قیمت طلا امروز




 اوراق قرضه جهانی

 سایت تجارت نیوز / ۱ ساعت قبل

قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ / طلا از تنش‌های سیاسی و نگرانی‌های دلاری نیرو گرفت

قیمت جهانی طلا با ادامه موج صعودی روزهای گذشته، به بالاترین سطح سه‌ماه اخیر رسید. مداخله وزارت خزانه‌داری آمریکا در بازار اوراق قرضه، افزایش تنش‌های تجاری و تشدید فشارهای سیاسی علیه ایران، مجموعه‌ای از نگرانی‌های مالی و ژئوپلیتیک را ایجاد کرده که بار دیگر سرمایه‌گذاران را به سوی طلا سوق داده است.
 قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ / طلا از تنش‌های سیاسی و نگرانی‌های دلاری نیرو گرفت
به گزارش تجارت نیوز، روند صعودی طلا در معاملات روز سه‌شنبه ادامه پیدا کرد و قیمت این فلز گران‌بها به بالاترین سطح خود طی سه ماه گذشته رسید. سرمایه‌گذاران همچنان در حال ارزیابی پیامدهای تصمیم وزارت خزانه‌داری آمریکا برای مداخله در بازار اوراق قرضه هستند؛ تصمیمی که در کنار افزایش اختلافات تجاری و تنش‌های ژئوپلیتیک، تقاضا برای دارایی‌های امن را تقویت کرده است.

تا بامداد امروز، قیمت هر اونس طلای نقدی با رشد ۰.۸ درصدی به ۴ هزار و ۶۸۸ دلار و ۹۶ سنت رسیده بود، اما به تدریج اصلاح کرد و در این لحظه روی رقم ۴۶۳۰ دلار قرار گرفته است.

موج تقاضا به دیگر فلزات گران‌بها نیز سرایت کرد. قیمت نقره نقدی با افزایش ۰.۸ درصدی به ۶۹ دلار و ۵۱ سنت در هر اونس رسید. پلاتین نیز ۰.۵ درصد رشد کرد و در سطح یک‌هزار و ۸۸۹ دلار و ۳۲ سنت قرار گرفت. در همین حال، شاخص دلار آمریکا تغییر محسوسی نداشت و روی عدد ۹۸.۹۸ ایستاد. جهش ۷ درصدی در چهار روز

طلا طی چهار جلسه معاملاتی گذشته بیش از ۷ درصد افزایش قیمت داشته است. این رشد پس از صعود هفته گذشته رخ داد و قیمت فلز زرد را با فاصله بیشتری بالاتر از مرز ۴ هزار و ۶۰۰ دلار قرار داد.

بخش مهمی از این حرکت به تصمیم غیرمنتظره وزارت خزانه‌داری آمریکا برای افزایش بازخرید اوراق بدهی دولتی بلندمدت بازمی‌گردد. اجرای این سیاست، بازده اوراق خزانه‌داری را کاهش داد و ارزش دلار را نیز زیر فشار قرار داد. افت دلار معمولا خرید طلا را برای دارندگان دیگر ارزها ارزان‌تر می‌کند و به افزایش تقاضای جهانی برای این فلز منجر می‌شود.

با این حال، اثر تصمیم خزانه‌داری تنها به کاهش بازده اوراق و تضعیف دلار محدود نمی‌شود. مداخله مستقیم دولت در بازار اوراق، نگرانی‌ها درباره وضعیت مالی آمریکا و هزینه بالای تأمین مالی دولت را تشدید کرده است. اکنون این پرسش در بازار شکل گرفته که آیا تلاش سیاست‌گذاران برای مهار مستقیم هزینه استقراض، در بلندمدت اعتماد سرمایه‌گذاران به دلار را تضعیف خواهد کرد یا نه.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، پیش‌تر اعلام کرده بود آمادگی دارد برنامه بازخرید اوراق بدهی بلندمدت را گسترش دهد؛ هرچند روز دوشنبه نشانه تازه‌ای از اجرای اقدامات بیشتر ارائه نکرد. او همچنین گفته است دولت به‌زودی یک ابتکار مالی برای مقابله با هزینه بالای استقراض معرفی خواهد کرد. بازگشت معامله کاهش ارزش پول

تغییر رویکرد وزارت خزانه‌داری بار دیگر معامله موسوم به «کاهش ارزش پول» را به مرکز توجه بازارها بازگردانده است؛ همان جریانی که یکی از عوامل جهش حدود ۶۵ درصدی قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ بود.

در این الگوی معاملاتی، سرمایه‌گذاران نگران می‌شوند که سیاست‌های مالی تهاجمی و تسهیل شرایط مالی، به‌تدریج قدرت خرید دلار را کاهش دهد. در چنین فضایی، طلا به دلیل وابسته نبودن به اعتبار یک دولت یا بانک مرکزی، به‌عنوان پوششی در برابر افت ارزش پول مورد توجه قرار می‌گیرد.

به بیان ساده، بخشی از سرمایه‌گذاران اکنون طلا را نه‌فقط پناهگاهی در برابر جنگ و بحران‌های سیاسی، بلکه ابزاری برای محافظت از دارایی‌های خود در برابر پیامدهای احتمالی سیاست مالی آمریکا می‌دانند. به همین دلیل، افزایش بازخرید اوراق به جای آنکه تنها بازار بدهی را آرام کند، تقاضا برای طلا را نیز بالا برده است.

تصویر فنی بازار نیز نسبت به هفته‌های گذشته به‌شدت بهبود یافته است. قیمت طلا اکنون بالاتر از میانگین متحرک ۲۰۰روزه قرار دارد؛ سطحی که معامله‌گران از آن به‌عنوان یکی از نشانه‌های مهم تغییر جهت روند بلندمدت استفاده می‌کنند. تنش تجاری به کمک طلا آمد

در کنار نگرانی‌های مالی، تنش‌های سیاسی و تجاری نیز انگیزه سرمایه‌گذاران برای متنوع‌سازی سبد دارایی‌های خود را افزایش داده است. واشنگتن تهدید کرده کشورهایی را که همچنان با ایران همکاری اقتصادی داشته باشند، مجازات خواهد کرد. این تهدید بخشی از کارزار دولت آمریکا برای افزایش فشار و انزوای اقتصادی تهران است.

هم‌زمان، اختلاف تجاری آمریکا و کانادا نیز پس از شکست مذاکرات شدت گرفته است. واشنگتن بر برخی کالاهای کانادایی تعرفه ۵۰ درصدی وضع کرده و تهدید کرده است از ژانویه ۲۰۲۷ همین نرخ تعرفه را بر خودروها، کامیون‌ها و قطعات خودرویی کانادا نیز اعمال خواهد کرد.

ترکیب تنش تجاری، ریسک ژئوپلیتیک، نگرانی از وضعیت مالی آمریکا و ابهام درباره آینده سیاست پولی، بار دیگر نقش طلا را به‌عنوان ابزاری برای متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری پررنگ کرده است. در چنین شرایطی، حتی ثبات نسبی شاخص دلار نیز نتوانسته مانع ادامه رشد قیمت فلز زرد شود. کف قیمتی طلا شکل گرفته است؟

تونی سیکامور، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه آی‌جی، معتقد است رشد اخیر طلا تردید چندانی باقی نمی‌گذارد که این فلز احتمالا در کف اواخر ژوئن، نزدیک سطح ۳ هزار و ۹۴۲ دلار، پایه قیمتی خود را تشکیل داده است.

به گفته او، موج صعودی طلا در ابتدای ماه اوت ابتدا تحت تأثیر خوش‌بینی نسبت به دستیابی به یک گشایش دیپلماتیک احتمالی در خاورمیانه شکل گرفت. چنین تحولی می‌توانست قیمت نفت را پایین بیاورد و فشار بر بانک‌های مرکزی برای افزایش نرخ بهره را کاهش دهد.

این سناریو در ادامه محقق نشد، اما طلا مسیر صعودی خود را از دست نداد؛ زیرا بازگشت نگرانی درباره کاهش ارزش دلار، تحت تأثیر سیاست‌های وزارت خزانه‌داری، محرک تازه‌ای برای بازار ایجاد کرد.

طلا اکنون از مقاومت خط روند در محدوده ۴ هزار و ۴۲۰ دلار و میانگین متحرک ۲۰۰روزه در نزدیکی ۴ هزار و ۵۱۵ دلار عبور کرده است. شکست این دو سطح، چشم‌انداز فنی بازار را تقویت کرده و نشان می‌دهد خریداران همچنان کنترل معاملات را در اختیار دارند.

سیکامور انتظار دارد اصلاح‌های احتمالی قیمت با ورود خریداران تازه روبه‌رو شود. از نگاه او، طلا اکنون می‌تواند محدوده مقاومتی مهم ۴ هزار و ۹۰۰ تا ۵ هزار دلار را هدف قرار دهد. البته ادامه این مسیر همچنان به رفتار دلار، بازده اوراق خزانه‌داری و تحولات سیاسی و تجاری وابسته خواهد بود.







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026