قیمت طلا امروز




 وعده های دولتی

 سایت هم میهن / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

واعظی: اگر در انتخابات دو سال پیش فرد دیگری پیروز می‌شد، امروز در این شرایط جنگی، وضعیت‌مان بسیار بدتر بود

دولت چهاردهم در حالی به نیمه عمر خود رسیده که دو سال گذشته، برخلاف بسیاری از دولت‌های پیشین، نه یک دوره با ثبات نسبی، بلکه دوره‌ای همراه با مجموعه‌ای از بحران‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی بوده است؛ دولتی که از نخستین روزهای آغاز به کار خود با ترور اسماعیل هنیه در تهران مواجه شد و در ادامه، تحولات منطقه، روی کار آمدن مجدد ترامپ، بحران‌ها و اعتراضات اجتماعی در داخل، دو جنگ خارجی، فشارهای اقتصادی و تشدید اختلافات سیاسی داخلی، مسیر پیش‌روی آن را پیچیده‌تر کرد. در چنین شرایطی، ارزیابی عملکرد دولت پزشکیان صرفاً با ارزیابی میزان تحقق وعده‌های انتخاباتی ممکن نیست و باید شرایط پرالتهاب کشور و میزان توان دولت در مدیریت بحران‌ها، حفظ انسجام داخلی و پیشبرد برنامه‌هایش را نیز در نظر گرفت.
 واعظی: اگر در انتخابات دو سال پیش فرد دیگری پیروز می‌شد، امروز در این شرایط جنگی، وضعیت‌مان بسیار بدتر بود
به گزارش هم‌میهن آنلاین، مشروح گفت‌وگوی جماران با محمود واعظی را می‌خوانید:

اکنون ما در آستانه دو سالگی دولت چهاردهم قرار داریم و عمر این دولت به نصف رسیده است‌. می‌دانیم این دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرد که از همان لحظه تحلیف، بحران‌ها آغاز شد و رفته‌رفته شدت گرفت و ما نهایتا به یک جنگ ۴۰ روزه رسیدیم که همچنان عواقب آن ادامه دارد. قبل از اینکه به ارزیابی عملکرد این دولت بپردازیم، می‌خواستیم از شما بپرسیم به نظرتان چرا این حجم از بحران‌های داخلی و خارجی، در دولت چهاردهم تلاقی پیدا کرده است؟ 

برای پاسخ به این سوال، ما باید از داخل ایران خارج شویم و ببینیم دولت آقای پزشکیان در چه شرایطی بر سر کار آمد. این دولت در اوج درگیری‌های جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شد. اسرائیل به دنبال این بود که از فرصت جنگ غزه استفاده و نظم جدیدی را در خاورمیانه ایجاد کند. بر این اساس، رژیم صهیونیستی به دنبال سرنگونی جمهوری اسلامی و تجزیه ایران بود و حتی پیش از روی کار آمدن دولت پزشکیان نیز برنامه‌هایی را برای تغییر نظام در ایران از طریق نظامی داشت. 

در این بین، مرحوم رئیسی به شهادت رسید و مردم آقای پزشکیان را انتخاب کردند. از همان روز تحلیف آقای پزشکیان و با ترور شهید هنیه در تهران، شرایط کشور حالت امنیتی پیدا کرد و ادامه یافت. بنابراین، وضعیت کنونی و دو جنگ اخیر، نه به خاطر عملکرد دولت چهاردهم، بلکه به دلیل اهداف دیرینه نتانیاهو و رژیم پلید صهیونیستی ایجاد شده است. 

اکنون پس از دو سال و علی‌رغم تمام بحران‌ها، ارزیابی‌تان از عملکرد دولت چهاردهم چیست؟ آقای پزشکیان از همان ابتدا، شعارها و وعده‌های اندکی را مطرح می‌کرد، زیرا اساسا شرایط کشور اجازه طرح وعده‌های پرطمطراق را نمی‌داد. به نظرتان آیا دولت در دو سال فعالیت خود توانسته به همان اندک وعده‌های داده‌شده به خوبی عمل کند؟

دکتر پزشکیان در ایام انتخابات، وعده‌های اندکی را به مردم داده بود که تازه همان‌ها هم در فضای غیرجنگی طرح شده بود. با وجود پیش‌آمدن فضای جنگی، شهید پزشکیان تلاش کرد تعدادی از وعده‌های داده‌شده را محقق کند، اما تحقق بخشی از وعده‌ها، به تامین مالی نیاز دارد و در شرایط جنگی، دولت اولویت نخست خود را اداره جنگ قرار داد. در مجموع، به نظرم دولت با وجود محدودیت‌های جنگی، توانست خدمات خوبی را به مردم ارائه دهد. به علاوه، حضور دولت و شخص رئیس‌جمهور در بین مردم و خصوصا تجمعات شبانه نیز روحیه خوبی را به مردم داد. آقای پزشکیان همچنین در همراه‌سازی قوای سه‌گانه با یکدیگر نیز عملکرد خوبی را داشته است. در سیاست خارجی نیز به خوبی عمل شد، به طوریکه توانستیم یادداشت تفاهمی را به امضای رئیس‌جمهور آمریکا برسانیم که اکثر بندهای آن به نفع ایران بود. 

البته به هر حال مردمی که این طور پای کشور و نظام ایستادند، باید بیشتر قدر دانسته شوند. اگرچه در شرایط جنگی و تداوم محاصره دریایی، وجود مشکلات اقتصادی طبیعی است و حتی کشورهای غیرتحریمی نیز در شرایط جنگی با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه می‌شوند، اما انتظار می‌رود دولت حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم را اولویت خود قرار دهد. 

شما به نقش جنگ و عوامل خارجی در کند شدن مسیر دولت اشاره کردید. آیا عدم تحقق قابل قبول وعده‌های دولت، صرفا به عوامل خارجی برمی‌گردد یا در داخل نیز یک سری جریانات سعی در سنگ‌اندازی در مسیر دولت دارند؟

طبیعتا تحقق برنامه‌های دولت در گرو آرامش خارجی و همراهی داخلی است‌. ما در داخل با گروهی تندرو مواجهیم که با هر اقدام دولت بدون توجه به دستاوردهای آن، مخالف اند. این جریان حتی برای ناامیدسازی مردم از دولت نیز دست به جریان‌سازی می‌زنند و در این راستا شاهدیم که حتی شایعه استعفای رئیس‌جمهور را مطرح می‌کنند و از پشت تریبون‌های خود از جمله صداوسیما، دست به تخریب اقداماتی می‌زنند که تنها سیاست دولت نیست، بلکه رسما در شورای عالی امنیت ملی تصویب شده است‌. 

مخالفت منطقی ایرادی ندارد، اما فحاشی و تخریب باعث چنددستگی در جامعه می‌شود. وقتی مردم از یک سمت اقدامات و سیاست‌های دولت و نظام را می‌بینند و از سمت دیگر مشاهده می‌کنند که کارشناسان صداوسیما مرتبا دست به تخریب آن اقدامات می‌زنند، سردرگم می‌شوند که چه چیزی درست است و لذا نسبت به اقدامات و تصمیمات دولت بی‌اعتنا می‌شوند و دیگر از آن حمایت نمی‌کنند. بنابراین، من معتقدم نقش تندروها و همراهی صداوسیما با آنان، باعث کند شدن مسیر دولت می‌گردد و از طرف دیگر، طرف‌های خارجی ما نیز نسبت به سیاست‌های جمهوری اسلامی گیج می‌شوند. بنابراین من فکر می‌کنم حاکمیت باید برای اقلیتی که صدای بلندی دارند و از تریبون‌های رسمی نیز بهره می‌گیرند، فکری کند. 

فکر می‌کنید این اقلیت از چه پشتوانه‌ای در حاکمیت برخوردار است؟ بالاخره به نظر می‌رسد عده‌ای که در مجلس گعده می‌گیرند و تریبون‌هایی را هم در اختیار دارند، در صورت عدم برخورداری از حمایت حاکمیت، شاید چندان نتوانند به صورت عملیاتی در مسیر دولت سنگ‌اندازی کنند. نسبت حاکمیت با جناح تندرو را چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

مهم است که حاکمیت در مقابل اظهارنظرات اعضای طیف رادیکال، تکلیف را مشخص کند؛ مانند همان چیزی که اخیرا دیدیم و پس از اینکه فردی ادعاهایی را علیه رئیس‌جمهور و دفتر رهبر شهید مطرح کرد، دفتر رهبر انقلاب بلافاصله عکس‌العمل نشان داد و اظهارات مطرح‌شده را تکذیب کرد. این واکنش‌های به‌موقع، می‌تواند چهره واقعی افراد تندرو را برای مردم روشن کند. 

از طرف دیگر، اگر سیستم انتخابات تغییر یابد و جناح‌ها و سلایق مختلف که در چهارچوب قانون قرار می‌گیرند، بتوانند در عرصه انتخابات حضور پیدا کنند و خود را در معرض رای مردم قرار دهند، آنگاه نهادهای انتخاباتی از جمله مجلس، برآمده از خواست اکثریت می‌شوند و دیگر یک گروه اقلیت نمی‌تواند هر طور می‌خواهد، رفتار کند. 

خود مردم نیز باید مانند انتخابات ریاست‌جمهوری دو سال پیش، وارد عرصه شوند. اگر مردم در انتخابات ۱۴۰۳ حضور نمی‌یافتند و رئیس‌جمهور فرد دیگری می‌شد، اکنون در این شرایط جنگی، وضعیت‌مان بسیار بدتر بود، زیرا جناح مقابل اصلا به مذاکره برای پایان جنگ اعتقاد ندارد و بر این باور است که باید آن قدر به جنگ ادامه داد که یا طرف مقابل نابود شود یا خودمان به نابودی کشیده شویم. دو سال پیش، مردم انتخاب کردند که این تفکر بر سر کار نیاید. اکنون نیز نقش مردم مهم است. مردم باید افرادی که بدون توجه به منافع ملی، فقط شعار می‌دهند را طرد کنند. 

شما به اقدام دفتر رهبر انقلاب در تکذیب ادعاهای یک روحانی تریبون‌دار اشاره کردید، اما در کلان قضیه، شاهد برخوردهای قاطع با نفرت‌پراکنی‌های جناح تندرو نیستیم‌. آیا می‌توان گفت حداقل بخشی از بدنه حاکمیت نیز با این تندروی‌ها همراه است؟ 

علاوه بر شفاف‌سازی دفتر رهبری، قوه قضائیه نیز نسبت به ادعاهای آن فرد مداخله کرده و ما امیدواریم این روندی که آغاز شده، ادامه یابد. اما اگر عرصه انتخابات باز شود، بسیاری از اتفاقات در همان لحظه نخست خنثی می‌شود، زیرا نمایندگان مردم که در بدنه نهادهای حاکمیتی حضور دارند، می‌توانند از طریق تریبون‌های موجود، نسبت به ادعاهای مطرح‌شده از سمت دیگران شفاف‌سازی کنند. بنابراین، حاکمیت باید در شرایط جدید پس از جنگ، در بخشی از سیاست‌های خود تجدیدنظر کند تا قدرت اصلی نظام که همان مردم‌ هستند، حفظ شود. 

اکنون که ما در جنگ نظامی پیروز شده‌ایم و در بعد دیپلماسی نیز عملکردی قوی داشتیم، باید در مرحله بعدی مذاکرات هم دستاوردهای خود را تثبیت کنیم‌ و نهایتا با تغییر سیاست‌های کلان و شکوفایی اقتصادی، رضایت مردم را افزایش دهیم. 

نسبت حاکمیت با دولت را چطور ارزیابی می‌کنید؟ به نظرتان آیا شعار «وفاق» توانسته دولت را به اهداف خود برساند؟

اگر حاکمیت را مجلس، قوه قضائیه و مجموعه‌های نظامی در نظر بگیریم، به نظرم اکنون تعامل بسیار خوبی بین دولت و حاکمیت وجود دارد و دولت توانسته با تکیه بر راهبرد وفاق در سیاست‌گذاری، به توفیقات خوبی برسد و جنگ را با موفقیت مدیریت کند. 

اما وفاق در اجرا، بحث دیگری است. کارگزاران دولت، باید افرادی معتقد به وعده‌های رئیس‌جمهور باشند. اکنون اما در رده‌های مختلف اجرایی، شاهد حضور افرادی هستیم که اعتقادی به برنامه‌های دولت ندارند‌. یا این افراد باید رویکرد خود را تغییر دهند، یا دولت باید در به‌کارگیری آنان تجدیدنظر کند. 

موفقیت دولت در ایجاد وفاق بین خود و مردم را چطور ارزیابی می‌کنید؟ به نظرتان وحدت کنونی شکل‌گرفته در جامعه، تا چه حد ناشی از عملکرد دولت است؟

منش و اخلاق شخص آقای پزشکیان و نوع ارتباطش با مردم، تاثیر زیادی در تقویت انسجام ملی داشته است؛ ایشان حتی در مقابل مخالفین خود نیز با اخلاق اسلامی برخورد می‌کند و نسبت به عموم جامعه نیز یک ادبیات مردمی دارد. همین باعث شده مردم بتوانند تا حدی مشکلات دولت را درک کنند. البته مردم به «عمل» نیز نیاز دارند و برای‌شان مهم است که نتایج سیاست‌های دولت را بر سر سفره خود ببینند. بنابراین، بسیار اهمیت دارد که دولت چهاردهم در سال سوم فعالیت خود، بر مهار تورم و افزایش نرخ اشتغال تمرکز کند تا سفره مردم کوچکتر از این نشود. 

در دو سال اخیر و خصوصا هر چه جلوتر آمدیم، شاهدیم علاوه بر تندروها که با اهداف مشخص به دولت حمله می‌کنند، حتی برخی از حامیان دولت نیز انتقادات سختی را نسبت به دولت وارد می‌آورند. اکنون نسبت به اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان با دولت را چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

اصلاح‌طلبان در دولت حضور دارند و طبیعتا نمی‌توانند به خودشان انتقاد کنند‌. در هر صورت، در مورد نسبت اصلاح‌طلبان باید با دولت، باید از خودشان سوال کنید. اما در مورد رابطه اعتدالگرایان با دولت، باید بگویم ما در انتخابات دو سال پیش، از آقای پزشکیان حمایت کردیم و اکنون نیز همچنان اقدام آن زمان خود را درست می‌دانیم، زیرا به نظرمان تنها شخصیتی مانند دکتر پزشکیان می‌توانست در این شرایط سخت، چنین وحدتی را میان مجموعه حاکمیت به وجود آورد‌. 

ما خود را موظف به حمایت از دولت می‌دانیم، اما این به معنای چشم‌پوشی از نقاط ضعف دولت نیست. بالاخره مردم باید بدانند که وقتی حزبی در زمان انتخابات از نامزدی حمایت کرده، این کار را بر اساس چهارچوبی انجام داده و پس از انتخابات نیز خود را موظف به نقد دلسوزانه دولت می‌داند‌. ما به عنوان حامیان دولت آقای پزشکیان، باید تمام انتقادات خود را مطرح کنیم تا زمینه موفقیت دولت فراهم شود. ما نمی‌توانیم موفقیت دولت را به نام خود بنویسیم، اما وقتی تحت فشار قرار می‌گیرد، خود را عقب بکشیم. 

در بین صحبت‌هایتان، به چالش‌های مختلف کشور خصوصا در بعد اقتصادی اشاره کردید. برخی معتقدند اکنون پس از دو سال از آغاز به کار دولت چهاردهم، نیاز به ترمیم کابینه داریم‌. آیا شما هم با این نظر موافق هستید؟ 

هر دولتی، بر اساس چهارچوبی، همکاران خود را انتخاب می‌کند و از آنان انتظاراتی دارد. دو سال فرصت بسیار خوبی است تا دولت بتواند همکارانی که در سطح وزیر، معاون رئیس‌جمهور، استاندار و روسای سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ انتخاب کرده را ارزیابی کرده و کسانی که نتوانسته‌اند موفق شوند را کنار گذاشته و فرصت را در اختیار افرادی دیگر قرار دهد. بهترین حالت این است که خود دولت ارزیابی‌های لازم را انجام دهد و تغییرات مورد نیاز را اعمال کند. 

شما به اهمیت اصلاح سیاست‌های کلان اشاره کردید. فکر می‌کنید در دوره رهبری سوم، ممکن است شاهد چه تغییر ریل‌هایی باشیم؟

ما باید در شرایط جدید پساجنگ زندگی کنیم؛ باید اقتصاد را در اولویت نخست سیاست خارجی قرار دهیم، به جذب سرمایه‌گذار خارجی توجه ویژه کنیم و سیاست‌های حکمرانی را در راستای افزایش رضایت مردم بازتعریف کنیم. برای تحقق این امر، نیازمند ارزیابی سیاست‌های کلان هستیم تا سیاست‌هایی که موجب نارضایتی مردم شده است، تغییر یابد. من امیدوارم در شرایط پساجنگ، وارد ریل جدیدی از حکمرانی شویم. 

ارزیابی‌تان از عملکرد دستگاه وزارت خارجه در دو سال اخیر چیست؟ برخی این نقد را وارد می‌کنند که مسئولین این وزارتخانه، در بسیاری اوقات از قالب یک دیپلمات خارج شده و شبیه به نیروهای نظامی موضع‌گیری می‌کنند. نظر شما در این خصوص چیست؟

من هم این نقد را وارد می‌دانم. دیپلمات‌ها باید کار خود را انجام دهند‌. وظیفه یک دیپلمات این است که همواره با توجه به منافع کشور، مسیر دیپلماسی و مذاکره را باز نگه دارد. کسانی در کشور هستند که مواضع نظامی می‌گیرند و اظهارات تند مطرح می‌کنند. یک دیپلمات که نباید مانند یک فرمانده سپاه یا ارتش موضع‌گیری کند، بلکه باید طوری حرف بزند که مردم از صحبت‌هایش آرامش بگیرند. مردم موضع‌گیری جنگی از سمت فرماندهان نظامی را می‌پذیرند، اما از دیپلمات‌های خود انتظار دارند راه‌حل غیرنظامی و کم‌هزینه ارائه دهند. 

 

 

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - 21 August 2026
میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟
سایت میگنا

میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟

به گزارش میگنا رسانه سلامت روان و تاب آوری ایران «Workaholism» اعتیاد به کار یا «کارزدگی» به وضعیتی گفته می‌شود که فرد به شکل مداوم و اجباری به کار کردن گرایش دارد و نمی‌تواند به‌آسانی از کار فاصله بگیرد.
میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی
سایت میگنا

میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی

تفاوت‌های جنسیتی در مسائل مالی واقعی بوده و ریشه در ساختارهای عمیق‌تر ذهنی مانند زیان‌گریزی و خوش‌بینی دارند.
هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟
سایت فراز

هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟

بیش از هفت دهه از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ گذشته است، اما سقوط دولت محمد مصدق همچنان یکی از مناقشه‌برانگیزترین موضوعات تاریخ معاصر ایران است. در این هفت دهه، ده‌ها کتاب...
سایت انصاف نیوز

بدن چگونه کمبود ویتامین‌ها را اطلاع می‌دهد؟ | انصاف نیوز

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها
روزنامه هفت صبح

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها

دستکاری بستر رودخانه‌های شهری با بتن و آسفالت سرعت و قدرت جریان آب را افزایش می‌دهد و خطر سیلاب را بیشتر می‌کند
کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما
سایت نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش …
سایت فرارو

تصاویر؛ حاشیه‌هایی از کنکور سراسری سال ۱۴۰۵

روزنامه هفت صبح

پدرم به من لکسوس نداد نقشه قتلش را کشیدم

سایت دیدبان ایران

نجات زن جوان از چنگ گروگان‌گیر در غرب تهران

سایت عصرایران

تخریب برج ۱۰ طبقۀ ۲ هزار میلیاردی در اراضی ملی میگون

واقعاً فراجناحی بود؟!
روزنامه توسعه ایرانی

واقعاً فراجناحی بود؟!

محمدتقی زاده سه شنبه شب، ۲۷ مردادماه، اختتامیه جشنواره انجمن روزنامه نگاران ایران در حالی برگزار شد که بیانیه هیأت داوران و لحن و متن
سایت فرتاک

«غر زدن» بهانه حمله خونین به همسر؛ زن ۳۸ ساله تا یک قدمی مرگ رفت

سایت برترینها

تصویر کلثوم اکبری در نشریه نیویورک پست آمریکا

سایت تابناک

حادثه وحشتناک در علم‌کوه؛ داستان ۲۴ ساعت نجات!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصویری از آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران

سایت تابناک

رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد

آتش‌سوزی‌های پیاپی در بازارهای تاریخی ایران، تنها چند حجره و مغازه را تهدید نمی‌کند؛ هر بار بخشی از میراث معماری و قلب تپنده اقتصادی شهرها در معرض تخریب و خسارت قرار می‌گیرند.
چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟

یک کارشناس حوزه رسانه و ارتباطات گفت: اگر رسانه رسمی می‌خواهد دوباره جایگاه خود را تقویت کند، باید چیزی بیشتر از خبر درست ارائه دهد. باید اعتماد تولید کند. اعتماد با لوگو یا بخشنامه یا حتی با تکرار عبارت منابع آگاه ساخته نمی‌شود. اعتماد از شفافیت، پاسخگویی، سرعت، پذیرش خطا و مهمتر از همه از احترام به …
وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند
خبرگزاری ایسنا

وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند

روان‌پزشکان و متخصصان سلامت محیط هشدار می‌دهند که انباشت نخاله‌های ساختمانی در معابر شهری، فراتر از یک آلودگی بصری، عاملی قدرتمند برای افزایش استرس، اضطراب و فرسایش سرمایه روانی شهروندان است.
نقدی بر ابهام حکمرانی در «شستا»/ کارگران و بازنشستگان خواستار نظارت دائمی بر عملکرد شرکت‌ها هستند
خبرگزاری ایلنا

نقدی بر ابهام حکمرانی در «شستا»/ کارگران و بازنشستگان خواستار نظارت دائمی بر عملکرد شرکت‌ها هستند

یک فعال کارگری گفت: پرسش امروز میلیون‌ها بیمه شده‌ی تامین اجتماعی روشن است؛ وقتی هیچ نظام نظارتی جامع و قانونی برای نظارت بر شستا وجود ندارد، مدیران این مجموعه در برابر چه مرجع مستقلی و با چه سازوکار الزام‌آوری باید پاسخگوی تصمیمات و عملکرد خود باشند؟
آهسته برانید؛ هلیا در حال پیدا کردن قلمرو برای توله‌هایش
خبرگزاری ایسنا

آهسته برانید؛ هلیا در حال پیدا کردن قلمرو برای توله‌هایش

پناهگاه حیات‌وحش میاندشت جاجرم بار دیگر میزبان یوز ماده «هلیا» و سه توله‌اش شده است؛ حضوری که ضرورت همراهی مردم برای حفاظت از این گونه ارزشمند و در معرض خطر انقراض را دوچندان کرده است.
دریا تنها قاتلی که محاکمه نمی‌شود!
خبرگزاری ایرنا

دریا تنها قاتلی که محاکمه نمی‌شود!

ساری - ایرنا - همزمان با اوج‌گیری حضور مسافران در سواحل استان مازندران، گزارش‌های رسمی از جان باختن ۲۱ نفر در آب‌های ساحلی این استان خبر می‌دهد؛ رخدادهایی که ریشه در بی‌احتیاطی و نادیده گرفتن هشدارهای ایمنی دارد.
خبرگزاری ایرنا

شناسایی جنسیت یوزپلنگ رها در طبیعت؛ «هیوا» نر است

دانش‌آموزان در کشاکش کتاب و گوشی؛ وقتی «مهارت تمرکز» کمیاب می‌شود
خبرگزاری ایرنا

دانش‌آموزان در کشاکش کتاب و گوشی؛ وقتی «مهارت تمرکز» کمیاب می‌شود

بروجرد - ایرنا - کاهش تمرکز و عمق مطالعه دانش‌آموزان به موضوعی جدی برای خانواده‌ها و معلمان تبدیل شده است به نحوی که والدین از وابستگی فرزندان به گوشی می‌گویند، معلمان ضعف حل مساله و کارشناسان «تغییر سبک شناختی» نسل جدید را گزارش می‌کنند که به گفته آنان با هوش مصنوعی و بمباران اطلاعاتی، ابعاد تازه‌ای …
روایت هویت ایرانی در ۱۶۰ سند تاریخی؛ گشت‌وگذاری در موزه ثبت احوال تهران
خبرگزاری ایرنا

روایت هویت ایرانی در ۱۶۰ سند تاریخی؛ گشت‌وگذاری در موزه ثبت احوال تهران

تهران- ایرنا- موزه ثبت احوال ایران تاریخچه ای از فرایند سجلی ایرانیان را در خود به یادگار جای داده که در آن شناسنامه افراد و چهره‌های مشهور ایرانی برای نسل های آینده بایگانی شده است.
جنگل گلریز قرق هر روز زخم تازه‌ای برمی‌دارد
روزنامه هفت صبح

جنگل گلریز قرق هر روز زخم تازه‌ای برمی‌دارد

مدیرکل منابع طبیعی گلستان تنها یک مورد تخلف را تأیید می‌کند، در حالی که منابع محلی از تخلفات گسترده‌تری خبر می‌دهند
استخدام را از واسطه پس بگیرید
روزنامه هفت صبح

استخدام را از واسطه پس بگیرید

۳۱ هزار شرکت تأمین نیروی انسانی فعال‌اند اما میزان دریافتی‌شان و سهم واقعی کارکنان‌ آنها همچنان شفاف نیست
سایت رکنا

عکس صحنه مرگ دردناک 2 دختر 22 و 25 ساله در کوییک مچاله شده / ببینید خودرو ایرانی چه بر سر 2 دختر آورد

بازار سوخته
سایت روزنامه سازندگی

بازار سوخته

حریق گسترده بیش از ۲۰ مغازه را در بافت تاریخی گرگان خاکستر کرد
افتخار در استکهلم
سایت روزنامه سازندگی

افتخار در استکهلم

کاوه مدنی برنده جایزه نوبل آب جهانی شد
سرمقاله خراسان/ امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه | آخرین خبر

خراسان/ «امیدهای جدید از انتصابات جدید عدلیه» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم صادق غفوریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: قوه قضاییه روز گذشته، یک اتفاق بزرگ در عرصه مدیران عالی خود را تجربه کرد؛ صدور حکم انتصاب ۹ مدیر عالی‌رتبه این قوه در یک روز، صرفاً یک جابه‌جایی اداری نیست؛
مخل امنیت ملی است
سایت روزنامه سازندگی

مخل امنیت ملی است

معاون حقوقی پزشکیان خبر داد: طرح «مقابله با نفوذ» مغایر حقوق شهروندی و خلاف موازین شرع است
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حمایت ترانه علیدوستی از ملیکا پارسادوست شاکی پرونده پژمان جمشیدی

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| یک روحانی خود را خلع لباس کرد؛ با لباس شخصی بر منبر حاضر می‌شوم

مسعود کوثری: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد
سایت عصرایران

مسعود کوثری: خشم شهریِ «ناجنبش ها» و بیکاران، یک بمب ساعتی است که زیر جامعه و حکومت قرار دارد

ناجنبش‌ها گروه‌هایی از مردم هستند که دلخور و ناراضی‌اند، جای خودشان را در جامعه پیدا نمی‌کنند: مثل جوان‌ها ، زنان و گروه‌های تهیدست جامعه. اینها به سمت یک جن...
سایت رویداد‌ ۲۴

حکم اعدام قائم حسینی اجرا شد

روایت ملیکا پارسادوست از شب حادثه و دادگاه پژمان جمشیدی؛ پشت پرده پرونده‌ای که جامعه را تکان داد
سایت رویداد‌ ۲۴

روایت ملیکا پارسادوست از شب حادثه و دادگاه پژمان جمشیدی؛ پشت پرده پرونده‌ای که جامعه را تکان داد

روایت ملیکا پارسادوست از پرونده شکایتش علیه پژمان جمشیدی، فراتر از جزئیات یک پرونده قضایی، تصویری از دشواری مسیر شاکیان آزار جنسی در ایران ارائه می‌کند؛ از سرگردانی میان کلانتری و پزشکی قانونی تا حضور در دادگاهی که به گفته او، در آن احساس می‌کرد به جای شاکی، خودش زیر ذره‌بین قرار گرفته است.
سایت تجارت نیوز

تکذیب ‌آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران/ ماجرای غلیظ ‌‌‌چه بود؟

ضعف ساختاری، مانع شکوفایی استعدادها - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ضعف ساختاری، مانع شکوفایی استعدادها - مردم سالاری آنلاین

ایران در شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۵ (Global Innovation Index) که توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ...
         
دو سال بلاتکلیفی محیط‌بان مجروح
روزنامه شرق

دو سال بلاتکلیفی محیط‌بان مجروح

پرونده قضائی محیط‌بان مجروح اصفهان در پله اول رسیدگی قضائی است و متخلفی که به سمت «علی جمشیدیان» شلیک کرده، از مشورت دو وکیل بهره می‌برد، اما علی که به ‌عنوان محیط‌بان و مأمور دولت هنگام خدمت مورد حمله قرار گرفته و دچار آسیب چشمی شده، از داشتن حتی یک وکیل هم محروم است.
مسأله کارگران افزایش روزانه قیمت‌هاست، نه استیضاح میدری
روزنامه توسعه ایرانی

مسأله کارگران افزایش روزانه قیمت‌هاست، نه استیضاح میدری

عضو تیم کارگری شورای عالی کار با اشاره به افزایش قابل توجه هزینه های زندگی، از دو برابر شدن هزینه سبد معیشت کارگران نسبت به رقم مصوب دی ماه سال
تاب آوری «اداراکی» ریشه‌ها ، مخاطرات و پیامدها
روزنامه آرمان امروز

تاب آوری «اداراکی» ریشه‌ها ، مخاطرات و پیامدها

آرمان امروز- حمید باقری زواره- کارشناس مسائل اجتماعی: در ادبیات کلاسیک امنیت ملی، همواره تمرکز بر حفظ مرزهای جغرافیایی و تمامیت ارضی بوده است؛ اما در پیچیدگی‌های جامعه مدرن، مفهومی بسیار حساس‌تر و حیاتی‌تر وجود دارد که می‌تواند ستون‌های یک ملت را در لرزه اندازد: «تمامیت ذهنی». آنچه امروز در لایه‌های …
چرا اصلاح مصرف باید پیش از افزایش نرخ باشد؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا اصلاح مصرف باید پیش از افزایش نرخ باشد؟

عضو پیشین کمیسیون انرژی با تأکید بر اینکه شرایط فعلی کشور برای افزایش قیمت بنزین مناسب نیست، اصلاح ناترازی انرژی را نیازمند مجموعه ای از سیاست های
    
شهرفروشی، نسخه ویرانی تهران
روزنامه شرق

شهرفروشی، نسخه ویرانی تهران

شهردار سابق تهران می‌گوید تصمیم‌های شهرسازی از آن تصمیم‌هایی هستند که «صدایشان بعدا درمی‌آید» و متخصصانی که پیامد این تصمیم‌ها را می‌دانند، وظیفه دارند نسبت به آنها حساس باشند. پیروز حناچی در گفت‌وگو با «شرق» از کاهش وابستگی بودجه شهرداری به درآمدهای شهرسازی در دوره مدیریتش، نقش کمیسیون ماده ۵، توسعه …
مصوبه دولت، ترس از تبرج؛ گواهینامه موتورسواری زنان قربانی نگرانی‌های حجاب شد؟
روزنامه شرق

مصوبه دولت، ترس از تبرج؛ گواهینامه موتورسواری زنان قربانی نگرانی‌های حجاب شد؟

علیرغم طی شدن تمام فرایندهای حقوقی و قانونی و همچنین مصوبه صریح دولت برای صدور گواهینامه زنان، اجرای این قانون در پیچ‌وخم جاده انتظامی گیر کرده است. در تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای «مردان» بر عهده نیروی انتظامی گذاشته شده است. از آنجا که در متن …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تعقیب و گریز و تیراندازی پلیس به خودروهای سوخت‌بر در هرمزگان

سایت عصرایران

استعفای شهردار رباط‌کریم یک روز پس از انتخاب

سایت فرارو

۱۴ مصدوم و ۲ جان‌باخته در تصادفات جاده‌ای استان سمنان

«خالی‌فروشی طلا» مربوط به کدام پلتفرم بود؟
سایت فرارو

«خالی‌فروشی طلا» مربوط به کدام پلتفرم بود؟

معاون پلیس فتا با اشاره به موضوع خالی‌فروشی در پلتفرم‌های آنلاین طلا گفت: در این بازه زمانی، یک پلتفرم به دلیل خالی‌فروشی جمع‌آوری شد و حدود ۲۰۰ هزار مورد خالی‌فروشی در آن وجود داشت.
مقاله سیروس پرویزی که سروش دباغ از هویت او به عنوان جواد طباطبایی سوال کرد/ کشف فیلسوف زیرزمینی
سایت خبرآنلاین

مقاله سیروس پرویزی که سروش دباغ از هویت او به عنوان جواد طباطبایی سوال کرد/ کشف فیلسوف زیرزمینی

به نظر می‌رسد که دور جدیدی در بحث‌های نظری در ایران آغاز شده باشد و تردیدی نیست که از بسیاری جهات طباطبایی پیشگام این بحث‌های جدید است. من در نخستین بخش این نوشته از حضور غایب او سخن گفتم که تصور می‌کنم توصیف ناروایی نیست، اما به نوبه‌ی خودم تأسف می‌خورم که طباطبایی بیش از آن چه حضور دارد، حضور ندارد!
پرسش سروش دباغ از قوچانی و غنی نژاد: آیا سیروس پرویزی همان سیدجواد طباطبایی است؟ / قوچانی مفتون کاپیتالیسم
سایت خبرآنلاین

پرسش سروش دباغ از قوچانی و غنی نژاد: آیا سیروس پرویزی همان سیدجواد طباطبایی است؟ / قوچانی مفتون کاپیتالیسم

سروش دباغ روانشناس و فیلسوف، در متنی به مقاله محمد قوچانی به نام «لیبرالیسم نقابدار» پاسخ داد و نوشت که «اگر اقتصاددان و روزنامه‌نگار ما ذره‌بین در دست گرفته و مجدّانه و صادقانه از پی شناسایی و شناساندنِ جماعت شیاد روان گشته‎‌اند، بد نیست در اطرافیان و همفکران خود هم نظر کنند و سراغی از نویسندۀ واقعی …
امنیت سفر برای زنان در اسنپ؛ از پیشگیری تا پیگیری
روزنامه شرق

امنیت سفر برای زنان در اسنپ؛ از پیشگیری تا پیگیری

قابلیت ها و فرایندهای امنیت سفر اسنپ برای همه کاربران، فارغ از جنسیت، طراحی شده اند؛ با این حال، برخی از آن ها در پیشگیری و رسیدگی به
         
سایت رویداد‌ ۲۴

مرگ دختر ۶ ساله بر اثر مصرف تریاک پدرش

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| سرقت آیفون ۱۶ از داخل ماشین در مشهد!

سایت رویداد‌ ۲۴

مشاهده موج جدید آلودگی نفتی در سوزای قشم

تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است
سایت فرارو

تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است

تا همین چند سال پیش برای فروش یک اتومبیل یا خانه ویلایی، عبارت «ناگهان چقدر زود دیر می‌شود» روی تابلوهای تبلیغات شهری دیده می‌شد. هدف ترغیب مشتری به خرید بود. معنایی جز این نداشت که شتاب کن از دستت نرود. اما این عبارت بخشی از شعر قیصر امین‌پور بود: حرف‌های ما هنوز ناتمام، تا نگاه می‌کنی، وقت رفتن است. …
سایت عصرایران

هشدار جدی درباره پل B1 کرج؛ ۶۰ متر از عرشه بدون کابل اصلی رها شده است

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟
سایت اعتماد آنلاین

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟

آیا یک بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟ آیا آلودگی‌های دریایی و ورود پساب‌ها و فاضلاب‌ها به خزر در این تلفات نقش دارند؟ آیا تغییرات اقلیمی و کاهش منابع غذایی، وضعیت این گونه را شکننده‌تر کرده است؟ یا بخشی از لاشه‌هایی که در سواحل مازندران پیدا می‌شوند، اساساً در آب‌های ایران تلف …
سایت عصرایران

رونمایی از «کوله اضطراری برای بقا» در تهران

سایت تابناک

درآمد شگفت انگیز زن گدا در نیم ساعت!