چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سایه جوانی


سایه جوانی

پروتئین یکی از موادغذایی کلیدی در برنامه غذایی است که خصوصاً پس از ۴۰ سالگی توجه خاصی را می‌طلبد زیرا در این دوران توده ماهیچه‌ای روبه کاهش گذاشته و سالانه حدود یک درصد کاهش …

پروتئین یکی از موادغذایی کلیدی در برنامه غذایی است که خصوصاً پس از ۴۰ سالگی توجه خاصی را می‌طلبد زیرا در این دوران توده ماهیچه‌ای روبه کاهش گذاشته و سالانه حدود یک درصد کاهش پیدا می‌کند.

این کاهش، سوخت و ساز بدن را تقلیل داده و با افزایش وزن سلامت نیز در معرض خطر قرار می‌گیرد.

علاوه بر این کاهش توده ماهیچه‌ای، باعث از دست رفتن تعادل بدن شده و علاوه بر بالا بردن احتمال سقوط، قدرت بدن و توانایی آن را در دستیابی به بهبودی پس از بیماری کم می‌کند.

متخصصان توصیه می‌کنند تا برای بالا بردن سوخت و ساز بدن همراه با احساس سیری، از مقدار زیادی گوشت مرغ بدون پوست، سینه بوقلمون، گوش لطیف گوساله و گاو، تخم‌مرغ، حبوبات و غذاهای دریایی استفاده شود.

همچنین استفاده از محصولات لبنی غنی از پروتئین و مواد معدنی (کلسیم، فسفر و پتاسیم) مانند شیر بدون چربی، ماست و پنیر کم‌چرب، برای حفظ فشار خون در حد طبیعی و استحکام استخوان‌ها ضروری است.

به گفته محققان، در صورتی که نیاز پروتئین بدن به مقدار کافی تأمین نشود بدن قادر نخواهد بود از کلسیم در ساخت استخوان‌ها بهره بگیرد.

براساس محاسبات انجام گرفته میزان نیاز متوسط روزانه به پروتئین حدود ۳۱۲ گرم است.

همچنین مصرف حداقل یک‌چهارم فنجان ماست تا ۶۰ درصد احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه و تا ۵۰ درصد احتمال پوسیدگی دندان را کم می‌کند.



همچنین مشاهده کنید