قیمت طلا امروز




 جریان آب

 سایت اقتصادنیوز / ۵۶ دقیقه قبل

تهدید تعرفه‌ای آمریکا، بازار مس را به مرز انفجار رساند | سقف‌های تاریخی جدیدی در قیمت مس به ثبت خواهد رسید؟

اقتصادنیوز: بازار مس در حالی به رکورد تاریخی نزدیک شده که تهدید تعرفه‌ای آمریکا، مسیر جریان این فلز را تغییر داده و با کشاندن ذخایر به انبارهای آمریکا، بازار جهانی را با کمبود عرضه در خارج از این کشور روبه‌رو کرده است.
 تهدید تعرفه‌ای آمریکا، بازار مس را به مرز انفجار رساند | سقف‌های تاریخی جدیدی در قیمت مس به ثبت خواهد رسید؟
به گزارش اقتصادنیوز، بازار جهانی مس این روزها در نقطه‌ای حساس قرار گرفته است؛ جایی که فاصله میان مازاد عرضه روی کاغذ و واقعیت موجودی‌های قابل دسترس در بازار، هر روز کمتر می‌شود. سیاست‌های تجاری احتمالی آمریکا اکنون به یکی از متغیرهای اصلی تعیین‌کننده مسیر قیمت تبدیل شده و معامله‌گران با رصد تصمیم واشنگتن، خود را برای دوره‌ای تازه از نوسان و تغییر در توازن عرضه و تقاضای این فلز استراتژیک آماده می‌کنند.

ورقه‌های کاتد مس در کارخانه تولید کاتد، واقع در معدن مس «لا اسکوندیدا» در نزدیکی آنتوفاگاستا، در حدود ۱۵۴۵ کیلومتری شمال شهر سانتیاگو و در ارتفاع ۳۱۰۰ متری دیده می‌شوند.

به گزارش رویترز، به گفته تحلیلگران، چشم‌انداز اعمال تعرفه بر واردات مس به آمریکا می‌تواند قیمت این فلز را تا سطوح رکوردی بالا ببرد؛ حتی با وجود اینکه بازار جهانی با کمبود کلی مس مواجه نیست. دلیل اصلی این وضعیت، افزایش انگیزه برای ارسال مس به آمریکا و کاهش ذخایر این فلز در سایر نقاط جهان است.

مس سه‌ماهه در بورس فلزات لندن روز سه‌شنبه تا سطح ۱۴ هزار و ۳۴۳ دلار به ازای هر تن متریک صعود کرد و پس از ثبت درخواست‌هایی برای برداشت ۶۵ هزار و ۴۰۰ تن مس از انبارهای بورس فلزات لندن طی روزهای اخیر، به رکورد تاریخی ۱۴ هزار و ۵۲۷ دلار و ۵۰ سنت نزدیک شد.

تحلیلگران می‌گویند رشد قیمت بیش از آنکه ناشی از کسری جهانی مس باشد، بازتاب‌دهنده کمبود مس قابل دسترس در خارج از آمریکا است؛ فلزی که برای شبکه‌های برق، خودروهای برقی و مراکز داده هوش مصنوعی اهمیت حیاتی دارد.

کاهش ذخایر قابل‌دسترس مس در بورس فلزات لندن به تنها ۹۰ هزار تن، باعث شد اختلاف قیمت نقدی مس با قرارداد سه‌ماهه آتی به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۲۱ برسد.

قیمت‌های بالاتر مس در آمریکا، معامله‌گران را تشویق کرده است تا پیش از احتمال اعمال تعرفه بر مس تصفیه‌شده از سال ۲۰۲۷، این فلز را به انبارهای بورس COMEX منتقل کنند. این روند ذخایر سایر مناطق را کاهش داده و بازاری را که انتظار می‌رفت با مازاد عرضه مواجه باشد، در عمل بسیار فشرده‌تر کرده است. تهدید تعرفه‌ای؛ بازاری که از مازاد به تعادل و کسری نزدیک می‌شود

رابرت ادواردز، تحلیلگر ارشد بازار مس در مؤسسه CRU، گفت تهدید تعرفه‌ای بازاری را که قرار بود امسال با مازاد عرضه مواجه باشد، به بازاری تبدیل کرده که «در بهترین حالت متعادل» است؛ البته با این فرض که مس انباشته‌شده در آمریکا دیگر برای بازار سایر مناطق در دسترس نباشد.

یک نگهبان امنیتی از کنار محموله‌ای از مس که آماده تحویل است، در شهر والپارایسو، در حدود ۱۲۱ کیلومتری شمال‌غرب سانتیاگو، ۲۹ ژوئن ۲۰۰۹، عبور می‌کند.

ذخایر مس در انبارهای COMEX اکنون برای چهل‌وششمین روز متوالی افزایش یافته و در پی معاملات آربیتراژی که از قیمت بالاتر مس در COMEX استفاده می‌کنند، به رکورد ۶۷۵ هزار و ۱۸۵ تن متریک رسیده است. مؤسسه CRU پیش‌تر مازاد جهانی مس در سال ۲۰۲۶ را ۶۳۹ هزار تن پیش‌بینی کرده بود.

ادواردز گفت: «اگر واردات آمریکا همچنان با همین روند ادامه پیدا کند، بازار در واقعیت شبیه یک بازار دارای کسری عرضه خواهد بود.»

آمریکا در نیمه نخست سال ۲۰۲۶ نزدیک به ۸۸۵ هزار تن کاتد مس تصفیه‌شده وارد کرد؛ رقمی که حدود ۳ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است؛ سالی که تهدید مشابهی برای اعمال تعرفه بر بازار سایه انداخته بود. این میزان همچنین بیش از دو برابر واردات آمریکا در شش ماه نخست سال ۲۰۲۴ است.

واردات مس تصفیه‌شده آمریکا در مجموع سال ۲۰۲۵ نیز با ثبت رقم ۱.۶۴ میلیون تن، به رکورد رسید.

مس تصفیه‌شده در نهایت سال گذشته از تعرفه‌ها معاف شد؛ اتفاقی که در ابتدا باعث افت شدید قیمت‌ها شد.

با این حال، وزارت بازرگانی آمریکا قرار بود تا ۳۰ ژوئن سال جاری گزارش خود درباره بازار مس را به کاخ سفید ارائه کند تا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره اجرای تعرفه ۱۵ درصدی از اول ژانویه ۲۰۲۷ تصمیم‌گیری کند؛ تعرفه‌ای که قرار است از سال ۲۰۲۸ به ۳۰ درصد افزایش یابد.

COMEX سهم بزرگی از ذخایر مس در بورس‌های جهان را در اختیار گرفت

ذخایر مس در بورس آمریکا طی ۴۶ روز متوالی افزایش یافته و به بیش از ۶۷۵ هزار تن رسیده است

موجودی انبارهای بورس آمریکا برای ۴۶ روز متوالی افزایش یافته است.

آلیس فاکس، استراتژیست مؤسسه مک‌کواری، با اشاره به ذخایر مس در COMEX گفت: «بر اساس محاسبات ما، سال‌ها طول می‌کشد تا این حجم از فلز مصرف شود.» او افزود مک‌کواری ریسک نزولی بیشتری برای قیمت مس متصور است، اما اگر ترامپ اجرای تعرفه را پیش ببرد، قیمت‌ها می‌توانند «به‌شدت جهش کنند». مدیرعامل گلنکور: ابهام، نه تعرفه، محرک اصلی رشد قیمت مس است

با این حال، مدیرعامل شرکت معدنی و تجاری گلنکور معتقد است هرگونه اعلام رسمی درباره تعرفه‌ها ــ چه تعیین تعرفه صفر درصدی، ۱۵ درصدی یا ۳۰ درصدی ــ احتمالاً به کاهش قیمت‌ها منجر خواهد شد، زیرا بازار سرانجام تصویر روشن‌تری از وضعیت پیش رو به دست می‌آورد.

گری ناگل در جریان نشست اعلام نتایج مالی این شرکت گفت: «این حجم بالای ذخایر در آمریکا به‌مرور برای مصرف مورد استفاده قرار خواهد گرفت و به دلیل هزینه‌های موجود، دوباره صادر نخواهد شد.» مس موجود در انبارهای COMEX هم‌اکنون حقوق و عوارض مربوطه را پرداخت کرده است.

اگر این ذخایر در آمریکا باقی بماند، سایر مناطق جهان همچنان با عرضه محدودتری روبه‌رو خواهند بود. به گفته آملیا فو، رئیس استراتژی بازار کالا در بانک چین اینترنشنال، چین به‌عنوان بزرگ‌ترین کشور ذوب‌کننده مس جهان، به دلیل تقاضای بالای داخلی، ظرفیت محدودی برای جبران کمبود عرضه در سایر مناطق دارد.

فو گفت کاهش ذخایر، اختلال در فعالیت معادن و توقف فعالیت در کارخانه ذوب گرسیک در اندونزی، بازار مس را فشرده‌تر کرده است و افزود: «ممکن است در هفته‌ها یا ماه‌های آینده شاهد ثبت سقف‌های تاریخی جدیدی در قیمت مس باشیم.» همچنین بخوانید پیش بینی قیمت مس، آلومینیوم و نیکل | جهش قیمت فلزات پایه در سایه کمبود عرضه و سفته‌ بازی | اجماع بی‌سابقه تحلیلگران روی قیمت مس چرخش بزرگ در صنعت خودرو؛ آلومینیوم جایگزین مس در سیم‌کشی خودروها می‌شود | فراری و بی‌ام‌و به موج جدید صنعت خودرو پیوستند ریزش قیمت طلا، نقره، نفت و مس در بازارهای جهانی | تماس چین و آمریکا و مذاکره تهران - واشنگتن، «پریمیوم ریسک» را تخلیه کرد بازگشت قیمت طلا با ورود خریداران فرصت‌طلب در آستانه تصمیم فدرال رزرو | چشم‌ها به سخنان پاول دوخته شد







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.