سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

برزیل, سرزمین قهوه, سامبا و فوتبال


برزیل, سرزمین قهوه, سامبا و فوتبال

برزیل به دلیل طبیعت زیبا و کاراناوالهای شادی هرساله میزبان بیش ازهشت میلیون گردشگر است گردشگران اغلب برای استفاده از ورزشهای آبی و دیدن مناظر طبیعی به برزیل می روند

کشور برزیل در ۷ ستامبر ۱۸۲۲ از استعمار پرتغال رهایی یافت و به استقلال رسید. جمهوری فدراتیو برزیل بزرگ‌ترین و پر‌جمعیت‌ترین کشور امریکای جنوبی است. پایتخت آن برازیلیا است. زبان رسمی این کشور زبان پرتغالی است.

● ریودوژانیرو بهشت ورزشهای ساحلی

شهر ساحلی ریودوژانیرو از برازیلای پایتخت نیز مهم تر است. از یک سو ساحل این شهر بهترین مکان برای آفتاب گیری و انجام ورزشهای ساحلی است و از سوی دیگر طبیعت سرسبز و جنگلهای این منطقه به عنوان جاذبه‌ای طبیعی مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد. از جمله مهمترین جاذبه این شهر و حتی برزیل می‌توان به مجسمه مسیح یا کورکو وادو در بالای جنگل تیجوکا در ارتفاع ۷۵۰ متری شهر اشاره کرد. این مجسه غول پیکر از هرجای شهر قابل بازدید است. استادیوم ماراکانا نیز در این شهر قرار دارد و با گنجایش ۲۰۰ هزارنفر بزرگترین استادیوم فوتبال دنیاست. شوگر لوف در زبان پرتغالی که زبان رسمی برزیل است به معنی "یک حبه قند" است، این کوه به کوه اورکا از طریق یک تله کابین بهم متصل شده است و گردشگران می‌توانند بر فراز این دو کوه از یک طرف جنگلها را تماشا کنند و از طرف دیگر از دریا و ساحل نیلگون ریودوژانیرو لذت ببرند.

● رونق توریسم در برزیل

از اواخر دهه ۹۰ رونق توریسم در برزیل آغاز شد و اکنون درآمد حاصله از این صنعت به ۳۱/۹ میلیاردریال رسیده است.

صنعت گردشگری باعث شده تا صنعت هتلداری و خودروسازی این کشور نیز رونق بیشتری پیدا کند. برزیل در قاره آمریکا ششمین مکان مورد توجه جهانگردان، پس از آمریکا، مکزیک، کانادا، آرژانتین، پورتوریکو است. ۷۰ درصد از این مسافران از طریق راههای هوایی و ۲۷ درصد از طریق زمینی وارد برزیل می‌شوند. بیش از ۵۰درصد توریست های برزیلی از کشورهای آرژانتین و آمریکا است.

● بهشتی گمشده به نام چاپادادیامانتین

در شمال شرقی برزیل در روزگاران کهن الماس بسیاری وجود داشت به همین دلیل نام این منطقه را چاپادادیامانتینا گذاشته‌اند. توریست های اروپایی و امریکایی اگرچه از وجود این منطقه آگاهند اما هنوز سواحل شورانگیز ریودوژانیرو را به آن ترجیح می دهند.

به دلیل مسافت بسیار دور میان ایران و برزیل گردشگران ایرانی علاقه‌ای برای سفر به برزیل ندارند. اما ایران شریک تجاری مهمی برای برزیل بوده و سالانه یک میلیارد دلار کالا از این کشور می خرد.

افرادی که جهانگردان را تشویق به سفر به برزیل می کنند اغلب به جای آنکه از سواحل آفتاب سوخته برزیل سخن بگویند بیشتر بر طبیعت زیبای این منطقه از جهان تأکید دارند. در برزیل این طبیعت زیبا را می توان در چاپادادیامانتینا، پانتانال و آمازون یافت. چنانچه جهانگردان به فرهنگ غنی امریکای لاتین علاقه مند باشند باید به شهرهایی نظیر اوئوروپرتو یا سالوادور سفر کنند. در این شهرها می توان با هنر برزیل آشنا شد و از مکان های مذهبی این کشور دیدن کرد.

از آنجا که بسیاری از جاذبه های توریستی کشور برزیل ناشناخته مانده، جهانگردان کمتر به این منطقه سفر می کنند. هتل های منطقه چاپادادیامانتینا فقط دو هزار تختخواب برای ارائه به مشتریان خود دارند. فصل تعطیلات برای بسیاری از جهانگردان اروپایی و امریکایی ماه آگوست(مرداد) است ولی حتی در همین ماه بسیار از اتاق هتل های منطقه چاپادادیامانتینا خالی می ماند. خالی ماندن اتاق های هتل را می توان به معنی زیان کمرشکن تعبیر کرد.

● کاراناوالهای شادی سامبا

هرساله به مناسب جشن‌های سال جدید مراسم سامبا با کارناوالهای شادی در خیابانهای شهرهای برزیل به راه می‌افتد. این کارناوالها سابقه‌ای طولانی در تاریخ برزیل دارند.

در قرن شانزدهم و دوره ی استعمار برزیل توسط پرتغال خیلی از پرتغالی هایی که برای کار به شهرهای برزیل مهاجرت می کرده اند گاهی مراسم سنتی خودشان را که بیشتر رنگ و بوی جشن های کشاورزی مثل جشن درو یا خرمن کوبی و این ها را داشته در محیط های کوچکی که زندگی می‌کردند برگزار می کردند.

هر دسته ای هم یک مدل جشن داشته. کم کم با ابتکار امپراتور این گروه های کوچک در زمان جشن خودشان می آمده اند در خیابان های اطراف محل زندگی شان و جشنشان را در خیابان برگزار می کردند تا اینکه بعضی ها به فکر می افتند که بروند و برای تعلیم این رقص های مختلف مدرسه راه بیندازند و مدارس سامبا در برزیل راه اندازی شدند. اکنون نتیجه جشن های آن مهاجران پرتغالی تبدیل شده به مراسم بزرگ و توریستی سامبا.

● ارتباط ایران با برزیل

به دلیل مسافت بسیار دور میان ایران و برزیل گردشگران ایرانی علاقه‌ای برای سفر به برزیل ندارند. چندی پیش لوئیز ایناسیو دا سیلوا رئیس جمهور برزیل پس از ملاقات با جورج بوش رئیس جمهور آمریکا در یک کنفرانس خبری در کمپ دیوید گفته بود:ایران شریک تجاری مهمی برای برزیل بوده و سالانه یک میلیارد دلار کالا از این کشور می خرد.