یکی از ظرفیت‌های بی‌بدیل طبیعی و اقتصادی این استان به شمار می‌روند؛ [ ]
 طلای سفید زاگرس در حبس خشکسالی

آرمان امروز : وجود ۸۰ هزار هکتار گون‌زار در کرمانشاه ظرفیتی عظیم برای تولید کتیراست، اما تداوم خشکسالی و ممنوعیت برداشت، لزوم سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی را به جای خام‌فروشی آشکارتر کرده است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها- کوثر یاوری: گون‌زارهای گسترده کرمانشاه یکی از ظرفیت‌های بی‌بدیل طبیعی و اقتصادی این استان به شمار می‌روند؛ عرصه‌هایی که در صورت بهره‌برداری اصولی، مدیریت علمی و ایجاد صنایع تبدیلی، می‌توانند به جایگاهی مهم و استراتژیک در اقتصاد منابع طبیعی دست یابند و مانع از استمرار خام‌فروشی شوند. با این حال، تداوم خشکسالی و کاهش محسوس بارش‌ها در سال‌های اخیر، چالش‌های جدی برای این اکوسیستم ایجاد کرده است؛ تا جایی که متولیان امر برای حفظ این ثروت ملی، برداشت از این رویشگاه‌های طبیعی را در سال جاری متوقف کرده‌اند تا حفاظت از ذخایر ژنتیکی گون در اولویت مطلق قرار بگیرد.

استان کرمانشاه با دارا بودن ۸۰ هزار هکتار گون‌زار، پتانسیل چشمگیری برای تولید کتیرا و توسعه صنایع وابسته دارد. این ممنوعیت موقت، فرصتی است تا به جای نگاه کوتاه‌مدت و برداشت بی‌رویه، به سوی ایجاد زیرساخت‌های فرآوری و توسعه صنایع تکمیلی حرکت کنیم. کتیرا، این طلای سفید زاگرس، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی دارد و در صورت فرآوری در داخل استان، می‌تواند ارزش افزوده‌ای ده‌ها برابرِ فروش خام آن نصیب اقتصاد منطقه کند. عبور از این شرایط نیازمند یک برنامه‌ریزی جامع و جذب سرمایه‌گذاران است تا در سال‌های ترسالی، محصولی با ارزش افزوده بالا روانه بازارهای جهانی شود.

مراتع، قلب تپنده اقتصاد طبیعی کرمانشاه

محمدحسین رستمی، مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت گون‌زارها اظهار کرد: گون‌زارهای استان یکی دیگر از منابع خدادادی و ارزشمند این منطقه بوده و برای اینکه از این نعمت در راستای شکوفایی اقتصادی استان استفاده شود، لازم است مسئولان با حمایت همه‌جانبه خود، زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران و راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی فراهم کنند.

وی با ارائه آماری از وسعت این عرصه‌ها افزود: از مساحت حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتاری استان کرمانشاه، بیش از ۶۰ درصد آن (معادل یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار) را مراتع و جنگل‌ها تشکیل می‌دهند که حدود ۸۰ هزار هکتار آن مختص به رویشگاه گون‌زار است و این مسئله به‌روشنی اهمیت مراتع و گون‌زارها را در اقتصاد منابع طبیعی استان نشان می‌دهد. بیشترین گستره این مناطق رویشی نیز در شهرستان‌های شرقی استان شامل کنگاور، صحنه، هرسین، کرمانشاه و سنقر قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار مهر به محدودیت‌های اعمال‌شده اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود شدید بارش‌ها در سال‌های گذشته و همچنین معضل خام‌فروشی، در سال ۱۴۰۵ بهره‌برداری از گون توسط کمیته فنی اداره‌کل منابع طبیعی ممنوع اعلام شده و با متخلفان به شدت و به‌صورت قانونی برخورد خواهد شد. کمیته فنی با بررسی دقیق شرایط اقلیمی، به دلیل تداوم خشکسالی‌های اخیر، برداشت کتیرا را در تمامی اراضی جنگلی و مرتعی استان متوقف کرده است.

رستمی با توضیح روند تولید کتیرا تصریح کرد: در شرایط نرمال اقلیمی، توان تولید این ۸۰ هزار هکتار گون‌زار، بین ۲ تا ۳ تن کتیرا در هر هکتار برآورد می‌شود. کتیرا که محصول اصلی این گیاه است، از ترشحات صمغی خشک‌شده‌ای به دست می‌آید. پس از ایجاد خراش بر روی ساقه، سلول‌های پارانشیمی برای بهبود زخم، آب جذب کرده و صمغ تولید می‌کنند که این صمغ در مجاورت هوا خشک شده و کتیرا به دست می‌آید. توسعه صنایع تبدیلی و جلوگیری از خام‌فروشی این محصول استراتژیک، از ظرفیت‌هایی است که می‌تواند شکوفایی اقتصادی بزرگی برای استان رقم بزند.

وحید عزیزی، مسئول بهره‌برداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح ویژگی‌های گیاه‌شناسی گون گفت: گَوَن با نام علمی Astragalus گیاهی است یک‌ساله یا دائمی که بیش از ۸۰۰ گونه از آن در ایران می‌روید. این گیاه با ارتفاع تا ۷۵ سانتی‌متر و برگ‌های مرکب، در برابر خشکی و خاک‌های شور بسیار مقاوم است. کتیرا، صمغ همین گیاه بوته‌ای است که خاصیت چسبندگی بسیار بالایی دارد و فاقد بو و مزه است.







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.