چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بیماریهای شایع ناخن


قاشقی شدن ناخن در موارد ثانویه به علت کم خونی فقر آهن ایجاد می‌شود. در این بیماری ابتدا ناخن شکل عادی داشته اما به علت ضعیف بودن ساختار بستر ناخن، این عضو سخت در بستر خود فرو رفته …

قاشقی شدن ناخن در موارد ثانویه به علت کم خونی فقر آهن ایجاد می‌شود. در این بیماری ابتدا ناخن شکل عادی داشته اما به علت ضعیف بودن ساختار بستر ناخن، این عضو سخت در بستر خود فرو رفته و شکل قاشق به خود می‌گیرد.

با یک آزمایش خون کامل از لحاظ شمارش گلبول قرمز،میزان هموگلوبین و ذخیره آهن می‌توان این بیماری را شناسایی و از عوارض آن پیشگیری کرد.

از آنجایی که مردم نسبت به ناخن خود حساس هستند، با کوچکترین تغییر شکل در ناخن خود به پزشک مراجعه می‌کنند واین بیماری برخلاف باورغلط مردم هیچ رابطه‌ای با کمبود کلسیم ندارد.

لکه‌های سفید روی ناخن نیز یکی از عارضه‌های شایع ناخن به شمار می‌رود. این لکه‌های سفید در اکثر موارد هیچ علت زمینه‌ای نداشته و فقط به علت ضربه مستقیم ایجاد می‌شوند. معمولا تایپیست‌ها و پیانیست‌ها (نوازنده پیانو)، افرادی که مانیکور (کارهای زیبایی) می‌کنند دچار این عارضه می‌شوند. در این بیماری نیازی به آزمایش نیست و فقط کافی است که مقداری ناخن را چرب نگه داشت. همچنین خانمها بهتر است از لاک و آستون کمتر استفاده کنند. چنانچه این لکه سفید تمام سطح ناخن را فرا گیرد می‌تواند علامت ایجاد بیماری‌های بسیاری نیز باشد که یکی از از این بیماریها کمبود آلبومین خون است.

چنانچه فردی در سطح ناخن خود یک ضایعه تیره رنگ قهوه‌ای مایل به مشکی مشاهده کرد که تاکنون سابقه نداشته باید به پزشک متخصص مراجعه کند. این ضایعه که از انتهای ناخن شروع شده و به صورت سطحی رو به بالا رشد می‌کند، گاهی تومورهای بدخیمی هستند که در قسمت زیرین و اطراف ناخن ظاهر می‌شود.

پوسته پوسته شدن دور ناخن بر خلاف باور غلط مردم به دلیل قرار گرفتن دست در داخل آب است و هیچ رابطه‌ای با کمبود کلسیم و ویتامین C ندارد و می‌توان با کرم‌های مرطوب کننده مناسب دست را چرب نگه داشت تا پوست دور ناخن استحکام پیدا کرده و حالت ریش ریش و قرمزی آن از بین برود.



همچنین مشاهده کنید