سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

خطاها و رفتار خارج از روحیه ورزشی


خطاها و رفتار خارج از روحیه ورزشی

رفتار شدید خارج از روحیه ورزشی به وسیله بازیکن یا مسؤول تیم داخل یا خارج از زمین بازی باید به وسیله دیسکالیفه جریمه شود

● موارد ذیل مُجاز می باشد:

الف) استفاده از دستها و بازوها به منظور سد کردن یا گرفتن توپ؛

ب) استفاده از دست باز به منظور دور کردن توپ از حریف در هر جهت؛

ج) استفاده از بدن برای سد کردن حریف حتی هنگامی که بازیکن مقابل، توپ را در مالکیت خود ندارد؛

د) ایجاد تماس بدنی با حریف از روبه رو به وسیله دستهای خم شده و حفظ این تماس برای کنترل و تعقیب بازیکن مقابل؛

● موارد ذیل مُجاز نمی باشد:

الف) کشیدن یا ضربه زدن به توپی که در دست بازیکن مقابل است؛

ب) سد کردن یا هل دادن حریف به وسیله بازوها و دستها یا پاها؛

ج) بغل کردن، گرفتن، هل دادن، دویدن یا پریدن بر روی حریف؛

د) به هر شکل، ممانعت یا به خطر انداختن بازیکن مقابل (با توپ یا بدون توپ) تخلف از قوانین است؛

نقض قانون ۸:۲ در مواردی که به صورت کلی و یا انحصاری متوجه بازیکن مقابل است نه توپ، به صورت پیش رونده جریمه خواهد شد. جریمه پیش رونده بدین مفهوم است که پرتاب آزاد یا پرتاب ۷ متر برای خطاهای خاصی کافی نیست زیرا تخلفات، معمولاً در اثر تلاش برای به دست آوردن توپ، به وقوع می پیوندد.

هر خطایی که مناسب و درخور تعریف جریمه پیش رونده باشد، مستلزم جریمه شخصی است که با اخطار (۱۶:۱ ب) آغاز شده و روند افزایش و رشد آن جریمه های شدیدتری می باشد (۱۶:۳ ب، ۱۶:۶ ز). اخطارها و تعلیقهایی که برای دیگر تخلفات، داده می شود نیز باید در جریمه پیش رونده مورد محاسبه قرار گیرد.

حالات و بیانات زبانی و فیزیکی که با روحیه ورزشکاری منافات دارد به عنوان رفتار خارج از روحیه ورزشی تلقی می شود (به عنوان مثال نگاه کنید به توضیحات پیرامون قوانین شماره ۵) این، هم برای بازیکنان و هم برای مسؤولین تیم چه داخل یا خارج از زمین قابل اجرا می باشد (۱۶:۱د، ۱۶:۳ ج، ۱۶:۶ ب، ز،ج).

بازیکنی که حرکات خطرناک علیه سلامتی حریف که در حال حمله است انجام دهد، باید دیسکالیفه شود (۱۶:۶ ج)، علی الخصوص اگر مرتکب اعمال ذیل شود:

الف) از بغل یا از پشت زدن یا به عقب کشیدن دست پرتاب کننده بازیکنی که در حال پرتاب یا پاس دادن توپ است.

ب) انجام هرگونه عملی که منجر به ضربه زدن به گردن یا سر حریف گردد.

ج) تعمداً ضربه زدن به بازیکن حریف به وسیله پا یا زانو و یا هر طریق دیگری.

د) هل دادن بازیکن مقابل که در حال دویدن یا پریدن یا حمله است. در هر جهت در حالی که بازیکن مقابل کنترل خود را از دست دهد این موضوع شامل هنگامی که دروازه بان در ارتباط با ضد حمله حریف، محوطه دروازه را ترک می کند نیز می شود.

ه) زدن توپ به سر بازیکن مدافع در هنگام اجرای پرتاب آزاد که به صورت شوت مستقیم به طرف دروازه است، با فرض آنکه بازیکن مدافع قبلاً در حال حرکت نبوده یا به صورت مشابه زدن توپ به سر دروازه بان در هنگام اجرای پرتاب ۷ متر با این فرض که دروازه بان قبلاً در حال حرکت نبوده است.

رفتار شدید خارج از روحیه ورزشی به وسیله بازیکن یا مسؤول تیم داخل یا خارج از زمین بازی (به عنوان مثال نگاه کنید به توضیحات پیرامون قوانین شماره ۶) باید به وسیله دیسکالیفه جریمه شود (۱۶:۶ د).

بازیکنی که در جریان بازی مرتکب درگیری بدنی شود، باید اکسکلود شود (۱۱ـ۱۶:۹). درگیری بدنی خارج از جریان بازی به وسیله دیسکالیفه جریمه می شود (۱۶:۶ه،۱۶:۱۳ ب، د). مسؤول تیم که مرتکب درگیری بدنی می شود باید دیسکالیفه گردد (۱۶:۶و).

▪ توضیح: درگیری بدنی از لحاظ این قانون به مفهوم برخورد شدید بدنی به صورت تعمدی علیه افراد دیگر می باشد (بازیکن، داور، وقت نگهدار/ منشی، مسؤول تیم، نمایندگان، تماشاگران). به عبارت دیگر آن رفتار یک عکس العمل ساده یا نتیجه یک اشتباه نیست بلکه روشی افراطی می باشد. در این قانون آب دهان انداختن به افراد دیگر معادل درگیری بدنی محسوب می شود.

اگر تخلف علیه قانونهای ۷ـ۸:۲ به صورت مستقیم یا غیرمستقیم باعث توقف بازی و موجب از بین رفتن یک شانس مسلم گل برای تیم مقابل شود منجر به پرتاب ۷ متر برای آن تیم می گردد (۱۴:۱) در غیر این صورت این تخلف منجر به یک پرتاب آزاد برای تیم مقابل می شود (قانون ۱۳:۱ الف همچنین نگاه کنید به ۳ـ۱۳:۲).



همچنین مشاهده کنید