سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
ترب و تربچه
● کلیات گیاه شناسی
ترب گیاهی است یکساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد . برگهای آن پهن ، ناصاف ، کرک دردو با بریدگیهای نامنظم می باشد . گلهای آن برنگ سفید ، زرد روشن ، آبی روشن و بنفش است که درانتهای شاخه ظاهر می شود .بطور کلی دو نوع ترب وجود دارد : ۱- ترب سیاه که معمولا در پائیز برداشت می شود .۲-تربچه که به رنگهای مختلف قرمز و وصورتی و بصورت های دراز و گرد وجود دارد .
● ترکیبات شیمیایی
طعم تند ترب مربوط به ماده ای است بنام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود مادهای بنام کلراید Malvin Chloride است .در صد گرم ترب خام مواد زیر موجود است :
آب ۹۰ گرم
پروتئین ۱ گرم
چربی ۰/۱ گرم
مواد نشاسته ای ۳/۵ گرم
کلسیم ۳۰ میلی گرم
فسفر ۳۰ میلی گرم
پتاسیم ۳۳۰ میلی گرم
آهن ۱ میلی گرم
سدیم ۱۸ میلی گرم
ویتامین آ ۱۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ث ۲۵ میلی گرم
● خواص داروئی: ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بکار می رفته است .
ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است .
ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .
ترب برای درمان نقرس و رماتیسم مفید است .
برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .
آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است .
ترب برای درمان یرقان مفید است .
تخم ترب درد را تسکین می دهد .
در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند .
برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید .
دم کرده ترب ادرار آور است و برای درمان حبس البول بکار می رود .
تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود بطوریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید .
دم کرده ریشه ترب تقویت کننده بدن است .
برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج آور از ترب بصورت زیر استفاده کنید :
در یک ترب بزرگ حفره ی ایجاد کرده و همچنین در ته آنهم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقدایر شکر در حفره ریخته و آنرا با آب پر کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید .
خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می کند .
خوردن ترب رنگ چهره را باز می کند.
جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .
تخم ترب اشتهاآور است.
برای از بین بردن تب تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید .
تخم ترب بصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیرده استفاده می شود .
▪ مضرات : اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است .
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان مجلس حسن روحانی صادق زیباکلام دولت دولت سیزدهم انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم
قوه قضاییه تهران هواشناسی بارش باران شهرداری تهران پلیس قتل سیل سازمان هواشناسی سلامت زلزله وزارت بهداشت
سایپا خودرو بانک مرکزی قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو مسکن بورس گاز حقوق بازنشستگان دلار
نمایشگاه کتاب کتاب فضای مجازی نمایشگاه کتاب تهران دفاع مقدس حج سینمای ایران تلویزیون تئاتر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رضا عطاران سریال
وزارت علوم دانشگاه تهران
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس آمریکا روسیه افغانستان نوار غزه اوکراین طوفان الاقصی
استقلال فوتبال فولاد خوزستان پرسپولیس مهدی طارمی لیگ برتر رئال مادرید فولاد باشگاه استقلال لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی
هوش مصنوعی شفق قطبی تبلیغات نوآوری ایلان ماسک ناسا اپل
کودک رژیم غذایی شیر خواب ویتامین واکسن تجهیزات پزشکی فشار خون افسردگی